Alumínium LED profilok LED Szalaghoz: falra csavarozáshoz vagy falra ragasztáshoz

Utoljára frissítve: 2024 május 21, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Alumínium LED profilok


A flexibilis LED szalagok szinte már egyeduralkodóak a rejtett vagy dekorációs világítások készítésekor. Eddig csak meglévő gipszkarton szerkezetbe, vagy az általunk gyártott rejtett világításos díszlécekbe tudtuk ajánlani a LED szalagokat, azonban a fenti két anyag nem minden esetben megfelelő. Elég ha csak a polisztirol sérülékenységére, vagy a gipszkarton szerkezetek tisztítására gondolunk.

Az alumínium LED profilok éppen ezekkel az előnyökkel rendelkeznek: a sérülésekkel szemben tökéletes védelmet nyújt, tisztítása pedig nagyon egyszerű. További előny, hogy kis méretüknek köszönhetően a beépítési hely mérete drasztikusan lecsökkenthető (akár 1-2 cm-re).

A cikk megírása idején alumínium LED profilokból két típust forgalmazunk: egy L alakú alu dekor profilt, és egy U alakú akár kupakkal (fedővel) is ellátható alu profilt. Kínálatunkat tovább bővítve a LED szalagokhoz alkalmas tartóprofilok skálája megtekinthető: alusínek LED szalagokhoz.

 

 

Alumínium L alakú LED profil


A kisebbik méretű (és árban is kedvezőbb) alu profil 2 cm széles, 1 cm magas L alakú profil. A profil egyik oldala sincs átfúrva, így rögzítéskor el lehet dönteni, hogy a rövidebbik, illetve a hosszabbik oldalát csavarozzuk-e fel.

 

 

 

 

Alumínium L alakú LED profil méretek

 


Szerelés:

Szerelés előtt a kiválasztott oldalt 20-40 cm-ként fúrjuk át egy kis méretű fúrószárral. A kialakult furatot egy nagy méretű fúrószárral még könnyítsük ki, hogy később a csavar feje minél jobban belesüllyedjen a profilba.

A furatok elkészítése után csavarozzuk fel a helyére az alu LED profilt. Természetesen amennyiben szükséges, (pl. oldalfalra való szerelésnél), a hordozó felületet is elő kell készíteni (furat + tipli).

Az alumínium sín felrögzítése után a felületet, ahová a LED szalagot fogjuk ragasztani, minél jobban tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk. A tiszta felületre ezek után már fel lehet ragasztani az öntapadós LED szalagokat. A ledek tápellátásának biztosítása után el is készültünk a rejtett világítással.

 

 

 

 

           


Szeretnénk néhány ötletet is adni az alumínium L alakú profilok felhasználására, természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, ezer más világítási megoldásra is megfelelnek ezek az idomok.


Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségével

A konyhapultok világítását kiválóan meg lehet oldani LED szalaggal, a vetett fény tökéletes lesz a munkához. A LED szalagok árnyékképzése kifejezetten kicsi, ugyanis a LED szalagok méterenként 30-60-120 db LED-et tartalmaznak, folyamatos fényt adnak. Bárhol "nyúlunk" is bele a fény útjába, a kezünk alig vet árnyékot, hisz a fénysugarak nem egy pontból, hanem folyamatosan a pult teljes hosszából érkeznek.
Közvetlenül a szekrény aljára nem feltétlenül érdemes ragasztani a szalagot, ugyanis a nagy sugárzási szög miatt a szemünkbe világíthat. Érdemes tehát ezt az 1 cm magas, 2 cm széles alumínium profilt a szekrény aljára felcsavarozni, majd ebbe ragasztani a LED szalagot. A szalagok közül a tisztítás miatt érdemes lehet kültéri (vízálló kivitelt választani).

 

 

 

 

Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségével

 

 


Minimal design oldalfali rejtett világítás készítése LED szalag és alumínium profil segítségével

Nagyon sokan keresnek internetes áruházunkban minél kisebb méretű díszlécet rejtett világításhoz. A polisztirol megmunkálhatóságának sajnos van egy határa, de ezzel az L alakú alumínium sínnel is tökéletesen kivitelezhető a rejtett világítás. Az alumínium természetes színe a minimal design szellemében alkotott szobák, irodák díszítésére is megfelel. A kivitelezés nagyon egyszerű: az alumínium L profil rövidebbik szárát csavarozással rögzíteni kell az oldalfalon (jóval szemmagasság felett, hogy ne lássunk bele), majd a tetejére felragasztani a flexibilis LED szalagot.

 

 

 

 

Minimal Design oldalfali rejtett világítás


Beltéri dekorációs világítás, rejtett világítás készítése esetén a beltéri, nem vízálló LED szalagok is megfelelőek, nem szükséges kültéri LED szalagot használni. Természetesen a vízálló kivitelt könnyebb tisztítani, de a beltéri szalagról is nyugodtan le lehet törölni az esetlegesen kialakult porréteget. Ezt a műveletet azonban érdemes kellő óvatossággal, száraz, nem műszálas kendővel végezni.

 

 

 

 

 

Alumínium U alakú LED profil - polikarbonát kupakkal


A második alumínium LED profilunk 'U' alakú, 15 mm x 15 mm-es befoglaló méretű idom. Az alu profil falvastagsága 1,5 mm, így a LED szalagoknak 12 mm szélességű hely áll rendelkezésre. Ezen a 12 mm szélességen akár a 3528 SMD, akár az 5050 SMD típusú LED szalagok is elférnek, sőt, még az esetleges hosszabbító kábelezésnek is marad hely. A profilok méretei:

 

 

 

 

 

Alumínium L alakú LED profil méretek

 


Az U alakú alumínium LED profil szerelése megegyezik az L alakú változattal, 20-40 cm-ként furat készítés után felcsavarozható.

 

 

 

 

           


Az igazi extrát - az alu U profilhoz külön megvásárolható - a víztiszta (átlátszó) polikarbonát kupak jelenti, mellyel le lehet zárni az U sín tetejét.
A polikarbonát kupak egyik lába 4 mm-el hosszabb az alumínium profil 15 mm-es magasságánál. Ez lehetővé teszi a kupak ferde rögzítését, de természetesen ez a rész akár le is vágható a polikarbonát kupakról.


Internetes áruházunkba mind az alumínium LED profilokat, mind a hozzájuk alkalmas LED szalagokat is meg tudja vásárolni, sőt, házhoz is szállítjuk őket az ország egész területére!

 

 

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
200 cm
L profil
20 mm
10 mm
Nyers
Építő - barkács profilok - Alumínium L profil LED szalaghoz (20x10 mm) nyers
Raktáron: 822 méter
Akciós ár: 490 Ft /méter
-29%
2.
Garancia: 1 év
200 cm
U profil
15 mm
15 mm
Nyers
Építő - barkács profilok - Alumínium U profil LED szalaghoz (15x15x2 mm) nyers
Raktáron: 1162 méter
Akciós ár: 890 Ft /méter
-25%
3.
Garancia: 3 év
1500 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
60 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb!
14.4 Watt RGB
Raktáron: 309 méter
Ár: 2 490 Ft /méter
Vásárlói képek
Színváltós LED dekoráció tévé háttérfalba beépítve Modern konyha díszléces led szalagos rejtett világítássalModern konyhabútor energiatakarékos hangulatfényElkészült a konyha, lakásunk csodás pontja!A konyha fő díszítőeleme a led rejtett világítás!Konyhánk őrült átváltozása úgy kezdődött, hogy mindent leromboltunk.Konyhánk a teljes felújítás előtt. Már ráfért a stíluscsere.Ezt a konyhát újítottuk fel: retro csempe, régi bútor, csúnya falakLedes akváriumlámpa növények és halak világításáhozAkvárium lámpa házilag 90CRI hidegfehér LED szalag és L alu profil felhasználásávalProgramozható vezérlő akvárium világításhozRGB led szalag szép kék színRGB led szalag fa lépcsőfok aljára ragasztvaRGB led szalag piros színRGB led szalag narancs színSzínváltós RGB LED szalag lépcsővilágításCsaládi ház lépcsője (fa lépcsőfok, kovácsoltvas korláttal)Ledszalag világítás: gipszkarton álmennyezet kék fénnyel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
818.200+ elégedett vásárló
422.200+ raktáron lévő termék
209.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése