A legszebb fények karácsonykor ragyognak! Fényfüzér típusok és fénydekoráció ötletek

Utoljára frissítve: 2022 november 22, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

A meghitt karácsonyi hangulat megteremtéséhez fontos a megfelelő környezet kialakítása is! Az ünnephez illeszkedő díszek már az adventi időszakban segítenek ráhangolódni a szentestére. A karácsonyi dekorációhoz sokféle eszközt igénybe vehetünk, mellyel a lakást kívül és belül is kicicomázhatjuk. A gyöngysorok, az örökzöld ágak és koszorúk, a csillámló üveggömbök csak a legáltalánosabbak, amit felhasználhatunk, de nagyon könnyű megoldást kínálnak a fényfüzérek is!

A fények a hosszú sötét éjszakákat is barátságosabbá teszik, ráadásul jól imitálják a gyertyafényeket, melyek a bensőséges hangulat megidézői. A "gondoskodást igénylő" gyertyák helyett válassza a LED fényfüzérek széles kínálatát, hiszen rendkívül könnyen kezelhetőek és nagyszerűen dekorálják a beltéri helyiségeket és a külső tereket is! Ismerjük meg a fénydekorációk főbb típusait és hogy melyiket hol lehet a legszebben alkalmazni!

Karácsonykor ragyognak a legszebb fények! Szerepük van a bensőséges hangulat megteremtésében, amely hozzá tartozik a szeretet ünnepéhez.
Karácsonykor ragyognak a legszebb fények!
Szerepük van a bensőséges hangulat megteremtésében, amely hozzá tartozik a szeretet ünnepéhez.

 

LED fényfüzér típusok

Elemes LED dekoráció

A vásárlók egyik nagy kedvencei az elemes világító dekorációk, főleg azért, mert csak 3 ceruzaelem kell a működéshez! Többnyire 10-20 ledes fényfüzérek, amelyek 1-3 méter hosszúságúak. Szuperül lehet vele díszíteni faliképeket, az íróasztalt, de felhasználhatjuk koszorúk és ajtódíszek készítésekor is. Létezik belőle kültéren elhelyezhető változat is, amellyel kisebb bokrok, pergolák oszlopai is körbecsavarhatóak!

Az elemes fényfüzérek között olyan típusokat is találhatunk, ahol a LED diódák valamilyen figurát világítanak meg és ezzel együtt még inkább alkalmasak az ünnepi hangulat fokozására! Ilyenek például a csillag, fenyőfa, jégcsap, angyalka és más alakzatok, amelyek kapcsolódnak is a karácsony szellemiségéhez.

Házilag is összeállítható karácsonyi asztaldísz: zöld ciprus ág, csillámos rénszarvas, hóbogyót imitáló elemes gömb füzér és korongokból kirakott fenyőfa utánzat.
Házilag is összeállítható karácsonyi asztaldísz: zöld ciprus ág, csillámos rénszarvas, hóbogyót imitáló elemes gömb füzér és korongokból kirakott fenyőfa utánzat.

Deko sarok mézeskalács figurával, ajándékdobozokkal és az elmaradhatatlan huzal fényfüzérrel, melyet apró műanyag csillagok díszítenek!
Deko sarok mézeskalács figurával, ajándékdobozokkal és az elmaradhatatlan huzal fényfüzérrel, melyet apró műanyag csillagok díszítenek!

Klasszikus LED fényfüzér

Mindenki jól ismeri a mikroizzós fényfüzéreket, melyek energiatakarékos alternatíváit LED diódákkal szerelik. A jól ismert kékes színű hidegfehér és a sárgás fényű melegfehér mellett a multicolor, azaz piros-kék-sárga ledeket tartalmazó füzérek is kedveltek. Konnektorból működtethetőek, és egy fénylánc hossza akár a 80 métert is elérheti! Alkalmas tehát arra is, hogy kívülről az egész házat fényfüzérrel díszítsük ki. Természetesen a függönykarnisok, karácsonyfák, lépcsőkorlátok, polcok díszítéséhez rövidebb változatokat is találunk.

A hálózati fényfüzérek között különlegességeket is felfedezhetünk. Egyes típusok gyárilag tartalmaznak villogó ledeket, amelyek még izgalmasabbá teszik a fényjátékot. Más típusok az adaptertől függően képesek az időzített működésre, vagy többféle fényjáték megjelenítésére, és akár egyszerre mindkettőre is! A kínálat ebből a típusból legszélesebb, ráadásul a kültéri és beltéri dekorációhoz is használhatóak!

Melegfehér fények teszik barátságosabbá a karácsonyfa szobáját. A klasszikus LED fényfüzér a falak és a fa díszítésére is megfelelő!
Melegfehér fények teszik barátságosabbá a karácsonyfa szobáját. A klasszikus LED fényfüzér a falak és a fa díszítésére is megfelelő!

Drótos LED fényfüzér

A modern kedvenc a drótos LED fényfüzér. Az apró rizsszem izzók egy huzalra vannak felfűzve, ami által igény szerinti formára is tekerhetjük! Rendkívül helytakarékos, és maga a huzal szinte alig észrevehető - a nano LED füzér fénye mégis jól észlelhető. 1 méter és 15 méter közötti hosszban vásárolható meg, kültéri változatban is, akár fényfüggöny kivitelben!

Ötletes és könnyen létrehozható fénydekor: huzal fényfüzér befőttes üvegbe gyömöszölve.
Ötletes és könnyen létrehozható fénydekor: nano LED fényfüzér befőttesüvegbe gyömöszölve.

A zöld fenyőágak és a melegfényű rizsszem LED izzók tündöklő látványt biztosítanak a kandalló dekorációjában!
A zöld fenyőágak és a melegfényű rizsszem LED izzók tündöklő látványt biztosítanak a kandalló dekorációjában!

Fényfüggöny és jégcsap füzér

A fényfüggöny a függönykarnisok, a szabad falfelületek és a homlokzatok díszítéséhez egyaránt felhasználható. A nevéből is adódóan függönyszerűen tudjuk vele bevonni a díszíteni kívánt területet. A jégcsap fényfüzér is hasonló megjelenést biztosít, ámde ott a függőleges egységek mindössze 30-100 cm-re lógnak le, ezáltal eresz alatti és ablak feletti területek dekorációjához alkalmasabbak. A fényfüggöny nem kizárólag karácsonykor kerül elő! Pazar látványt nyújt fotózások háttereként és esküvői dekorációnak is!

Az üres falfelületet szuperül feldobja a függőlegesen csüngő ledek sokasága. A LED fényfüggöny lenyűgöző látványt nyújt beltéri és kültéri használat során is.
Az üres falfelületet szuperül feldobja a függőlegesen lecsüngő ledek sokasága.
A LED fényfüggöny lenyűgöző látványt nyújt beltéri és kültéri használat során is.

Jégcsap-szerűen lógnak le a fényfüzér ágai az ereszről. A hidegfehér fényű ledek stílusosan illeszkednek a havas-téli tájhoz és a fehér homlokzatburkolahthoz is.
Jégcsap-szerűen lógnak le a fényfüzér ágai az ereszről.
A hidegfehér fényű ledek stílusosan illeszkednek a havas, télies tájhoz és a fehér homlokzatburkolathoz is.

A fényhálók nagyon könnyen használhatóak a kültéri fák és bokrok karácsonyi díszítéséhez.
A fényhálók nagyon könnyen használhatóak a kültéri fák és bokrok karácsonyi díszítéséhez, de a hagyományos fényfüzérekkel is létrehozható ez a látvány.

LED girland és fürtös fényfüzér

A girlandok nagy sűrűségben tartalmaznak LED diódákat. A fényfüzér nevét a szőlő- és a cseresznye fürtjei ihlették, hiszen a LED fényforrások szinte fürt-szerűen csüngenek a fényláncról. Segítségükkel intenzív fénydekorációt készíthetünk az ajtó fölé, a párkányra, egy fenyőágra és az ünnepi asztalra is.

A LED izzós fénylánc a párkányok díszítésére is tökéletesen alkalmas. A fürtös kialakításnak köszönhetően akár háromszor annyi led diódát tartalmaz, mint a klasszikus fényfüzérek.
A LED izzós fénylánc a párkányok díszítésére is tökéletesen alkalmas. A fürtös kialakításnak köszönhetően akár háromszor annyi led diódát tartalmaz, mint a klasszikus fényfüzérek.

Tappancsos ablakdíszek

Az ablakdekorációk nagyon kedveltek a karácsonyi időszakban. Az egyszerűen felragasztható papír díszek mellett a műhó is nagy kedvenc, de mára már egyre több világító ablakdísszel találkozni. A 15-20 cm nagyságú világító figurák akár az utca túlsó oldaláról is aranyos motívumként csillannak meg a házak ablakában. Nagyszerű díszei lehetnek a gyerekszobának és akár játszóházak, óvodák ablakainak is a LED ablakdíszek, melyek szarvas, hóember, stb. formában is kapható! Elemről működik, ráadásul tapadókorong segítségével rögzíthető az ablakra - nem igényel tehát semmilyen szakértelmet és bonyodalmat az üzembe helyezése.

Karácsonyi figurák

A karácsonyra jellemző figurák természetesen LED világítású változatban is kaphatóak. A legkedveltebb a rénszarvas és a hóember alakzat - egymással is kombinálható, de önállóan is alkalmazható. Kirakhatjuk az előszobába vagy a bejárati ajtó elé, de a karácsonyfa melletti területet is szépen díszíti. Elemes dekorációk és hálózati betáplálást igénylő méretesebb karácsonyi figurák is találhatóak kínálatunkban.

Amerikában a kerítés is ledes cukorbotból készül, de ugyanebben a kertben ledes hóembert és világító szarvasokat is találunk!
Amerikában a kerítés is ledes cukorbotból készül, de ugyanebben a kertben ledes hóembert és világító szarvasokat is találunk!

 

És hogy melyik lesz a legjobb LED fényfüzér?

 - amely hosszúságát tekintve megfelelő oda, ahová szánjuk - legyen elég körbetekerni a karácsonyfát, csüngjön le dekoratívan a függönykarnistól a padlóig, stb.
 - amely fényszínét tekintve illeszkedik otthonunkhoz vagy a karácsonyi koncepcióhoz: a jeges hangulatot kedvelők inkább a hidegfehér színeket keresik, mások szerint az igazi meghittséget a melegfehér fények tudják csak biztosítani!
 - amely üzemeltetését meg tudjuk oldani: ha nincs áramforrás a közelben, akkor nincs más megoldás, mint az elemes fényfüzér használata.

Az ANRO Webáruházban készleten vannak ezek a termékek, megrendelés esetén 1-2 munkanapon belül házhoz szállítással már át is veheti a kiválasztott fényfüzért és megkezdheti a karácsonyi fények felrakását: LED fényfüzérek.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
Elemes
2 méter
IP20
Csipeszes LED fényfüzér, elemes, 10 ledes (2 méter) - meleg fehér 1 Watt Meleg fehér
Raktáron: 16 darab
Ár: 2 090 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 2 év
230V
5 méter
IP54
E27 foglalatos fényfüzér, fekete, IP54, 5 méter, 10 db izzóhoz 400 Watt Nincs
Raktáron: 9 darab
Ár: 13 190 Ft /darab
3.
TOP
Garancia: 2 év
230V
15 méter
IP65
E27 foglalatos fényfüzér, fekete, IP65, 15 méter, 15 db izzóhoz 600 Watt Nincs
Raktáron: 11 darab
Ár: 20 090 Ft /darab
4.
TOP
Garancia: 3 év
230V
15 méter
IP44
E27 foglalatos sorolható fényfüzér (IP44, 15 méter, 24 db izzóhoz) - fekete 720 Watt Nincs
Raktáron: 10 darab
Ár: 22 499 Ft /darab
5.
Garancia: 1 év
Elemes
1 méter
IP20
Elemes beltéri LED fényfüzér (1m/10 LED) hideg fehér 1 Watt Hideg fehér
Raktáron: 8 darab
Ár: 549 Ft /darab
6.
Garancia: 1 év
Elemes
1 méter
IP20
Elemes beltéri LED fényfüzér (1m/10 LED) meleg fehér 1 Watt Meleg fehér
Raktáron: 8 darab
Ár: 549 Ft /darab
7.
Garancia: 2 év
Elemes
1 méter
IP20
Elemes nano LED fényfüzér (1 méter/20 LED) hideg fehér 1 Watt Hideg fehér
Raktáron: 28 darab
Ár: 549 Ft /darab
8.
Garancia: 1 év
Elemes
1 méter
IP20
Elemes nano LED fényfüzér (1 méter/20 LED) meleg fehér 1 Watt Meleg fehér
Raktáron: 71 darab
Ár: 549 Ft /darab
9.
Garancia: 1 év
Elemes
0.04 méter
IP20
LED teamécses szett, elemről működő (6 db) melegfehér fény, arany szín 0.06 Watt Extra meleg
Raktáron: 10 csomag
Ár: 1 690 Ft /csomag
10.
TOP
Garancia: 2 év
230V
10 méter
IP44
Party LED fényfüzér, kültéri - opál gömb izzókkal (20 db izzó, 10 méter, 10 Watt) meleg fehér 10 Watt Meleg fehér
Raktáron: 5 darab
Ár: 17 990 Ft /darab
11.
Garancia: 3 év
230V
3 méter
IP44
Profi toldható fényfüzérhez: 3 méter meleg fehér jégcsap, fekete - trafó nélkül! 0.9 Watt Meleg fehér
Raktáron: 1 darab
Ár: 4 990 Ft /darab
12.
Garancia: 1 év
230V
10 méter
IP44
Standard sorolható fényfüzérhez: alapkészlet, trafó + 10 méter melegfehér fényfüzér 12 Watt Meleg fehér
5-7 munkanapon belül
Ár: 11 290 Ft /darab
Vásárlói képek
Terasz és erkély karácsonyi led dekorációTerasz karácsonyi dekorációErkélyablakba felrakott elemes LED csillagVilágító csillag ablakdísz műanyag ablakonTapadókorongos ablakdekoráció - csillag mintaTükör dekorációFodrászüzlet hangulatfényKarácsonyi hangulatfény tükör körülTükör dekoráció fodrászatbanMegérkezett a nano fényfüzér! Hangulatos világítás fényfüzérrel és vintage fényforrásokkalAz udvar hangulatáért felelős fényfüzér vintage fényforrásokkalFényfüzér extra meleg fehér vintage lámpákkal Karácsonyi dekoráció ledekkelTerasz dekoráció fényfüzérrel és RGB reflektorokkalHangulatos LED fényfüzér a teraszonKarácsonyi fényfüzér melegfehér ledGömb fényfüzér fehér burákkal, kültéri karácsonyfa díszítése

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

17 év szakmai tapasztalat
658.000+ elégedett vásárló
366.200+ raktáron lévő termék
177.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került!

Asztali nézet megjelenítése