Gerenda hatású díszítőelemek és fa hatású deszka, léc burkolatok

Véglezáró elem készítése

Utoljára frissítve: 2010 február 03, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
A díszlécek két végének díszes lezárását - véglezáró elemeit készítjük el ebben a cikkben. A véglezáró elemek megrendelhetőek webáruházunkban is, de egy kis barkácsolással sokat spórolhat!
A díszlécek végeinek lezárását végvisszafordítással szokták megoldani. A módszer lényege: a díszléc hosszanti profilját merőlegesen belevágjuk a díszléc végeibe. Ezáltal a végek nem simák, hanem a profillal megegyező, díszes mintázatúak lesznek. A végvisszafordítás (jobbos, balos végelem) rendelhető léceinkhez. Rendelés leadásnál kérjük adják meg, hány darab jobbos és balos megmunkálást kérnek - jellemzően kültérre, ablakszettek, nyílászáró díszítés mellé. Az ablakkal szembe fordulva pl. a párkányléc esetén szükség van egy jobbos (jobb kéz felőli) és egy balos (bal kéz felőli) végvisszafordításra a szimmetria miatt.

A végvisszafordítás elkészítése házilag:
A végvisszafordítás házilag is elkészíthető gérvágó segítségével. Sok ötletes dísz valósítható meg segítségével, a lécek díszes lezárásán kívül. Jelen bemutatóban egy KA-10 Karnistakaró lécből készítünk egy oszloptalpat.
Vágjunk a léc bal oldalába egy külső sarkot. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése
A léc jobb oldalába is vágjunk egy külső sarkot. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése
A vágási éleket csiszoljuk simára. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése
A két kialakult külső sarkot vágjuk le a díszlécről. Ez a két kis háromszög lesz szükséges a dísz oldalának kialakításához. Ezeket is csiszoljuk simára a vágás után. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése
A maradék díszlécen alakítsunk ki ismét két külső sarkot. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése
Az előbb említett két kis háromszög alakú elemet ragasszuk rá a két külső sarokra Soudal Purocol poliuretán ragasztóval. A ragasztó száradása után, szükség esetén csiszoljuk simára a felületeket. Kültéri polisztirol díszléc véglezárás készítése

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése