LED neon kábel - homogén dekorfény

Utoljára frissítve: 2014 szeptember 29, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
LED neon kábel - homogén dekorfény

LED neon kábel - kültéri kivitel

A múlt héten megérkeztek a hagyományos fénykábelek utódjának is tekinthető LED neon kábelek. Az új termékek működési elve hasonló a hagyományos fénykábelhez, azaz méterenként nagy számú LED (itt 80 db) sorosan csatlakoztatva van egymáshoz, így egy világító csíkot hozva létre. A különbség az alkalmazott formában és alapanyagban keresendő, ugyanis a LED neon kábel nem átlátszó alapanyagban hordozza a LED diódákat, hanem egy tejfehér színű műanyagban. Ez az anyag rendkívül jól homogenizálja a ledek fényét, így a nem látjuk külön-külön a világító egységeket, hanem összefüggő, teljes felületen megjelenő fényt kapunk.

A külalak is változott némiképp, hiszen míg a hagyományos fénykábelek 13 mm átmérőjű kör alakban érkeztek, addig az újdonság alapja négyzet alakú, a felső része pedig íves, akár egy opál bura az alumínium LED profilokhoz. Ám, míg az alumínium profilokkal íves felületek nem kezelhetőek, addig a LED neonok itt érzik otthon magukat leginkább. Szinte bármilyen ívre felszerelhetők!

A LED neon csövek alakja

Védelmüket tekintve is kiemelkedőek a LED neon kábelek, hisz IP65-ös védettséget biztosítanak, azaz kültéren is megállják a helyüket, továbbá a mechanikai hatásokkal szemben igen ellenállóak. Ezt az egyik gyártó elég keményen tesztelte is: a cikk végén lévő videóban kalapáccsal ütik, illetve autóval mennek keresztül rajta, minden látható elváltozás, probléma nélkül.

A LED neon flex fénycsíkok felhasználási területe: kontúrvilágítások, díszvilágítások, dekorációs világítások otthon, üzletben egyaránt.

LED neon kábel - szerelés

A hagyományos fénykábelhez hasonlóan a LED neon kábelek is méterenként vághatóak, illetve hasonló betápszettet és szerelést is igényelnek:

A LED neon kábel kiegészítő elemei - szükséges tartozékai.

A működéshez elengedhetetlenül szükséges egy betápszett, mely valószínűleg egy egyenirányítót takar, egy csatlakozó tüskére, illetve egy végelzáró elemre, hiszen a LED neon vége is vágott, azaz ott megjelenik a 230V-os hálózati feszültség.

A LED neon kábel összeszerelése.

Első lépésként a csatlakozó tüske recés oldalát kell beledugni a LED neon kábel megfelelő végébe. Figyelem! A betápszett és a tüske csatlakozó része aszimmetrikus, így csak az egyik oldalról lehet felhasználni a csatlakozót. Ügyeljünk rá, hogy a tüske teljesen belemenjen a LED neon kábelben végigfutó 230V-os tápvezetékbe.

A LED neon kábel összeszerelése.

A csatlakozó tüske sima felületű vége csatlakozik a betápszettre. Itt is ügyeljünk, hogy teljesen összedugjuk a csatlakozókat - megelőzve ezáltal a kontaktus hiba kialakulását.

A LED neon kábel összeszerelése.

A csatlakozót ezek után rögzíteni és vízmentessé kell tenni. A rögzítéshez használhatunk kültéri, kinyomópisztolyos ragasztót vagy ~30 mm átmérőjű zsugorcsövet.

A LED neon kábel összeszerelése.

A szerelés utolsó lépésében helyezzük fel a neonkábel végére a végzárót (a neon kábel végzáró elem nélkül is működik, az elektromos lezárásra kifejezetten érintésvédelmi okokból van szükség). Sohasem használjuk azonban e nélkül, ugyanis áramütést okozhat! A végzárót hasonló módon kell rögzíteni és vízmentessé tenni, akár a betápszett csatlakozó részét.

A LED neon kábel összeszerelése.

Ha a fenti műveletsort elvégezzük, akkor már nincs más hátra, mint helyére szerelni a LED neon kábelt és feszültség alá helyezni.

Videó a LED neon kábel szereléséről és teszteléséről

Az alábbi videóban az egyik gyártó által készített termékbemutató tekinthető meg a LED neon kábelekről:

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
833.900+ elégedett vásárló
453.700+ raktáron lévő termék
212.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése