Készre varrt függönyök fényáteresztő és sötétítő változatban!

Utoljára frissítve: 2023 május 15, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek

Magyarországon az ablakok takarásának hagyományos módja a függöny. Szabályozza a helyiségbe beáramló fény mennyiségét, illetve korlátozza a kívülről való belátást. Hálószobák, nappalik, étkezők, konyhák, teraszok- és erkélyek ablakain is alkalmazhatóak a különböző függönyök.

Az árnyékolástechnikában jól ismert Gardinia most 40-féle készfüggönyt hozott nekünk és vásárlóinknak, melyek nagyon jól illeszkednek a kínálatunkban megtalálható mennyezeti sínekhez és rúdkarnisokhoz egyaránt. Fényáteresztő és sötétítő típusok, párkányig és padlóig érő változatok is elérhetőek különböző rögzítési móddal és számtalan külsővel, hogy mindenki megtalálhassa a saját ízlésének megfelelőt!

 

Függöny típusa az árnyékolás mértéke szerint

A függöny belátáskorlátozó és dekoráló funkcióval egyaránt rendelkezik, ami legnagyobb különbséget hordozza a típusok között, az az árnyékoló fokozat.

Fényáteresztő függöny

A fényáteresztő függönyök átlátszó anyaga korlátozza a kilátást, de lehetőséget biztosít az ablakon való kitekintésnek is. Feladata, hogy díszítse a csupasz ablakot, ezzel komfortosabbá téve az enteriőrt. Csekély árnyékoló hatással rendelkezik.

A fehér fényáteresztő függönyök feladata, hogy takarják az ablakot, miközben a természetes fény is beengedik a szobába.

Sötétítő függöny

A sötétítő függönyök feladata az árnyékolás, fényzárás, akár 70-90%-ban is csökkenthetik a beáramló fénymennyiséget. A dim-out sötétítők nagyszerűen használhatóak a napsugarak kizárására, továbbá a vastagabb anyagú függönyök pedig hőszigetelő jellemzőkkel is bírnak. A sötételő függönyök tehát magas fokú árnyékoló és belátáskorlátozó funkcióval bírnak.

A sötétítő függöny feladata, hogy minél jobban gondoskodjon a szoba sötételéséről, akár nappal is.

 

Függöny típusa a függöny hossza szerint

Többféle hosszúságú függönyt forgalmazunk, megfelelve az eltérő igényeknek. Ha azonban nemcsak a függöny díszessége számít, akkor néhány praktikus jellemző is figyelembe vehető a függöny hosszának kiválasztásakor, például az ablak alá szerelt radiátor esetében célszerű kerülni a padlóig érő függönyt.

Készfüggöny ablakra

A Gardinia számtalan típusú készre varrott függönyt kínál 175 cm-es magassággal, amely körülbelül az ablakpárkányig vagy kicsivel az alá ér (függ a függönytartó felszerelési magasságától). A rövid függöny praktikus például, ha az ablak alá fűtőtest van felszerelve és nem szeretnénk, hogy felfogja a hőt a függöny. Másrészt azokban a helyiségekben is célszerű lehet, ahol sűrűn kell padlót felmosni vagy szellőztetni, és kényelmetlenséget okozhat a hosszú függöny mozgatása (például konyhában).

Az ablakpárkányig érő függöny praktikus módja a függönyzésnek. Ha a radiátor is az ablak alá van felszerelve, akkor főleg csak az ablakot szokták függönyözni.

Padlóig érő készfüggöny

A padlóig érő függöny nagyon elegáns és esztétikus fókuszpontot képezhet a helyiségben. Nemcsak erkélyajtók és teraszajtók, francia ablakok elé helyezhető el, hanem normál ablak elé rakva is szép megoldást ad, amikor a padlót súrolja a magasból lelógó anyag. Sötétítő és fényáteresztő változatból is kapható 245 cm hosszúságú függöny.

Padlóig érő készfüggöny fényáteresztő kivitelben, oldalfali rúdkarnisra rögzítve.

Kész vitrázsfüggöny

A táblafüggönynek is nevezett vitrázsfüggöny feladata a belátásgátlás, hiszen általában az ablak középső-alsó szakaszán kerül elhelyezésre. Ezt a típusú függönyt jellemzően konyhák és étkezők, valamint kávéházak és éttermek ablakain használják. A függönytartó pálca az ablak keretre van felszerelve (vitrázspálca) és erre lehet felfűzni a vitrázsfüggönyt. Méretét tekintve a bisztrofüggöny jellemzően 45 cm magasságú, szélessége pedig 140-150 cm.

Az ablakkeretre rögzíthető vitrázsfüggöny elsősorban konyhai és kávéházi ablakok függönyzését látja el.

 

Függöny típusa a rögzítés módja szerint

Számtalan karnistípus létezik, ezáltal a függönyök felszerelési módja is eltérhet. A készfüggönyök esetében nagyon fontos, hogy gyorsan és egyszerűen lehessen a karnisrúdra vagy mennyezeti sínre akasztani. Ehhez többféle megoldást kínálunk:

Behúzószalag + bújtató

Ennél a típusnál szabadon dönthetünk, hogy akasztani/csiptetni vagy felfűzni szeretnénk a függönyt. Az anyag tetejére varrott behúzószalag lehetőséget ad a függöny ráncolására, ily módon kialakíthatjuk a szépséget adó anyag hullámzását. Mindemellett a behúzószalag mentén rejtett hurkok (bújtatók) is elhelyezésre kerültek, tehát ez a típusú függöny akár függönyrúdra is felfűzhető. A behúzószalagos akasztási mód esetén további kiegészítők lehetnek szükségesek a függönyhöz, pl. csúszka vagy csipesz.

Készfüggöny behúzószalaggal, amellyel összeráncolható a függöny az esztétikus hullámzás érdekében.

 

Rúdra húzható (bújtatós)

Az anyag tetején rejtett hurkok vannak felvarrva, amelyen keresztül lehet bújtatni a függönyrudat - és további kiegészítők nélkül felakasztható a készfüggöny.

Készfüggöny bújtatós kivitelben: a függöny tetején elhelyezkedő hurkokba a karnisrúd befűzhető.

 

Füles függöny

Az anyag tetején fülek, pántok helyezkednek el, ezeknél fogva könnyen és gyorsan felfűzhető a rúdra a függöny. Az akasztófülek is a függöny anyagából készülnek, mely tovább emelheti a függöny szépségét és harmóniáját.

Ezüstszürke fényáteresztő függöny, füles kivitelben.

 

A függöny mosása

A függönyök mosására azért van szükség, mert könnyen fel tudják venni a szálló port és a zsíros párát is. A szennyezett függöny pedig nemcsak csúnya látvány, hanem az átlátás/árnyékolás módját is befolyásolja és a szoba levegője is áporodottabbnak tűnik.

A mai modern függönyök már mosógéppel is moshatóak. Természetesen vannak olyan kényes függönyanyagok, amelynél előnyösebb kézi mosást alkalmazni, de a Gardinia készfüggönyök kímélő programon, gépben is tisztíthatóak. Jellemzően maximum 30°C-os vízben, alacsony centrifugafordulat mellett (600 fordulat/perc), kímélő mosószert használva javasolt a függönyöket mosni.

Minden esetben javasolt a kiegészítőket eltávolítani, nehogy a csipesz vagy a csúszka sérülést okozzon a finom anyagon. Mosást követően pedig vannak típusok, amelyet akár kissé nedvesen is visszaakaszthatunk a karnisra és vasalás nélkül is kirúgja magát, és vannak olyan típusok is, ahol javasolt a kézi vasalás.

A mai modern függönyök könnyen kimoshatóak a mosógépben is, 30°C-os kímélő programon szép tiszták lesznek!

Készfüggöny házhoz szállítással az ANRO-nál

A Gardinia készfüggönyök jelenleg 5-15 munkanapos előrendeléssel vásárolhatóak meg az ANRO webáruházban, de hamarosan raktárról is elérhetőek lesznek, a gyors házhoz szállítás érdekében. Kiváló minőségű termékfotóinknak köszönhetően így sem lesz egyszerű a választás a hatalmas kínálatból, melyet itt tekinthetnek meg: Függöny.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Rózsaszín (
Készfüggöny - Fényáteresztő etamin függöny, antik pink (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 950 Ft /darab
-25%
2.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Szürke
Készfüggöny - Fényáteresztő etamin függöny, szürke (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 950 Ft /darab
-25%
3.
Garancia: 2 év
50% viszkóz,
140 cm
175 cm
Fehér
Készfüggöny - Fényáteresztő függöny, fehér grafikus mintával (140x175 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 690 Ft /darab
-25%
4.
TOP
Garancia: 2 év
50% viszkóz,
140 cm
245 cm
Fehér
Készfüggöny - Fényáteresztő függöny, fehér grafikus mintával (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 6 990 Ft /darab
-26%
5.
Garancia: 2 év
45% viszkóz,
140 cm
175 cm
Fehér
Készfüggöny - Fényáteresztő függöny, fehér pamutvirág mintával (140x175 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 6 550 Ft /darab
-25%
6.
TOP
Garancia: 2 év
45% viszkóz,
140 cm
245 cm
Fehér
Készfüggöny - Fényáteresztő függöny, fehér pamutvirág mintával (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 8 150 Ft /darab
-25%
7.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
175 cm
Szürke
Készfüggöny - Fényáteresztő jacquard függöny, szürke-bézs (140x175 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 990 Ft /darab
-26%
8.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Natúr
Készfüggöny - Fényáteresztő voile függöny, fehér inda mintás (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 390 Ft /darab
-25%
9.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Szürke
Készfüggöny - Sötétítő függöny, blackout szürke (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 6 290 Ft /darab
-25%
10.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Fekete
Készfüggöny - Sötétítő függöny, dimout fekete (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 6 290 Ft /darab
-25%
11.
Garancia: 2 év
100%
60 cm
120 cm
Fehér
Készfüggöny - Vitrázsfüggöny, ablakdekor, ezüst mintákkal (60x120 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 2 450 Ft /darab
-25%
12.
Garancia: 2 év
100%
140 cm
245 cm
Ezüst
Készre varrott függöny - Fényáteresztő átlátszatlan, ezüstszürke (140x245 cm)
Raktáron: 1 darab
Akciós ár: 5 350 Ft /darab
-25%

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
826.100+ elégedett vásárló
460.400+ raktáron lévő termék
211.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése