Mozgásérzékelős LED reflektorok érkeztek!

Utoljára frissítve: 2014 április 22, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Mozgásérzékelős LED reflektorok!


A kínálatunkban lévő összes LED reflektor megtekintéséhez kattintson a termékkategóriára, ahol árakkal-fotókkal találhatja meg a kültéri ledes világítási eszközöket: LED reflektorok, kültéri LED fényvetők.

Megérkeztek a Chip On Board technológiával készülő LED reflektorok mozgásérzékelővel ellátott kivitelei. Az új reflektorok 10 Watt és 20 Watt teljesítményűek, hideg és meleg fehér színhőmérséklettel is elérhetőek. Jellemzően a 100 Wattos és 200 Wattos halogén fényvetők kiváltására alkalmasak, akár 90%-os energia megtakarítással.

A 20 Wattos LED reflektorokból a mai naptól elérhető a 20 Wattos mozgásérzékelő nélküli változat is (szürke színben), hideg és meleg fehér színhőmérséklettel.

LED reflektorok gyors tesztelése - fénymérés

Az új 10 Wattos és 20 Wattos LED reflektorokat a gyártók a 100 Wattos és 200 Wattos halogén fényvetők leváltására ajánlják, lássuk, mi igaz ebből. Bemutatótermünkben egy gyors összehasonlításnak vetettük alá a 20 Wattos LED reflektort és egy 150 Wattos halogén fényvetőt. A mérést 1.5 méteres távolságból készítettük, luxmérővel megmértük a megvilágítási értékeket mindkét reflektornál. A mérés nem laboratóriumi körülmények között készült, de arra alkalmas, hogy összehasonlítsuk a két technológiát.

Halogén reflektor - 150 Watt

A 150 Wattos halogén reflektor mért megvilágítása 1.5 méterről az alábbi kép alapján: 309 lux

Halogén fényvető megvilágításának mérése - 150 Watt

LED reflektor - 20 Watt

A 20 Wattos Chip On Board technológiával készülő LED reflektor mért megvilágítása 1.5 méterről az alábbi kép alapján: 304 lux

LED reflektor megvilágításának mérése - 20 Watt meleg fehér

LED reflektorok gyors tesztelése - sugárzási szög

A középpontban mért megvilágításon (lux) kívül teszteltük a sugárzási szöget, az alábbi két képen megtekinthető a különbség. A reflektorokat 30 cm-re helyeztük el a megvilágított felülettől, a képeken pedig bejelöltük a megvilágított terület méretét.

Halogén fényvető - 150 Watt

Halogén fényvető sugárzási szöge - 150 Watt

LED reflektor - 20 Watt

LED reflektor sugárzási szöge - 20 Watt meleg fehér

Értékelés

A mért fényerő alapján azt a konklúziót vonhatjuk le, hogy középpontban mérve a 20 Wattos LED reflektor megegyező megvilágítási értéket ad a 150 Wattos halogén reflektorral. A 200 Wattos halogén reflektor teljesítményét így a középpontban nem éri el, azonban a sugárzási szögről készült fotókon jól látszódik, hogy a bevilágított terület jóval nagyobb a LED reflektor esetében, mint a halogén reflektor esetében. Így jóváhagyjuk a gyártó ajánlását a 100 és 200 Wattos halogén reflektorok leváltásánál, a fenti adatok figyelembe vételével. A termékek adatlapján (10 és 20 Wattos LED reflektorok) minden esetben megtérülési számítás is olvasható, amely alapján kijelenthetjük, hogy már napi 4 óra használat mellett is az első évben megtérül a LED reflektorokra fordított beruházás.

A kínálatunkban lévő összes LED reflektor megtekintéséhez kattintson a termékkategóriára, ahol árakkal-fotókkal találhatja meg a kültéri ledes világítási eszközöket: LED reflektorok, kültéri LED fényvetők.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
744.200+ elégedett vásárló
455.000+ raktáron lévő termék
195.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése