Érintésre kapcsolható elemes LED lámpák

Utoljára frissítve: 2018 június 07, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek

A nyár közeledtével nemcsak a sokak által várt meleg tér vissza, hanem a napos órák száma is jelentősen nő, amely kültéri programok esetén sokszor elengedhetetlen. A nagy ablakokkal ellátott házak lakói is előszeretettel napfürdőzhetnek, hiszen lakásuk az esti órákig jelentős mértékben világos marad. Azonban a megfelelő világítás megléte az év ezen szakaszán sem elhanyagolható, használata egyes időszakokban, bizonyos tevékenységekhez elengedhetetlen.

Mai cikkünk főszereplői elengedhetetlen társak lehetnek a sötét órákban, de nem a teljesítményük vagy a dizájnjuk miatt, hanem kompakt kialakításuk, energiaellátásuk és hatékonyságuk miatt - ezek a nyomógombos elemes lámpák, amelyeket könnyedén magunkkal vihetünk egy kirándulásra, de akkor is hasznosak lehetnek, ha csak a ruhásszekrényben szeretnénk némi fényt csinálni!

 

A kis fényű, ledes elemes lámpák bemutatása

Cikkünkben a ledekkel szerelt, elemes lámpákat szeretnénk bemutatni, melyek praktikusak és rendkívül energiahatékonyak! Ha szükségünk van egy kis irányfényre vagy tájékozódó világításra, de nincs a közelben áram, akkor nagyon hasznosak lehetnek! Az elemes lámpák elsősorban az éjszakai órákban lehet szükség, de adódhat olyan helyzet, amely miatt nappal is hasznos partnerek, például ha szeretnénk egy sarokszekrénybe bekukkantani.


Az elemek általi energiaellátásnak köszönhetően nincs szükség hálózati áramforrásra, valamint kisfeszültségű adapter használatára, így nincs helyhez kötve felhasználásuk. A működtetéshez 2 darab vagy 3 darab AA, illetve AAA elemre van szükség, amelyet webáruházunkban is megvásárolhat: 2A és 3A ceruzaelemek.
 

A beépített LED Chipeknek köszönhetően energiatakarékos és környezetbarát. Az öntapadós elemes lámpák fénye azonnal 100%-os erősségen világít. További előnye a ledeknek, hogy a korábbi hagyományos fényforrásokkal ellentétben nem melegszenek, így nem kell tartani attól, hogy a termék burája vagy felülete túlságosan felmelegszik és "megsütjük" vele az ujjunkat.

Az elemes LED lámpák felhasználhatóságának az általuk kibocsájtott fény ereje szab határt, melyek között van olyan, amely leginkább kiegészítő éjszakai fénynek elég, azonban olyan is van, amely olvasáshoz, szereléshez is jó választás. A termékek IP20 védelmi besorolást kaptak, emiatt kizárólag beltéren, víz és nedvességmentes környezetben alkalmazhatóak.

 

Csak egy gombnyomás az egész…

Mind a négy termék üzemeltetése roppant egyszerű, annyi dolgunk van csupán, hogy a tetején található gombot vagy felületet megnyomjuk és a fényforrás máris világítani kezd. Kikapcsolásuk ugyanezzel a módszerrel történik. A vezeték nélküli elemes lámpákat egy gyerekszobában is elhelyezhetjük, hiszen játszi könnyedséggel működtethető és érintésvédelmileg is biztonságos, az elemes működtetés miatt!

 

Szerelés nélküli szerelés

Ezt olvasva jogosan merülhet fel a kérdés az emberben, hogy ilyen egyáltalán létezik? Nos ebben az esetben majdnem hogy igen, az Alexa érintős lámpa, valamint az EMOS márkájú elemes led lámpák hátulján elhelyezett öntapadós ragasztóknak köszönhetően. Egy egyszerű mozdulattal eltávolítva a fedőréteget bármilyen tiszta, síkfelületre felhelyezhetjük a lámpákat így ott nyújtanak segítséget, ahol szükségünk van rá. A felszerelés semmilyen szerszámot vagy szaktudást nem igényel, teljesen biztonságos így bárhol és bármikor könnyedén elvégezhető.

 

A Phenom nyomógombos LED lámpa esetében nem található meg ez a megoldás, azonban a hátoldalon található akasztófül segítségével könnyedén falra akaszthatja.

 

Hordozható elemes lámpák kör alakú vagy hosszúkás kivitelben

A kerek, 10 cm átmérőjű Phenom elemes LED lámpa a gyári leírás szerint 1 ledet tartalmaz, ezáltal csekély fényt bocsát ki. Leginkább az éjszakai órákban, éjjeli fényként, irányfényként használható. Kezelése egyszerű, súlya könnyű, így könnyedén hordozható, elegendő fényt nyújtva a sötétben való tájékozódáshoz.

Fényerejének és opál felületének köszönhetően fénye nem vakít, használata kellemes, nem zavaró a szemnek. Bátran ajánljuk gyermekszobákba, valamint kevés fényt igénylő helyekre.

Szerelése egyszerű, üzemeltetése természetesnek hat. Első használat előtt a hátoldalon található elemtartó fedelet kell eltávolítani, majd behelyezni a 2 darab AA elemet. A fedél visszapattintását követően már használható is. Bekapcsoláshoz, valamint kikapcsoláshoz is csak egyszerűen le kell nyomni a felületét, amíg egy kattanó hangot nem hallunk.

 

Az EMOS elemes COB LED lámpa már komolyabb feladatok ellátáshoz is segítséget tud nyújtani. Átmérője 10 cm. A gyári csomagolás szerint a 3 Wattnyi LED chip 150 lumenre képes, akár 41 órán át. Fényébe való közvetlen belenézést érdemes elkerülni.

A nagy fényerőnek, valamint a könnyed szerelési módszernek köszönhetően bátran ajánljuk bármilyen beltéri tevékenységhez, legyen szó szerelésről, olvasásról, tájékozódásról.

Szerelése a már említett kétoldalú ragasztónak köszönhetően gyors és praktikus. A hátoldalra két csíkban is került fel ilyen ragasztó, így sokkal stabilabb tapadást biztosít. A ragasztó fedőfóliáját eltávolítva felhelyezhető bármilyen síkfelületre. Első használat előtt a hátoldal eltávolítását követően kell behelyezni a 3 darab AAA elemet, majd a hátlapot visszatenni. A bekapcsoláshoz, valamint a kikapcsoláshoz a középen található fekete gombot kell használni, amíg kattanó hangot nem hallunk.

 

Az EMOS másik specialitása a 3 darabos csomagban kapható elemes lámpa több szempontban is eltér kategóriáján belüli társaitól. Az első és legszembetűnőbb a kiszerelés, ugyanis három darab elemes LED lámpát tartalmaz a csomag. Ennek köszönhetően egy csomag vásárlásával máris több helyre tudjuk biztosítani a világításunkat. Ideális választásnak bizonyul abban az esetben is, ha kevés hely áll rendelkezésre a felszereléshez, hiszen csupán 7 cm széles és 2.5 cm magas.

Fontos megemlíteni a másik kellemes meglepetést: az elemeket. Mind a három világítótest tartalmazza a működtetéséhez szükséges 3 darab AAA elemet, így kibontást követően azonnal használhatók. Egyetlen feladatunk a biztonsági fóliák eltávolítása az elemről. Elemcseréhez csak könnyedén távolítsa el a hátoldalát, majd a cserét követően helyezze vissza. Az üzemidő akár a 100 órát is elérheti a gyártó által megadott információk szerint!

A szerelés itt is a kétoldalú ragasztós módszerrel valósul meg, így legalább olyan könnyen kezelhető, mint korábban említett társa. A ki- bekapcsolás ez esetben is érintés útján történik, a középső felület megnyomása esetén elalszik, illetve "felgyúl" a lámpa fénye!

Fényerejük igaz elmarad társukhoz képest, azonban kategóriájukban így is kiemelkedő. A kiszerelésnek, valamint a szerelési módszernek köszönhetően megbirkózik bármilyen feladattal, segítséget nyújt szereléshez, olvasáshoz, gardróbvilágításhoz.

 

Érintésre kapcsolható ledes lámpa a Kanlux Alexa termék is. A téglatest alakú kialakítás, valamint az átlátszó bura mögé helyezett 5 darab lednek köszönhetően azonnal megmutatja egyediségét.

A kiváló minőségű LED diódák csupán 0.3 Wattot fogyasztanak, így sokáig élvezhetjük az elemes lámpa fényét. A 6500 Kelvines hideg fehér színhőmérsékletű chipeknek köszönhetően élénkítő hatású, így ideális választás szerelési feladatokhoz, valamint polcok megvilágítására.

A termék működéséhez 3 darab AAA elem szükséges, amelyet a csomag nem tartalmaz. Az elemek behelyezéséhez csupán a világítótest hátoldalát kell lecsúsztatni, majd a behelyezést követően visszacsúsztatni.

A hátoldalon került elhelyezésre a kétoldalú ragasztóréteg is, amelyből ennél a terméknél is két darab van. A téglatest alakú kialakítás miatt ez kifejezetten fontos, hiszen így mind a két vég megfelelő rögzítést kap. A védőréteg eltávolítását követően felhelyezhető a szükséges helyre.

A bekapcsoláshoz, illetve a kikapcsoláshoz elég csak lenyomni a ledek előtt elhelyezett átlátszó burát.

Remek választás szereléshez, szekrényvilágításhoz, kereséshez. Ideális társ lehet az autóban vagy akár kiránduláskor is.

 

Világítási teszt

Hogy a nagyközönség is megtapasztalhassa ezeknek az elemes LED lámpáknak a fényét, megpróbáltuk lefotózni egy zárt dobozban, melynek mérete 60x60x21 centiméter. Ezekkel a képekkel szeretnénk szemléltetni, hogy egy ilyen méretű helyet (pl. fiók) mekkora fénnyel képesek bevilágítani az egyes termékek. A képeken keresztül a színhőmérséklet is megtekinthető, láthatjuk tehát, hogy egy melegfehér, egy középfehér és két hidegfehér versenyzőnk volt.

 

Phenom nyomógombos elemes LED lámpa

EMOS nyomógombos elemes COB LED lámpa

EMOS nyomógombos elemes LED lámpa 3 darabos kiszerelés

Kanlux Alexa 5LED nyomógombos elemes LED lámpa

 

Összességében…

…a fent bemutatott érintős LED lámpákról elmondhatjuk, hogy remekül megtervezett darabok, ideális választásnak bizonyulnak praktikusságuk miatt. A kialakítás, a fényerő és a szerelési módszerek is különbözőek az egyes típusoknál, ennek köszönhetően mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő hordozható világítóeszközt!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
Nyomógombos, elemes LED lámpa (kerek, fehér)
5-7 munkanapon belül
Ár: 1 033 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 1 év
Nyomógombos, elemes LED lámpa csomagban (3 darab)
Raktáron: 4.998 csomag
Ár: 3 590 Ft /csomag
Vásárlói képek
Dekor fali polcok elemlámpa világítássalOlcsó hangulatvilágítás elemes LED lámpávalElemlámpa hangulatvilágításhozMini szekrénylámpa bútorba szerelhetőElemes lámpákkal és 12 Voltos lámpákkal is megvilágíthatjuk a szekrények belsejét Farsang - közlekedési lámpa alkatrésze lett a nyomógombos lámpaVilágító közlekedési lámpa: a nyomógombos lámpák üvegfestékkel vannak átfestve.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
744.200+ elégedett vásárló
455.800+ raktáron lévő termék
195.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése