Beton anyagú csillárok E27 foglalattal

Utoljára frissítve: 2020 május 21, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Beton anyagú csillárok E27 foglalattal

A beton a legtöbb ember számára hideg, barátságtalan anyagot takar, amelyet leginkább az építészetben használnak. Az újkori dizájnerek alkotó fantáziájának köszönhetően azonban lakberendezési tárgy, akár világítótest is készülhet a betonból.

November hónapban már nálunk is elérhetőek ezek a különleges lámpatestek. Jelenleg 16 különböző típust kínálunk, melyek mindegyike E27-es foglalattal rendelkezik. A lámpatestekhez a fényforrás nem tartozék, azonban áruházunkban nagy választékban kaphatóak a csillárokba megfelelő E27-es LED lámpák is.

 

 

- Beton + fa burás csillár (E27) bézs - D:290 mm
- Beton + fa burás csillár (E27)
bézs - D:290 mm
- Beton + fa burás csillár (E27) bézs - D:300 mm
- Beton + fa burás csillár (E27)
bézs - D:300 mm
- Beton burás függeszték (E27) szürke - D:200 mm
- Beton burás függeszték (E27)
szürke - D:200 mm

 

 

 

 

- Beton csillár (E27) ráccsal, bézs - D:250 mm
- Beton csillár (E27)
ráccsal, bézs - D:250 mm
- Beton csillár (E27) ráccsal, bézs - D:330 mm
- Beton csillár (E27)
ráccsal, bézs - D:330 mm
- Beton csillár (E27) ráccsal, szürke - D:120 mm
- Beton csillár (E27)
ráccsal, szürke - D:120 mm

 

 

 

 

- Beton függeszték (E27) aszimetrikus burával
- Beton függeszték (E27)
aszimetrikus burával
- Beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - fehér
- Beton lámpafoglalat (E27)
színes kábellel - fehér
- Beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - szürke
- Beton lámpafoglalat (E27)
színes kábellel - szürke

 

 

 

 

A fenti termékfelsorolás nem teljes, de ide kattintva elérheti az összes meglévő és a cikk írása óta felkerült beton csillárt.

 

 

Csináld magad - beton csillár

A csillárok, függesztékek kereskedelmi forgási sebessége nem túl nagy, hiszen általában nem szükséges cserélni őket csak akkor, ha meguntuk, vagy ha összetörik rajtuk a bura. Ám ilyenkor sem kell feltétlenül kidobni ezeket, hiszen kiváló alapanyagot biztosíthatnak egyedi csillárok készítéséhez.

A Homemade-Modern jóvoltából bemutatjuk a betonból készült függeszték házilagos elkészítését, oly módon hogy felhasználhassuk a megunt vagy törött burás csillárokat, illetve azok működő alkatrészeit.

Hozzávalók

  • Egy régi csillár, melyből a mennyezeti tartóra, a kábelre, a foglalatra és a menetes csőre lesz szükségünk.
  • Készbeton, de akár magunknak is keverhetünk cementből, sóderből. A lényeg, hogy apró szemű legyen a kavics, mert azzal könnyebb dolgozni.
  • Egy darab 2 literes és 1 db 0.5 literes vagy 1 literes pille palack + kupakjai. A kisebbik mindenképpen felületi minta nélküli legyen, mert azt könnyebb kiszedni a megszilárdult betonból. Az 1 literes palackkal jobban járunk, hiszen nagyobb mérete miatt többféle E27-es foglalatú LED lámpát is használhatunk. A 0.5 literesbe jellemzően csak az E14-es foglalatú LED lámpák férnek bele.
  • Fúrógép és fúrófej, a csillár menetes szárának méretében.

     

A barkácsolás előtt szedjük szét a régi lámpatestet, és ellenőrizzük, hogy belefér-e a kisebbik palackba a foglalat. Kellemetlen, ha öntés után derül ki...

1. lépés

A nagyobbik pille palackot vágjuk méretre. Ezt a méretet akkorára állítsuk be, mint az elkészíteni kívánt csillár hossza. A kisebbik palack maradhat eredeti állapotában, könnyebb lesz az öntés és az öntés utáni eltávolítás is.

A külső pille palackot vágjuk méretre a beton csillár kívánt hosszára.

2. lépés

A régi csillárból távolítsuk el a burát tartó menetes szárat, majd ennek az átmérőjével fúrjuk ki mindkét kupakot.

A kupakokat fúrjuk ki a régi csillár menetes szárának átmérőjével.

3. lépés

A menetes szár alsó részére fogassuk fel a kifúrt kupakot.

A menetes szár alsó részére fogassuk fel a kifúrt kupakot.

4. lépés

Az alsó kupakra csavarjuk rá a kisebbik palackot, majd a felső kupakot is rögzítsük a 3. lépésben látott módon. Ezek után ezt az egészet csavarjuk rá a kupaknál fogva a kivágott nagyobbik pille palackra.

A felső kupakot is rögzítsük majd csavarjuk rá mindkét palackot.

5. lépés

Az öntőformánk tulajdonképpen készen áll. A pille palackoknak azonban nem túl sok tartásuk van, így öntésnél előfordulhat, hogy deformálódik, illetve a belső palack elmozdul, és nem lesz központos. Ezt a legegyszerűbben néhány facsavarral akadályozhatjuk meg: a külső pille palackba készítsünk 4 db pici furatot, melyen keresztül a facsavarokat addig tekerjük be, hogy a kisebbik palackot minden oldalról megtámasszák, középen tartsák. Nagyobb formák esetében több facsavart is használhatunk.

Távtartók készítése a beton öntése előtt.

6. lépés

Az öntőforma ezzel készen áll, kezdődhet a beton öntése. Első nekifutásra érdemes híg anyaggal dolgozni, ez könnyebben befolyik a formák közé, viszont cserébe valamivel lassabban is köt meg. Vastagabb bura készítésénél azonban játszhatunk a sűrűbb betonnal is, az sem baj, ha nem tömörül mindenhol rendesen, ez is szép felületi struktúrát adhat.

A beton csillár kiöntése.

7. lépés

Vastagságtól függően 1-2 nap száradási időt hagyjunk a betonnak, de a teljes kémiai folyamat 28 napig tart. A csillárbura ekkor még valószínűleg sötét színű lesz, azonban 5-6 nap alatt szépen kivilágosodik, betonszürkévé válik. Első lépésben a távtartó facsavarokat tekerjük ki, majd a formákat távolítsuk el. A legegyszerűbb, ha szikével levágjuk a csillárról a palackot. Ha nagyon nem boldogulunk, akkor hőlégfúvóval egy kicsit rásegíthetünk. Ez főleg a keményebb műanyag részeknél jelenthet problémát, pl. a palack nyakánál.

Az öntőforma eltávolítása.

Igény szerint a távtartók által képzett lyukat kipótolhatjuk egy kis betonnal, illetve a felületet is átcsiszolhatjuk, ha nem vagyunk elégedettek a simasággal. A beton akár festhető is, a helyi festékboltban fognak tudni ajánlani akár festéket, akár impregnáló anyagot is, mellyel a felület csillogóvá tehető.

8. lépés

A beton bura kész, már nincs is más hátra, mint az összeszerelés. Az először felszerelt menetes csövön keresztül húzzuk át a vezetéket, melynek a végén lévő foglalat fogja megtartani a burát. A vezeték másik végére szereljük rá a mennyezeti tartót és kész is az új home-made csillárunk.

A beton csillár elektromos szerelése.

Arra mindenképpen érdemes figyelni, hogy a beton burák jóval nehezebbek lehetnek, mint a hagyományos üveg- vagy fém burák. Ezt nem minden esetben fogja a vezeték tolerálni, így a már ránézésre is nagy és nehéz burákat érdemes plusz rögzítővel (pl. lánccal) kiegészíteni.

Az elkészült beton csillár.

További design ötletek a beton csillárokhoz

A keverés folyamán a betont festékkel színezhetjük is, majd a színezett és a színezetlen betont különböző rétegekben elhelyezve sávos kialakítást érhetünk el:

Festékkel színezett és natúr beton sávos díszítés.

Nagyobb méretű burák öntése esetén a külső palást öntőformájára papírból gyűrhetünk egy kis mintát, a végeredmény elég poszt-apokaliptikus lesz:

Az öntőforma mintájának megváltoztatásával különleges felületeket készíthetünk.

Sokszor az sem baj, ha a beton nem terül el megfelelő módon a formában és helyenként folytonossági hiány alakul ki. Arról azonban minden esetben győződjünk meg, hogy a bura megfelelően stabil maradt-e, hiszen ha egy ilyen betondarab a fejünkre esik azt sérülés nélkül egyik fél sem viseli el.

Lyukas - ám mégis designos beton bura.

Haladó buraművesek akár a vasbetonozást is kipróbálhatják. Az öntőformába egy fém hálót kell beletenni, majd száradás után meg kell törni a betont. A fém háló egy részéről leválik a beton, míg a másik részén rajtamarad.

Vasbeton burás csillárok

Álljon itt egy videó, melyben a fenti designokból is megvalósul néhány, illetve megtekinthető, hogy hogyan kell nagyobb méretű burákat önteni.

Mindenkinek jó barkácsolást kívánunk, akik pedig nem szeretnék összekenni a kezüket, vagy gyorsan egy profi megoldást szeretnének, azoknak még egyszer álljon itt a link az azonnal megvásárolható beton mennyezeti lámpákhoz.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 5 év
E27
Barna
Barna
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - barna
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 330 Ft /darab
2.
Garancia: 5 év
E27
Bézs
Bézs
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - bézs
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 330 Ft /darab
3.
Garancia: 5 év
E27
Kék
Kék
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - kék
Raktáron: 1 darab
Ár: 2 330 Ft /darab
4.
Garancia: 5 év
E27
Sárga
Sárga
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - sárga
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 330 Ft /darab
5.
Garancia: 5 év
E27
Piros
Piros
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - vörös
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 330 Ft /darab
6.
Garancia: 5 év
E27
Zöld
Zöld
50 mm
Ceso beton lámpafoglalat (E27) színes kábellel - zöld
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 330 Ft /darab
7.
Garancia: 5 év
E27
Szürke
Fekete
180 mm
Solid Holes beton búrás függeszték (E27) , szürke D:180 mm
5-7 munkanapon belül
Ár: 8 590 Ft /darab
Vásárlói képek
Egy térben a konyha-étkező-nappali-előszobaModern nappali-étkező párosítás, krém falak, türkiz székek, fehér LED fényekKülönleges beton függeszték lámpaNincs leírásNincs leírásNincs leírásV-TAC LED világítás bemutatóterem Litvániában.V-TAC modern csillárok, függőlámpák: ANRO LED világítás webáruház.V-tac csillárok a hajdúböszörményi ANRO LED szaküzletben.Hálószobai fő- és kiegészítő világítás, rácsos csillárModern hálószobai-éjjeli lámpa, belógatott beton csillárralHálószobai fő- és kiegészítő világítás függő lámpákkalFelrakott betonlámpa, étkezőben fecskékkelAz étkezőt többféle módon próbáljuk szépíteni, pl. papír madárkákkal és egy különleges csillárralRejtett világítás és beton függeszték, mint irodai asztal díszítése!Kényelmes és dizájnos munkahelyRejtett és függesztett világítás együttFehér beton lámpa E27 vintage izzóval

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
745.900+ elégedett vásárló
461.200+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése