LED tápegységek

Egyedi méretű alumínium karnissín gyártása

Utoljára frissítve: 2014 május 30, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
A különböző kialakítású függönykarnisok között találhatunk dekoratív rúdkarnisokat és egyszerűbb megjelenésű sínes karnisokat. A sínes karnisok segítségével diszkrét támasztékot képezhetünk a függöny rögzítéséhez. A sínek alapanyaga műanyag vagy alumínium, anyagától függetlenül azonban mindkét típus egyaránt népszerű magánlakások és közintézmények árnyékolástechnikai megoldásai között. A műanyag sínek előre vágott hosszokban kaphatóak, webáruházunkban a 120-150-180-200 cm-es változatok találhatóak meg, ezekből házilag is elkészíthetjük a szükséges méretet. Ezzel szemben az alumínium sínek adott méretre legyártva is rendelhetőek, további előnye, hogy kezelőszerkezettel is összeépíthetőek, így a függöny mozgatása történhet zsinórral is.

Az alu sínes karnisok könnyen kezelhetőek, kézi vagy zsinóros kezelős mozgatással is csendes működésűek. Könnyű és közepes nehézségű függönyökhöz is használható. Az alumínium sínes karnisok tisztítása történhet száraz, vagy nedves ronggyal, nem súroló hatású mosószerrel.

Az alu sínek léteznek egysoros változatban, melyből több darab felhasználásával (több sor egymás mellé szerelésével) kialakíthatunk kétpályás vagy akár hárompályás függönytartó rendszert is, illetve létezik egybeöntött kétsoros verzió is, amely egyszerre két sínpályát tartalmaz, és az általában felmerülő igényeket kielégíti. Az egybeöntött kétsoros karnis előlappal rendelkezik, ennek funkciója, hogy elrejtse a függönytartó sínpályát.

Az alumínium karnisok alapanyaga alumínium öntvény (porfestéssel fehérre festve), a kiegészítő csúszkák, akasztók műanyagból készülnek. A különböző típusok 6 méteres szálban kaphatók, ebből gyártható le méretpontossággal a kért méret. Ettől hosszabb szakaszok esetében a toldás helyett inkább azt ajánljuk, hogy lehetőség szerint próbálják több szakaszra bontani a karnist és a függönyt is, a minél stabilabb megoldás érdekében.

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy egyedi méret készítésekor a végeredményként kapott termék egyedi terméknek minősül, amelyre az Elállás joga nem vonatkozik. Éppen ezért a gyártás megindítása előtt gondos egyeztetést kíván a gyártási irányvonalak meghatározása, hogy a későbbiekben a vásárló és az eladó pozitív üzletet zárhasson.


Egyedi méretű alumínium sínkarnis gyártásához szükséges adatok

1. Profil meghatározása:
- AL-Ise - Alumínium mennyezeti sín 13x10 mm
- Alumínium mennyezeti sín (22x12 mm)
- Alumínium sín, egybeöntött előlapos, kétsoros
- Il moderno alu sínes fa karnisok
2. Hossz meghatározása: kérjük, hogy 0-600 cm közötti egész centimétert adjon meg. 1 méter alatti megrendelés esetén 1 méter kerül kiszámlázásra, a kért pontos méret (60 cm, 80 cm, stb) elkészítése mellett!
3. Szerelés: oldalfali vagy mennyezeti rögzítés közül választhatunk. Egyes típusokhoz a csomag részeként műanyag mennyezeti rögzítő is megtalálható, de a legtöbb sínnél külön szükséges megvásárolni a tartót, attól függően, hogy hová kívánjuk rögzíteni (oldalfali konzol segítségével, illetve mennyezeti tartó útján).
4. Kézi vagy zsinóros kezelés: zsinóros kezelési igény esetén kezelőszerkezetre is szükség van.

Az egyedi gyártás során a lenti rajzokat felhasználva az alábbi módon adhatjuk meg az útmutatásokat:
Például: 325 cm Külső sín J2, Belső sín J3 - 325 cm-es hosszúságú sín; Külső sín: a duplasínes karnisnál az ablak felé eső sín, J: kezelő jobb oldalon helyezkedik el, 2: a függönygyűjtés a jobb oldalon történik, a függöny húzásiránya jobbról balra esik; Belső sín: a duplasínes karnisnál a szoba közepe felé eső sín, J: kezelő jobb oldalon helyezkedik el, 3: a függönyhúzás két oldalról középre történik.

A kezelőszerkezet kialakításával kapcsolatos tudnivalók

- Sínpályák száma, sorok meghatározása:
  • kétsoros alu sínnél az előlap ad segítséget a sínpályák meghatározásában, amely a sorok rögzítettségéből adódón nélkülözhetetlen. Az előlaphoz közelebbi "belső" elnevezésű soron lévő függöny a szoba közepe felé esik, míg az előlaphoz távolabbi "külső" elnevezésű soron lévő függöny az ablak/utca felé mutat.
  • egypályás karnisoknál a fenti műveletre nincs feltétlenül szükség, hiszen az egyes sorok sorrendjén a felszereléskor is változtathatunk.
- A kezelő szerkezethez tartozó zsinór hossza:
átlagos 270 cm-es belmagasságnál a kezelőzsinór belógása 150 cm. Amennyiben Önnek nagyobb belmagasságú a lakása és szeretné a kezelőzsinór lelógását növelni, kérje egyedi ajánlatunkat!

- Zsinóros kezelés esetén a kezelő elhelyezkedése:
A kezelőszerkezet elhelyezkedését mindig a karnissal szembeállva határozzuk meg. Attól függően, hogy a karnis melyik oldalán szeretnénk a függöny kezelését, ki-behúzását végezni a Bal (B) vagy Jobb (J) oldalra kell elhelyezni a kezelőszerkezetet.


- A függöny húzásiránya:
1. balról jobbra: ebben az esetben a függönygyűjtés a bal oldalon történik
2. jobbról balra: ebben az esetben a függönygyűjtés a jobb oldalon történik
3. középről két oldalra: ebben az esetben a függönygyűjtés a karnis két szélen történik


Egyedi termék rendeléséhez kapcsolódó feltételek

- Egyedi méretre, egyedi igény szerint legyártandó karnis egyedi terméknek minősül.
- Egyedi termékre az Elállás joga nem érvényesíthető. A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló rendelet), illetve a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet (a távollevők között kötött szerződésekről) 5. § c) pontja szerint: A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.
- Az egyedi karnis gyártási ideje 4-10 munkanap. A gyártás megindításának feltétele, hogy a teljes végösszeget átutalják cégünk részére, díjbekérő számla alapján.
- A termékre beszállítónk 1 év garanciát vállal, azonban a nem szakszerű felszerelésből vagy a nem rendeltetésszerű használatból fakadó hibákra a garancia nem érvényes.
- Magyarországon belül postai úton (MPL, Sped) juttatjuk el a megrendelt alusíneket. A 2 métert meg nem haladó alumínium sínek szállítási díja bruttó 1490 Ft (bruttó 30 ezer Ft megrendelési érték esetén 0 Ft). A 2 métert meghaladó alumínium sínek szállítási díja: bruttó 4000 Ft/megrendelés, melynek díját bruttó 30 ezer Ft feletti megrendelés esetén sem tudjuk elengedni.
- További kapcsolódó feltételek: Vásárlói tájékoztató


Amennyiben szeretne egyedi alumínium sínkarnis gyártására árajánlatot kérni, a fentiekben szükséges információkat kérjük, hogy e-mailben juttassa el cégünknek az info@anro.hu címre. Az árajánlat adás időtartama 1-4 munkanap, ezt követően informáljuk Önt a legyárthatóságról, árról, szállítási határidőről.

Megkeresését, türelmét köszönjük!
ANRO Épületdíszítés Kft
www.anrodiszlec.hu
Ajánlott termékeink

1.

2 év Alumínium
2 soros
Fehér
1 cm

-Alumínium sín, egybeöntött előlapos, kétsoros, fehér egyedi méretre gyártva

15 munkanapon belül

Ár: 6 690 Ft /méter

2.

2 év Műanyag
Fehér

-Alumínium sín, egybeöntött előlapos karnishoz kezelőszerkezet

15 munkanapon belül

Ár: 4 250 Ft /darab

3.

2 év Alumínium
1 soros
Fehér
200 cm

AL-Ise - Alumínium mennyezeti sín 13x10 mm

10 munkanapon belül

Ár: 2 446 Ft /méter

4.

2 év Acél
Fehér

AL-Ise - Toldóelem AL-Ise alumínium mennyezeti sínhez

5-7 munkanapon belül

Ár: 320 Ft /darab

5.

2 év Alumínium
1 soros
Fehér
1 cm

Alumínium mennyezeti sín 22x12 mm

15 munkanapon belül

Ár: 3 890 Ft /méter

6.

2 év Műanyag
Fehér

Alumínium mennyezeti sínhez kezelő szerkezet

15 munkanapon belül

Ár: 3 867 Ft /darab

7.

2 év Fém
Fehér

Fali konzol egybeöntött előlapos, kétsoros karnisokhoz, állítható - fehér

15 munkanapon belül

Ár: 790 Ft /darab

Vásárlói képek
Karnis gérbe vágva sarok ablakhozKarnis egyedi méretre gyártva szobaablakhozRejtett világítás stukkókkal, RGB Ledekkel, wifi vezérlésselLányszoba

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése