GE energy smart LED lámpa újdonságok!

Utoljára frissítve: 2012 június 27, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
GE energy smart LED lámpa újdonságok!

Megérkeztek a GE Tungsram energy smart LED lámpái! A megújult energy smart termékcsalád a LED lámpák teljes választékát (dekor és retrofit) kínálja.

A frissítés a lámpa meghajtó áramköreit (tápegységeit) is érintette kis mértékben, azonban a legnagyobb változást a fénykibocsájtó diódákat érintette. A GE teljesen eltüntette a hagyományos, kerek fejű DIP LED-ekkel szerelt lámpáit, és teljes mértékben a PowerLED technológiára váltott, még a dekorációs termékvonalon is. A körsugárzó lámpák (pl. gyertya, kisgömb, Globe, GLS) nagy fényszórásáról egy szintén új fejlesztésű speciális lencse gondoskodik.


GE Dekor LED lámpák


A GE energy smart dekor LED lámpa család a legnagyobb formaválasztékot kínálja a LED lámpa gyártók között. A szokásos gyertya lámpák mellett a kisgömb és a Globe típusok is megtalálhatóak, opál illetve teljesen átlátszó búrával.

GE energy smart LED lámpa formaválaszték (gyertya, kisgömb, globe, a47)!


A dekorációs LED lámpákhoz hasonlóan a GE LED lámpák is leginkább nagy számban alkalmasak fővilágítás készítéséhez. Kiválóak sok fényforrást tartalmazó lámpatestek (pl. csillárok) normál izzóinak kiváltására. A 2-2.5 Watt teljesítmény jellemzően 15-25 Wattos normál fényforrások cseréjére elegendő.

GE energy smart LED lámpák tesztelés alatt


Színhőmérsékletüket tekintve az új fényforrások mindegyike meleg fehér (~2700-3000 Kelvin) színű, ez jól látszik a fenti, bemutatótermünkben készült fotón is. Sajnos hideg fehér színű lámpát a Philips mellett a GE sem gyárt, reméljük ez meg fog változni a közeljövőben, hisz igény az lenne rá.


Retrofit LED lámpák

A retrofit (a régi lámpa helyére egy az egyben behelyezhető/megfelelő) fényforrások családja három új lámpával bővült, egy hagyományos nagymenetes E27-es, egy bajonettzáras GU10-es és egy törpefeszültségről működő GU5.3-as foglaltú MR16-os lámpával, lássuk ezeket egy icsit részletesebben:

GE energy smart LED lámpa újdonságok! Retrofit lámpák.


GE Tungsram (E27) 9 Watt LED lámpa

A hagyományos csavaros foglalatokba (E27) illeszkedő, pillanatnyilag legnagyobb teljesítményű GE körte a 9 Wattos energy smart LED lámpa. Ez a fényforrás fényerőszabályzókkal is együttműködik, fényereje 100%-ban szabályozható.


GE Tungsram (GU10) 4.5 Watt LED lámpa

A mennyezeti beépíthető spot lámpák halogén fényforrásainak cseréjére egy új, nagy teljesítményű fényforrást mutatott be a GE. Ez a lámpa 4.5 Wattos fogyasztásával és 35°-os sugárzási szögével garantáltan kiváltja a nagy fogyasztású, 35 Wattos halogén lámpákat.


GE Tungsram (MR16 GU5.3) 4 Watt LED lámpa

A 4.5Wattos, GU10-es társával szinte teljesen megegyező típus, különbség csak a bemenő feszültségben van, fényteljesítményre szinte azonos a két fényforrás. A 12 Voltos feszültségről működő halogén lámpák kiváltására ajánljuk.

GE energy smart LED lámpa újdonságok! Retrofit lámpák.


Értékelés


Igazán nagy szüksége volt már a GE-nek erre a vérfrissítésre. A PowerLED-ek kizárólagos használata mindenképpen pozitívum, továbbá nagyon fontos, hogy az új típusokkal új árakat is kaptunk, melyek már sokkal kedvezőbbek mint az előző generációs GE LED lámpáknál tapasztalhattunk. A dekorációs lámpa család ára egyértelműen a noname kategória árszintjére csökkent, így lehetőleg mondjunk nemet az interneten és a nagyáruházakban kapható 1-2 Wattos noname csodákra.
A retrofit fronton már nem teljesen egyértelmű a helyzet. Az E27-es 9 Wattos lámpa körülbelül azonos árszinten kapható a Philips hasonló (8 Wattos) lámpájával, mindkettőjük fényerő szabályozható, fényerőben sincs nagy különbség, egyenlőre a Philips mellett a hosszabb garancia idő szól. A 12 Voltos spot lámpa szintén jó áron hozza a 35Wattos halogén lámpák teljesítményét, azonban a 230V-os változatot (GU10) még mindig drágának tartjuk egy kicsit.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.900+ elégedett vásárló
460.500+ raktáron lévő termék
210.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése