Komplett pultvilágítók COB leddel (230V)

Utoljára frissítve: 2020 január 28, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Komplett bútorvilágítók COB leddel (230V)
  • A fény az egyik legfontosabb tényező a mindennapi életünkben ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű fényforrásokat választunk otthonaink világításához.
  • A Zanni LED lámpa család egy innovatív megoldás a pultokban, bútorokban, polcok alatt elhelyezett megvilágításra: egyszerre funkcionális és dekoratív. A lámpatestek által kibocsájtott fény minősége kiváló, a kialakításnak hála pedig a legtöbb helyen egyszerűen elhelyezhető, felszerelhető. A szükséges hossz elérése érdekében a lámpatestek sorolhatóak, az energiahatékony SMD 3014-es Chip On Board ledek pedig látványos megvilágítást biztosítanak bármilyen belső térben. A Zanni lámpatestekkel egyedi módon oldhatja meg a bútorok, polcok megvilágítását, azonban kiváló lehetőséget nyújtanak más beltéri rejtett világítás készítéséhez is.
Csatlakozó kábel a pultvilágítók sorolásához.  
  • A kompakt forma, a hosszú élettartam és a magas energia-hatékonyságú LED-es fényforrások lehetővé teszik, hogy a Zanni lámpatestekkel kreatívan oldja meg a különböző pult, vagy rejtett világításokat.
  • A lámpatestek kapcsolóval vannak ellátva, így a működtetésük nagyon gyors és egyszerű. A lámpatestek sorolásához a CONECT Zanni-PP termék használata ajánlott.
 
Zanni komplet bútorvilágító technikai adatok

A konyhabútor munkafelületének megvilágítása

A konyha felszerelése családi konyhákban és céges étkezdékben egyaránt fontos. A berendezés mellett azonban szintén fontos a jó megvilágítás, hiszen csak ezáltal láthatjuk pontosan, hogy milyen ételt készítünk, milyen tisztára kell elmosnunk a tányért, hová pakoljuk el az edényeket, illetve hogyan használjuk a kést biztonságosan. A konyhai munkapulton végzett feladatok sokaságához minden esetben szükséges a fény, ide a gyártók is speciális pultvilágító lámpákat forgalmaznak.

A Kanlux újdonsága a Zanni lámpatest, amely műanyag burkolatba, opál búra mögé rejtett LED világítást takar. A Zanni LED pultvilágítók biztonságosabbá teszik a konyhai munkát, hiszen a konyhai felsőszekrények alá szerelve egyenletes-árnyékmentes fényt biztosít.

A Zanni világítóeszközöket a fénycsöves megoldások kiváltására tervezték, amelyeket hagyományosan a felsőszekrény alsó-külső peremére szerelnek. A megfelelő elhelyezése következtében egy célzott világítást kapunk eredményül, amelynek feladata a munkapult, a mosogató, a tűzhely melletti felületek teljes bevilágítása.

Miután az asztalosok a felső szekrényeket jellemzően szemmagasságban fúrják fel, az oda kerülő világítótest is szemben lesz velünk, lényeges tehát, hogy a lámpatest ne vakítson - ezt a célt szolgálja a Zanni lámpatesten lévő tejfehér burkolat, amely homogén fénycsíkká változtatja a 3014-es LED-ek fényét, megakadályozva ezzel a fény közvetlenül szemünkbe áramlását. A lámpatest két fix méretben: ~30 és ~55 cm-es hosszúságban kapható, melyeket összetoldva akár a teljes munkafelület megvilágítását kialakíthatjuk.

 

Komplett polc-, pultvilágító lámpatestek kapcsolóval

A konyhai pultvilágításhoz, illetve a polcok alatti világításhoz általában a LED szalagokat és a LED alumínium profilokat szoktuk ajánlani, mely tökéletes megoldás, hiszen pontosan méretre szabható, rengeteg formai megvalósításra is lehetőség nyílik, illetve a LED szalag színe és fényereje is megválasztható. Kétségtelen azonban, hogy kábelezést igényel, mely a kész konyhaszekrények esetén nem mindig kivitelezhető egyszerűen.

A Zanni lámpatestek ezt a problémát hivatottak áthidalni. Igaz nem teljesen kábelmentesek, hiszen a dugvillás, 230 V-os hálózati csatlakozó mindenképpen szükséges, azonban komplett egységet képez, további kábelezést nem igényel, illetve a kapcsoló is be van építve a lámpatestbe.

Komplett polc-, pultvilágító lámpatestek kapcsolóval, dugvillás kábellel

A polcvilágító működés közben

Közvetlenül sorolható

A lámpatestek elején is, illetve a végükön is egy-egy 230V-os beépített csatlakozóval vannak ellátva. Alapestben ezek egyikét egy műanyag dugó takarja, melyet eltávolítva a következő lámpatest bemenete csatlakoztatható. Így a pultvilágítók közvetlenül egymásba toldhatóak, tökéletes vonalfényt alkotva.

A lámpatestek elején és végén is 230V-os csatlakozó található.

Ezek közvetlenül egymásba csúsztathatóak, így egyenletes vonalfény kialakítására van lehetőség.

Toldókábel sarok megoldásokhoz

A ledes polcvilágító szerencsére fel van készítve arra is, ha a konyhaszekrényünkben egy sarok van elhelyezve. Itt nem kell újra egy dugvillás kábellel csatlakoztatni a hálózathoz, elegendő egy Zanni sorolókábelt a két lámpatest közé csatlakoztatni és máris bármilyen szögben elfordítható a lámpatest.

A sarkokban toldókábellel lehet folytatni a világítást.

Egymástól függetlenül üzemeltethető

A polcvilágítók mindegyike saját kapcsolóval rendelkezik, ezáltal külön-külön is üzemeltethetőek egymástól függetlenül kapcsolhatóak. Ez egyes esetekben hátrányként is jelentkezhet, ha például 10 db lámpatestet egyszerre szeretnénk üzemelni. Ilyen esetekben érdemes a dugvillás kábelre egy zsinórkapcsolót beépíteni, vagy egy kapcsolható aljzatba csatlakoztatni, így nem kell egyenként az összes lámpatestet le és felkapcsolni.

Minden polcvilágító lámpatest külön kapcsolható.

Rögzítés

A ledes polcvilágítás rögzítéséhez két praktikus fém klipszet adunk, melyet egyszerűen csak fel kell csavarozni a szekrény, vagy polc aljára a mellékelt csavarokkal. Ezután a lámpatest a helyére pattintható. Az erős, fém klipszek stabilan megtartják a lámpákat, a hálózati csatlakoztatás után a polcvilágítók működésre készek.

A polcvilágító rögzítőfülei.

Először fel kell csavarozni a rögzítőfüleket, majd a helyére pattintani a polc-, pult világítást.

A Zanni lámpatestek egyszerű alkalmazása, beszerelése, hosszabbítása miatt kedvelt lehet a magánlakások konyháiban, de akár fiatalok albérletében, ideiglenes lakhelyén is használható akár íróasztal megvilágításához is.

Cikkünk alatt megtalálhatják a kapcsolódó Zanni ledes pultvilágítókat is, amely linkeken közvetlenül meg is vásárolhatják a termékeket! 2014. júliusi bevezető ár a 30 cm-es pultvilágító esetében bruttó 4397 Ft, az 55 cm-es pultvilágító esetében bruttó 5692 Ft!

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
743.400+ elégedett vásárló
465.200+ raktáron lévő termék
195.200+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése