Ledes lépcsővilágítók beépített mozgásérzékelővel

Utoljára frissítve: 2019 szeptember 20, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek

Kanlux LED lépcsővilágítók mozgásérzékelő funkcióval

Bárkivel megtörténhet, hogy az éjszaka közepén felkel, hogy megigyon egy pohár vizet. Ilyenkor gyakran nem kapcsolunk világítást, nehogy az erős fénnyel másokat is megzavarjunk a pihenésben vagy azért, mert szemünk számára is kellemetlen lehet a szúró fény.

A sötétben viszont számtalan akadály leselkedhet ránk amelyen biztonsággal át tudnánk jutni, ha lenne némi közlekedőfény! Ugye milyen boldogság járja át testünket, amikor nekimegyünk az út közepén hagyott széknek vagy rálépünk egy szőnyegen maradt Lego építőkockának, de az se jó, ha megbotlunk egy szinteltolásnál. Erre nyújthatnak megoldást a mozgásérzékelővel felszerelt Kanlux lépcsőlámpák, amelyek mozgás hatására felkapcsolják fényüket és megvilágíthatják a sötét járófelületeket!

 

 Kanlux Apus PIR, Sabik PIR, Terra PIR ledes lépcsőlámpák

A Kanlux kínálatában már régóta elérhetőek a ledes lépcsővilágítások: Oldalfali dekor LED lámpák. Ezeket a nagyon kedvelt lámpákat látták el egy extrával, mégpedig az infravörös érzékelővel. Az elegáns és dizájnos lámpácskák így mozgásérzékelős funkcióval gazdagodtak, amely a mai modern világban kényelmesebb használatot biztosít, mintha fali kapcsolóval kellene ellátni a közlekedőutak mindkét oldalát.


Az automatikus kapcsolásnak további előnye, hogy a lekapcsolással sem kell törődnünk, hiszen 60 másodperc után önmaguktól kialszanak a fények! A PIR szenzor átmérője az 1 cm-t sem éri el, 90° szögben érzékel és legfeljebb 5 méteres hatótávolságig. A Kanlux PIR lépcsővilágítókon beépített mozgásérzékelő van (gyári beállítással, amely nem állítható), mely világosban is felkapcsolja a lámpatesteket.

A lámpatestek 12V DC egyenáramról működtethetőek, ez azt jelenti, hogy a 230 Voltos hálózati áramra kötéshez 12 voltos LED trafó közbeiktatása szükséges. A ledes lépcsőlámpák alacsony áramfogyasztása miatt a kis méretű, kis helyre beépíthető trafók közül is válogathatunk (például 60-as dobozba szerelhető 15W Circo).

A lámpatestek egymással legfeljebb 15 Watt maximum teljesítményig sorolhatóak, ezáltal legfeljebb 16 darab lámpatestet köthetünk egybe. Érdemes megemlíteni, hogy ha a lámpasor két szélén PIR mozgásérzékelős lámpákat helyezünk el, és közöttük érzékelő nélküli típusokat építünk be, akkor a két szélső lámpa mozgás észlelése esetén a köztes sorolt lámpatestet is felkapcsolja - így tehát nem szükséges az összes lámpának infravörös érzékelővel rendelkeznie, amely által költségmegtakarítást is elérhetünk.

12 Voltos ledes lépcsőlámpák sorolása, bekötése és a mozgásérzékelő működése

 

A 75mm x 75 mm-es négyzet alakú lámpák akrilüveg és acél felületek házasításával jöttek létre, a megvilágítást pedig 0.8 Wattnyi LED fényforrás biztosítja. Melegfehér és hidegfehér fénnyel is rendelhető. A lámpatest felületbe süllyeszthető, beszerelhető a szabványos 60 mm átmérőjű szerelvénydobozba. Ugyanakkor a lámpatestnek felületből kilógó része is van, de a mindössze 7 mm kiállás inkább felhívja a figyelmet a dekoratív lámpára, semmint akadályt okozna a közlekedésben.

Elegáns fali lámpák ultravékony kivitelben: Apus, Sabik, Terra PIR érzékelővel

Ultravékony süllyeszthető LED lámpák oldalfali jelzőfénynek

Beépíthető lapos lámpa Kanlux Apus LED Pir 12V

Kanlux Apus LED Pir mozgásérzékelős fali lámpa hidegfehér fénnyel

Kanlux Apus LED Pir mozgásérzékelős fali lámpa melegfehér fénnyel

Az ultravékony kialakítású lámpatestek nagyon minimalista megjelenésűek, ezáltal bármilyen környezetben felszerelhetőek. Beltéri használatra van tervezve, IP20 védettsége miatt kizárólag vízmentes helyen lehet beépíteni. Ez a praktikus lépcsőlámpa dekoratív fényt ad, mellyel szebbé teheti környezetét! Legjobban lépcsőknél, szinteltolásoknál, lépcsőházakban, közlekedőfolyosókon alkalmazható, de akár gyerekszobában és hálószobában az ágy mellé telepítve is hasznos lehet.

A Kanlux Apus PIR, Terra PIR és Sabik PIR lámpatestek és más ledes oldalfali lépcsővilágítók is megvásárolhatóak az ANRO Épületdíszítés Kft webáruházában: Lépcső, oldalfali LED világítás.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
792.800+ elégedett vásárló
452.500+ raktáron lévő termék
206.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése