Elemes LED szalag szett mozgásérzékelővel a Kanluxtól!

Utoljára frissítve: 2023 április 27, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek

Áruházunk kínálatában már évek óta megtalálhatók a LED szalagok. Népszerűségük az évek során sem csökkent, sőt inkább nőtt. A szalagok széleskörű felhasználhatóságuk miatt verhetetlenek, legyen szó akár beltéri hangulatvilágításról, rejtett világítás kialakításáról, nagyobb fényigényű konyhapultok vagy munkafelületek megvilágításáról, valamint a minőségi szilikonos védelemmel ellátott kültéri ledes szalagoknak köszönhetően reklámtáblák, üzletek kivilágításáról.

A led szalagos világítást azért is szeretik annyira, mivel kiépítéséhez nincs szükség bonyolult eszközökre, valamint az alacsony feszültséget igénylő szalagok biztonságosak is. A megfelelő szalag kiválasztását követően szükség van egy megfelelő LED tápegységre is, amely a 230 Voltos hálózati feszültséget 12/24 Voltos kisfeszültségű egyenárammá alakítja.

Gondolja az ember „ennyire csak nem egyszerű a dolog”, pedig még ennél is lehet egyszerűbb. A gyártók manapság sokszor mozdulnak el abba az irányba, hogy a termékeik megvásárlást követően azonnal használhatóak legyenek. Jelen esetben ezt az úgynevezett LED szalag szettekkel oldják meg.

Hogyan is épül fel egy ilyen led szalag szett?

A csomagok tartalmazni szoktak minden tartozékot, amely szükséges a világítás kialakításához, valamint annak rögzítéséhez. Megtaláljuk benne a ledes fényszalagot, a működtető egységet, a kettő csatlakoztatásához szükséges kábelt.

Színváltós RGB szettek esetén vezérlőt és távirányítót tartalmaz a csomag, egyszínű szalagok esetén fényerőszabályozó és mozgásszenzor is bekerülhet a csomagba.

Mai cikkünk főszereplője a Kanlux által készített LED szalag szettek egyike, amely már azonnal kivételt is képez, hiszen üzemeltetéséhez nincs szükség hálózati áramforrásra. Más gyártótól is kapható azonban ilyen elemes szett.

Az előbb említett led szalagos világítás kiépítése jelen esetben teljesen eltér, itt az üzemelés egyik legfontosabb eleme „hiányzik”, az adapter. Nem, sajnos nem találták még fel az áramtalanul működő led szalag szettet, itt a világítás meghajtásáért egy elemekkel működő egység a felelős.

 

Nézzük is a led szalag szett tartalmát!

A csomag jól elkülönítve tartalmazza a led szalagos világítás kialakításához szükséges összes elemet. Vagyis igazából nem az összes „elemet”, de erről később.

A csomagoláson jól láthatóan fel vannak tüntetve a legfontosabb adatok: 2.4 Wattos teljesítmény, 180 lumenes fényerő, meleg fehér színhőmérséklet, működéshez szükséges 4 darab AAA elem, IP védettségi szint, amely a szalag esetében IP54, az összekötő kábel és az elemes egység esetében IP20, a gyártó által igért 15000 órás élettartam, led szalag vághatóság stb.

Az 1 méter hosszúságú LED szalagra 2835 Chip on Board meleg fehér led chipek kerültek elhelyezésre, szám szerint 30 darab. Ezeknek a COB led chipeknek közismert jellemzője a kiváló energiahatékonyság. 3.5 centiméterenként, 1 ledenként vágható. Üzemeltetéséhez 5 Voltos feszültség szükséges, amelyről 4 darab 1.2 Voltos AAA elem gondoskodik!

A led szalagon elhelyezett szilikonréteg IP54-es védettséget biztosít neki, így akár kültéren is alkalmazható. Ebben az esetben azonban gondoskodni kell az elemes kapcsoló, valamint az összekötő vezeték vízvédelméről. A led szalag végén DC apa csatlakozó került elhelyezésre. Rögzítése a hátoldalán elhelyezett 3M ragasztó segítségével történik, bármilyen tiszta, síkfelületre felhelyezhető!

Az elemes kapcsoló és a led szalag összekötéséért felelős kábel is 1 méter hosszúságú, egyik végén DC apa, másik végén DC anya kialakítással készült. A DC anya részéhez a led szalagon található DC apa részt kell csatlakoztatni, a DC apa részét pedig a kapcsolóegység DC anya részébe kell dugni. IP20 védettség miatt víz- és nedvességmentes környezetben alkalmazható.

Most pedig következzen a led szett különlegességét adó elemes kapcsoló, amelyben mozgásérzékelő is került elhelyezésre.

A kapcsoló elején elhelyezett matricán fontos információkat tudhatunk meg a beépített mozgásérzékelő működéséről. A gyártó által feltüntetett adatok szerint az érzékelő 105°-os szögben képes érzékelni a mozgást 4 méteres hatótávon belül. Mozgás esetén 15 másodperces időtartamra felkapcsolja a led szalagot.

Az információkat tartalmazó fedőlapot eltávolítva találjuk az elemtartót. Korábban említettem, hogy a „minden elemet tartalmaz” megfogalmazás nem teljesen pontos, nos ennek éppen az elemek hiánya az oka. A működéshez szükséges 4 darab AAA elemet nem tartalmazza a csomag, azonban áruházunkban több fajta kiváló minőségű AAA elem közül válogathat: AAA elemek.

Az elemek beszerzését, majd behelyezését követően menjünk egyel „jobbra”, lássuk a kapcsolásért, valamint az üzemmódért felelős részeket.

A be- és kikapcsolás ugyanazzal a gombbal történik. A mozgásérzékelő alatt elhelyezett kiálló fehér gombot kell benyomni addig, amíg kattanó hangot nem hallunk.

 A mozgásérzékelő alatt, az elemes kapcsoló oldalán került elhelyezésre az üzemmód váltásáért felelős kapcsoló. Két üzemmód közül választhatunk az elemes egységen: MAN, azaz manual és AUTO, azaz automatic.

MAN mód esetén a led szalag ki- és bekapcsolásáért mi felelünk a korábban említett gomb segítségével. Ilyenkor a mozgásérzékelő kikapcsolt állapotban van, nem a mozgás érzékelése miatt fog a led szalagunk világítani. A világítás ideje ilyenkor nincs korlátozva, addig világít a led szalag míg ki nem kapcsoljuk.

Az AUTO mód esetén a led szalag ki- és bekapcsolásáért a mozgásérzékelő a felelős, ilyenkor pedig az ON-OFF gomb „nem működik”. 15 másodperc után, ha az érzékelő nem érzékel mozgást, lekapcsolja a led szalag fényét.

Az elemes mozgásérzékelő kapcsoló hátoldalán található a rögzítésért felelős 3M kétoldalú ragasztó réteg, amely egy tépőzárra van ráerősítve, majd így hozzáragasztva az elemes egység hátulján található tépőzárhoz.

 

Hogyan teljesített a mozgásérzékelős LED szalag szett?

Az elemes LED szalag szett remek tulajdonságokkal és adatokkal rendelkezik, azonban a legérdekesebb információ talán az, ha a valóságban mutatjuk be a működését, valamint a felhasználhatóságát.

Összeszerelés, kezelés

Az elemes led szalag szettről elmondhatjuk, hogy az összeszerelése roppant egyszerű és biztonságos. Az elemek behelyezését, valamint a szett részeinek összekapcsolását követően már használható is. A nehezebb feladat talán a felhasználási területének a kitalálása lesz. 

Az összeszerelésről készítettünk egy videót, annak érdekében, hogy a könnyű még könnyebb legyen.

Fényerő, felhasználási terület

A led szalag fényereje nagy meglepetést okozott. A 2.4 Wattos teljesítménytől, valamint a 180 lumentől nem vártam ilyen erős, kellemes meleg fényt. Ez mindenképp egy hatalmas piros pont a Kanlux elemes led szettjének.

Az említett kétoldalú ragasztónak, könnyű kezelésnek és a mozgásérzékelőnek köszönhetően rengeteg területen felhasználható. Lehet belőle irányfény közlekedőkben, hálószobákban, gardrób vagy szekrényvilágítás. Ideális választás faliképek díszvilágítására is, hiszen használatával nincs szükség arra, hogy áramot vezessünk a képhez, továbbá alacsony energiafogyasztása miatt használati ideje kiemelkedő.

Beépítési példa

Az említett közlekedőbe való felépítéshez szeretnénk egy élő példát mutatni egy videón keresztül. A beépítés gyors, egyszerű, nem igényel semmilyen szaktudást és ami a legfontosabb biztonságos!

A videóban látható módszernél az ajtókeret felső részére történt a felragasztás a kétoldalú ragasztó segítségével, az elemes mozgásérzékelős egység pedig az ajtókeret szélére került fel, így nyitáskor könnyedén érzékeli a mozgást, valamint a led szalag megfelelő fényt biztosít a kis méretű szobában is, ha csak valamiért be kell "ugranunk".

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
200 lumen
1 méter
6 Volt DC
Elemes LED szalag szett multicolor (zöld, piros, kék fényű chipek) 100 cm
4.8 Watt RGB
Raktáron: 3 csomag
Ár: 960 Ft /csomag
2.
Garancia: 1 év
360 lumen
1 méter
4.5 Volt
Elemes LED szalag szett warm white (meleg fehér chipek) 100 cm
4.8 Watt Meleg fehér
Raktáron: 10 csomag
Ár: 960 Ft /csomag
3.
TOP
Garancia: 2 év
200 lumen
1 méter
6 Volt DC
Elemes LED szalag szett, mozgásérzékelővel, 100 cm, meleg fehér
2.4 Watt Meleg fehér
Raktáron: 27 csomag
Ár: 3 290 Ft /csomag
Vásárlói képek
Pohártartó szekrénybe szerelt ledfény.Adventi koszorú tartó fából készült alappal, elemes ledes világítással Elemes led szalag, ami három darab ceruzaelemről működik. on-off funkció van. Elemes led szalag kis asztalka alsó díszvilágításához Elemes mozg.érz. led szalag szett, egyszerűen szilóval felragasztvaVillámgyors szekrényvilágítás elemes led szalag szettel, konyhábanNyitásra kapcsolódó led világításos benzineskanna, amely valójában italt és rágcsálnivalót rejtÁtalakított benzineskanna LED világítással, ital szállításához Nyitásra kapcsolódó led világításos kanna bárNincs leírásÉjszaka filagória világításhoz kiváló az elemes led szett, nem kell hozzá áram.Automata módban mozgásérzékelésre kapcsol fel a ledcsíkA manuális üzemmódban gombnyomásra kapcsol fel a fényA kültéri bevonat védi a ledszalagot a madaraktól isEbben van az elem és a vezérlésLedszalag filagória keresztfára szerelve

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
823.100+ elégedett vásárló
471.000+ raktáron lévő termék
210.400+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése