Por és páramentes LED lámpatest bemutató és teszt!

22 kW AC elektromos autó töltő telepítése (2021. május)

Utoljára frissítve: 2021 augusztus 09, hétfő Magazin: Karbonsemlegesség 2023-ra!

22 kW AC elektromos autó töltő telepítése
22 kW-os AC töltő az elektromos autókhoz (EVSE)

Az elektromos autók elterjedéséhez nagyon fontos a jelenlegi töltőhálózat bővítése, illetve az is, hogy a munkahelyeken is lehetőséget biztosítsuk a munkavállalóknak az elektromos autóik töltésére.

Erre a feladatra és a céges autók töltésére telepítettünk a Kemény krt. 20. sz alatti telephelyünkre egy 22 kW-os AC töltőt. A DaheimLaden típusú EVSE akár mágneskártyával, akár WiFi-n keresztül is működhet.

Elektromos autó töltő: DC vagy AC illetve mi az az EVSE?

Persze a marketingmaszlag ebben a szegmensben is nagyon erős. Nézzük, hogy miről is van szó valójában:

  • DC töltő: a töltőberendezés tartalmaz egy nagy transzformátort, mely a három fázisú 380V-os hálózati áramból ~400 Voltos egyenáramot állít elő, majd ezt közvetlenül az autó akkumulátorába tölti. Teljesítménye lehet 50 kW-tól 150 vagy akár 300 kW is, nyilván ez a teljesítmény folyamatosan nő. Beépített kábellel rendelkezik, jellemzően CSS Type 2 típus terjed el Európában, illetve az újabb autókat már szinte csak ezzel szerelik. 2021-es árak alapján az 50 kW-os típus olyan nettó 8 millió Ft körül alakul.
  • AC töltő avagy EVSE (elektronic vehicle supply equipment): ez pedig egy sima, háromfázisú hosszabbító (nagyon kicsi túlzással). Ebben az esetben nem beszélhetünk töltőről, hiszen a szükséges AC-DC konverziüt maga az autó fogja elvégezni. Tehát tesznek az elektromos autóba egy 3,6 / 11 / 22 kW-os transzformátort, ebbe dugjuk be a sima három fázisú ipari áramot, az autó pedig tölt annyival, amennyit a fedélzeti elektronika át tud alakítani. 2021-es árszint típustól függően olyan nettó 250-300 ezer Ft körül alakul.

22 kW AC elektromos autó töltő és BMW i3
EVSE = 250.000 Ft-os hosszabbító...

Szóval a DC töltő az tényleg töltő, hiszen közvetlenül az akkumulátort tápláljuk, míg az AC töltő egy hosszabbító, ahol a munkát az autó végzi. Maga az AC töltő csatlakozója egy laikus számára szinte megkülönböztethetetlen egy sima 3 fázisú dugvillától. Persze a fizikai méretei nem ugyanazok, illetve az EVSE csatlakozó még egy plusz csatlakozóval is rendelkezik, amin keresztül tud kommunikálni a töltő és az autó. Persze komoly információcsere nem történik: megmondják egymásnak, hogy készen állnak a töltésre. Ha mindketten azt mondják, hogy kész, akkor elindul a töltés...

Ezt mindenkinek a saját értékítéletére bízom, hogy azt minek tartja. Én simán zöld színre festett lehúzásnak ipari méretben, de ez csak az én magánvéleményem.

Csak a vicc kedvéért megnéztük mi van benne:

  • Vezérlés és wifi: ESP 8266-os mikrovezérlő: 16 dollár
  • Kijelző: 4" LCD panel és 4 db LED dióda: 10 dollár
  • Belső felépítés: egy tenyérnyi NYÁK lap amin nem sok minden van, leginkább csak a hálózati áram bemenete és a kimeneti csatlakozókábel bekötése történik itt. Legyen újabb 10 dollár
  • RFID kártya olvasó: ilyet pont nem találtam, de 10 dollárért rendelhető író / olvasó eszköz, 10 db üres RFID kártyával
  • Fröccsöntött műanyag ház
  • 3 méter gumírozott kábel és egy CSS csatlakozó. A kábelnek olyan ~4000 Ft körül van az ára, egy három fázisú dugalj pedig ~2000 Ft tehát majdnem ez kerül benne a legtöbbe.

A fentiek darabos kisker árak, tehát a gyártó ennél jóval kedvezőbb áron be tudja szerezni, szóval nagyságrendileg olyan 30.000 Ft az anyagköltsége. És 2021. augusztusában bruttó 381.963 Ft-ért találtam meg az interneten...

22 kW AC töltő kezelése
Az AC töltőt indíthatjuk RFID kártyával, WiFi-vel (majd egyszer), de van automata módja is

Mindezek mellett a terméket WiFi-vel hirdetik, rá is van írva, csak az applikáció nem készült még el hozzá. Végül is mindegy, nekünk automatára van állítva, azaz ha bedugjuk az autóba, akkor elindul a töltés, nem kell kártyázni a WiFi meg ugye nem is működik.

Elektromos autó töltő telepítése.

Egyébiránt  a telepítés nem bonyolult, egy kevésbé felkészült villanyszerelő is be fogja tudni kötni azt az öt vezetéket (3 fázis + 1nulla + 1 föld). A falra szerelés sokkal nagyobb kihívás, főleg ha hőszigetelt falra szeretnénk feltenni.

Mivel nálunk is 10 cm szigetelés van az épület falán, mi átmenő csavarral (menetes szárral) szereltük fel a töltőt. Ezt javasolnám egyébként másnak is, hiszen a töltőn viszonylag nagy fizikai igénybevétel keletkezik, amikor azt a vastag gumírozott kábel le és feltekerjük.

Elektromos autó töltő leválasztó kapcsolója
Átmenő csavarozás és leválasztó kapcsoló a 22 kW-os AC töltőhöz

A másik amit ajánlok, hogy vastag kábellel kössük be, 22 kW teljesítmény nem játék, az 5x16-os vezetékméret a minimum legyen. Érdemes a töltő telepítésekor közvetlenül a villanyórából egy új vezetéket kihúzni, hogy ne legyen probléma.

A másik amit ajánlok az egy három fázisú leválasztó kapcsoló, ami akkor jön jól, ha véletlenül elromlik a töltő, így ezzel ki lehet zárni azt az áramkörből.

Hasznos lehet még egy háromfázisú mérőóra azoknak, akiket érdekel, hogy mennyi energiát fordítottak a töltésre. Egyébiránt ez az autók nagy részéből kiolvasható, a töltő is kiírja, viszont a mérőórán leolvasható az összes betáplált energia, nem csak az autó által felvett energia. Mert hiszen a kettő között akár 10-20% veszteség is lehet, függően autó / akku típustól és a külső hőmérséklettől.

Tályai Gábor

 

Asztali nézet megjelenítése