2012. Májusi újdonságaink

Utoljára frissítve: 2012 május 29, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Szerencsére a májusi hónapunk elég sűrűre sikeredett, így a cikkek írása, új termékek bemutatása egy kicsit lassan halad. Ebben a cikkben szeretnénk bepótolni hiányosságunkat, lássuk milyen újdonságaink jelentek meg május hónapban.


LED szalag vezérlők a legkisebb méretben!

Micro LED vezérlők

Legelőször a Micro LED vezérlőket szeretnénk bemutatni nagy örömmel, hisz ezek az első termékek amelyek igazán kis helyen elférnek. A LED szalagok, LED modulok reklámvilágítási célú felhasználása esetén igen nagy szükség van egy kis méretű vezérlőre, melyek távirányító nélkül oldják meg akár az RGB LED szalagok színváltását, akár a monokróm LED szalagok villogtatását, fényerő szabályzását.

A Micro LED termékcsalád három tagja mindezen feladatokat kényelmesen el tudja látni, mindezt 40x13x4 mm-es befoglaló méretben. A vezérlők mindegyike 144 Wattnyi LED szalag, illetve LED modul használatát teszi lehetővé. A család három tagja:

Micro LED Dimmer: monokróm LED szalagok fényerő-szabályzására és villogtatására (fényjáték programok)
Micro RGB LED vezérlő: az RGB LED szalagok színvezérléséhez és fényjáték programjaihoz
Micro RGB LED jelerősítő: 144 Wattot meghaladó RGB LED szalag vezérléséhez, ezen a jelerősítőn keresztül újabb 144 Wattnyi RGB LED szalagot használhatunk az RGB vezérlővel.

Micro LED dimmer (LED fényerő-szabályzó) 12V/144W
Micro LED dimmer (LED fényerő-szabályzó) 12V/144W
Micro RGB LED vezérlő - 12V/144W
Micro RGB LED vezérlő - 12V/144W
Micro RGB LED jelerősítő 12V/144W
Micro RGB LED jelerősítő 12V/144WG4-es foglalatú, kis feszültségű LED lámpák

A kisfeszültségről működő (12 Voltos) LED lámpák kínálatát is bővítettük. A későbbiek folyamán szeretnénk elszakadni teljesen az SMD LED-es fényforrásoktól, így, amíg a teljesítmény megengedi, Power vagy Chip On Board ledekkel szerelt LED lámpákat kívánunk forgalmazni.

Ennek a törekvésnek az első jele volt a kör alakú alumínium lapra szerelt 3 Wattos PowerLED lámpa, melyet pillanatnyilag is forgalmazunk, ám jelenleg 2 Wattos CREE LED teljesít szolgálatot a fényforráson. Elmondható, hogy ez a megoldás kb. ugyanakkora fényerőt biztosít, mint a 2.5-3Wattos Epistar LED-del szerelt társaik.

Új termékként ugyanezen G4-es lámpa körsugárzó (rúd) változatát szeretnénk bemutatni, mely az 1.5 Wattnyi COB LED fényét egy körsugárzó lencsével teszi teljessé. A sugárzási szög így közel 270°, így megfelelő a 12 Voltos, kisfeszültségről működő csillárokhoz, oldalfali karokhoz. Természetesen a süllyeszthető bútorvilágító lámpatestekhez is megfelelő, de ott az irányított fény miatt az előzőleg említett kör alakú G4-es lámpa jobb választás.

Szintén G4-es fronton egy márkás lámpát is tudunk ajánlani, akinek a design mindenek fölötti. A Philips G4-es lámpái kifejezetten a G4-es kristály csillárokhoz és egyéb üveges lámpaburával ellátott lámpatestekhez lettek kifejlesztve. A optikai lencsézés itt is megtalálható, így ez a lámpa is megfelelően nagy szögben teríti a fényt.

LED lámpa G4 (PowerLED/2Watt/120°) meleg fehér
LED lámpa G4 (PowerLED/2Watt/120°) meleg fehér
LED lámpa G4 (PowerLED/1.5Watt/270°) meleg fehér
LED lámpa G4 (PowerLED/1.5Watt/270°) meleg fehér
LED lámpa G4 (PowerLED/2.5Watt/360°) Meleg - Philips
LED lámpa G4 (PowerLED/2.5Watt/360°) Meleg - PhilipsPhilips nagy teljesítményű, retrofit körte és GE gyertya LED lámpák

A márkás LED lámpák legnagyobb problémája a viszonylag magas ár. Olyannyira, hogy pl. a GE Tungsram LED lámpáit eddig nem is nagyon tudtuk ajánlani, a megtérülés beláthatatlanul hosszú idő lett volna. Az idők azonban változnak, a nagy gyártók is elérték a tömegtermelési szintet, így a gyártási költségek is esnek, mondhatni elég durván. Pillanatnyilag ott járunk, hogy egy 2 Wattos GE lámpa ~1600 Ft-os árszintre, egy 6 Wattos Philips ~3300 Ft-os, egy majdnem 10 Wattos Philips pedig ~4500 Ft-os szintre esett. Ez a tavalyi évhez képest majdnem 50%-os árcsökkenés. Ahogyan elnézzük a noname gyártók LED termékeit, sok esetben ezek a teljesítményű lámpák drágábbak, vagy ugyanazon az árszinten mozognak. Így azt kell mondjuk, hogy a hagyományos csavaros (E14/E27) foglalatokba már csak márkás lámpát tudunk ajánlani.
LED lámpa E27 (PowerLED/6Watt/180°) meleg fehér -Philips
LED lámpa E27 (PowerLED/6Watt/180°) meleg fehér -Philips
LED lámpa E27 (PowerLED/9.5Watt/180°) meleg fehér -Philips
LED lámpa E27 (PowerLED/9.5Watt/180°) meleg fehér -Philips
LED lámpa E14 (PowerLED/2Watt/180°) meleg fehér -GE
LED lámpa E14 (PowerLED/2Watt/180°) meleg fehér -GE


Kiváló ár-érték arányú LED spotok

A spot lámpák piacán (jellemzően GU10-es foglalat) egy kicsit nagyobb harc dúl a gyártók között, így nagyon jó áron tudunk 4 Wattos LED spotokat ajánlani mind márkás, mind noname kivitelben. Az előző bekezdésben taglaltuk a Philips lámpákat, és itt is meg kell, hogy említsük őket: az új 4 Wattos LED lámpájuk igen jó fényt ad, kifejezetten szép a fehér design, és mindössze ~3400 Ft-ba kerül. Majdnem egy ezressel olcsóbban lehet beszerezni noname társait: szűk sugárzási szöggel (40°) egy 4x1 Wattos, alumínium hűtőbordás PowerLED-et, nagy sugárzási szöggel a magnézium ötvözetű házban érkező, 3.5-4 Wattos, 20 db 5050SMD ledet tartalmazó lámpákat tudjuk jó szívvel ajánlani. Áruk pillanatnyilag ~2600 Ft és ~2500 Ft körül alakul.

LED lámpa GU10 (PowerLED/4Watt/40°) Meleg - Philips Entry
LED lámpa GU10 (PowerLED/4Watt/40°) Meleg - Philips Entry
LED lámpa GU10 (PowerLED/4Watt/35°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (PowerLED/4Watt/35°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (SMD5050x20/4Watt/120°) meleg fehér
LED lámpa GU10 (SMD5050x20/4Watt/120°) meleg fehér


Bútorlapba süllyeszthető, LED-es polc-szekrény világítás

Bútorlapba süllyeszthető, LED-es polc-szekrény világítás

Bútorvilágítások megoldásában már eddig is igen jók voltunk, köszönhetően a LED szalagoknak, melyeket a polc aljára-hátuljára ragasztva rengeteg feladatot megold, valamint a bútorba építhető spot lámpáknak, melyek a bútorlapba körkivágóval bevágva a mennyezeti spotokhoz hasonlóan lehet beépíteni.
De, mi a helyzet abban az esetben, ha pl. egymás fölötti bútorlap polcok megvilágításáról van szó? Itt nem jöhetnek számításba a beépíthető spotok, ugyanis a vezetékezés és a rögzítés a lámpa hátoldaláról történik, csak a LED szalag, vagy egy süllyeszthető LED lámpa, mely elfér a bútorlap anyagvastagságában.

Egy ilyen süllyeszthető, 3Wattos, nagy fényerejű, bútorvilágító LED lámpát szeretnénk bemutatni, mely 8 mm-es vastagságával a legvékonyabb bútorlapokban is elfér. Mindezek mellett a nagy fényerőről az egyik legmodernebb LED technológia, a Chip On Board ledek gondoskodnak.
Ugyanakkor a lámpát nem feltétlenül szükséges elsüllyeszteni, a 8 mm-es vastagság még bútorlapon kívül sem zavaró, természetesen a kábelezésről gondoskodni kell mindkét esetben. A lámpa rögzítésére két mód is adódik: egyrészt a teljes felületen öntapadós réteggel bevont hátoldallal történő ragasztás, vagy a lámpa közepén lévő furaton keresztüli csavarozással.


Élvilágító LED szalagok és sárga LED modul

Az élvilágító LED szalagok gyorsan slágertermékké váltak, egy picit magas áruk ellenére is. Nem véletlen ez, hiszen nagyon sok olyan világítási feladat van (főleg jármű dekoráció, extra világítós betűk, stb.) ahol a ragasztási síkkal párhuzamosan kell világítani, nem pedig merőlegesen, mint a hagyományos LED szalaggal. Erre a célra fejlesztették ki kifejezetten a 335-ös típusú SMD LED-es, melyből sajnos az RGB változat nem elérhető.

A 335-ös élvilágító LED szalagok pillanatnyilag 8 mm széles, fekete nyomtatott áramköri lappal, kültéri (IP54-es vízvédelemmel) kivitelben, extra erős, piros színű (szivacsos) 3M kétoldali ragasztóval érkeznek.

Az igen népszerű, leginkább világító betűhöz ajánlott LED moduljaink választéka is frissült, a kék, fehér, piros, zöld és RGB modulok után májusban megjelent a sárga szín is. Éppen ideje volt, nem is értjük igazán, hogy eddig miért nem voltak a kínálatban.

Élvilágító LED szalag (335x60 LED - 8mm) - Hideg fehér
Élvilágító LED szalag (335x60 LED - 8mm) - Hideg fehér
Élvilágító LED szalag (335x60 LED - 8 mm) - Kék
Élvilágító LED szalag (335x60 LED - 8 mm) - Kék
LED modul 0.5 Watt - 2x5050 SMD LED - Sárga GTLED
LED modul 0.5 Watt - 2x5050 SMD LED - Sárga GTLED

LED diódák újra

LED diódák újra

Beszállítói probléma miatt az utóbbi időben az 5 mm-es, kerek fejű LED diódák ellátása akadozott, ezennel is elnézést kérünk az érintett vásárlóktól. Örömmel jelenthetjük be azonban, hogy a helyzet megoldódott, típusonként legalább 10.000 db-os raktárkészlettel állunk kedves vásárlóink rendelkezésére minden LED diódából és minden hozzájuk tartozó ellenállásból. Sőt, kifejezetten a nagy vásárlók (gyártók) számára, még kedvezményesebb áron 1.000 db-os csomagolásban is kínáljuk ezeket a termékeket.

Nem teljesen ide tartozik, de szeretnénk megemlíteni egy nagyon egyszerű ötletet az összekeveredett színű LED diódák gyors tesztelésére. Szerelés közben ugyanis elkerülhetetlen, hogy néha már nem is tudjuk melyik LED dióda milyen színű, ekkor ellenállást kell elé forrasztani és úgy kipróbálni, de ez macerás. Sokkal jobb ötlet egy 3 Voltos gombelemet (pl. CR2032, de bármelyik 3V jó) kéznél tartani és gyorsan a LED diódák lába közé csúsztatni. 1 másodperc alatt le lehet tesztelni a színt forrasztás nélkül. És ha már itt járunk, akkor jegyezzük meg, hogy ugyanezen az elven alapul a LED throwies nevű móka.

LED Dióda (5 mm - kerek fejű - 25°) Kék
LED Dióda (5 mm - kerek fejű - 25°) Kék
Ellenállás (LED diódához) 430 Ohm
Ellenállás (LED diódához) 430 Ohm
Elem - Lítium - CR2032 gombelem Maxell (3 Volt)
Elem - Lítium - CR2032 gombelem Maxell (3 Volt)


Érkezőben a faltetoválások és kapcsolódíszek

Hagyjuk most már egy picit az elektromosságot, lépjünk át a díszítés és dekoráció világába! Az öntapadós velúrból készülő fal és kapcsolódíszítések fénykorukat élik. Az egyszínű, kétdimenziós formákkal díszíteni nagyon hálás feladat: nagyon gyorsan igen látványos eredményt érhetünk el. Ráadásul nagyon nehéz elrontani, az öntapadós velúr anyagnak ugyanis megvan az a tulajdonsága, hogy könnyen visszahúzható a falról, ezáltal könnyen korrigálható a ragasztás. Az első minták bevezetése június első heteiben várható, majd további mintákkal szeretnénk bővíteni kínálatunkat, sőt, ha igény lesz rá, akár egyedi elképzeléseket is megvalósítunk.

Ízelítőnek álljon itt néhány minta a kezdő kollekcióból:

Érkezőben a faltetoválások és kapcsolódíszek

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.600+ elégedett vásárló
472.200+ raktáron lévő termék
205.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése