Fekete - fehér oldalfali lámpatestek kültérre

Utoljára frissítve: 2016 november 28, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Fekete - fehér oldalfali lámpatestek kültérre

A kültéri oldalfali lámpatestek speciális típusai az irányított fényű lámpatestek. Lényegük, hogy csak egy vagy két, viszonylag szűk nyíláson keresztül világítanak, ezáltal a fényük kúp alakban jelenik meg. Két exkluzívabb típusból is érkeztek most meg új termékek: a lefelé és a le- és felfelé világító lámpatestek fekete színű változata is elérhető Blacklight név alatt. Mind az öt lámpatest GU10-es foglalattal kerül forgalomba, így tetszőleges teljesítményű és színhőmérsékletű ledes fényforrást lehet hozzájuk választani.

Fekete - fehér oldalfali lámpatestek kültérre - kúp alakú fények - falmosó

A fenti fotón láthatóak az egy irányba világító fali lámpák fénye. Ezeket az irányított fényeket szokták falmosónak nevezni és általában az a kifogás ellenük, hogy nem adnak elegendő fényt. Ezt azonban cáfolnánk, azzal a kitétellel, hogy nagyobb számú lámpatesttel lehet ugyanazt a megvilágítási értéket elérni, mintha hagyományos körsugárzó lámpatestet választanánk. A látvány azonban kárpótolni fog mindenért, nem mellesleg nincs vakítás, hiszen a fényforrást ebben az esetben szinte sohasem látjuk, csak a fényét.

Akkor ez nem ledes lámpa?

A piacon elindult egy nem feltétlenül szerencsés folyamat, ami a ledes lámpatestek növekvő igényére irányul. Mi továbbra sem támogatjuk feltétlenül a leddel egybeépített lámpatesteket. Még mindig jobban hiszünk a hagyományos foglalattal (E14, E27, GU10) ellátott lámpatestekben.

Hogy ennek mi az oka?

Az ok nagyon prózai: az elektromos berendezések idővel elromlanak. Mind, kivétel nélkül, márkától függetlenül. Ez már önmagában is problémát jelent, azonban ennél sokkal nagyobb probléma az, hogy a leddel együtt szerelt lámpatestek típusai általában rövid ideig vannak a piacon. Általában évente jön a generációváltás és az adott lámpatestből már nem lehet újat venni, ha esetlegesen elromlana. Ez igazán nagy problémát jelent akkor, ha pl. beépítünk 20 darab oldalfali lámpát és abból 2 év múlva elromlik pl. 3 darab. Ekkor nincs mit tenni, vagy nézzük a foghíjas világítást, vagy megpróbálunk keresni valami hasonlót az aktuális kínálatból (ez általában nem szokott sikerülni), vagy pedig leszereljük az összes lámpát és újakat veszünk helyettük... mert persze javítani szinte lehetetlen.

Fekete - fehér oldalfali lámpatestek kültérre - szétszerelve

A foglalatos lámpatestekkel azonban ilyen nem fordul elő. Ha véletlenül a fényforrás meghibásodik bennük, akkor csak kivesszük a hibásat, és teszünk be helyette egy másikat. Maga a lámpatest tökéletesen fog működni még évek múlva is. Ez tehát az oka annak, hogy inkább a foglalatos lámpatesteket favorizáljuk kínálatunkban.

Fekete - fehér oldalfali lámpatestek kültérre - GU10-es LED lámpával

A fenti képen látható volt a lámpatest szétszerelve, itt pedig egy LED lámpával kiegészítve. Ettől a ponttól már ez is "ledes" lámpa, azaz keveset fogyaszt, de cserébe bármikor helyettesíthető benne a fényforrás. Javítani nem kell, hiszen a fizikai sérülésektől eltekintve nem nagyon lehet tönkretenni. Mindössze egy számunkra tetszőleges GU10-es foglalatú LED lámpát kell hozzá vásárolni és máris ledes a kültéri lámpánk!

Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 2 év
GU10
Átlátszó
Fekete
IP44
Blacklight Double-1 kültéri oldalfali lámpa, IP44 (2xGU10) matt fekete
Raktáron: 20 darab
Ár: 8 090 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
GU10
Átlátszó
Fekete
IP44
Blacklight Double-2 kültéri oldalfali lámpa, IP44 (2xGU10) matt fekete
Raktáron: 14 darab
Ár: 8 090 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
GU10
Átlátszó
Fekete
IP44
Blacklight Simple-1 kültéri oldalfali lámpa, IP44 (GU10) matt fekete
Raktáron: 15 darab
Ár: 5 690 Ft /darab
Vásárlói képek
Éjszaka is hangulatos kert energiatakarékos LED fényekkelModern kert fehér LED világításokkalBejárat minimál design stukkóval és oldafali fel-le világító lámatestel Alumínium kocka lámpák falvilágításhozSzauer parkett standja modern homlokzati lámpákkalModern homlokzati lámpák rendezvényenSzauer parkett stand modern megvilágítássalModern belső tér modern elemekkelKerítés oszlop lefele világító fali lámpákkalLefelé világító Blacklight fekete lámpák fénye

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
832.800+ elégedett vásárló
468.000+ raktáron lévő termék
212.000+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése