Gerenda hatású díszítőelemek és fa hatású deszka, léc burkolatok

Vezeték nélküli dallamcsengők

Utoljára frissítve: 2020 január 28, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Vezeték nélküli dallamcsengők

A kapuknál, épületek bejáratainál elhelyezett csengők olyan szerkezetek, amelyek feladata, hogy a gomb megnyomásakor jelt adjon az ott élők részére, hogy valaki érkezett. Mára nagyrészt csak elektromos csengőkkel találkozhatunk, mégis sok helyen nincs lehetőség a kábelezésre, ezért szükség van valamilyen vezetékmentes megoldás kialakítására.

A vezetéknélküli csengők áramkimaradás, áramszünet esetén is használhatóak, hiszen elemmel működnek. A vezeték nélküli dallamcsengő üzembe helyezése egyszerű, elemes működtetése miatt pedig villanyszerelőt sem kell hívni, hogy bekösse a jelzőberendezést!

Kedvenc gyártónk, a Kanlux két új vezeték nélküli csengőt mutatott be a napokban. Az újdonságok a most nagyon divatos fényes fekete és fényes fehér felülettel érkeznek, így a lakás díszévé is válhatnak. A vezeték nélküli kivitel pedig akár a hordozhatóságot is lehetővé teszi!

Gondoljunk csak bele: a nagyobb területű kertes házak esetén, sokszor a hátsó kertből már nem hallható a csengetés. A vezeték nélküli kivitelű csengőket ám akár zsebre is tehetjük, és a kert hátulján (<100 méter) is értesülhetünk a látogatókról. A feltüntetett hatótávolság csak nyílt területen érvényes, beépített terepen ez csökkenhet! A vevő, tehát a lakáscsengő csak beltéri vízvédelemmel rendelkezik, így működése során a portól, párától óvnunk kell. Ugyanakkor az adót, azaz a nyomógombot kültéren, csapódó víznek kitett helyre is felszerelhetjük.

A vezeték nélküli kivitel természetesen magával hozza az elemes működést. A csengő kapura szerelendő, nyomógombos részéhez 1 db LR23A típusú, 12 Voltos elemet, míg a beltéri egységhez két darab AA méretű elemet szükséges vásárolni. A rögzítést a mellékelt két oldalú ragasztóval is el lehet végezni, azonban inkább azt ajánljuk, hogy a kültéri egység hátlapját csavarozzák fel a kerítésre (falra, stb.) majd pattintsák a helyére a kültéri egységet. Így az elem takaró fogja megtartani a kültéri egységet.

Vezeték nélküli ajtócsengő elemek és elhelyezésük

A csengő 32 különböző dallamot képes lejátszani, melyet a beltéri egységen lehet beállítani. Ugyanitt állítható a csengő hangereje is három lépésben. A csengőhangokat az alábbi videóban hallgathatják meg:

A videón is láthatjuk, hogy a csengő számtalan csengőhangja mellett extra fényjelzéssel is közvetíti számunkra a látogató érkezését, mely fény hatékony lehet zajos körzetben vagy nagyothallók környezetében történő elhelyezéskor. A fényjelzés színe kék, amely a fehér és a fekete házas csengőnek egyaránt high-tech hatást biztosít!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése