24 Voltos LED tápegységek beltérre és kültérre

Utoljára frissítve: 2014 május 28, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
24 Voltos LED tápegységek beltére és kültérre

24 Voltos egyenáramú tápegységek 24V-os LED termékekhez

A LED szalagok és más ledek biztonságos üzemeltetésére mindenképpen stabilizált feszültségű, egyenáramú tápegységre van szükségünk. A hagyományos, halogén transzformátorok nem felelnek meg erre a célra, hiszen nem stabilizáltak, azaz kimenetükön megjelenhet a névleges feszültségnél nagyobb feszültség is, amely tönkreteheti a csatlakoztatott LED fényforrást. Kiemelten fontos tehát, hogy megfelelő minőségű tápegységgel működtessük LED világításunkat.

A 12 Voltos termékvonal már teljes, azonban a 24 Voltos tápegységekkel egy kis elmaradásunk volt eddig, nem volt teljes a szortiment. Ebben a hónapban azonban ez a probléma is megoldódott: a már jól ismert, kiváló minőségű 12 Voltos LED tápegységek gyártói bejelentették az új 24 Voltos termékcsaládokat, melyre mi is azonnal lecsaptunk.

Beltéri 24 Voltos tápegységek

Az IP20-as védettségű, fém házas termékcsalád négy tagból áll, melyek teljesítménye rendre 40 Watt, 60 Watt, 120 Watt és 240 Watt. Ebből a választékból szinte mindenki megoldást talál 40 Wattól fölfelé, egészen addig, amíg ventilátor nélkül lehet üzemeltetni egy tápegységet. A nagyobb (400 Wattos) teljesítményű tápegység már ventilátoros, működés közben zajt generál, így beépítése csak ipari/üzleti vagy egyébként is zajos környezetben életszerű. Egyenlőre nem tervezzük ezt a 400 wattos teljesítményű tápegységet raktáron tartani, ám akinek szüksége van rá, e-mailben (info@anro.hu) viszonylag rövid határidővel megrendelheti.

Fém házas, ipari LED tápegység, 24 Voltos feszültséggel

Az ipari tápegységek a megszokott sorkapcsos csatlakozással rendelkeznek. A 230 V-os bemenet természetesen a földelést is tartalmazza. Erre mindenképpen figyeljünk oda: a tápegységen legyen földelési pont kialakítva vagy legyen kettős szigetelésű (ez utóbbit két négyzet jelöli, az IP67-es tápegység fotóján megtekinthető). Az olcsóbb fém házas tápegységek egyes típusain lespórolják a föld csatlakozót, ezeket kerüljük el messzire, bármilyen kedvezőnek is tűnik az áruk.

Kimeneteit tekintve a különböző tápegységek különböző számú pozitív és negatív ágra vannak bontva. A 40 Wattos és 60 Wattos tápegységen 1 csatlakozópár, a 120 Wattoson 2 csatlakozópár, míg a 240 Wattoson 3 csatlakozópár került kialakításra az egyenáram részére. Bár az egész teljesítmény rendelkezésre áll egy csatlakozópáron is, nem szükséges az összeset csatlakoztatni, mi mégis azt ajánljuk, hogy használják ki az összes kimenetet, hiszen így több kisebb keresztmetszetű gerincvezetékkel is lehet szerelni. Nem mellesleg ~200 Wattot úgyis több ágon kell betáplálni pl. LED szalag szerelése esetén, így nem különösebben probléma 1-1 kört új kimenetre csatlakoztatni.

Kültéri 24 Voltos tápegységek - IP67-es védelemmel

Szerencsére a kettős szigeteléssel ellátott, kültérre is alkalmas tápegységekből is rendelkezésre áll a 24 Voltos kivitel. Miért mondjuk, hogy kültérre is alkalmas? Azért, mert jellemzően ezen típusú tápegységek 80%-a beltérben kerül felszerelésre. Kifejezetten az asztalosok, bútorgyártók kedvelik nagyon, hiszen teljesen zárt, érintésvédelmileg minden követelménynek megfelel, így tökéletesen alkalmas pl. konyhabútorok LED szalagjainak, LED lámpáinak üzemeltetésére, ahol egyébként is csak kis feszültségű fényforrások használhatóak. Az IP67-es tápegységekből jelenleg 60 Wattos és 100 Wattos típust tartunk raktáron, azonban e-mailben rövid szállítási határidővel rendelkezésre áll a 12 Watt, 20 Watt és 40 Wattos típus is, árai megegyeznek a 12 Voltos változat áraival.

Műanyag házas, vízálló LED tápegység, 24 Voltos feszültséggel, kettős szigetelésű

Bemeneteit tekintve egy érpárt képvisel a barna és kék vezeték, mely a fázis és nulla vezeték a 230V-os hálózaton. Kimenetét tekintve is egy érpárral rendelkezik, azonban ez két vastag vezeték, az egyenáram ezen nem sok veszteséget szenved. Beltéri szereléséhez a karos Wago-kat nagyon tudjuk ajánlani, segítségükkel pillanatok alatt megy a szerelés.

Vásárlói képek
Az RGB LED szalag fényét egy távirányítóval tudjuk szabályozni, most kék fényt állítottunk beXPS díszléc rejtett led világítással, dekorfényű RGB LED sorralNappali rejtett RGB LED világítással, valamint karácsonyi fényekkelGo Pack Go ! - ahogy az amerikai futball csapat harci dala szól :)

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
769.200+ elégedett vásárló
505.900+ raktáron lévő termék
199.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése