Poliuretán dekorléc oldalfalra, sarokba

Hozza közelebb a természetet függőleges kerttel: Innowall zöldfal

Utoljára frissítve: 2019 augusztus 27, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Függőleges kert – zöld fal

Az emberek életének mindig is elengedhetetlen részét képezte a természet. Megnyugtat és feltölt minket a közelsége, szeretjük élvezni minden pozitív hatását. A mai modern világban azonban lakókörnyezetünk egyre távolabb kerül a természettől.

Az Innowall függőleges kertjei ennek a kiküszöbölésére jöttek létre. Ismerje meg a kínálatunkban is megtalálható zöldfalat, amelynek segítségével közelebb varázsolhatja a természet gyönyörét.

Miből is áll egy zöldfal?

Az ANRO-nál megtalálható zöldfal precízen kialakított, prémium minőségű elemekből épül fel. Az egymásra épülő elemek segítségével bármekkora falfelületet kialakíthatunk.

A masszív tartószerkezet felel a zöldfal stabilitásáért és biztosítja a növénytartók megfelelő rögzítését.

A növénytartók különleges kialakításuknak köszönhetően kiválóan ellátják feladatukat. A hátoldalukon található rögzítők remekül passzolnak a tartószerkezeten kialakított rögzítési pontokkal. Az ellenálló műanyagból készült növénytartó védelmet nyújt a növénytartó cserepek számára.

Kialakításuk a növények számára optimális, a folyadékot, valamint a tápanyag utánpótlást alulról kapják, mert így éppen annyi mennyiségű vízhez és tápanyaghoz jutnak hozzá, amire ténylegesen szükségük van, megteremtve a megfelelő körülményeket.Túlöntözésükre az esély minimális, minden növénytartó végén egy vízszintmérő került elhelyezésre, melynek segítségével könnyen szemmel tarthatjuk a növénytartóban tárolt víz mennyiségét, függőleges kertünk víz igényét.

A növénytartó cserepek oldala nyitható, így könnyedén elvégezhetjük a földdel való feltöltést.

Ideális választás irodákba, éttermekbe, kávézókba, magánlakásokba, társasházakba, hiszen egyedi, természetes megjelenésének és egyszerű összeszerelésének köszönhetően könnyedén varázsolhat gyönyörű növényfalat bármilyen helyiségbe.

Azonban a zöldfal nem csak beltéren, hanem kültéren is használható, így a felhasználási területeinek csak a képzeletünk szabhat határt.

A zöldfal használatának bemutatására segítségünkre volt Szarvas Tímea táj- és kertépítész mérnök, aki bemutatta nekünk hogyan kell elvégezni a kültéri cserepes virágok átültetését a zöldfal növénytartó cserepeibe, majd azokat miként kell helyére tenni és kezelni.

Elképzeltünk egy kültéri, teraszra elhelyezett zöldfalat. Mit ajánlasz mivel díszítsük fel?

Nos a teraszon lévő növényfalba mindenképp kisebb növésű évelők kerüljenek. A növénytartó cserepekbe kb. 9x9-es, illetve 1.5 literes cserepes növények férnek el.

Évelők közül ajánlom a varjúhájak színkombinációit csüngő habitusú növényekkel, mint pl. a kis meténg, közel gömbformaként a deres csenkeszt, a hosszú vékony levelű japán sást, illetve a különleges égszínkék virágú és vörös levelű kékgyökeret.

Mire van szükségünk az ültetéshez?

Az ültetés elvégzéséhez szükségünk lesz virágföldre. Egy 10 literes általános virágföld 9-10 darab évelő ültetéséhez elegendő. Tavasztól őszig érdemes két hetente tápoldatot használni a növények ápolására.

Mennyire igényelnek odafigyelést a későbbiekben a növények?

Ezért is tartom remek terméknek az Innowall zöldfalát, hiszen a folyadékot, valamint a tápanyag utánpótlást alulról kapják a növények, így tényleg csak annyit vesznek fel, amennyire szükségük van. A megfelelő vízellátás a növényfal szélén lévő szintjelzőn ellenőrizhető. Közvetlenül is locsolhatjuk a növényeket, azonban sokkal egyszerűbb, ha zöldfal tetején található nyíláson keresztül végezzük a vízellátást.

Kedves Tímea! Nagyon szépen köszönjük, hogy segítségünkre voltál a függőleges kert megépítésében!

Én köszönöm a lehetőséget, remélem sokak kedvét meghoztuk a kertészkedéshez.

 

Tekintse meg termékbemutató videónkat:

Ajánlott termékeink

1.

5 év IP54
720 lumen
Antracit
Wallowa kültéri fali lámpa (10W) antracit IP54 10 Watt Meleg fehér
Rábalux

Wallowa kültéri fali lámpa (10W) antracit IP54

15 munkanapon belül

Ár: 19 990 Ft /darab

2.

5 év IP54
Antracit
Wallowa kültéri LED állólámpa (10W) 78 cm, antracit IP54 10 Watt Természetes
Rábalux

Wallowa kültéri LED állólámpa (10W) 78 cm, antracit IP54

15 munkanapon belül

Ár: 32 990 Ft /darab

Vásárlói képek
Modern stílusú faldekor bőrpanellel, leddel, vertikális növényfallalMozgatható zöldfal

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése