Parketta lerakási útmutató a BiClick rendszerű Afirmax klikkes parkettákhoz

Utoljára frissítve: 2022 április 04, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek

A laminált parketta házilag is lerakható. Ebbe a csoportba tartozik az Afirmax BiClick fantázianéven kapható padlóburkoló terméke, amely fa mintás és cement utánzatú változatban is megrendelhető az ANRO Webáruházban: Afirmax vízálló parketták.

A megfelelő típus kiválasztása után következő lépés a lerakás, melyhez burkoló szakember segítségét is igénybe lehet venni, de akár házilag is elvégezhető a telepítés. Bármelyik módon történjen a lerakás, a burkolás megkezdése előtt nagyon fontos a beépítési útmutató áttekintése, mert olyan fontos információkat tartalmazhat, amelyek hozzájárulhatnak az elkészült padlóburkolat tartós szépségéhez!

 

Fontos információk a parketta lerakásának megkezdése előtt!

Színezett termékek esetében minden esetben javasolt az egy helyiségbe szükséges mennyiséget egyszerre megvásárolni, ennek célja a színeltérés elkerülése. A színbeli eltérések kiküszöbölése érdekében egy adott beruházás során ajánlott a telepítéshez egyetlen gyártási tétel paneljeit használni. A telepítés előtt feltétlenül szükséges ellenőrizni a gyártási tételt, amelynek száma megtalálható az egyes csomagolásokon.

A telepítés előtt és alatt az összes panelt az optimális világítási körülmények között kezelje. Ne használjon fel hibás paneleket!

A lerakás előtt a paneleket gondosan ellenőrizni kell, anyaghibákat, főként a dekorfelületen megtalálható esetleges hibákat, sérüléseket, úgy, mint a színeltéréseket vagy felületi fény hibáit, esetleg a zárak mechanikus sérüléseit.

Nem minősül termékhibának a tervezésből adódó eltérő design-elemek, mint például a fa szerkezetek, a fagyűrűk és csomók változatossága és gyakorisága, a fehérített fakarikák vagy repedések, erezetek jelenléte. A panelek telepítésével a termék külső tulajdonságait elfogadottnak tekintjük, és semmilyen sérülés és/vagy színeltérés, valamint a fent felsorolt formatervezési elemek nem képezhetik az alapját a termékkel kapcsolatos későbbi panasznak!

Javasoljuk, hogy a paneleket lefektetésük előtt a kivitel és a színárnyalat szerint válogassák szét, majd a paneleket felváltva fektessék le annak érdekében, hogy a helyiség területén egységes képet adjon a panelek változatossága. A paneleket mindig a fő fényforrásra merőlegesen kell fektetni a lehető legjobb vizuális hatás eléréséért.

 

Előkészítő műveletek a lerakás megkezdése előtt

1.) Javasoljuk, hogy kiemelt figyelemmel, fekvő pozícióban szállítsa és tárolja a paneleket. Ne tárolja függőleges helyzetben a dobozokat, ne tárolja poros vagy nedves környezetben, és ne tegye ki őket extrém hőmérsékleteknek!

A lerakás előtt 24 órán keresztül szükséges hagyni a paneleket 18-30 °C fok között akklimatizálódni abban a helyiségben, ahová lerakjuk őket. Amennyiben a termék tárolás vagy szállítás közben 5°C alatti hőmérsékletre kerül, szükséges az akklimatizálási időt 48 órára növelni.

 

2.) Az aljzat típusa, minősége és előkészítése, különös tekintettel az egyenetlenségekre, döntő hatással van a végső kinézetre. A panelek lerakhatóak betonra, anhidrit padlókra, önterülő anyagra, fugázókra, kerámia csempére, ragasztott parkettára, ragasztott PVC padlóburkolatokra és linóleumra, valamint az OSB táblákból készült padlókra, ha azok nem meghajlottak és 10% alatti nedvességtartalmuk. telepítés úszó padlón, mint pl rétegelt deszka és laminált padlók megengedett, feltéve, hogy a felület alatt CS = 200 kPa, és SD > 75m értékeknek megfelelő párazáró fólia lett elhelyezve. A paneleket ne helyezze közvetlenül szőnyegekre és egyéb puha padlóra.

A telepítés előtt a felületet akusztikus kiegyenlítő alátéttel kell ellátni, melyet a garanciavállaló ajánl. Az alátét kihagyása/ rossz elhelyezése, vagy a helytelen alátét elhelyezése a garancia elvesztését eredményezi, és nagyban megnöveli a panelek sérülésveszélyét.

 

3.) Amennyiben kerámia burkolatra helyezi a paneleket, szükséges a 4 mm-nél szélesebb és 1 mm-nél mélyebb rések feltöltése (mint fugák) ellenálló anyaggal, mint például a csemperagasztó, vagy műgyanta habarcs. Az 5 mm-nél nem szélesebb és 1 mm-nél nem mélyebb fugájú járólapra kiegyenlítés nélkül is lerakható a panel, amennyiben alá Multiprotec Hardlay vagy Vinclic Solid kerül, mint alátét.

 

4.) Győződjön meg róla, hogy az aljzat teljesen sík. Az 1 mm-t meghaladó, 20 cm-nél hosszabb vagy 2 mm-t meghaladó magasságú, 1 m-nél hosszabb aljzatrendellenességeket ki kell egyenlíteni. Ellenőrizze, hogy szükséges-e alapozó vagy tömítőanyag használata. Az aljzat tökéletes előkészítéséhez a habarcsot vagy az önterülő vegyületet a teljes felületen el kell osztani.

 

5.) A cementhabarcs esetében az aljzat nedvességtartalma nem haladhatja meg a 2,5%-ot, az anhidrithabarcs esetében pedig 0,5%-nál alacsonyabbnak kell lennie. A padlófűtésnél történő telepítés esetén a fent említett értékeknek 1,5%-nak és 0,3%-nak kell lenniük.

 

6.) A padlóburkolatok padlófűtés esetén is felhordhatók az aljzatra, feltéve, hogy a padló alap felületének maximális hőmérséklete 27°C. A padlófűtést a telepítés előtt egy nappal le kell kapcsolni, és a panelek elhelyezése után várjon egy másik napot, majd fokozatosan kapcsolja be a padlófűtést (napi 5 ° C-os hőm. emeléssel). Vizes és elektromos padlófűtésre is lerakható (aljzatba süllyesztett), melyek garantálják a fent megadott hőmérséklet paramétereket. Közvetlenül elektromos fűtőfóliára nem ajánljuk a padló lerakását.

 

7.) Győződjön meg róla, hogy az aljzat száraz, lapos, stabil, zsírmentes és vegyi anyagoktól mentes. A kiálló szabálytalanságokat fel kell kaparni és el kell távolítani. A telepítés előtt a talajt át kell söpörni és óvatosan porszívózni a szennyeződések eltávolítása érdekében. Szükséges a hordozó súlyos tökéletlenségeinek és nagy repedéseknek a javítása.

 

8.) A telepítés előtt és alatt az összes panelt az optimális világítási körülmények között kezelje. Ne használjon fel hibás paneleket.

 

A padlóburkoló panelek lefektetése

1.) Az Arbiton alátét lefektetése: Multiprotec LVT vagy Secura LVT Click Smart N-t a panelek lefektetésének irányára merőlegesen tegye le. A szomszédos alátétszalagoknak szorosan illeszkedniük kell, és csatlakozniuk kell átfedéssel vagy Arbiton AluTape segítségével, anélkül, hogy felesleges üres helyet hagynánk.

 

2.) Hagyjon a falaknál 5 mm dilatációt, hogy lehetővé tegye a padlón a tágulást. A maximális felület, amely további dilatáció nélkül lerakható, 200 m2. Ekkora felület felett helyezzen el egy további dilatációt, és a lerakás közben használtak is 10 mm-re növelendőek. A padló maximális hossza egy irányban, amely további dilatációs csatlakozások nélkül helyezhető le, 20m. Ezen felül, egy további dilatációs rést alkalmazzon, és minden tágulási rést növeljen 10 mm-re.

 

3.) A padlópanelek méretre vágásához használjon éles kést, vágja el a felső réteget, majd törje meg a panelt a vágás mentén. A padlólapok könnyen levághatók elektromos fűrésszel is.

 

4.) A padlólapok egy rövid és egy hosszú oldalon zárakkal vannak rögzítve. Először a rövid oldalon pattintsa össze a szomszédos lapokat.

 

5.) Aztán kapcsolja össze a hosszú oldali zárakat a korábban lefektetett sorral. FIGYELEM! A lerakásban gyakorlottak választhatnak mást módszert is: egyesével is csatlakoztatja a paneleket az előző sorhoz. Ehhez először a rövid oldalon csatlakoztassa a paneleket, majd hajtsa lefelé, hagyva egy kis rést az előző sorhoz képest, majd emelje 20-25 fokos szögben fel a sort, és akassza össze a paneleket a hosszú oldalon. Ugyanígy kell eljárni a sor további paneleivel.

 

FIGYELEM! A paneleknek egymást át kell fedniük az egymás melletti sorokban, legalább 30 cm-re, a panelek szélső sorainak legalább 10 cm szélesnek kell lenniük.

 

A padlóburkolat befejezése

1.) A falak mentén húzódó dilatációs réseket szegőléccel kell lefedni, majd rögzíteni ragasztóval vagy speciális klipszekkel. Ajánlatos az adott panelhez szánt Arbiton szegőléceket használni, amelyek garantálják a kiváló színegyeztetést és a karcolásnak ellenálló borítást. Ezek a szegőlécek természetesen elérhetőek az ANRO webáruházban: Arbiton Vigo műanyag szegélyléc.

 

2.) Az ajtóknál javasoljuk, hogy az ajtókeretek alá csúsztassák a padlót és szabad helyet vágjanak a lerakott panelnek úgy, hogy ne korlátozza a lehetséges mozgást, tágulást.

 

3.) Az aljzatba beágyazott függőleges csöveknél hagyjon szabad helyet a csövek körül. Lyukakat a csöveknél egy fúrókoronggal kell fúrni, amelynek átmérője nagyobb, mint a csőátmérő, 10 mm-rel.

 

4.) Ugyanígy járjon el a nagyobb fűtésrendszer csövek esetében is. A vágott panelelemeknek a megfelelő ragasztóval kell csatlakozniuk a műanyag elemekhez.

 

5.) Az 5 mm-es tágulási rést alkalmazzuk az ajtónyílásban a szobák között, ami lehetővé teszi a feszültségek megszüntetését. Ez javasolt a következő esetekben: szabálytalan padló, más burkolatokhoz történő csatlakozás, nehéz bútorok, tárgyak lerakása. Nagyobb terület esetén, 200 m2-nél nagyobb vagy 20 méternél hosszabb felületeken, a tágulási rést 10 mm-re kell növelni.

 

Használat és karbantartás

1.) Az Arbiton padlózatot porszívóval lehet tisztítani, azonban tilos a gőz használata!

 

2.) Az Arbiton padló nedves felmosóval vagy nedves rongykoronggal is tisztítható.

 

3.) A nehéz tárgyak tologatása a padló mentén nem megengedett, a sérülések elkerülése végett!

 

4.) Használjon W-típusú görgőkkel ellátott irodai székeket, és plusz alátéteket a padló védelmére. A bútor lábakat védő párnákkal kell ellátni, amelyek védelmet nyújtanak a padlónak, pl. filcből készülteket!

 

Afirmax padlóburkoló lapok házhoz szállítással

Ha mindezen utasításoknak megfelelően készíti el és gondozza az elkészült Afirmax parketta burkolatot, akkor sokáig élvezheti az elkészült padló szépségét. A burkoláshoz szükséges minden termék megrendelhető az ANRO Webáruházból:
- Afirmax vinyl parketta fa mintás és cement utánzatú változatban
- Arbiton Vigo műanyag parkettaszegő lécek

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 2 év
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Bradford tölgy
Raktáron: 156.2 méter
Ár: 1 300 Ft /méter
2.
TOP
Garancia: 2 év
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Calvia tölgy
Raktáron: 74.8 méter
Ár: 1 300 Ft /méter
3.
TOP
Garancia: 2 év
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Cornwall tölgy
Raktáron: 92.4 méter
Akciós ár: 1 170 Ft /méter
-10%
4.
Garancia: 2 év
-Vigo 6 cm-es parkettaszegélyléc (220 cm) gumi szegélyes, vízálló: Girona gesztenye
Raktáron: 13.2 méter
Ár: 1 300 Ft /méter
5.
TOP
Garancia: 2 év
-Vigo fali klip - csavarozható, klikkes rögzítő elem az Arbiton parkettaszegélylécekhez (20 db)
Raktáron: 84 csomag
Ár: 4 100 Ft /csomag
6.
Garancia: 12 év
61 cm
30 cm
4 mm
Vinyl
1.86
BiClick Vinyl padlóburkoló lap, klikkes - Sendai beton (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Raktáron: 1.86 m2
Ár: 11 890 Ft /m2
7.
TOP
Garancia: 12 év
122 cm
18 cm
4 mm
Vinyl
2.196
BiClick Vinyl parketta, klikkes - Calvia tölgy (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Raktáron: 74.664 m2
Ár: 11 890 Ft /m2
8.
Garancia: 12 év
122 cm
18 cm
4 mm
HD gerenda
2.196
BiClick Vinyl parketta, klikkes - Goldberg tölgy (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Raktáron: 21.96 m2
Ár: 11 890 Ft /m2
9.
TOP
Garancia: 12 év
122 cm
18 cm
4 mm
Vinyl
2.196
BiClick Vinyl parketta, klikkes - Jersey tölgy (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Raktáron: 28.548 m2
Ár: 11 890 Ft /m2
10.
Garancia: 12 év
122 cm
18 cm
4 mm
Vinyl
2.196
BiClick Vinyl parketta, klikkes - Rossport tölgy (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Érkezik: 2024.06.12. (30.744 m2)
Akciós ár: 9 990 Ft /m2
-16%
11.
Garancia: 12 év
122 cm
18 cm
4 mm
Vinyl
2.196
BiClick Vinyl parketta, klikkes - Skandináv tölgy (4 mm) - 23/32-es kopásállóság, vízálló
Raktáron: 19.764 m2
Ár: 11 890 Ft /m2
12.
Garancia: 15 év
122 cm
22.9 cm
4 mm
Vinyl
2.235
Legnar Vinyl parketta, klikkes - Takeda tölgy (4 mm) - 23/33-as kopásállóság, vízálló, fugázott
Raktáron: 2.235 m2
Ár: 13 890 Ft /m2
Vásárlói képek
WC felújítás: a felület előkészítése a fal burkolásához és a szerelvények megújításáhozKönnyen felrakható a PVC falpanel, nagyon hasonlít a mozaikcsempéreLakótelepi wc modern stílusban: szürke fal, fekete kapcsoló, mozaikos faldekor, új szaniterekPadló szürke vinil padlóburkoló, hátlap szürke-fehér mozaik falpanelPanel wc felújítása modern dizájnnalKedvenc regglizősarok sötét falpanel burkolattalLedszalag és hangulatos éjjeli lámpaKiadó szoba felújítás utánKiadó szoba felújítás utánKiadó szoba felújítás utánAfirmax Goldberg tölgy parketta katalógus referenciaAfirmax Skandináv tölgy parketta katalógus referenciaAfirmax Newporti parketta katalógus referenciaAfirmax Cornwall parketta katalógus referenciaAfirmax Vermont parketta katalógus referenciaAfirmax Skandináv tölgy parketta referenciaAfirmax Jersey parketta referencia

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
818.700+ elégedett vásárló
434.200+ raktáron lévő termék
209.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése