LED szalagok magas színhűségi mutatóval (CRI 95)

Utoljára frissítve: 2017 július 26, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
LED szalagok magas színhűségi mutatóval (CRI 95)

Új, nagy színhűségi mutatóval rendelkező LED szalagok (High CRI)

Új, magas színvisszaadási mutatójú LED szalagjaink gyönyörű, természetes színekkel kápráztatják el.

A 95-nél magasabb CRI mutató tökéletesen alkalmassá teszi ezeket a LED szalagokat pl. élelmiszer, ékszer, ruha, illetve minden más olyan ipari területre ahol a termékek színhelyes bemutatása esszenciális kérdés.

Otthoni környezetét is ragyogó fényekkel töltheti meg, hiszen a magas színhűség a komfortérzetet is nagyban növeli. Mindezek mellett a nagy teljesítmény alkalmassá teszi ezt a LED szalagot akár fővilágítás készítésére is, de a konyhai pultvilágításoknak is elengedhetetlen kelléke.

Miért fontos a magas CRI, a jó színvisszaadási index?

A színvisszaadási index (CRI) azt mutatja meg, hogy az adott fényforrással egy tárgyat megvilágítva annak színe mennyivel változik meg egy referenciasugárzóhoz képest. A színvisszaadási indexet jellemzően a fényforrás spektrális eloszlása határozza meg, illetve függ a szem színi áthangolódásának mértékétől.

A CRI érték minél magasabb, annál jobb minőségű a fény, jellemzően annál szélesebb spektrumú fényt állít elő lámpánk. Fontos megjegyezni, hogy a színhőmérsékletnek nincs köze a színvisszaadáshoz!

Durva példával élve, ha egy fehér falat kék színű lámpával világítjuk meg, akkor azt kéknek fogjuk látni, ebben az esetben a szem áthangolódása sem segít, tehát egy kék lámpa színvisszaadási indexe közelít a nullához. Ellenben pl. a lemenő nap fénye vöröses árnyalatba von mindent, a megvilágított tárgyakat is elszínezi, azonban a szem színi áthangolódása miatt a fehér falat ebben az esetben is fehérnek látjuk.

Elektromossággal működő fényforrások esetén a hagyományos lámpák (sima wolfram szálas, vagy halogén izzók) színvisszaadási indexét 100-nak, egyes tanulmányokban 99-nek tekintik.


Különböző CRI (színhűségű) fényforrások összehasonlítása

Az energiatakarékos fényforrások azonban azért is tudnak kevesebb energiát fogyasztani, mert az előállított fény nem tartalmazza a látáshoz nem feltétlenül szükséges spektrumokat. Itt nem csak az infravörös és ultraibolya spekrumra gondolhatunk, hanem a látható tartományokban is spórolás történik, ami egyébként különösebb problémát nem okoz, mindössze a lámpa színvisszaadása csökken.

A kompakt fénycsövek voltak ebben tulajdonképpen a legrosszabbak, CRI 50-60 értékkel. Az első LED világítási megoldások innen indultak, 60-80-as CRI mutatóval, azonban néhány éve az Európai Unióba nem lehet 80-as CRI értéknél alacsonyabb színvisszaadási mutatóval rendelkező fényforrást forgalomba hozni. Így jellemzően a fényforrások adatlapján a CRI>80-as szám szerepel, ami nagyjából helytálló lehet napjainkban.

Azonban a CRI 80 és a CRI 95+ érték között még egészen nagy szakadék van, mely látványos hangulati változást okozhat két ugyanolyan színhőmérsékletű fényforrás esetében is. A különbség nehezen megfogható, illetve kevés ember érzékeny rá, azonban a prémium, illetve a magas színhelyességet megkövetelő szegmensekben (pl. ékszerüzletek, vagy akár az orvosi diagnózis) feltétlenül ragaszkodnak a minél magasabb CRI értékhez.

Nagy teljesítményű 5730-as CRI 95 LED szalag az ANRO Épületdíszítéstől!

A LED chipek ára és minősége manapság már eljutott arra a szintre, hogy elérhető árszintre csökkentek a magas CRI értékkel rendelkező fényforrások. Mi is egy ilyet szeretnénk ebben a cikkben röviden bemutatni.

Attól függetlenül, hogy több mint 600-féle foglalatos LED fényforrást kínálunk pillanatnyilag, melyek több mint fele raktáron is van, szeretünk cégünkre úgy tekinteni, mint a LED szalagos világítások szakértőjére. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy kínálatunkban mindenki megtalálja a számára megfelelő LED csíkot.

Ennek fontos mozzanata a magas színvisszaadású LED szalag, mely mostantól nálunk is megvásárolható.

Technikai paramétereit tekintve nem különbözik ez a LED szalag sem jelenlegi kínálatunktól, hiszen a már jól ismert SMD 5730-as Chip On Board ledekből építkezik, melyből méterenként 120 darab került felszerelésre, ezáltal már közelről (~2 cm) is homogén fényt ad.

A méterenkénti 18 Wattos teljesítménye lehetővé teszi, hogy akár fővilágítást készítsünk belőlük, akár gipszkartonba, akár polisztirol díszlécbe, akár alumínium profilba építve.Hatalmas fényerővel rendelkezik, mint általában a 15 Watt fölötti szalagok, azonban a gyárilag megadott 3000 lumen/méteres fényerőt egy kicsit túlzásnak érezzük. Bár a hivatalos flyeren és a termék csomagolásán is ez az érték van feltüntetve, ez a teljesítménnyel visszaosztva majdnem 170 lumen/Wattos értéket adna, ami több mint hihetetlen. A pontos mérésre hamarosan sor kerül, azonban addig, a többi LED szalaggal összehasonlítva olyan 1800-2100 lumen közöttire tippelnénk a valós fényáramot.

Ez a LED szalag is elérhető mindhárom színhőmérsékletben, azaz meleg fehér, természetes fehér és hideg fehér fénnyel.

Bár az ára magasabb mint a jelenlegi hasonló teljesítményű LED szalagoknak, mégis reméljük, hogy a minőségi, magas színvisszaadási mutatójú termékek iránt elkötelezettek megpróbálkoznak vele és sokáig örömüket lelik kiváló fényében.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
2000 lumen
100 lumen/Watt
12 Volt DC
120 ledes
RA>90
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - hideg fehér CRI90!
20 Watt Hideg fehér
Raktáron: 37 méter
Ár: 2 990 Ft /méter
2.
Garancia: 2 év
1800 lumen
90 lumen/Watt
12 Volt DC
120 ledes
RA>90
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - meleg fehér CRI90!
20 Watt Meleg fehér
Raktáron: 123 méter
Ár: 2 990 Ft /méter
3.
Garancia: 2 év
2000 lumen
100 lumen/Watt
12 Volt DC
120 ledes
RA>90
LED szalag beltéri 5730-120 (12 Volt) - természetes fehér CRI90!
20 Watt Természetes
Raktáron: 137 méter
Ár: 2 990 Ft /méter
Vásárlói képek
Megvilágosodás... LED világítás és flexpanelEsti hangulat a konyhában... LED világítás és flexpanelModern egyedi konyhabútor sötét színben, tölgy ajtókkal, utólag felszerelt LED pultvilágítássalDimmelhető pultvilágítás, hidegfehér 20 Watt/méter LED szalaggalKiváló fényerőt ad a fekete LED profilba ragasztott LED szalagSötét konyhabútor fekete LED profillal, mini vezérlővel pultvilágításhozFekete hátfal és felsőszekrény, fekete búrás LED pultvilágítássalKonyhapult megvilágításKonyhaszekrény dekor világításKonyhaszekrényre szerelt LED szalag2m szalag megfelezve, Shelly RGBW2 vezérlővel számítógépasztal feletti világításnakÍróasztal világításnak felszerelt LED csíkMéretre szerelt LED szalagot vettünk a konyhapult világításhozNature nyomtatott üveges hátfal konyha dekorburkolataként LED szalaggal megvilágítvaFüggesztett hengeres LED profil modern konyhapult és konyhasziget megvilágításáhozKonyhai lábazaton színváltós fény, a pulton és a szekrényben hidegfehér fény. Nálunk is kaphatsz megfelelő led szalagot ezek megvalósításához!Melegfehér konyhai led világítások: pultfény és lábazatfényErős fényt ad a felsőszekrény alá felszerelt led profilos világító csík

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
835.100+ elégedett vásárló
459.800+ raktáron lévő termék
212.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése