CATERPILLAR elemes szerelőlámpák

Utoljára frissítve: 2018 február 07, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
CATERPILLAR elemes szerelőlámpák

 

Bár nem így terveztük, de ez a hónap a márkás elemlámpák hónapja lett. Először a Nitecore, most pedig a Caterpillar cég elemlámpáit ajánljuk figyelmükbe. A CAT elemlámpák képviselik a középmezőnyt: minőségük nem éri el a Nitecore termékeket, azonban a szokásos kínai konkurenseket még így is kényelmesen megelőzik!

A Caterpillar elemlámpák szortimentje még nem teljes, azonban az alábbi lámpák már raktáron vannak, akár másnapra el tudjuk juttatni az ország egész területére!

A kínálat jellemzően szerelőlámpákból áll, hiszen a Caterpillartól egyébként sincs távol a kivitelezés, építés, szerelés... A termékcsoportban fejlámpák, zseblámpák és 1 db állványos lámpa szerepel pillanatnyilag, kezdjük a fejlámpákkal:

Caterpillar elemes fejlámpák

A CAT amerika vezető ipari cége, melyet jellemzően a nagy méretű és teljesítményű földmunka gépeikről ismerhetünk hazánkban. Természetesen maga a vállalat rengeteg különböző terméket gyárt, közöttük elemlámpákat, fejlámpákat, munkalámpákat is.

 

CATERPILLAR elemes szerelőlámpák - fókuszálható fejlámpák

 

A fejlámpa kínálatukból hármat szeretnénk kiemelni, az első a Caterpillar multi funkciós fejlámpa kiváló megoldást nyújt a szerelés közbeni világítási feladatok ellátására. A fejlámpába 3 LED került beépítésre: az előoldalon található egy 250 lumen fényáramot és egy 120 lumen fényáramot bizotosító LED chip, mely a munkavégzéshez szükséges szórt vagy irányított fényt biztosított. A hátoldalon egy vörös LED került beépítésre, biztosítva a jól láthatóságot hátulról is.

 

 

 

A másik két termék a Focusing fejlámpa és az Újratölthető Focusing fejlámpa tulajdonképpen ugyanaz a termék, a lényegi különbség az, hogy az újratölthető fejlámpán kialakításra került egy USB port, melyen keresztül szétszerelés nélkül tölthető.

Mindkét lámpa fókuszgyűrűvel szerelt, azaz a fény sugárzási szögét akár működés közben is beállíthatjuk az éppen aktuális munkafolyamat igényeihez. Teljes fényerőn 220 lumen fényáramot biztosít, azonban a módválasztó gomb segítségével használhatjuk fele fényerőn, vagy beállítható egy vészjelző, villogó fény is.

Természetesen mindhárom fejlámpa alkalmas a munkavégzésen kívül sporttevékenységekhez is (futás, séta, horgászat, stb.), a kényelmes fejpánt akár egész napos viseletet is lehetővé tesz.

 

Caterpillar toll alakú elemes zseblámpák

Nagy divat a kisebb szerelési munkálatok esetén a toll alakú zseblámpa, hiszen akár a mellényzsebben is kényelmesen elfér, könnyű, nem foglal el sok helyet. Ebből is három típust ajánlanánk.

Az első két típus a Pocket Worklight - sárga és a Pocket Worklight - terepszínű tulajdonképpen megegyezik, mindössze a ház színében van változás. Nem meglepő módon az egyik fekete-sárga, míg a második fekete-terepszínű burkolattal érkezik

 

CATERPILLAR elemes szerelőlámpák - zseblámpa mágnese véggel

 

Mindkét zseblámpa 175 lumen fényáramot biztosít egy nagy méretű Chip On Board leden keresztül, melynek táplálására 2 db AAA elem használható. Mindkét lámpa végén egy erős mágnes található, mellyel fém felületekhez lehet rögzíteni a lámpát.

 

 

 

A harmadik az Extendable Work Light elemlámpa egy picit nagyobb méretű LED lámpa, azonban a nagyobb méretet ellensúlyozza, hogy a lámpát össze lehet tolni, így már csak fele olyan hosszúságú. Két különböző LED került beépítésre ebbe a zseblámpába: egy 170 lumenes és egy 150 lumenes. A zseblámpa elején lévő LED szúrófényt ad, míg az oldalába épített Chip On Board LED pedig nagy sugárzási szögű általános megvilágításra alkalmas.

 

A lámpa beépített akkumulátorral rendelkezik, melyet a lámpán lévő USB porton keresztül lehet tölteni.

 

Caterpillar elemes zseblámpák

A hagyományosnak tekinthető elemlámpából is három típust szeretnénk bemutatni: az első a Contruction Grade elemlámpa, mely különleges anyagának köszönhetően a legmostohább munkakörülmények között is megállja a helyét. A Cree LED technológia biztosítja a 200 lumenes fényáramot, illetve a 150 méteres hatótávot. 3 db AAA méretű elemmel működik.

A retró érzést a Pocket Spot Light elemlámpa biztosítja, melyet jól ismerhetünk a bagyi fiókjából, vagy gyermekkorunk rendőri karkörzéseiből. Természetesen a formai hasonlóságon kívül semmi köze nincs a két lámpának egymáshoz: masszív, ütésálló ház, Chip On Board LED chip, mely 220 lumen fényáramot biztosít, és több mint 7 méterre világít. Az elemlámpa táplálásáról a 3 db AAA méretű elem gondoskodik. Bekapcsológombja többfunkciós, segítségével két fényerővel üzemeltethetjük lámpánkat. Sajnos nem laposelemmel, pedig annak könnyű volt a töltöttségi szintjét nyalogatással is ellenőrizni...

 

 

A retróból azonnal a jövőbe ugrunk, hiszen a Slim Work akkus elemlámpa kissé futurisztikus megjelenésű. Ezen a zseblámpán is két LED található, az egyik a szórt fényt, míg a másik a szúrófényt bizosítja a megvilágításhoz. Ezek 175 lumen, illetve 100 lumen fényáramot biztosítanak, a szúrófény akár 50 méterre is elvilágít. Az akkus működésből nem túl nehezen ki lehet következtetni, hogy a lámpa tölthető, a töltést a már jól ismert micro USB porton keresztül lehet elvégezni, teljes töltéssel 3-4 óráig használható az elemlámpa.

 

Caterpillar munkalámpa

Utolsó elemlámpánk bemutatásához érkeztünk: ez a Caterpillar Dual Beam elemlámpa. Valójában ez sem sokkal lóg ki a zseblámpa méretből, hiszen 13.5 cm x 5 cm x 1.6 cm-es mérete nem sokkal haladja meg egy fentebb ismeretett retró elemlámpa méretét, azonban funkcióit tekintve mégis külön kategóriába tartozik az ameriakiak szerint.

 

CATERPILLAR mágneses munkalámpa

 

Ez a plusz funkció a lámpa elhelyezésével kapcsolatos, hiszen ezt a lámpát fel lehet akasztani a saját hátoldalán lévő kihajtható kampóra, vagy a kihajtható lábra le lehet támasztani, illetve a vége ennek is mágneses, azaz fém felületekre fel lehet helyezni.

6 hónap
3 Watt
215 lumen
9 150 Ft
-13%

Tudását tekintve ebbe az elemlámpába is két külön LED chip került beépítésre, a nagyobbik, jól látható Chip On Board LED 175 lumen fényárammal biztosítja a nagy sugárzási szögű fényt, míg az előlapba egy 50 lumenes szúrófény került beépítésre. Ezek rendre 16 méter, illetve 23 méterre képesek világítani. Az áramellátás 3 db AAA méretű elemmel van megoldva.

A Nitecore termékcsaládnál ugyan nem írtuk, hiszen ott eleve elképesztő lumen értékek szerepelnek, de itt mindenképpen jeleznünk kell, hogy a feltüntetett lumen értékeke mind a Nitecore, mind a Caterpillar termékek tudják, ellenben a kínai csodalámpákkal, melyek dobozán ugyan nagyobb számok vannak, azonban próba után hamar kiderül, hogy sem a fény intenzitása, sem a fény minősége nem olyan, mint amit a márkás LED lámpák tudnak.

A viszonylagosan magas árat így kéretik ezek fényében tekinteni, hiszen mind a Nitecore, mind a Caterpillar esetében egy munkaeszközt, szerszámot vásárolunk, ami hosszú ideig örömünkre és nagy megelégedettségünkre fog szolgálni.

Ajánlott termékeink
1.
Kifutó!
Garancia: 6 hónap
3 Watt
215 lumen
Dual Beam Work Light elemlámpa, fekete
Raktáron: 2 csomag
Akciós ár: 9 150 Ft /csomag
-13%
Vásárlói képek
Ha a biztosítékszekrény lekapcsol és nincs áram, nincs világítás, akkor jó az elemes kézilámpa!A kézi lámpa áramszünet ideje alatt is jó, fényt csinál a sötét elosztószekrénynél.Terepszínű mini kézilámpa. Elemes ledes zseblámpa catepillarCT1000 Caterpillar zseblámpa cob leddel mágneses talppalCT1200 terepszínű kézilampa a Caterpillar-tól. (ANRO Bemutatóterem.)Caterpillar CT1000 elemes led kézilámpa (ANRO webáruház bemutatóterem)Ne nézz szembe a LED lámpával, mert a fénye bántja a szemet! :)Egy nagy számítógépasztal mögé raktam a lámpát, ilyen nagy fénye van.Kicsi Cat lámpa amely egy munkásnadrág zsebében is elfér.Jól bevilágítja a csatlakozókat az elemes caterpillar zseblámpa.A Cat kézi lámpa jó segítség számítógép szerelésénél.Elemes kézi lámpa mágneses számítógépházra fogatva.

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
833.900+ elégedett vásárló
453.700+ raktáron lévő termék
212.300+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése