Alumínium LED profil, LED szalag profil

60-féle ütésálló díszléc a mennyezet és az oldalfal díszítéséhez

Utoljára frissítve: 2020 október 29, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek

Az Elite Decor poliuretán díszlécek egyik fontos csoportját alkotják a holkerlécek és a síkfali díszlécek. Vevőink körében is népszerűek ezek a termékek, két fontos tulajdonsága miatt. Egyrészt ütésálló, ezáltal hosszú évekig díszítheti a falat, nem kell tartanunk attól, hogy a fizikai behatások nyomot hagynak rajta, csorbítva ezzel a belső tér szépségét. Másrészt a húzott és a mintás díszlécek minta kidolgozottsága is kimagasló, gyönyörűen láthatóak az ornamentikus motívumok és az egyszerűbb lépcsős minták is.

Mindemellett érdemes tudni, hogy a díszlécek legtöbbje raktárról megvásárolható az ANRO Webáruházban, ezért ha gyorsan van szükség stukkóra, akkor válassza cégünket. Az alábbi videóban részletesen is bemutatjuk a poliuretán anyagú díszléceket, de ha kérdései merülnek fel, lépjen velünk kapcsolatba!

 

Stukkók az épületek és falak díszítéséhez

A kültéri és beltéri díszítésben a stukkók már évezredek óta fontos szerepet játszanak, gondolhatunk pl. a nagyjából 2500 éves görög dór stílusra, ahol az épületek szerves részét képezték a különböző díszítések. Ennek a kornak köszönhetjük a timpanonok, díszes oszlopok és a beltéri stukkók kialakulását is.

Az épületek díszítése már az ókorban is fontos volt!

Az épületek díszítése már az ókorban is fontos volt!

 

A stukkók ma is fontos eszközei a falak díszítésének, de az idők folyamán néhány extra funkcióval egészültek ki, ilyenek példásul a LED szalagok tartására is alkalmas rejtett világításos díszlécek.

Rejtett világításra alkalmas díszléc

Rejtett világításra alkalmas díszléc

 

A modern stukkó alapanyagok jellemzői

Az alapanyag terén azonban gyökeres változás történt. A hagyományos mészkövet először a gipszre, majd a technológia további fejlődésével a polisztirolra cserélték, újabban pedig a poliuretán alapanyag hódít.

Az ANRO mind polisztirol, mind poliuretán stukkókból széles választékot kínál, melyek között első ránézésre leginkább a tetemes árkülönbséget fogjuk észrevenni. A videóban azonban láthatjuk, hogy milyen különbségeket fedezhetünk még fel, mert valójában mindhárom alapanyagnak megvan a saját előnye.

2 év EPS (expandált
125 cm
75 mm
95 mm
Natúr stukkó
Kültérre - díszítőléc FGY-2 (7.5cm x 9.5cm) EPS
Kültérre - díszítőléc FGY-2 (7.5cm x 9.5cm) EPS 990 Ft
2 év XPS (zárt
125 cm
16 mm
38 mm
Natúr stukkó
Kültéri díszléc BR-18 - natúr
Kültéri díszléc BR-18 - natúr 193 Ft
2 év Poliuretán
200 cm
40 mm
18 mm
Kültérre is
Poliuretán díszléc (CR810) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból
Poliuretán díszléc (CR810) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból 1 690 Ft

EPS vagy expandált polisztirol: a legolcsóbb stukkó alapanyag, azonban segítségével ipari léptékkel egyszerűen és gyorsan készíthetőek felületi mintás díszlécek vagy pl. rozetták. Szerkezete apró gyöngyökből áll, melyek egymástól elmorzsolhatóak. Ehhez hasonló anyagból van pl. a fehér színű homlokzati hőszigetelő lap.

EPS anyagból készült díszléc

EPS anyagból készült díszléc

 

XPS vagy extrudált polisztirol: a gyártási eljárás során egy teljesen zárt cellaszerkezetű anyag jön létre, ami nagy sűrűségű, egymástól el nem morzsolható. Leginkább a zöld, lila vagy sárga színű lábazati hőszigetelő lap anyagaként ismerhetjük. Ára jóval magasabb az EPS-nél.

XPS anyagból készült díszléc

XPS anyagból készült díszléc

 

Poliuretán vagy PU hab: a műanyagok között talán a legsokoldalúbban felhasznált anyag ez, hiszen az gyártási alapanyagok megválasztásától függően lehetnek gumiszerűen rugalmasak is vagy akár igen kemények is. Vízfelvételük csekély. Ha nem is tudjuk, de sűrűn találkozhatunk velük az autók belső terében, de gyártanak belőle műbőrt, szigetelő anyagot és természetesen stukkót is. Hátránya, hogy ezt a legdrágább gyártani.

Poliuretán anyagú díszléc

Poliuretán anyagú díszléc

 

Miért érdemes a poliuretán anyagú díszeket választani?

Felvetődhet a kérdés, hogy a magas ár ellenére miért kínálunk stukkót ebből az anyagból? Azért, mert a poliuretán keménységét egyik vetélytársa sem tudja elérni! Sajnos, a nem megfelelően kiválasztott alapanyagból készült díszítés hosszú távon inkább csúnya lesz, mintsem szebbé tenné házunkat. Gondolhatunk itt az ajtók, bejáratok mellé rendszeresen beépítettt bordás lécek sérüléseire, vagy a homlokzatokon, ablakok körül elhelyezett díszlécek jégveréses sérüléseire.

Beltérben, parapetmagasság alatt (azaz minden olyan helyen ahol véletlenül hozzáérhetünk a díszekhez) szintén érdemes a poliuretánt választani, hiszen nagyon jól ellenáll a sérüléseknek, illetve nem morzsolódik ki, ami a gyerekek kedvenc játéka szokott lenni.

Felületi mintás díszlécek és rozetták gyártásához a poliuretán minden esetben sokkal alkalmasabb, mint az EPS alapanyag. A poliuretán felülete tükörsima lesz a gyártási folyamat végén, míg az EPS polisztirol alapú stukkókban láthatóak az apró gyöngyök, amiből készülnek.

Kiváló minőségű Elite Decor poliuretán stukkók

Az Elite Decor díszítőelemek beépítése

Az Elite Decor minden poliuretán díszléce szálanként külön fólia csomagolást kap, a szállítási sérülések elkerülése érdekében.

Poliuretán díszléc szálanként fóliába csomagolva

Poliuretán díszléc szálanként fóliába csomagolva

 

A kivitelezés folyamatában a díszléc festése időigényes művelet, ezért annak költsége nem elhanyagolható. A poliuretán díszlécek minden esetben egy fehér színű alapozófestékkel már el vannak látva, illetve a felületük tükörsima, így világos színűre tulajdonképpen akár egy réteg festékkel is át lehet őket festeni.

A felragasztáshoz és a fugázáshoz használjunk polisztirol ragasztót. Amennyiben a felrakás során vágni kellene a díszlécet, az könnyen megtehető. A poliuretán díszlécek gépi fűrésszel vagy kézi fűrésszel gérvágó ládában egyszerűen méretre szabhatók.

Gérvágó ládában kézi fűrésszel is könnyen méretre vágható

Gérvágó ládában kézi fűrésszel is könnyen méretre vágható

 

Az XPS polisztirol előnye

Az XPS alapanyagú polisztirol díszléc mellett szól az ára, hiszen fent a mennyezethez közel a fizikai sérülések nem jellemzőek. Nagyon csekély mértékben ellenálló a mechanikai behatásokkal szemben, ezért takarítás során figyelni kell, nehogy megüssük a díszlécet. A 270-300 cm belmagasságú helyiségekben a mennyezetre beépített, húzott mintás díszlécekről nehéz megmondani, hogy azok gipsz, poliuretán netán polisztirol anyagúak, leginkább a díszítő funkciót tapasztaljuk.

XPS polisztirol díszléc mennyezetre beépítve

XPS polisztirol díszléc mennyezetre beépítve

 

 

Ismerkedjünk meg az Elite Decor poliuretán díszlécekkel!

Elite Decor ütésálló síkfali díszlécek

A síkfali díszlécek olyan stukkót jelölnek, melyek az oldalfalon vagy a mennyezeten kerülnek beépítésre. Fali kazetta, tükörkeret, képkeret, szín-elválasztás, vízszintes tagolás céljára is használhatóak ezek a profilok: Elite Decor síkfali díszlécek.

Síkfali díszlécek oldalfalon

Síkfali díszlécek oldalfalon

 

A legkedveltebb típusból mutatnánk be néhányat, szemléltetve a különböző típusok közötti méret- és mintabeli eltéréseket. A videóban az alábbi típusok is feltűnnek: CR727, CR746, CR779, CR807, CR810, CR824, CR835, CR863, CR873 és CR875.

A vevők egyik kedvence: CR810 fali díszléc

A vevők egyik kedvence: CR810 fali díszléc

 

Szépen kidolgozott mintás bordűrléc: CR746

Szépen kidolgozott mintás bordűrléc: CR746

 

Elegáns és diszkrét keretező díszléc: CR873

Elegáns és diszkrét keretező díszléc: CR873

 

Elite Decor ütésálló élvédő díszléc

Egy speciális léc is megtalálható a kínálatban, melyet élvédőként használhatunk. A derékszöges ragasztási felület miatt felrakható a falak sarkaira, ezzel is védve az éleket. Ajánljuk azok számára, akik a hagyományos műanyag élvédő helyett valami díszesebb megjelenésűre vágynak: P817 poliuretán élvédő.

Ütésálló poliuretán élvédő fal külső sarkán elhelyezve

Ütésálló poliuretán élvédő fal külső sarkán elhelyezve: P817

 

Elite Decor ütésálló holker díszlécek

Ezek azok a típusok, amelyeket a fal és a mennyezet találkozási pontjánál lévő sarokba lehet beépíteni. Gipszkartonos épületek diletációs hézagainak elfedésére, illetve a múltban sörösüveg-holkerként nevezett lekerekített élek eltakarására, vagy csak úgy egyáltalán a sarok dekorációjára szolgálnak. A változatos minták és méretek között mindenki megtalálja a magának tetszőt, legyen szó egy átlagos belmagasságú enteriőr vagy akár egy galériás mennyezet díszítéséről: Elite Decor ütésálló holker díszlécek.

Ütésálló poliuretán díszléc fürdőszoba mennyezetén

Ütésálló poliuretán díszléc fürdőszoba mennyezetén

 

Vevőink az alábbi típusokat szokták leggyakrabban vásárolni, így ezek mindegyikét megmutatjuk a videóban is: P829, K239, P872, C728, P801, K209, P833, K249, P812 és C710.

Átlagos méretű, ámde igényes megjelenésű holkerléc: P829

Átlagos méretű, ámde igényes megjelenésű holkerléc: P829

 

A régi korok ihlették a ma is kedvelt fogazott mintás díszlécet: C710

A régi korok ihlették a ma is kedvelt fogazott mintás díszlécet: C710

 

Nagy méretű holkerléc is elérhető az Elite Decor termékek között: K209

Nagy méretű holkerléc is elérhető az Elite Decor termékek között: K209

 

Elite Decor flexibilis holker díszlécek

Ebben a kategóriában két speciális kivitelű díszlécet is bemutatnék, melyek lágy poliuretánból készülnek, így nagyon könnyen hajlíthatóak, szinte bármilyen íves felületre egyszerűen beépíthetőek. Ezek a típusok FLEX megjelöléssel találhatóak meg áruházunkban: az egyik a P872 FLEX a másik pedig a C790 FLEX. Kapható belőlük profilazonos, kemény poliuretán kivitel is, így az egyenes felületeket a költséghatékonyabb poliuretán léccel, míg az íves felületeket a FLEX kivitellel díszíthetjük.

Íves falfelületre felrakható flexibilis holker díszléc

Íves falfelületre felrakható flexibilis holker díszléc: C790 FLEX

 

Elite Decor termékek széles választéka az ANRO Webáruházban

Az Elite Decor kiváló minőségű holker- és oldalfali díszlécei hatalmas választékban érhetőek el az áruházunkban: Elite Decor díszlécek.

Mindemellett az erős poliuretán anyagból kínálunk még fa utánzatú álgerendát és deszka paneleket, rozettákat és nagy méretű dómokat, fali fülkéket és apróbb díszeket is. A népszerű típusokat raktáron is tartjuk, de az aktuális készletet mindig feltüntetjük a konkrét terméknél.

 

Ajánlott termékeink

1.

2 év HDPS
200 cm
29 mm
16 mm
Kültérre is
Elite Decor

Oldalfali díszléc (HCR501) kőkemény HDPS anyagból, mennyezetre is!

Raktáron: 470 méter

Ár: 1 090 Ft /méter

2.

2 év HDPS
200 cm
32 mm
16 mm
Kültérre is
Elite Decor

Oldalfali díszléc (HCR502) kőkemény HDPS anyagból

Raktáron: 460 méter

Ár: 1 190 Ft /méter

3.

2 év Poliuretán
200 cm
25 mm
14 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR727) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 180 méter

Ár: 1 100 Ft /méter

4.

2 év Poliuretán
200 cm
54 mm
15 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR807) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 96 méter

Ár: 1 790 Ft /méter

5.

2 év Poliuretán
200 cm
40 mm
18 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR810) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 82 méter

Ár: 1 690 Ft /méter

6.

2 év Poliuretán
200 cm
42 mm
18 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR824) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 50 méter

Ár: 1 790 Ft /méter

7.

2 év Poliuretán
200 cm
22 mm
12 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR835) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 130 méter

Ár: 1 100 Ft /méter

8.

2 év Poliuretán
200 cm
34 mm
15 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR863) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 140 méter

Ár: 1 690 Ft /méter

9.

2 év Poliuretán
200 cm
25 mm
11 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR875) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 246 méter

Ár: 1 100 Ft /méter

10.

2 év Poliuretán
200 cm
15 mm
5 mm
Beltéri
Elite Decor

Poliuretán díszléc (CR893) oldalfali, mennyezeti stukkó ütésálló anyagból

Raktáron: 226 méter

Ár: 890 Ft /méter

11.

2 év Poliuretán
200 cm
32 mm
105 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán stukkó (P896) kemény, holker díszléc sarokba

Raktáron: 38 méter

Ár: 3 100 Ft /méter

12.

2 év Poliuretán
200 cm
40 mm
40 mm
Kültérre is
Elite Decor

Poliuretán élvédő léc (P817) kemény, ütésálló élvédő stukkó sarokra

Raktáron: 140 méter

Ár: 2 290 Ft /méter

Vásárlói képek
Klasszikus faldekoráció oszlopokkal, aranyozott stukkókkalAranyozott díszlécek a klasszikus faldekoráció jegyébenModern bútor, klasszikus közeg, Elite Decor díszítésElite Decor stukkó skandináv tér dekorációjáhozKarnistakaróként felrakott holkerlécRozetta hálószobában 3 ágú loft csillárralModern home office látványtervModern tévészoba modern látványterveNappali látványterv miniatűr keretezőlécekkelElite Decor stukkók egy háló+fürdő lakosztálybanModern babaszoba szürke fallalKlasszikusan stukkózott nappali modern világítótestekkelTürkizzöld ebédlő fa bútorokkalElite decor referencia: változatos keretlécek poliuretán anyagbólModern csillár klasszikus rozettával sötétkék festésselRomantikus vidéki belső tér antik szekrénnyel, stukkókkalElegáns fali keret modern nappalibanKlasszikus fehér fali stukkózás Elite Decor lécekkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése