Alpha - távirányítóval mozgatható sínes RGB+W LED lámpa

Utoljára frissítve: 2020 április 15, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

 

A nagyáruházak - bevásárlóközpontok világítása minden esetben nagy teljesítményű fényforrásokat igényel, hiszen nyitva tartásuk jellemzően reggeltől – estig tart, így a felhasznált lámpáknak a nappali fényben is érvényesülniük kell.

Az egyik kedvelt megoldás a sínes lámpatestek használata, melyek a nagy teljesítmény mellett szűk sugárzási szöggel rendelkeznek, így kiemelő világításra tökéletesen alkalmasak, továbbá a lámpa kialakításának köszönhetően igen könnyen beállítható a világítás iránya. A sínes LED világításokról, a kapható kiegészítőkről és a 2 és 3 fázisú megoldások közötti különbségekről szól következő cikkünk: Sínes LED lámparendszerek bemutatása.

 

Ruhaüzlet világítás sínes LED lámpákkal

 

A lámpatestek beállítása nagyobb belmagasság esetén azonban okozhat problémát, hiszen a magasban kell dolgozni, ami veszélyes üzem.

A MiLight új sínes lámpatestjei azonban megoldják ezt a problémát, hiszen két beépített motort is tartalmaznak, melyek segítségével vízszintesen 350 fokban, míg függőleges irányban 180 fokban elfordíthatóak - egy távirányító segítségével. A lámpák beállítása így nagyon egyszerű és gyors, hiszen már beállítás közben láthatjuk, hogy hová világít a sínes fényforrás.

 

A sínes távirányítható pozíciójú LED lámpák mozgatási lehetőségei

A sínes távirányítható pozíciójú LED lámpák mozgatási lehetőségei

 

További előny, hogy minden lámpához elmenthetünk 9 pozíciót, így akár napközben is többször átállíthatjuk a lámpák helyzetét egy pillanat alatt.

 

Motoros sínes LED lámpák előnyei

 

A beállításhoz ráadásul csoportokba rendezhetjük a fényforrásokat – összesen 99 csoport hozható létre – így egyszerre az összes egy csoportba tartozó lámpatest poziciója megváltoztatható.

És ha ez még nem lenne elég: nem csak a lámpák helyzete, hanem a világítás színe és színhőmérséklete, illetve a fényereje is elmenthető!

A távirányítható sínes LED lámpák programozása

Első lépés, hogy az összes lámpatestet hozzácsatoljuk a távirányítóhoz, ehhez a felszerelt sínes lámpatesteket feszültség alá kell helyezni, majd 3 másodpercen belül a bekapcsológombot háromszor meg kell nyomni.

A lámpatestek mindegyikén egy LCD kijelző található, melyen felváltva látható a lámpa fizikai címe (ez egy 4 jegyű számsor) illetve az, hogy melyik csoportba tartozik (ez a CH karakter utáni két számjegyből olvasható le)

Első lépésben egyenként állítsuk be a lámpák pozícióját, színét és fényerejét, majd mentsük el őket: ehhez nyomjuk a SHIFT billentyűt, majd bármelyik számbillentyűt, mire a távirányítón megjelenik 4 db vonal. Ekkor írjuk be a lámpa azonosítóját. A szín azonnal állítható, a pozíció pedig az M gomb megnyomása után a négy iránybillentyű használatával adható meg. Ha elértük a megfelelő beállítást, akkor tartsuk nyomva az S gombot, amíg villogni nem kezd a távirányító kijelzőjén a Save felirat, ekkor meg kell adnunk hogy melyik programhelyre akarjuk elmenteni (1-től 9-ig). Egy lámpához 9 különböző szín és pozíció beállítást menthetünk.

Ha beállítottuk az összes lámpát, akkor több lehetőségünk is nyílik a vezérlésükre.

A motorral beállítható sínes LED lámpák vezérlési lehetőségei:

Egyenkénti vezérlés

Vagy egyenként állítjuk a fényforrásokat, ehhez be kell írnunk a távirányítóba a lámpa 4 jegyű azonosítóját

Összes csatlakoztatott sínes LED lámpa egyszerre vezérlése

Vagy egyszerre vezéreljük az össze csatlakoztatott lámpát, ehhez nyomjuk meg az EDIT gombot, majd nyomjuk meg kétszer a 0 gombot. Ekkor a CH00 felirat jelenik meg, ami a 00-ás csoportot jelenti, ami vezérli az összes lámpát, függetlenül attól, hogy melyik csoportba van esetlegesen beállítva.

Csoportok létrehozás majd csoportonkénti vezérlés

vagy a harmadik lehetőség, az, hogy tetszőleges csoportokba rendezzük a lámpatesteket, és ezek szerint vezéreljük. A csoportok létrehozásához az alábbi lépéseket kell megismételni:

 • válasszuk ki a lámpát a 4 jegyű kódjával
 • nyomjuk meg az Edit gombot (akkor megjelenik az Ed felirat)
 • írjuk be a csoport számát, amelyikhez a lámpát hozzá szeretnénk rendelni
 • a vezérléshez nyomjuk meg a Shift gombot amíg a CHXX felirat meg nem jelenik, majd nyomjunk hosszan egy tetszőleges számbillentyűt, míg a felirat átvált CH—ra, ekkor megadhatjuk a csoport számát, ezzel kiválasztva az összes lámpát a csoportban

 

Motoros sínes LED lámpák csoportok létrehozása

 

Ezután vezérelhetjük a kiválasztott fényforrásokat a távirányítóval, vagy beállíthatjuk őket egy már elmentett programra.

A mozhatható sínes LED lámpa távirányítója

 

A mozhatható sínes LED lámpa távirányítója

 

A távirányító egyébként nem egy kis darab, köszönhető ez a nagy méretű LCD kijelzőnek, melyen jól nyomon követhető, hogy éppen melyik funkciót használjuk. Emellett számszerűsítve láthatjuk a lámpa által kibocsájtott fény RGB színét, színhőmérsékletét, szaturációját és fényerejét, segítséget nyújtva ezzel arra, hogy több lámpát is ugyanazokra a színekre állítsunk be.

A távirányító igen könnyen kezelhető, minden funkciónak külön gomb jutott:

 • Színgyűrű: a lámpa RGB színeiből választhatunk
 • Színhőmérséklet sáv: amennyiben a sínes lámpa állítható színhőmérsékletű, úgy az itt ezen a csúszkán módosítható.
 • EDIT/SHIFT a lámpák és csoportok beállítására szolgáló gombok
 • Szaturáció: a beállított fény színtelítettségének módosítására szolgál.
 • Fényerő: a beállított fény erejének módosítása lehetséges ezzel a gombbal.
 • Iránygombok: a beépített motorok vezérlése jobbra/balra és le/fel irányokba
 • ON/Off: ki-, és bekapcsolás
 • 0-9 számok: a lámpák és programok kiválasztására szolgál.
 • S: program mentése vagy kiválasztása
 • M: megnyomása után lesznek aktívak a motorok, ezután vezérelhetjük a lámpa pozícióját.

A távirányítható sínes LED lámpa bemutatása

Néhány szó a bemutatott Alpha sínes lámpáról: ez egy 25 Watt teljesítményű fényforrás, mely 2020 lumen fényáram kibocsájtására képes. Ez a típus az RGB színek mellett meleg fehér fénnyel világít, de rendelhető RGB + hideg fehér, vagy változtatható színhőmérsékletű típus is.

A lámpa további előnye, hogy 3 fázisú rendszerbe illeszkedik, ami lehetőséget ad arra, hogy akár távirányító nélkül is 3 világítási kört hozzunk létre egy sínen belül.

A lámpa felépítése masszív, minőségi anyagok felhasználásával készül. A lámpában felhasznált lencse 30 fokos világítási szöget biztosít.

Minden lámpatesten egy digitális kijelző került elhelyezésre, mely alapján nagyon gyorsan megállapítható a lámpa azonosítója és, hogy melyik csoportba került felprogramozásra.

Az Alpha sínes lámpák teljesen kompatibilisek a 3 fázisú sínrendszerekkel, azaz csak be kell helyezi őket a sínbe és máris világítanak. A távirányító rádiófrekvenciás működésű, így akár 30 méter távolságból is kényelmesen használhatjuk.

 

A sínes lámpákat akár üzlet – eladótér világításra is használhatjuk, de kiváló fényforrások bárokba, éttermekbe vagy akár múzeumokba is.

 

Ezeket a sínes lámpákat akár üzlet – eladótér világításra is használhatjuk, de kiváló fényforrások bárokba, éttermekbe vagy akár múzeumokba is. A felhasználási terület azonban itt nem áll meg, hiszen a sínes lámparendszerek már otthonainkban is megjelennek, főleg LOFT stílusú belső terekben használják egyre sűrűbben a lakberendezők.

Az Alpha sínes LED lámpák, illetve a sínek és kiegészítői természetesen megvásárolhatóak az ANRO Épületdíszítés webáruházában: sínes LED lámpa rendszerek és kiegészítői.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
Fehér
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - függesztő szett (fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 1 890 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
3 fázisú
Fekete
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - függesztő szett (fekete)
5-7 munkanapon belül
Ár: 1 890 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
3 fázisú
Fehér
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - L sarokelem (fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 1 990 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
3 fázisú
Fekete
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - L sarokelem (fekete)
5-7 munkanapon belül
Ár: 1 990 Ft /darab
5.
Garancia: 2 év
Fehér
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - sín 1 méter (fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 8 390 Ft /darab
6.
Garancia: 2 év
Fekete
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - sín 1 méter (fekete)
Raktáron: 5 darab
Ár: 8 390 Ft /darab
7.
Garancia: 2 év
Fekete
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - sín 1.5 méter (fekete)
5-7 munkanapon belül
Ár: 12 590 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
Fehér
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - sín 2 méter (fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 15 490 Ft /darab
9.
Garancia: 2 év
Fekete
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - sín 2 méter (fekete)
5-7 munkanapon belül
Ár: 15 490 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
3 fázisú
Fehér
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - T elosztó (fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 790 Ft /darab
11.
Garancia: 2 év
Fekete
3 fázisú
Sínes LED lámpa rendszer (3F) - T elosztó (fekete)
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 790 Ft /darab
12.
Garancia: 1 év
3 fázisú
Fekete
Sínes LED lámpa rendszer toldóelem (3F, fekete)
Raktáron: 1 darab
Ár: 1 270 Ft /darab
Vásárlói képek
Konyhakiállítás: áram sínes stand világítás a Jura kávégépek felettJura stand megvilágítás áramsines lámpákkalFehér színű sínes LED lámpákSínes LED lámpák fehér színbenSínre szerelhető LED lámpákSínes LED lámparendszerNappali spot világítás - modern és egyszerű Nappali spot világítás - irányítható fényű fekete lámpákNappali spot világítás 3 fekete sínlámpávalSínes lámpák fürdőszoba üzletben, termék- és árumegvilágításhozRuházati üzlet kiemelő LED világítással(sínlámpák, függőlámpák)Kirakatvilágítás sínes LED lámpákkalKirakat és üzlet belső világítása sínrendszeres lámpákkalNői divatáru üzlet sínrendszeres LED világítássalSínrendszeres LED világítás fekete színben Sínrendszeres LED világítás divatáru üzletben Mennyezetre szerelt sínes lámpa női ruhák megvilágításáhozFekete sínes LED lámpák fehér mennyezeten, led szalaggal kiegészítve

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.900+ elégedett vásárló
460.500+ raktáron lévő termék
210.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése