Süllyesztett energiatakarékos világítási ötletek

Utoljára frissítve: 2016 augusztus 30, kedd Magazin: Galéria
A halogén spotokat egyre inkább felváltják a LED lámpák, amelyekkel ugyanúgy kiépíthetjük a fővilágítást mint a hagyományos izzókkal, jóval kevesebb áramfogyasztás mellett. A széles sugárzási szögű led izzókkal a belső tér fővilágítását adhatjuk meg, melyekkel elkerülhetjük a sötét sarkokat. Sok lakásban található azonban valamilyen festmény, faldekoráció vagy csak egy szép falburkolat, tapéta, amelyet hangsúlyozni kell, ezek kiemeléséhez - megvilágításához az oldalfali profilba épített, szűk fénynyalábú süllyesztett lámpák lesznek alkalmasak. Vásárlóink által visszaküldött képeken egyszerű, de nagyszerű megoldások!

Kapcsolódó termékek:
- Spotlámpák, süllyeszthető lámpatestek
- 12V led lámpák
- 230V led lámpák
- Halogén spotlámpák

1. sor Fürdőszoba álmennyezet süllyesztett LED spotokkal.  A négyzet alakú süllyesztett spot lámpatestbe tett LED izzók a fürdőszoba fővilágítását biztosítja.  A nappaliban körbenfutó gipszkarton LED szalagos rejtett világítást tartalmaz, míg a fővilágítást a szélre rakott spot izzók valamint a középre épített fénycsöves mélysugárzók szolgáltatják. 
2. sor A plafonon díszítőelemként jelennek meg a gipszkarton dobozok, az eltérő színű festés, de még a spotlámpák felületből kiemelkedő pereme is!  A LED spotlámpák és a LED szalagok együttesen igen jó fényt biztosítanak, a hangulati funkció betöltéséhez talán csökkenteni is kell a fényerőt, ezért praktikus a fényerőszabályzó beszerelése.  Látható, hogy a különböző termékek különböző színhőmérséklettel világítanak: a LED szalag szinte narancssárgának tűnik, a spotlámpák fénye kellemes melegfehér, a fénycsövek viszont kifejezetten hideg fényűek. 
3. sor A spotlámpák világítanak, a fénycsöves lámpatest le van kapcsolva. Hangulatvilágításhoz elég is a fény!  Alulról is megfigyelhetőek a gipszkartonba süllyesztett spotok és fénycsöves lámpák együttese.  A klasszikusan díszített plafon modern módon beépíthető spotlámpákat rejt magában! 
4. sor A kör alakú, patinált réz színű spotkeretek beillenek a klasszikus stílusú díszek közé. Ezek biztosítják a biliárdterem fővilágítását.  A nagyképernyős lapostévé és a hangfalak is azt sugallják, hogy ebbe a helyiségbe bizony gyakran járnak kikapcsolódni az emberek.   A díszléccel dekorált teremben a sakk asztal is található a biliárdasztal mellett, így a szórakozást a gondolkodás és problémamegoldó képesség fejlesztésével is össze tudjuk kötni. 
5. sor A plafonon elhelyezkedő gipszkarton dobozolás vezetékeket, gépészeti elemeket is rejthetnek, ugyanakkor ha már muszáj felrakni, spot lámpákkal szebbé tehetjük, és elvonhatjuk a figyelmet a sarokban lévő kiugrásról.  Az ajtónál lévő előteret néhány kör alakú spotlámpatest beépítésével, és azokba LED lámpa beszerelésével oldották meg.   Az ajtónál lévő előteret néhány kör alakú spotlámpatest beépítésével, és azokba LED lámpa beszerelésével oldották meg.  
6. sor A Kanlux Rubix spotlámpák üvegből készült hengeres formája buborékokat rejt, amelyek átvilágítva a padlón érdekes motívumokat hoznak létre.  A Rubix spotlámpák nemcsak a világítási feladatoknak tesznek eleget, hanem megjelenésükkel dekorálják is a csupasz mennyezeteket!  Álmennyezetbe süllyesztett Kanlux Rubix spotlámpák. 
7. sor A fehér lambéria lehetőséget adott süllyesztett világítás elkészítésére, így a spotvilágítás mellett döntöttek a lakók.  Hogy még diszkrétebb legyen mennyezeti világítás, a fehér plafonhoz fehér keretes spotokat választottak.  Akár LED, akár halogén spotlámpákat használunk, felkapcsolt állapotban nem ajánlott belenézni, mert csak elvakít az erős fény! 
8. sor A fa mintás mennyezetburkolathoz hagyományos megjelenésű mattkróm színű spotokat vásároltak a háziak.  A nagyobb alapterületű helyiségekben javasolt több külön körre osztani a világítást, és csak akkor felkapcsolni az összes fényt, ha az egész helyiséget kihasználjuk - ily módon is takarékoskodhatunk az árammal.  Oldalfali spot díszlécbe épített spotkarikák, melegfehér LED izzóval. 
9. sor Az oldalfali spot díszléc tetejére nyugodtan rakhatunk ledsort, amely kellemes hangulatfénnyel árasztja el a szobát!   A melegfehér fények passzolnak a narancssárga színű tapétához is, így még inkább tudja biztosítani a 'sárga' színhez kapcsolódó vidámságot és jó kedélyt.  Itt látszik igazán a szűken sugárzó LED spotlámpák fénye, amelyek irányított fénysugara jól kivehető a fali tapétán. 
10. sor Újabb egyedi gipszkarton álmennyezetet láthatunk. Az inverz nyeregtetős kialakítás csak látványelem, amellyel különlegesebbé tették a nappalit.  A mennyezet közelebbi részén arany színű Kanlux Argus CT-2117 lámpatestek láthatóak, mely békaszemes spotlámpák a 45 fokos billenthetőség miatt nagy szabadságot adnak a spotlámpa fénysugarának beállításában.  Nagyon dizájnos a folyosó közepére függesztett gipszkarton sziget, amelybe kiválóan beleépíthetjük a helyiség fővilágítást adó LED spotokat. 
11. sor    A közlekedőfolyosó megvilágításához két sorban párhuzamosan, egymástól kissé eltolva építették be a spotlámpákat, ezáltal egyenletesen tudják bevilágítani az alatt lévő területet.  A fürdőszobában is bátran kiépíthetjük a fővilágítást spotlámpákkal, ilyen esetben érdemes vízvédett lámpatestet választani! 
12. sor A kis méretű spotlámpák lehetőséget adnak a változatos elhelyezésre. Középen egy négyzetalak látható, ennek négy sarkából fut a spotlámpasor egy-egy átló mentén a fürdőszoba négy sarkába.  A plafon közepén 3 darab négyzetből álló gipszkarton szigetet alakítottak ki, ebbe kerültek az általános világítást adó LED spotok. A kartonozás vidám sárga-narancssárga-fehér színű festést kapott.  A kék és világoskék színkombináció gyakori választás fürdőszobába. A helyiséget mattkróm színű, kör alakú spotlámpák világítják be. 
13. sor Az előszobából 4 ajtó nyílik, mindegyik külön-külön kapott egy polisztirolból készült ajtó feletti dekorációt is, mindemellett egy háromszög alakú gipszkartont is láthatunk a plafonon.  A sárga és narancssárga falszínek elválasztásához jó választás a díszléc.   Az ablak felett műanyag mennyezeti sín került felszerelésre, ez fogja majd a függönyt tartani. A karnistakaró díszléc feladata, hogy eltakarja a függönysínt, valamint az arról lelógó csipeszeket, hogy csak a dekoratív függönyanyagot láthassuk! 
14. sor A sötét színű beépíthető lámpák jól kitűnnek a sárga plafonból.  A klasszikus stukkók és a modern gipszkarton jól megfér egymás mellett.  A gipszkarton lépcsőknél kialakult sarkok szögletes formáját dekorlécekkel enyhítették. 
15. sor A fehér plafonból is szépen kitűnik a matt réz színű CT-2115 Argus spotlámpa. A keret billenthető, ezáltal tudjuk a benne lévő halogén izzó vagy LED spot fényét irányítani.  A nyolcszög alakú gipszkarton sziget csillár helyett került kialakításra, a bele süllyesztett 8+1 darab LED spotlámpa gondoskodik az általános világításról.  A közlekedő közepén lévő oszlop többszintes díszléces díszítést kapott. Miután az oszlop négyzet alapú, a díszléceket egyszerűen csak 45 fokban gérbevágva kellett egymáshoz illeszteni. 
16. sor Mértéktartó színek, letisztult kialakítás, légies függönyzés - az egyszerű nappali is szép!  A barna oldalfal krém színű gipszkarton kiugrással dicsekedhet, amely a hangulatfényt adó LED spotlámpákat rejti!  A nappaliba rengeteg napfény árad a padlóig érő ablakokból, azonban hogy éjszaka se szenvedjenek hiányt a háziak, a mesterséges fényforrásról is gondoskodtak az álmennyezetbe süllyesztett szpotok útján. 
17. sor Nagyon igényessé és esztétikussá teszi a nappalit, hogy az egyik falat egy szép virágos tapétával burkolták.  Az íves gipszkarton külső szegélyét ívelhető díszléccel zárták le.  Itt közelebbről is látható, hogy gipszkarton oldalsó szélének lezárásához hajlítható díszlécet használtak. 
18. sor A mennyezeten szétszórtan helyezkednek el a beépíthető lámpák, így egyenletes szórt fényt biztosítva a nagy nappalinak.  Központi lámpatest helyett itt is amellett döntöttek, hogy a plafon közepére szerelt spotlámpák világítsák be a teret!  Négyzetalakú gipszkarton doboz, amelybe a spotlámpákat két félkör alakban építették. 
19. sor A Kanlux Luto szpot lámpakeretek kifelé vékonyodó kerete szinte belesimul a plafonba.  A folyosón is négyszög alakú gipszkarton szigeteket készítettek, ezek egy-egy spotlámpát foglalnak magukban, amelyek bevilágítják a közlekedőt.  A gipszkarton doboz lezárásaként krém színűre festett holkerlécet választottak, míg a plafon többi részén fehéren hagyták a falakat és a dekorléceket is. 
20. sor X alakban elrendezett szpotlámpák. Láthatjuk, hogy a nagyméretű szoba megvilágításához két ilyen szigetet is kialakítottak, így biztosan elég fény lesz!  Oldalfali spotlámpás világítás.  Nyolcszögletű gipszkarton sziget KA-11 holker díszléccel díszítve. 
21. sor A világítással szebbé tehetjük otthonunkat, így gondolták ezt a háziak is, amikor díszvilágítási céllal szpotlámpákat süllyesztettek az oldalfali párkányba.  Halványlila falak, fehér saroklécek és billenthető szpotlámpák.  Barackszínű oldalfalak és plafon, fehér polisztirol stukkókkal. 
22. sor A LED spotlámpák energiatakarékosak és  hosszú élettartamúak, kiválóak olyan helyre, ahol sokat kell világítaniuk a nap folyamán.  Piros-fehér falak igényesen kialakított fali keretekkel, oldalfali díszlécekkel.  Csak egy kislányé lehet ez a rózsaszín szoba, amelyben a falak hófehérkés bordűrrel vannak megosztva.  
23. sor Plafondíszítés holkerlécekkel és GU10 spotlámpával szerelt 2115 Argus spotlámpa foglalatokkal.  A réz színű Argus CT-2115 lámpakeret már csak a GU10 230 voltos spotizzót várja.  Trapéz alakban kialakított gipszkarton, süllyeszthető spotlámpákkal, azon belül is a görögmintás-csigamintás Rodos típussal. 
24. sor A plafonon L alakban kialakított doboz alkalmas szpotlámpák beépítésére, a házigazdák itt is GU10 230V üzemű fényforrásokat választottak.  Kék mennyezet kör alakú spotokkal, valamint Garfield mintás függönnyel - ez biztosan egy gyerekszoba.  A kivitelezők talán egy éjszakai égboltot akartak ábrázolni a kék mennyezeten, melyen a tányérlámpa a holdat, a többi kis spotlámpa pedig a csillagokat szimbolizálja. 
25. sor Kör alakú beépített spotlámpák és hagyományos kör alakú mennyezetlámpa biztosítja a szoba megvilágítást.  A kék mennyezetre arany és króm keretes spotlámpákat választottak.  A kör alakú mozgatható lámpatestek előnye, hogy a fényforrás nem kizárólag függőlegesen maga alá világít, hanem igényünk szerint állíthatjuk a fénysugarat. 
26. sor A kékre festett plafonhoz a Kanlux Tristan lámpatesteket választották, amelynek különleges üveggömb dekorációja is királykék színben tündököl.  Modern stílusban berendezett konyha oldalfali spotvilágítással.  Négyzet alakú gipszkarton sziget 5 darab, kereszt alakban besüllyesztett spottal. 
27. sor Krém színű dekorkővel burkolt oldalfalak, fekete elektronikai eszközök, fehérre festett gipszkarton dobozok, ezüst keretes spotlámpák.  A közlekedő mennyezetére SV díszlécet ragasztottak, ezt holkerdíszléccel keretezték és az egészbe spotizzókat süllyesztettek, így kiépítve a fővilágítást.  A mennyezet kétféle színű festést kapott. A plafon nagyrésze világosbarna, két hosszanti csík azonban sötétbarna, ide süllyesztették a négyzetalakú Firla lámpatesteket is.  
28. sor Szép helyiséget alakítottak ki a természetes színű festéssel. A szoba nappali világosságát az ablakokon és fehér függönyön beáradó fény biztosítja, éjszaka pedig a beépített Firla spotok.  A közlekedőfolyosó plafonjára ragasztott SV díszlécekben közelről láthatjuk csak a spotlámpa típusát, amely a különleges Kanlux Akra lámpatest. A keret fényes és matt króm részekből áll.  A spotlámpákat takaró szerkezet polisztirol díszlécekből van kialakítva, ebbe süllyesztették a nem melegedő ledes spotégőket. 
29. sor Az ablak körüli falfelületet szabálytalan alakú kővel burkolták, ezt világoszöld függönnyel, narancssárgára festett falakkal és fehér stukkókkal egészítették ki.  Falmatricával dekorált sárga fal, felette oldalfali spot világítással.  A nappali hangulatvilágítását 3 darab spotlámpa beszerelésével alakították ki, ezek a falra ragasztott spot világításos díszlécbe vannak besüllyesztve. 
30. sor A hagyományos lambéria mellett két modern mintájú faltetoválás is megfigyelhető.  A csupasz oldalfalra polcot szereltek, köré falmatricát ragasztottak, felé pedig 3 spotlámpát süllyesztettek, amely hangulatos fénycsóvát biztosít.  A közepes szórásszögű LED égők melegfehér fénnyel világítanak. 
31. sor A spot világításos díszlécben 3 darab kör alakú spotlámpát láthatunk.  A dekoratív mintázatú tapétát díszléccel keretezték, és LED spotokkal emelték ki.   Szemből nézve igazán szép végeredményt láthatunk! A nőies tapétát pink falak fogják közre, emellett az oldalfalról érkező spotlámpák fénye is kiemeli a mintázatot. 
32. sor Hiába négyzetalakú egy spotlámpa kerete, a belerakott izzó mindig kör alakú lesz, így mindig egy világító kört látunk, ha feltekintünk a fényforrásra.  A kővel burkolt falak érdekes textúráját szépen kihangsúlyozhatjuk a felé szerelt spotfényekkel.  Szemből is jól látható, hogy a világítás által még jobban kivehetőek az elegáns tapéta tekergős mintái! 
33. sor A spotlámpák hangulatosan világítják be a kővel borított falfelületet, felette pedig rejtett világítást láthatunk, amelynél épp piros színben 'ég' az RGB LED fénysor.  A mennyezettől kb. 20 cm-rel lentebb végigfuttatott RGB LED szalagnak nagyon erős fénye van, éppen zöldben világít.  A házigazdák igénye szerint lett kialakítva az enteriőr, ahol a falak kőlapokkal vannak borítva az alaphangulatot pedig egy kis színes RGB LED világítással fejelték meg. 
34. sor A pirosra festett spot díszlécbe Rodos keretek kerültek beépítésre. Csigamintás felülete és patinált réz színe miatt a Kanlux Rodos spotlámpakeret a klasszikus stílushoz is illeszkedik.  Az RGB szalag fehér színnel is tud világítani, azonban a három színből történő kikeverés miatt kicsit talán kékesfehér az eredmény, ezt a képen is láthatjuk.  A lépcsős gipszkarton dobozban CT-2117 békaszemes spotlámpák rejtőznek. 
35. sor  Fényes króm színű spotlámpák LED izzóval. Az Argus CT-2117 kereteket békaszemes halogéneknek is nevezik, kigömbölyödő kialakításuk miatt.  Argus CT-2117 króm spotlámpa keret.  A sarkokban szabályos átló mentén helyezték el a CT-2117 spotokat. 
36. sor  A spotlámpák esztétikusak, süllyesztett szerelésük által nem lógnak be a térbe, így kiválóak fővilágítás kialakításához is!  Az oldalfali spotlámpák súrló fénye kiemeli a felület textúráját, itt tehát különösen fontos, hogy a festők tökéletesen simára glettelt falat adjanak át. 
Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
GU10
65 mm
IP20
Fix
Arany
Álmennyezeti spot lámpatest Argus 00300 arany
Raktáron: 51 darab
Ár: 680 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
GU10
65 mm
IP20
Fix
Króm
Álmennyezeti spot lámpatest Argus 00301 króm
Raktáron: 17 darab
Ár: 650 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
GU10
65 mm
IP20
Fix
Grafit
Álmennyezeti spot lámpatest Argus 37155 grafit
Raktáron: 56 darab
Ár: 670 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
GU10
65 mm
IP20
Fix
Mattkróm
Álmennyezeti spot lámpatest Argus CT-2114 mattkróm
Raktáron: 16 darab
Ár: 650 Ft /darab
5.
Garancia: 2 év
GU10
65 mm
IP20
Fix
Fehér
Álmennyezeti spot lámpatest Argus fehér
Raktáron: 105 darab
Ár: 580 Ft /darab
6.
Garancia: 2 év
GU10
85 mm
IP20
Billenthető
Fehér
Beépíthető spot lámpatest Argus CT-2115 fehér
Raktáron: 9 darab
Ár: 820 Ft /darab
7.
Garancia: 2 év
GU10
85 mm
IP20
Billenthető
Króm
Beépíthető spot lámpatest Argus CT-2115 króm
Érkezik: 2024.02.21. (50 darab)
Ár: 950 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
GU10
85 mm
IP20
Billenthető
Mattkróm
Beépíthető spot lámpatest Argus CT-2115 mattkróm
Raktáron: 4 darab
Ár: 950 Ft /darab
9.
Kifutó!
Garancia: 2 év
GU10
78 mm
IP20
Billenthető
Mattkróm
Beépíthető spot lámpatest Luto CTX-DT02B mattkróm
Raktáron: 2 darab
Ár: 1 335 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
GU10
75 mm
IP20
Billenthető
Mattkróm
Beépíthető spot lámpatest Navi CTX-DT10 mattkróm
Raktáron: 5 darab
Ár: 1 100 Ft /darab
11.
Garancia: 2 év
GU10
73 mm
IP20
Billenthető
Mattkróm
Besüllyeszthető spot, kör billenő Vidi CTC-5515 mattkróm
Raktáron: 11 darab
Ár: 1 080 Ft /darab
12.
Garancia: 2 év
GU10
IP20
Kiegészítő
Króm
Zégergyűrű sima
Raktáron: 2 darab
Ár: 140 Ft /darab
Vásárlói képek
Hatszög alakú álmennyezet süllyesztett spot világításhozÁlmennyezet süllyesztett spot világítással és díszlécekkel.Nappali álmennyezet spotlámpákkalÁlmennyezet csillagos égbolttal és spotlámpákkalSpotlámpa sziget vezetékeléseSpotlámpa sziget dobozolás 5.Spotlámpa sziget dobozolás 4.Spotlámpa sziget dobozolás 3.Spotlámpa sziget profilozás 2.Spotlámpa sziget profilozás 1.Mattkróm spotlámpák iparias belső térbenTerasz plafonba süllyesztett spotlámpákBoltívbe süllyesztett szpot világítás Konyhapultot világító beépített spot lámpával Fehér konyhapult megfelelő LED világítássalNincs leírásCsillagos égbolt LED világításElegáns álmennyezet spot, vonalfény, csillagos effekt világítással
19 év szakmai tapasztalat
789.200+ elégedett vásárló
460.700+ raktáron lévő termék
205.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése