Linus LED lámpa: konyhai pultvilágítók a Kanluxtól

Utoljára frissítve: 2020 március 11, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

A konyhapulton szinte mindig kevés a fény, ezért ez egy olyan hely, ahová érdemes világítást felszereltetni. A hosszú konyhapultokhoz elsősorban a méretre vágható LED szalagos megoldásokat szokták manapság ajánlani, de olyan komplett LED lámpatestek is elérhetőek a piacon, amit csak be kell dugni a konnektorba és máris világíthatunk vele. Egy ilyen lámpatest a Kanlux Linus LED pultvilágító, amelyet beépített SMD LED-ekkel, ki-be kapcsológombbal, 230 Voltos dugvillás kábellel és rögzítőklipszekkel bocsát rendelkezésünkre a gyártó.

Energiatakarékos LED pultvilágító modern és helytakarékos kivitelben: Linus LED lámpatest konyhai munkalap világításhoz.

Energiatakarékos LED pultvilágító modern és helytakarékos kivitelben: Linus LED lámpatest konyhai munkalap világításhoz.

 

A Linus ledes pultvilágítók műszaki jellemzői

A Linus LED pultvilágító legfontosabb tulajdonsága a beépített SMD LED fényforrás. Ez gondoskodik az erős és tartós, energiatakarékos fényről, mely felkapcsolás után azonnal teljes fényerővel világítja be a munkaterületet. A 4.5 Wattnyi beépített LED-et tartalmazó lámpatest 320 lumen fényáramot bocsát ki - a 20-30 Wattos hagyományos izzónak megfelelő fényárammal helyettesíthetjük a korábbi 6 Wattos fénycsöves lámpatesteket. A lámpatest másik típusa 8 Watt teljesítményű ledet tartalmaz, 600 lumen fényáramot biztosít és kiválthatja a 10 Wattos T8 fénycsöves armatúrákat.

A Linus pultvilágítóban beépített LED diódák természetes fehér színhőmérsékletűek. A 4000 Kelvines fényszín a hagyományos fénycsöveknél tipikus,egyrészt ezt könnyebb lehet megszokni, ha egy régi armatúrát cseréltünk ledesre. Másrészt ez a naturális fehér, más néven középfehér fényszín azoknak is arany középutat jelenthet, akik túl ridegnek találják a hidegfehér fényeket vagy éppen túl sárgásnak a melegfehér led világítást.

A Linus LED pultvilágító természetes fehér fényű SMD LED fényforrásokkal világít. A képen 2 darab 4.5 Wattos változat látható.

A Linus LED pultvilágító természetes fehér fényű SMD LED fényforrásokkal világít. A képen 2 darab 4.5 Wattos változat látható.

 

A Linus bútorvilágítók következő látható vonása a hosszúság. Kétféle hosszúságban kapható: 325 mm és 595 mm (a cikk írása óta 27 cm-es és 57 cm-es változat lépett a helyükbe), ezek segítségével a 30 cm-es és a 60 cm-es bútorlámpák válthatóak ki. A rövidebb és a hosszabb lámpatestek felhasználásával a saját igényünknek megfelelő fénycsíkot alakíthatunk ki.

Szabadon dönthetünk tehát, hogy a pult teljes hosszában kívánunk világítani, vagy csak pl. a mikrohullámú sütő felett vagy csak a mosogató felett. A lámpatestek többi kiterjedése 2 cm és 3 cm, ez azt jelenti, hogy egy rendkívül kis méretű pultvilágítóval van dolgunk, amely a szűk helyekre is felszerelhető, pl. könyvespolc, üveges vitrin, gardrób szekrény.

A Linus lámpatesthez tartozék a 230 Voltos hálózati kábel. A 150 cm-es dugvillás vezeték segítségével nagyon könnyen beüzemelhetjük a lámpatestet, természetesen ha konnektor is van a közelben. Hogy világítson-e a Linus lámpatest vagy sem, azt a lámpaház oldalán lévő billenőkapcsoló útján is szabályozhatjuk.

A csomagban találunk még 2 darab fém rögzítőklipszet is - ezt fel kell felszerelni a polc aljára vagy az oldalfalra, majd belepattinthatjuk a lámpatestet (egyúttal bármikor ki is vehetjük a rögzítőfülekből, így költözéskor magunkkal vihetjük a konyhai lámpát). Sőt a lámpatest olyan pehelysúlyú (17 és 22 dkg), hogy jóformán kétoldalú öntapadós szivacsos ragasztóval is fel lehetne rakni bútorlapra és csempére.

Kanlux Linus LED pultvilágító tartozékokkal: lámpatest, dugvilla, rögzítőklipszek a dobozban.

Kanlux Linus LED pultvilágító tartozékokkal: lámpatest, dugvilla, rögzítőklipszek a dobozban.

 

Két vagy több pultvilágító lámpa összekötése

Külön megvásárolható a Linus Link sorolókábel, amely segítségével két lámpatest egy fényrendszerré fűzhető össze. A kábellel 15 cm-es távolságot hagyva köthetjük össze a lámpatesteket. A Linus LED pultvilágító két végén azonban gyárilag is találunk egy-egy csatlakozót (apa-anya), ennélfogva is van módunk a lámpatestek egybekötésére - és ily módon a fénycsík is egybefüggőbb lesz, anélkül, hogy bármi kiegészítőt vásárolnánk hozzá!

A lámpatestek legfeljebb 120 Wattos összteljesítményig sorolhatóak, ez azt jelenti, hogy 15 darab lámpatestet a hosszabb 8 Wattos változatból is egybefűzhetünk (bár nem valószínű, hogy sűrűn szükség lesz egy 12 méteres folytonosan világító csíkra).

A Linus konyhai led lámpa sorolása történhet kábellel és a gyári csatlakozóval is.

A Linus konyhai led lámpa sorolása történhet kábellel és a gyári csatlakozóval is.

 

A Linus ledes pultvilágító lámpa fénye a tapasztalatok alapján

A Linus lámpa beüzemelése nagyon egyszerű, ezért szükségesnek éreztük megmutatni a lámpa által megvalósítható fényt is. A bútorlámpa első kihívása keretében egy 150  cm-es minikonyha felett kellett megmutatni a fényét. A pult felett pontosan 60 cm-rel tudtuk felszerelni a lámpát egy fenyő falipolcra, amelyről kiválóan vetette fényét a pultra. A Linus konyhai lámpa ezzel tökéletesen ellátja feladatát ezen az 55 cm-es magasságon.

Minikonyha LED világítással: a 32 cm-es Linus lámpa ~100 cm-es szélességben világítja be a pultot.

Minikonyha LED világítással: a 32 cm-es Linus lámpa ~100 cm-es szélességben világítja be a pultot.

 

Mindemellett a 32 cm-es pultvilágító közel 80 cm-es szélességben vonta be fénnyel a munkalapot, így tehát kényelmesen el lehet férni a fény alatt, akkor is ha rántott hús panírozásáról van szó.  Ráadásul a fa polc alatt játszi könnyedséggel érhetjük el a bekapcsológombot, így ha be van dugva a lámpa a konnektorba, akkor igény szerint használhatjuk a konyhai fényt!

Kb. 160 cm magasról fotózva kapjuk ezt a világítási élményt, mely szerint a 60 cm magasra felszerelt pultlámpa kiválóan megvilágítja a márványos munkalapot.

Kb. 170 cm magasról fotózva kapjuk ezt a világítási élményt, mely szerint a pulttól 60 cm magasra felszerelt pultlámpa kiválóan megvilágítja a márványos munkalapot.

 

Másodszor egy fürdőszobai tükör felé raktuk fel a lámpát. A 32 cm-es 4.5 Wattos ledes Linus világítótest igazán hangulatos fényt adott a mosdóban. A képen nem látható, de a tükör teteje 200 cm-nél van, a plafon pedig még további 110 cm-re, de így is látható, hogy a 310 cm-es belmagasságú helyiségben teljesen használható fényt ad.

Ez a fényteljesítmény tökéletesen elegendő egy fogmosáshoz vagy hajszárításhoz - akár borotválkozáshoz is, de a szemünk kímélése végett ahhoz mindenképpen erősebb fényt ajánlanék! A Linus ledes lámpácska IP20 védettsége miatt párás-nedves környezetben nem alkalmazható, szóval a fürdőszobába csak akkor kerülhet be, ha ezeket mellőzni tudjuk a lámpatest közeléből!

Fürdőszobai tükör felé szerelve is kipróbáltuk a Linus lámpát. Jól megvilágítja a mennyezetet is, ami a felszerelési helytől még 110 cm-re van!

Fürdőszobai tükör felé szerelve is kipróbáltuk a Linus lámpát. Jól megvilágítja a mennyezetet is, ami a felszerelési helytől még 110 cm-re van!

 

Egy újonnan elkészült konyhaszekrényhez is felszereltük a Linus led pultvilágító lámpát, és ott sem csalódtunk az eredményben. A felső szekrény alá felrakott Linus lámpa közvetlenül a mosogatótálcát világítja be, tehát láthatjuk mennyi mosatlan edény vár ránk :) A mosogató felett először 1 darab 32 cm-es lámpát tettünk fel, majd a szemléltetés végett hozzácsatoltunk egy újabb 32 cm-es armatúrát.

A mosogató felett 1 darab 32 cm-es Linus LED konyhalámpa világít. Diszkrét megjelenésee miatt az új konyhaszekrényhez is illik!

A mosogató felett 1 darab 32 cm-es Linus LED konyhalámpa világít. Diszkrét megjelenésee miatt az új konyhaszekrényhez is illik!

 

Az összecsatlakoztatás helye szinte láthatatlan, habár azt meg kell jegyezni, hogy ilyenkor lámpatestenként külön-külön kell felkapcsolnunk a fényt - ha a pult minél szélesebb kiterjedésében van szükségünk a fényre. A felső szekrénysor és a munkalap között 46 cm van, ezt jól bevilágítja a Linus LED lámpa.

Kettő darab, egymásba csatlakoztatott 32 cm-es Linus LED armatúra még jobban megvilágítja az új konyhapultot!

Kettő darab, egymásba csatlakoztatott 32 cm-es Linus LED armatúra még jobban megvilágítja az új konyhapultot!

 

Személyes tapasztalat a Kanlux Linus LED pultvilágítóval kapcsolatban

Mindent összevetve a Linus LED pultvilágító lámpa nagyszerű lehet olyan konyhákba ahol semmilyen fény sincs a felső szekrény alatt, de van konnektor a közelben, hogy néhány perc alatt megvilágosítsuk a sötét területeket! Konyhaszekrényre, gardróbba, fali polcra szerelve is praktikus lehet, de miután a lámpatest az oldalfalon is rögzíthető, így műhelyasztalok, barkácsasztalok felett is hasznos fényt biztosíthat!

Két méretben és két teljesítménnyel vásárolható meg webáruházunkban, de további ledes lámpatesteket is találhat a LED bútorvilágítók kategóriában!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
330 lumen
IP20
120°
270 mm
Aka Linus ledes pultvilágító lámpa, dugvillás kábellel, kapcsolóval (4 Watt, 27 cm)
4 Watt Természetes
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 775 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
630 lumen
IP20
120°
570 mm
Aka Linus ledes pultvilágító lámpa, dugvillás kábellel, kapcsolóval (7 Watt, 57 cm), természetes fehér
7 Watt Természetes
2 munkanapon belül
Ár: 3 630 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év
IP20
Aka Linus soroló - Link ledes pultvilágító lámpához csatlakozókábel
Raktáron: 7 darab
Ár: 470 Ft /darab

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
745.900+ elégedett vásárló
461.200+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése