Egyedi méretű alumínium karnissín gyártása

Utoljára frissítve: 2022 szeptember 18, vasárnap Magazin: Bemutatók, tesztek

A különböző kialakítású függönykarnisok között találhatunk dekoratív rúdkarnisokat és egyszerűbb megjelenésű sínes karnisokat. A sínes karnisok segítségével diszkrét támasztékot képezhetünk a függöny rögzítéséhez. A sínek alapanyaga műanyag vagy alumínium, anyagától függetlenül azonban mindkét típus egyaránt népszerű magánlakások és közintézmények árnyékolástechnikai megoldásai között. A műanyag sínek előre vágott hosszokban kaphatóak, webáruházunkban a 120-150-180-200 cm-es változatok találhatóak meg, ezekből házilag is elkészíthetjük a szükséges méretet.

Alumínium mennyezeti sínek egyedi méretre gyártva, akár kezelőszerkezettel is

Ezzel szemben az alumínium sínek adott méretre legyártva is rendelhetőek, további előnye, hogy kezelőszerkezettel is összeépíthetőek, így a függöny mozgatása történhet zsinórral is.

Az alu sínes karnisok könnyen kezelhetőek, kézi vagy zsinóros kezelős mozgatással is csendes működésűek. Könnyű és közepes nehézségű függönyökhöz is használható. Az alumínium sínes karnisok tisztítása történhet száraz, vagy nedves ronggyal, nem súroló hatású mosószerrel.

Az alu sínek léteznek egysoros változatban, melyből több darab felhasználásával (több sor egymás mellé szerelésével) kialakíthatunk kétpályás vagy akár hárompályás függönytartó rendszert is, illetve létezik egybeöntött kétsoros verzió is, amely egyszerre két sínpályát tartalmaz, és az általában felmerülő igényeket kielégíti. Az egybeöntött kétsoros karnis előlappal rendelkezik, ennek funkciója, hogy elrejtse a függönytartó sínpályát.

Egyedi függönysínek hossza

Az alumínium karnisok alapanyaga alumínium öntvény (porfestéssel fehérre festve), a kiegészítő csúszkák, akasztók műanyagból készülnek. A különböző típusok 6 méteres szálban kaphatók, ebből gyártható le méretpontossággal a kért méret. Ettől hosszabb szakaszok esetében a toldás helyett inkább azt ajánljuk, hogy lehetőség szerint próbálják több szakaszra bontani a karnist és a függönyt is, a minél stabilabb megoldás érdekében.

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy egyedi méret készítésekor a végeredményként kapott termék egyedi terméknek minősül, amelyre az Elállás joga nem vonatkozik. Éppen ezért a gyártás megindítása előtt gondos egyeztetést kíván a gyártási irányvonalak meghatározása, hogy a későbbiekben a vásárló és az eladó pozitív üzletet zárhasson.

Egyedi méretű alumínium sínkarnis gyártásához szükséges adatok

1. Karnis típusának meghatározása:

Az alábbi függönykarnisok egyedi gyártását válalljuk:

2. Karnis hosszának meghatározása:

Kérjük, hogy 40-600 cm közötti egész centimétert adjon meg. 1 méter alatti megrendelés esetén 1 méter kerül kiszámlázásra, a kért pontos méret (60 cm, 80 cm, stb) elkészítése mellett!

3. A függönykarnis szerelési módjának kiválasztása

Oldalfali vagy mennyezeti rögzítés közül választhatunk. Egyes típusokhoz a csomag részeként műanyag mennyezeti rögzítő is megtalálható, de a legtöbb sínnél külön szükséges megvásárolni a tartót, attól függően, hogy hová kívánjuk rögzíteni (oldalfali konzol segítségével, illetve mennyezeti tartó útján).

4. A függönysín működési / működtetési módjának kiválasztása

Kézi vagy zsinóros kezelés: zsinóros kezelési igény esetén kezelőszerkezetre is szükség van.

Az egyedi gyártás során a lenti rajzokat felhasználva az alábbi módon adhatjuk meg az útmutatásokat:
Például: 325 cm Külső sín J2, Belső sín J3 - 325 cm-es hosszúságú sín; Külső sín: a duplasínes karnisnál az ablak felé eső sín, J: kezelő jobb oldalon helyezkedik el, 2: a függönygyűjtés a jobb oldalon történik, a függöny húzásiránya jobbról balra esik; Belső sín: a duplasínes karnisnál a szoba közepe felé eső sín, J: kezelő jobb oldalon helyezkedik el, 3: a függönyhúzás két oldalról középre történik.

A kezelőszerkezet kialakításával kapcsolatos tudnivalók

Sínpályák száma, sorok meghatározása:

  • kétsoros alu sínnél az előlap ad segítséget a sínpályák meghatározásában, amely a sorok rögzítettségéből adódón nélkülözhetetlen. Az előlaphoz közelebbi "belső" elnevezésű soron lévő függöny a szoba közepe felé esik, míg az előlaphoz távolabbi "külső" elnevezésű soron lévő függöny az ablak/utca felé mutat.
  • egypályás karnisoknál a fenti műveletre nincs feltétlenül szükség, hiszen az egyes sorok sorrendjén a felszereléskor is változtathatunk.

A kezelő szerkezethez tartozó zsinór hossza:

Átlagos 270 cm-es belmagasságnál a kezelőzsinór belógása 150 cm. Amennyiben Önnek nagyobb belmagasságú a lakása és szeretné a kezelőzsinór lelógását növelni, kérje egyedi ajánlatunkat!

Zsinóros kezelés esetén a kezelő elhelyezkedése:

A kezelőszerkezet elhelyezkedését mindig a karnissal szembeállva határozzuk meg. Attól függően, hogy a karnis melyik oldalán szeretnénk a függöny kezelését, ki-behúzását végezni a Bal (B) vagy Jobb (J) oldalra kell elhelyezni a kezelőszerkezetet.

A függöny húzásiránya:

1. balról jobbra: ebben az esetben a függönygyűjtés a bal oldalon történik
2. jobbról balra: ebben az esetben a függönygyűjtés a jobb oldalon történik
3. középről két oldalra: ebben az esetben a függönygyűjtés a karnis két szélen történik

Egyedi termék rendeléséhez kapcsolódó feltételek - elállási jog

  • Egyedi méretre, egyedi igény szerint legyártandó karnis egyedi terméknek minősül.
  • Egyedi termékre az Elállás joga nem érvényesíthető. A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet (a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló rendelet), illetve a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet (a távollevők között kötött szerződésekről) 5. § c) pontja szerint: A fogyasztó nem gyakorolhatja az elállási jogot olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő.
  • Az egyedi karnis gyártási ideje általában maximum 15 munkanap, de ez terheltségfüggő is. A megrendeléskor Ügyfélszolgálatunk pontosabb előrejelzést is adhat, akár rövidebb vagy hosszabb szállítási idővel!
  • A gyártás megindításának feltétele, hogy a teljes végösszeget átutalják cégünk részére, díjbekérő számla alapján.
  • A termékre beszállítónk garanciát vállal, azonban a nem szakszerű felszerelésből vagy a nem rendeltetésszerű használatból fakadó hibákra a garancia nem érvényes. A különböző termékek garanciaideje különböző, ezek a garanciaidők a termékek adatlapján feltüntetésre kerülnek.
  • További kapcsolódó feltételek: Vásárlói tájékoztató

Amennyiben szeretne egyedi alumínium sínkarnis gyártására árajánlatot kérni, a fentiekben szükséges információkat kérjük, hogy e-mailben juttassa el cégünknek az info@anro.hu címre. Az árajánlat adás időtartama 1-4 munkanap, ezt követően informáljuk Önt a legyárthatóságról, árról, szállítási határidőről.

Megkeresését, türelmét köszönjük!
ANRO Épületdíszítés Kft

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
Alumínium
Al-Fons
Fehér
1 soros
Egyedi
AL-Fons - Alumínium mennyezeti sín 22x12 mm, tartozékokkal, egyedi méret (0-3 méterig)
10-30 munkanapon belül
Ár: 3 990 Ft /méter
2.
Garancia: 2 év
Műanyag
Al-Fons
Fehér
1 soros
Al-Fons - Alumínium mennyezeti sínhez kezelő szerkezet
10-30 munkanapon belül
Ár: 3 865 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
Alumínium
Al-Ise
Fehér
1 soros
200 cm
AL-Ise - Alumínium mennyezeti sín, 13x10 mm (fehér) 200 cm
10-30 munkanapon belül
Ár: 5 850 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
Acél
Al-Ise
Fehér
AL-Ise - Toldóelem AL-Ise alumínium mennyezeti sínhez
10-30 munkanapon belül
Ár: 320 Ft /darab
5.
Garancia: 3 év
Alumínium
2 soros
Fehér
Egyedi
Alu-Front előlapos alumínium karnis - egyenes előlap, Madeira (fehér) - 2 sor egyedi méret (0-3 méterig)
15 munkanapon belül
Ár: 7 890 Ft /méter
6.
Garancia: 3 év
Alumínium
2 soros
Fehér
Egyedi
Alu-Front előlapos alumínium karnis - íves előlap (fehér) - 2 sor egyedi méret (0-3 méterig)
15 munkanapon belül
Ár: 8 290 Ft /méter
7.
Garancia: 3 év
Alumínium
2 soros
Pezsgőszín
Egyedi
Alu-Front előlapos alumínium karnis - íves előlap (pezsgő) - 2 sor egyedi méret (0-3 méterig)
15 munkanapon belül
Ár: 8 290 Ft /méter
8.
Garancia: 2 év
Fém
Fehér
Alu-front karnishoz fali konzol, oldalfali (8 cm) fehér
Raktáron: 7 darab
Ár: 690 Ft /darab
9.
Garancia: 2 év
Fém
Pezsgőszín
Alu-front karnishoz fali konzol, oldalfali (8 cm) pezsgő
Raktáron: 10 darab
Ár: 750 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
Alumínium
2 soros
Fehér
Egyedi
Emi alumínium függönysín, egybeöntött előlapos, egyedi méretre gyártott karnis, fehér (0-3 méterig)
10-30 munkanapon belül
Ár: 7 150 Ft /méter
11.
Garancia: 2 év
Műanyag
Fehér
Emi alumínium függönysínekhez zsinóros kezelőszerkezet
10-30 munkanapon belül
Ár: 4 250 Ft /darab
12.
Garancia: 2 év
Fém
2 soros
Fehér
Emi egybeöntött előlapos függönykarnishoz oldalfali tartókonzol, kétsoros kivitelhez (fehér) állítható: 130-175 mm
Raktáron: 2 darab
Ár: 790 Ft /darab
Vásárlói képek
ANRO alu függönykarnis, jobb oldalt zsinóros elhúzószerkezettelANRO díszlécek és függönykarnisFehér ANRO díszlécekMűanyag mennyezeti függönysínek és rejtett függönykarnisokEgyedi méretre gyártott fehér alumínium karnisEgyedi méretű fehér alumínium karnis, mennyezetre felfúrvaEgyedi méretre készített mennyezeti függönykarnisok fehér alu-frontKét soros alumínium függönykarnis alulról - felszerelés után ezt az oldalát ritkán lehet látniKönnyen kezelhető függönykarnis tartó fehér alumíniumbólOldalfalra felszerelt rejtett világításos díszléc LED szalaggal, hangulatos függönyökkel, alumínium karnisonKarnis gérbe vágva sarok ablakhozKarnis egyedi méretre gyártva szobaablakhozRejtett világítás stukkókkal, RGB Ledekkel, wifi vezérlésselLányszoba

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
768.500+ elégedett vásárló
495.400+ raktáron lévő termék
199.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése