DeLight KINETIC eszközök - Második rész: vezeték nélküli fali kapcsolók és vezérlőik

Utoljára frissítve: 2022 május 06, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek

A DeLight KINETIC termékcsaládot bemutató cikkünk második részében a vezeték nélküli fali kapcsolókat és azok működéséhez szükséges vezérlőket mutatjuk be.

A DeLight vezeték nélküli kapcsolóinak két új típusa 1, illetve 2 körös változatban kapható, matt fehér színben.

Ami a külsőt illeti itt is a visszafogott letisztultság a jellemző. Vékony kialakítás, lekerekített sarkok, kellemes tapintású felület, a billenőkapcsolók vége felé aprócska, szemmel alig látható jelölés, ami inkább az ujjbegyeinknek nyújt iránymutatást. Elegáns matt fehér színével könnyedén beilleszkedhet enteriőrünkbe. 

Mint a csengő esetében, itt is előfordulhat, hogy utólag kell felszerelni pl. egy fényforrást és az azt vezérlő kapcsolót. Egy kész ház esetében ez is sok munkával és ezzel együtt kosszal járhat. A költségekről nem is beszélve. Gyakorlatilag szinte ugyanaz a helyzet, mint az utólagos csengő felszerelésénél. Erre nyújtanak megoldást a DeLight két új fali kapcsolója, amik szintén a kinetic technológiának köszönhetően nem igényelnek semmilyen kábelezést vagy elemet működésükhöz. 

Ami nagyon fontos, hogy ezek az eszközök csak kapcsolók. Ahhoz, hogy bármit működtessünk velük szükségünk lesz egy vezérlőegységre. A DeLight két ilyen eszközt is kínál fali kapcsolóikhoz, ezekre külön ki fogok térni írásomban. Ez a moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő kapcsolathálózatot alakíthat ki. Az egykörösnél 1, míg a két körös változatnál értelemszerűen 2 áramkört kapcsolhatunk. Hatótávolságuk beltérben maximum 30, kültéren maximum 100 méter. Működési frekvenciájuk 433 MHz.

Könnyen, gyorsan telepíthetők, ajánljuk otthoni felhasználásra, üzletekbe vagy irodákba. IP20-as védelmi szintjük miatt mindenképpen fedett helyen javasoljuk használatukat. Felszerelésük kétoldalú ragasztóval vagy a mellékelt csavarokkal könnyen megoldható. Csendes működés és kiváló kapcsolásérzet jellemző még rájuk.

Következzenek most az előbb említett vezérlőegységek. Először is kezdjük az 55356-os típussal.

A DeLight KINETIC vezérlőegységre bármilyen fogyasztó ráköthető, aminek a teljesítménye nem haladja meg az 500 Wattot (110V-230V AC (50/60Hz) üzemi feszültségen). A rákapcsolt fogyasztókat vagy a vezérlőn lévő gombbal vagy valamelyik vezeték nélküli KINETIC kapcsolóval tudjuk be- és kikapcsolni. A vezérlőegység könnyen tanítható és maximum 5 kapcsolót tud kezelni egyszerre, így váltókapcsolóként is beüzemelhető. Hatótávolságuk max. 100 m, IP védelmük IP20-as. Felszerelésük szintén a kétoldalú ragasztóval vagy csavarokkal lehetséges.

Végére hagytam a legizgalmasabb dolgot. A DeLight KINETIC termékcsaládjába tartozó Smart-Kinetic vezérlőegység használata lehetővé teszi számunkra, hogy szinte bármit irányítani tudjunk akár mobiltelefonunk segítségével is.

Használhatjuk Kinetic vezeték nélküli fali kapcsolókkal és hagyományos fali kapcsolót is be tudunk kötni a vezérlőegységbe. A teljesítmény határ 600 Wattra emelkedett ennél a típusnál.

Az elektromos hálózatba való bekötés igényel némi szakértelmet. Minden esetben ellenőrizze, hogy feszültségmentesítette-e az áramkört. Ha elbizonytalanodott, inkább kérje szakértő segítségét.

Internet és megfelelő Wi-Fi hálózat, valamint egy ingyenes applikáció (Tuya Smart) segítségével akár önálló eszközként is használhatjuk. Internet hozzáféréssel bárhonnan ellenőrizhetjük az eszközök státuszát, illetve irányíthatjuk működésüket.

A készülék egyszerre több mobilkészülékről, tabletről vagy akár több falikapcsolóval is irányítható. Így lehetőség van az adott eszköz kapcsolására a lakás több pontjáról is. Arra is lehetőségünk nyílik, hogy több eszközt is összehangoljunk. Beállíthatjuk például, hogy este sötétedés után lehúzza az elektromos redőnyt és felkapcsolja a lámpát. Vagy reggel ébresztéskor felhúzódjon a redőny és bekapcsolódjon a kávéfőző. Mobilunk GPS pozícióját használva beállítható, hogy miután elhagytuk otthonunk kapcsoljon le minden csatlakoztatott eszközt. Arra is lehetőségünk van, hogy lakásunktól távol tetszés szerint kapcsolgassuk akár a TV-t vagy a villanyt, így azt a hatást keltve mintha otthon tartózkodnánk. Mindezt előre ütemezni is tudjuk, így automatizálva a folyamatot.

A vezérlő Wi-Fi és 433 MHz-es rádiófrekvenciás technológiát használva nem igényel külön hálózati eszköz telepítését. Amazon Alexa, Google Home, Apple Siri és IFTTT kompatibilis. Applikáción belül akár 250 eszközt is lehet vezérelni, amiket egyenként el is nevezhetünk.

Összességében valamennyi eszközről elmondható, hogy már a felszerelésükkel is időt és pénzt is spórolhatunk. Nem igényelnek különösebben szakember segítségét. Nem kell fúrni, faragni, vezetékelni. Beüzemelésük gyors, tiszta, egyszerű. Üzemeltetésük is energiatakarékos, így környezetbarát. A smart vezérlő használatával pedig tényleg csak a képzeletünk szabhat határt a felhasználási területeket tekintve. Kínálatunkban megtalálhatja a DeLight KINETIC termékeit.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
15 Amper
IP20
Kinetic - Smart relé, vevőegység vezeték nélküli kapcsolókhoz, matt fehér
Érkezik: 2023.12.13. (5 darab)
Ár: 6 250 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 1 év
IP20
Kinetic - Vezeték nélküli dupla kapcsoló, matt fehér, IP20
Raktáron: 8 darab
Ár: 3 990 Ft /darab

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
767.600+ elégedett vásárló
487.600+ raktáron lévő termék
199.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése