Alumínium LED profilok (LED Szalaghoz)

Utoljára frissítve: 2014 május 15, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Alumínium LED profilok

A flexibilis LED szalagok szinte már egyeduralkodóak a rejtett vagy dekorációs világítások készítésekor. Eddig csak meglévő gipszkarton szerkezetbe, vagy az általunk gyártott rejtett világításos díszlécekbe tudtuk ajánlani a LED szalagokat, azonban a fenti két anyag nem minden esetben megfelelő. Elég ha csak a polisztirol sérülékenységére, vagy a gipszkarton szerkezetek tisztítására gondolunk.

Az alumínium LED profilok éppen ezekkel az előnyökkel rendelkeznek: a sérülésekkel szemben tökéletes védelmet nyújt, tisztítása pedig nagyon egyszerű. További előny, hogy kis méretüknek köszönhetően a beépítési hely mérete drasztikusan lecsökkenthető (akár 1-2 cm-re).

A cikk megírása idején alumínium LED profilokból két típust forgalmazunk: egy L alakú alu dekor profilt, és egy U alakú akár kupakkal (fedővel) is ellátható alu profilt. Kínálatunkat tovább bővítve a LED szalagokhoz alkalmas tartóprofilok skálája megtekinthető: alusínek LED szalagokhoz.

Alumínium L alakú LED profil

A kisebbik méretű (és árban is kedvezőbb) alu profil 2 cm széles, 1 cm magas L alakú profil. A profil egyik oldala sincs átfúrva, így rögzítéskor el lehet dönteni, hogy a rövidebbik, illetve a hosszabbik oldalát csavarozzuk-e fel.

Alumínium L alakú LED profil méretek


Szerelés:

Szerelés előtt a kiválasztott oldalt 20-40 cm-ként fúrjuk át egy kis méretű fúrószárral. A kialakult furatot egy nagy méretű fúrószárral még könnyítsük ki, hogy később a csavar feje minél jobban belesüllyedjen a profilba.

A furatok elkészítése után csavarozzuk fel a helyére az alu LED profilt. Természetesen amennyiben szükséges, (pl. oldalfalra való szerelésnél), a hordozó felületet is elő kell készíteni (furat + tipli).

Az alumínium sín felrögzítése után a felületet, ahová a LED szalagot fogjuk ragasztani, minél jobban tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk. A tiszta felületre ezek után már fel lehet ragasztani az öntapadós LED szalagokat. A ledek tápellátásának biztosítása után el is készültünk a rejtett világítással.

           

Szeretnénk néhány ötletet is adni az alumínium L alakú profilok felhasználására, természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, ezer más világítási megoldásra is megfelelnek ezek az idomok.


Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségével

A konyhapultok világítását kiválóan meg lehet oldani LED szalaggal, a vetett fény tökéletes lesz a munkához. A LED szalagok árnyékképzése kifejezetten kicsi, ugyanis a LED szalagok méterenként 30-60-120 db LED-et tartalmaznak, folyamatos fényt adnak. Bárhol "nyúlunk" is bele a fény útjába, a kezünk alig vet árnyékot, hisz a fénysugarak nem egy pontból, hanem folyamatosan a pult teljes hosszából érkeznek.
Közvetlenül a szekrény aljára nem feltétlenül érdemes ragasztani a szalagot, ugyanis a nagy sugárzási szög miatt a szemünkbe világíthat. Érdemes tehát ezt az 1 cm magas, 2 cm széles alumínium profilt a szekrény aljára felcsavarozni, majd ebbe ragasztani a LED szalagot. A szalagok közül a tisztítás miatt érdemes lehet kültéri (vízálló kivitelt választani).

Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségévelMinimal design oldalfali rejtett világítás készítése LED szalag és alumínium profil segítségével

Nagyon sokan keresnek internetes áruházunkban minél kisebb méretű díszlécet rejtett világításhoz. A polisztirol megmunkálhatóságának sajnos van egy határa, de ezzel az L alakú alumínium sínnel is tökéletesen kivitelezhető a rejtett világítás. Az alumínium természetes színe a minimal design szellemében alkotott szobák, irodák díszítésére is megfelel. A kivitelezés nagyon egyszerű: az alumínium L profil rövidebbik szárát csavarozással rögzíteni kell az oldalfalon (jóval szemmagasság felett, hogy ne lássunk bele), majd a tetejére felragasztani a flexibilis LED szalagot.

Minimal Design oldalfali rejtett világítás

Beltéri dekorációs világítás, rejtett világítás készítése esetén a beltéri, nem vízálló LED szalagok is megfelelőek, nem szükséges kültéri LED szalagot használni. Természetesen a vízálló kivitelt könnyebb tisztítani, de a beltéri szalagról is nyugodtan le lehet törölni az esetlegesen kialakult porréteget. Ezt a műveletet azonban érdemes kellő óvatossággal, száraz, nem műszálas kendővel végezni.


Alumínium U alakú LED profil - polikarbonát kupakkal

A második alumínium LED profilunk 'U' alakú, 15 mm x 15 mm-es befoglaló méretű idom. Az alu profil falvastagsága 1,5 mm, így a LED szalagoknak 12 mm szélességű hely áll rendelkezésre. Ezen a 12 mm szélességen akár a 3528 SMD, akár az 5050 SMD típusú LED szalagok is elférnek, sőt, még az esetleges hosszabbító kábelezésnek is marad hely. A profilok méretei:

Alumínium L alakú LED profil méretek


Az U alakú alumínium LED profil szerelése megegyezik az L alakú változattal, 20-40 cm-ként furat készítés után felcsavarozható.

           

Az igazi extrát - az alu U profilhoz külön megvásárolható - a víztiszta (átlátszó) polikarbonát kupak jelenti, mellyel le lehet zárni az U sín tetejét.
A polikarbonát kupak egyik lába 4 mm-el hosszabb az alumínium profil 15 mm-es magasságánál. Ez lehetővé teszi a kupak ferde rögzítését, de természetesen ez a rész akár le is vágható a polikarbonát kupakról.


Internetes áruházunkba mind az alumínium LED profilokat, mind a hozzájuk alkalmas LED szalagokat is meg tudja vásárolni, sőt, házhoz is szállítjuk őket az ország egész területére!
Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
L profil
10 mm
20 mm
Nyers
Építő - barkács profilok - Alumínium L profil LED szalaghoz (20x10 mm) nyers
Raktáron: 146 méter
Ár: 990 Ft /méter
2.
TOP
Garancia: 3 év
200 cm
U profil
15 mm
15 mm
Nyers
Építő - barkács profilok - Alumínium U profil LED szalaghoz (15x15x1.5 mm) nyers
Raktáron: 116 méter
Ár: 1 050 Ft /méter
3.
TOP
Garancia: 3 év
1500 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
60 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb!
14.4 Watt RGB
Raktáron: 907 méter
Ár: 2 490 Ft /méter
Vásárlói képek
RGB led szalag szép kék színRGB led szalag fa lépcsőfok aljára ragasztvaRGB led szalag piros színRGB led szalag narancs színSzínváltós RGB LED szalag lépcsővilágításCsaládi ház lépcsője (fa lépcsőfok, kovácsoltvas korláttal)Ledszalag világítás: gipszkarton álmennyezet kék fénnyelModern stílusú faldekor bőrpanellel, leddel, vertikális növényfallalEstado falpanel LED világítássalEstado hatszög bőrpanel, szürke-fehér színbenÉtkező modern faldekorralWagózásVezeték rögzítése Természetes fehér LED szalag "L" profilra rakvaKész a zsugorcsövezés + LED szalag felragasztva a helyére Forrasztás és zsugorcsövezés az esztétikusabb megjelenés miatt is! Lebegő álmennyezetbe RGB LED szalag és süllyesztett spot világításGipszkarton álmennyezet LED szalaggal és süllyesztett szpot szettekkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
715.400+ elégedett vásárló
502.000+ raktáron lévő termék
189.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése