FlexWall: műanyag falpanelek, PVC falburkoló lapok új típusai!

Pálmafa és LED szalag

Utoljára frissítve: 2011 augusztus 09, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Pálmafa és LED szalag


Pénteken egy kicsit tovább maradtunk a munkahelyen mint kellett volna, és némi hangulatjavító elfogyasztása után betekertük a pálmafánkat az új digitális RGB LED szalaggal. Először jó poénnak, aztán kiváló dekorációnak találtuk mindkettőt. Lássuk közelebbről:


        
        


Ahogy telt az idő, nőtt a reakcióidőnk és nőtt a fényképező zárideje is :) így sikerült néhány kevésbé informatív, ám annál látványosabb fotót is készíteni:

        
        A pálmafa (műpálma, nem élő!)

Itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy egy kicsit népszerűsítsük cikkünk egyik szereplőjét a pálmafát (műpálma). Igazi mediterrán hangulatot lehet varázsolni karibi műpálmánkkal, mely 3.5 méter magasságával még kerítésen túl is figyelemreméltó, látható. A törzse 2.5 méter hosszú üveggyapot, melyre 18 db levelet szerelhetünk fel.

Rögzíteni mindenképpen szükséges, saját lábán nem áll meg. Rögzítéshez két módszer alkalmazható:
- A fehér műanyag kaspót, amely a növényt tartja, egy az egyben lebetonozzuk
- Mi azonban fúrtunk egy 5 cm-es lyukat az aljára, majd 50-60 cm hosszan belekalapáltunk egy 2 colos vascsövet. A betonalapot mi is kiöntöttük, de a közepébe előtte behelyeztünk egy 2.5 colos vascsövet, majd a beton száradása után a pálmafa végén lévő csövet beledugtuk a betonban lévő csőbe.

A mi megoldásunk előnye: bármikor kivehető a pálma (ha esetleg pl. útban lenne), nagyobb vihar esetén jobban bírja a megpróbáltatást ha el tud egy kicsit fordulni. Kb. 6 hónapja telepítettük a pálmát, kapott már két nagyobb vihart, egy kisebb jégesőt, de még sérülésmentes, nem is gondoltuk, hogy ilyen jól fogja állni a megpróbáltatást.
A pálmafa (műpálma, nem élő!)
Palmus plasticus

A pálmát természetesen megrendelhetik áruházunkban, általában ~1 hetes szállítási idővel tudjuk küldeni, valamint a 2 méternél hosszabb árukhoz hasonlóan, magasabb szállítási költséggel. Szerény véleményem szerint azonban minden pénzt megér.

Videók a pálmafáról és a DRGB LED szalagról

Néhány videón is megörökítettük a pálmafa digitális RGB LED szalaggal történő szerelését, működését:
Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése