LED tápegységek

Alumínium LED profilok (LED Szalaghoz)

Utoljára frissítve: 2014 május 15, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Alumínium LED profilok

A flexibilis LED szalagok szinte már egyeduralkodóak a rejtett vagy dekorációs világítások készítésekor. Eddig csak meglévő gipszkarton szerkezetbe, vagy az általunk gyártott rejtett világításos díszlécekbe tudtuk ajánlani a LED szalagokat, azonban a fenti két anyag nem minden esetben megfelelő. Elég ha csak a polisztirol sérülékenységére, vagy a gipszkarton szerkezetek tisztítására gondolunk.

Az alumínium LED profilok éppen ezekkel az előnyökkel rendelkeznek: a sérülésekkel szemben tökéletes védelmet nyújt, tisztítása pedig nagyon egyszerű. További előny, hogy kis méretüknek köszönhetően a beépítési hely mérete drasztikusan lecsökkenthető (akár 1-2 cm-re).

A cikk megírása idején alumínium LED profilokból két típust forgalmazunk: egy L alakú alu dekor profilt, és egy U alakú akár kupakkal (fedővel) is ellátható alu profilt. Kínálatunkat tovább bővítve a LED szalagokhoz alkalmas tartóprofilok skálája megtekinthető: alusínek LED szalagokhoz.

Alumínium L alakú LED profil

A kisebbik méretű (és árban is kedvezőbb) alu profil 2 cm széles, 1 cm magas L alakú profil. A profil egyik oldala sincs átfúrva, így rögzítéskor el lehet dönteni, hogy a rövidebbik, illetve a hosszabbik oldalát csavarozzuk-e fel.

Alumínium L alakú LED profil méretek


Szerelés:

Szerelés előtt a kiválasztott oldalt 20-40 cm-ként fúrjuk át egy kis méretű fúrószárral. A kialakult furatot egy nagy méretű fúrószárral még könnyítsük ki, hogy később a csavar feje minél jobban belesüllyedjen a profilba.

A furatok elkészítése után csavarozzuk fel a helyére az alu LED profilt. Természetesen amennyiben szükséges, (pl. oldalfalra való szerelésnél), a hordozó felületet is elő kell készíteni (furat + tipli).

Az alumínium sín felrögzítése után a felületet, ahová a LED szalagot fogjuk ragasztani, minél jobban tisztítsuk meg, zsírtalanítsuk. A tiszta felületre ezek után már fel lehet ragasztani az öntapadós LED szalagokat. A ledek tápellátásának biztosítása után el is készültünk a rejtett világítással.

           

Szeretnénk néhány ötletet is adni az alumínium L alakú profilok felhasználására, természetesen ez csak a jéghegy csúcsa, ezer más világítási megoldásra is megfelelnek ezek az idomok.


Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségével

A konyhapultok világítását kiválóan meg lehet oldani LED szalaggal, a vetett fény tökéletes lesz a munkához. A LED szalagok árnyékképzése kifejezetten kicsi, ugyanis a LED szalagok méterenként 30-60-120 db LED-et tartalmaznak, folyamatos fényt adnak. Bárhol "nyúlunk" is bele a fény útjába, a kezünk alig vet árnyékot, hisz a fénysugarak nem egy pontból, hanem folyamatosan a pult teljes hosszából érkeznek.
Közvetlenül a szekrény aljára nem feltétlenül érdemes ragasztani a szalagot, ugyanis a nagy sugárzási szög miatt a szemünkbe világíthat. Érdemes tehát ezt az 1 cm magas, 2 cm széles alumínium profilt a szekrény aljára felcsavarozni, majd ebbe ragasztani a LED szalagot. A szalagok közül a tisztítás miatt érdemes lehet kültéri (vízálló kivitelt választani).

Konyhapult világítás LED szalag és alumínium profil segítségévelMinimal design oldalfali rejtett világítás készítése LED szalag és alumínium profil segítségével

Nagyon sokan keresnek internetes áruházunkban minél kisebb méretű díszlécet rejtett világításhoz. A polisztirol megmunkálhatóságának sajnos van egy határa, de ezzel az L alakú alumínium sínnel is tökéletesen kivitelezhető a rejtett világítás. Az alumínium természetes színe a minimal design szellemében alkotott szobák, irodák díszítésére is megfelel. A kivitelezés nagyon egyszerű: az alumínium L profil rövidebbik szárát csavarozással rögzíteni kell az oldalfalon (jóval szemmagasság felett, hogy ne lássunk bele), majd a tetejére felragasztani a flexibilis LED szalagot.

Minimal Design oldalfali rejtett világítás

Beltéri dekorációs világítás, rejtett világítás készítése esetén a beltéri, nem vízálló LED szalagok is megfelelőek, nem szükséges kültéri LED szalagot használni. Természetesen a vízálló kivitelt könnyebb tisztítani, de a beltéri szalagról is nyugodtan le lehet törölni az esetlegesen kialakult porréteget. Ezt a műveletet azonban érdemes kellő óvatossággal, száraz, nem műszálas kendővel végezni.


Alumínium U alakú LED profil - polikarbonát kupakkal

A második alumínium LED profilunk 'U' alakú, 15 mm x 15 mm-es befoglaló méretű idom. Az alu profil falvastagsága 1,5 mm, így a LED szalagoknak 12 mm szélességű hely áll rendelkezésre. Ezen a 12 mm szélességen akár a 3528 SMD, akár az 5050 SMD típusú LED szalagok is elférnek, sőt, még az esetleges hosszabbító kábelezésnek is marad hely. A profilok méretei:

Alumínium L alakú LED profil méretek


Az U alakú alumínium LED profil szerelése megegyezik az L alakú változattal, 20-40 cm-ként furat készítés után felcsavarozható.

           

Az igazi extrát - az alu U profilhoz külön megvásárolható - a víztiszta (átlátszó) polikarbonát kupak jelenti, mellyel le lehet zárni az U sín tetejét.
A polikarbonát kupak egyik lába 4 mm-el hosszabb az alumínium profil 15 mm-es magasságánál. Ez lehetővé teszi a kupak ferde rögzítését, de természetesen ez a rész akár le is vágható a polikarbonát kupakról.


Internetes áruházunkba mind az alumínium LED profilokat, mind a hozzájuk alkalmas LED szalagokat is meg tudja vásárolni, sőt, házhoz is szállítjuk őket az ország egész területére!
A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

TOP TERMÉK
3 év 1500 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
60 ledes
RA>80
20% akció
LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb! 14.4 Watt RGB
ANRO LED

LED szalag beltéri 5050-60 (12 Volt) - RGB Legerősebb!

Raktáron: 42 méter

Akciós ár: 1 990 Ft /méter
2 490 Ft (-20%)

2.

3 év 200 cm
10 mm
20 mm
Alumínium
Nyers
20% akció

Építő - barkács profilok - Aluminium L profil LED szalaghoz (20x10 mm) nyers

Raktáron: 204 méter

Akciós ár: 600 Ft /méter
750 Ft (-20%)

3.

3 év 200 cm
15 mm
15 mm
Alumínium
Nyers

Építő - barkács profilok - Aluminium U profil LED szalaghoz (15x15x1.5 mm) nyers

Raktáron: 120 méter

Ár: 630 Ft /méter

Vásárlói képek
WagózásVezeték rögzítése Természetes fehér LED szalag "L" profilra rakvaKész a zsugorcsövezés + LED szalag felragasztva a helyére Forrasztás és zsugorcsövezés az esztétikusabb megjelenés miatt is! Lebegő álmennyezetbe RGB LED szalag és süllyesztett spot világításGipszkarton álmennyezet LED szalaggal és süllyesztett szpot szettekkelRGB LED világítás a készülő nappaliban, kiegészítő világításként szpot szettek és LED panelek LED világítás teszt a befelyezés előttSzpot szettekkel, LED szalggal és falon kívüli LED panellel világítás a nappalibanLED szalag tesztelése a végleges beépítés előttEmeleti folyosó RGB LED szalaggalLépcsőház megvilágítása RGB LED szalaggal Nappaliben rejtett világítással RGB LED szalaggal Üveges dekor konyhai hátfal LED világítással modern fehér konyhaLábazat világítás és pultfény a Szint-N Kft megvalósításában. Ledes termékeinkkel te is alkothatsz hasonlót!Konyhai lábazaton színváltós fény, a pulton és a szekrényben hidegfehér fény. Nálunk is kaphatsz megfelelő led szalagot ezek megvalósításához!Fiú szoba hangulatfény - csökkentett fényerőn

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése