Nitecore professzionális elemlámpák

Utoljára frissítve: 2017 október 31, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek
Nitecore professzionális elemlámpák

Az elemlámpa gyártásban vezető Nitecore cég termékeit szeretnénk figyelmükbe ajánlani. A professzionális kézi és fejlámpák az otthoni használat mellett tökéletesen megállják a helyüket vadászati, bűnüldözési, mentési vagy akár katonai területen is. A kisebb méretű fej- és kézilámpák mellett megtalálhatóak a kínálatban pl. a 6000 lumenes szörnyek is! Kezdjük is mindjárt ezzel a lámpával!

Nitecore Tiny Monster TM28 - a szörny, aki közöttünk él

A Nitecore legnagyobgib teljesítményű elemlámpája a Nitecore TM28 nem csak a nevében, de valójában is egy szörnyeteg. Masszív, több mint 400 grammos súlyával akár önvédelmi fegyvernek is bevethető, de aki a fizikai bántalmazásokat megveti, az is támadhat vele, hiszen ha a 6000 lumenes fényárammal belevilágítunk valaminek vagy valakinek a szemébe, annak garantáltan nem lesz kedve egy pár percig a pislogáson kívül csinálnia semmit.

Nitecore Tiny Monster TM28 elemlámpa

Természetesen ezt a lámpát felszerelték minden földi jóval: a legmodernebb CREE LED chipeket építették bele, egy SC5 nevű technológiával megtámogatva, mely a 18650-es lítium-ion akkukkal együtt akár 999 óra működési időt tesz lehetővé (természetesen nem a legnagyobb fényerőn).

Az extra lista természetesen nem áll itt meg, hiszen az állványmenet is megtalálható, illetve a csomag tartalmazza a működtetéshez szükséges akkukat, illetve ezek töltőjét, valamint egy tokot is az elemlámpához.

A lámpa állapotát visszajelző OLED kijelző már egy kicsit túlzásnak is tűnik, de a majd 200.000 Ft-os árba természetesen ez is kényelmesen belefér.

Nitecore Tiny Monster TM28 elemlámpa - 655 méteres világítási távolság

A masszív elemlámpa akár 655 méterről is értékelhető fényerőt ad, bár ennek gyakorlati jelentősége viszonylag kicsi, hiszen olyan messzire nem is nagyon látunk el, illetve Hortobágytól eltekintve kevés az a szabad felület, ahol ekkora távolságon nem ütközik bele a fény semmibe (valószínűleg ezért is készült a bemutató kép egy tó partján...)

Bár ajándéknak egy kicsit drága, ennek ellenére mindenképpen ajánljuk ajándékozási célra is, hiszen az elemlámpák nonpluszultráját kevesen tudják visszautasítani. Vadászoknak, természetjáróknak, rendvédelmi vagy örző-védő feladatokhoz kompromisszum mentesen alkalmas.

Nitecore SmartRing Tactical SRT7GT elemlámpa - a színes egyéniség

A jelenlegi kínálatban árban lefelé haladva egy taktikai lámpa következik, a Nitecore SmartRing Tactical SRT7GT, mely bár csak negyed annyiba kerül, mint szörnyű társa, azonban továbbra is egy igen komoly lámpáról beszélünk.

Nitecore SmartRing Tactical SRT7GT elemlámpa

Az 1000 lumenes fényáram a fentiek tekintetében nem tűnik soknak, de ez ne tévesszen meg bennünket! Nem az 1000 lumen fényáram a kevés, hanem a 6000 lumen a sok! Mindezt a fényerőt egy darab 18650-es újratölthető elemmel éri el, sőt, ezen a fényerőn is több mint egy óráig tud világítani, a világítási távolság itt 450 méter. A legkisebb fényerőn pedig 10 napig folyamatosan képes működni.

Nitecore SmartRing Tactical SRT7GT elemlámpa beállítható színek

Az igazán izgalmas dolog ebben a lámpában azonban nem ez, hanem az, hogy segítségével gyorsan beleélhetjük magunkat bármelyik CSI sorozatrészbe. Már az is nagyon jópofa, hogy a rendőrségi villogó fényt (kék-piros) utánozva riogatjuk környezetünket, azonban ez az elemlámpa UV fénnyel is képes világítani, így lehetőségeink határtalanok. A hivatalos dokumentációban ez áll: bányászati vizsgálat (ásványok felismerése), orvosi vizsgálat, dokumentum vizsgálat, ékszer vizsgálat, pénzvizsgálat. Én azonban biztos vagyok benne, hogy itt vidéken a legnagyobb tuti az lesz, amikor még 3 nap múlva is meg tudjuk mutatni, hogy hol öltük meg a malacot. Illetve, merre szaladt három sikertelen kísérlet után. És mindezt 450 méterig.

Nitecore MH12GT Multitask-Hybrid elemlámpa - a letisztult erő

Árban tovább haladva lefelé, szintén egy taktikai-hibrid elemlámpa jön a sorban: a Nitecore MH12GT Multitask-Hybrid. Világítási paraméterei a fenti SmartRinggel egyenértékűek: 1000 lumen fényáram, 1 óra 15 percig. Mindössze a színes világító fényekről kell lemondanunk, cserébe ~20%-al olcsóbb, mint az UV lámpás társa.

Nitecore MH12GT Multitask-Hybrid elemlámpa

Egyébként adósok vagyunk a taktikai szó bemutatásával: a Nitecore elemlámpáknál ez azt jelenti, hogy a lámpára több kiegészítő is vásárolható (színszűrők, külön kapcsoló), illetve azt is, hogy a feldíszített elemlámpát akár fegyverre is szerelhetjük.

Nem mindenkinek fontos, azonban nekem igen, az, hogy az elemlámpán kialakításra került egy USB port, melyen keresztül szétszedés nélkül is tölthető a lámpa. További könnyítés, hogy két kapcsoló is található az elemlámpán.

Nitecore MH12GT Multitask-Hybrid elemlámpa

A fentiekben nem esett erről szó, de természetesen az összes Nitecore elemlámpa teljesen vízálló, kültéri használatra alkalmas. Az eddig bemutatott lámpák 2 méterig vízbe meríthetőek, sőt, ettől nem lesz semmi bajuk (vö. bármit vízbe lehet meríteni).

Nitecore MT2A Multitask elemlámpa - csak ebben a sorban a legkisebb

Elérkeztünk jelenlegi kínálatunk "aljára", azonban ez az alsó szint ne tévesszen meg senkit: a Nitecore MT2A Multitask elemlámpa csak a többi Nitecore termék között tűnik kicsinek. Bár fényereje csak 345 lumen, még mindig képes levilágítani vagy 30 db 1000 Ft-os kínai elemlámpát, így ár-érték arányát tekintve kiváló termék.

Nitecore MT2A Multitask elemlámpa

Kialakítását tekintve egy könnyed, lányos elemlámpa, kényelmesen elfér bármelyik női táskában, legalább tudjuk, mitől olyan nehéz, illetve lesz benne valami hasznos is. A polaritásvédelem természetesen itt is megtalálható, ahogyan az opcionálisan felhelyezhető acél (öv)csat.

Nitecore MT2A Multitask elemlámpa

Az áramellátást tekintve itt már egy mérettel kisebb, pontosabban 2 db AA méretű elemmel lehet használni az elemlámpát, akár több mint két órán keresztül.

Nitecore HC30 High-Performance fejlámpa - nem csak fejben jó

Evezzünk feljebb, egészen a fejlámpák magasságáig. A fejlámpák közül a Nitecore HC30 High-Performance elemlámpát ajánlanánk elsősorban. Sajnos a fejlámpák valami oknál fogva nem terjedtek el úgy ebben az országban, mint Európa nyugatabbi részein. Ennek az lehet az oka, hogy a horgászokon kívül alig használnak fejlámpát, bányászatunk ugye nincs, pedig bármilyen szereléshez (autó, villany, csatorna) tökéletes választás lehet egy ilyen fejlámpa.

Nitecore HC30 High-Performance fejlámpa

A kezünk teljesen szabad marad a szereléshez, illetve ennek a lámpának a kialakítása segíti is a munkát. Miért? Azért mert eleve 100°-os sugárzási szöggel világít, szemben a fejlámpák szűk (20-60°-os) sugárzási szögével, mindezen túl a lámpa feje plusz és mínusz irányban elforgatható 90°-kal, így a fejünk forgatása nélkül a megfelelő pozícióban tudunk világítani.

Nitecore HC30 High-Performance fejlámpa

A megadott sugárzási szögben 1000 lumen fényáramot biztosít, ami szerelési munkáknál több mint elegendő, de nézzük csak meg a fenti képet: legalább 5 közalkalmazottnak tudnánk egyszerre biztosítani a munkavégzéshez szükséges megvilágítást.

Nitecore NU20 Ultra-Light USB Újratölthető fejlámpa - ha futni kell, ha nem

A Nitecore NU20 Ultra-Light USB újratölthető fejlámpa kifejezetten futóknak készül, külön kiemelve a terepfutás lehetőségét. Mivel futni nem szeretek (nagyon fárasztó), ezért én inkább az éjszakai csendesebb sportokhoz ajánlanám (pl. éjszakai horgászat). Az igen alacsony súly lehetővé teszi, hogy akár egész éjszaka kényelmesen viseljük.

Nitecore NU20 Ultra-Light USB Újratölthető fejlámpa - ha futni kell

További előnye ennek a fejlámpának a beépített USB port (pl. PowerBankról is tölthető), illetve, ha már a horgászatnál járunk, akkor a teljes vízállóság, 1 méterig.

Nitecore NU20 Ultra-Light USB Újratölthető fejlámpa - ha futni kell, ha nem

A gyári dokumentáció kiemeli, hogy PWM mentes (villogásmentes) a LED chip szabályzása. Természetesen a többi lámpánál is az, csak ez a működési mód ebben a termék és ár szegmesben nem megszokott. Állítólag szédülésmentesen lehet a fényénél több órát is sportolni - futni, mondjuk én ennek a fényénél is elszédülnék 5 perc futás után, de ez nem a lámpa hibája.

Végére értünk pillanatnyi termékkínálatunk bemutatásának. A Nitecore ennél természetesen sokkal több terméket kínál, melyeket rendelésre természetesen bármikor beszerzünk, azonban a fenti elemlámpák termékkínálatunk részét képezik, raktáron vannak, akár holnapra Önökhöz tudjuk őket szállítani.

Akinek mégis más típusú elemlámpa kellene, vagy ezekhez a lámpákhoz nálunk nem listázott kiegészítőt szeretne vásárolni, az válassza ki nyugodtan a megfelelő terméket a www.nitecore.hu weboldalról, majd rendelje le cégünktől az info@anro.hu email címen! Garantáltan a legjobb árat adjuk!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 5 év
6000 lumen
TM28SET Tiny Monster elemlámpa, fekete
3 munkanapon belül
Ár: 229 890 Ft /csomag

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
824.900+ elégedett vásárló
468.500+ raktáron lévő termék
211.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése