Fényerőszabályozható RGB LED vezérlő

Utoljára frissítve: 2009 október 26, hétfő Magazin: Bemutatók, tesztek
Az eddigi RGB szalag vezérlőkkel viszonylag sok "baj" volt. Egyrészt a távirányítók általában infravörös vezérlésűek, s az ilyen vezérlőkre rálátást kell biztosítani, hogy a távirányítót működtetni tudjuk. Szerencsére az infrás vezérlőkből is készült már olyan kivitel, ahol az infravörös érzékelőt leválasztották magáról a vezérlőről és egy külön kis MR11-es méretű vevőt mellékeltek, amit be lehet építeni a mennyezetbe vagy a bútorba.
Rosszabbik esetben magán az RGB vezérlőn volt a vevő rész, így az egész vevőt, és a kábeleket is szem elé kellett helyezni, hogy működtetni tudjuk az RGB díszvilágítást.

Ezen kényelmetlenségek kiküszöbölésére ajánljuk az U12(RF) RGB vezérlőt. Lássuk, milyen előnyökkel rendelkezik:
 • Rádiófrekvenciás (nem kell rálátás a vevőre, az egész szerelvény beépíthető, elrejthető)
 • Nincs külön infravörös vevő (csökken a beépített alkatrészek száma -> egyszerűbb áramkör)
 • 7 előre programozott szín (azonnali, direkt színválasztás)
 • 1 előre programozott fehér szín (azonnali fehér fény)
 • Automata színváltás, állítható sebességgel
 • Fényerőszabályozható


Fényerőszabályozható RGB LED vezérlő

Természetesen a rendszer fontos részét képezi a távirányító is. Végre eljutottunk oda, hogy nem nagy méretű, átprogramozott TV távirányítót kapunk, hanem egy kis méretű, kompakt és könnyen kezelhetőt. Már ránézésre is minőségi termék, de kézbe véve és a gombokat használva is meggyőző. A kis méret ellenére a gombok nagy felületűek, könnyen megnyomhatóak, ráadásul hangjelzést is kapunk visszaigazolásként a használatukról.


Távirányító a fényerőszabályozható RGB LED vezérlőhöz

A távirányító gombjai:
 • ON / OFF: ki-, bekapcsolás (megjegyzi a kikapcsoláskori programot, bekacsolással azzal kezd)
 • FADE: Automatikus színváltás (úsztatás) a 8 szín között - állítható sebességgel
 • UP: Fényerő növelés
 • DOWN: Fényerő csökkentés
 • SPEED (+): Automatikus Fényerő növelés
 • SPEED (-): Fényerő csökkentés
 • RED: Piros szín
 • ORANGE: Narancs szín
 • GREEN: Zöld szín
 • YELLOW: Sárga szín
 • BLUE: Kék szín
 • INDIGO: Világoskék szín
 • WHITE: Fehér szín
 • PURPLE: Lila szín

Fényerőszabályozható LED-ek


A fényerőszabályzásra mindegyik típusú LED modulnál lehetőségünk van, azonban az U12(RF) RGB kontroller a 4 eres RGB LED szalagokra van felkészítve. A 4 eres kültéri és beltéri RGB led szalagot (3M öntapadós hátoldallal) megtalálhatja webáruházunk világítástechnikai részében.

Lássunk egy videót az U12(RF) kontroller és a kültéri flexibilis RGB LED szalagról:

Mindezek mellett természetesen lehetőség van az egy színű szalagokat is csatlakoztatni az RGB vezérlőhöz, természetesen a színválasztás nem fog működni, de a fényerőszabályzás megmarad.


U12 (RF) RGB vezérlő technikai információk


Az RGB vezérlő 1 tekercs (5 méter) flexibilis RGB led szalagot tud egyszerre vezérelni. Egy 5 méteres szakaszra 1 db 12V/5A/60W-os tápegységet kell csatlakoztatni. Természetesen ennél hosszabb RGB led szalagok üzemeltethetőek, ehhez mindössze 5 méterenként 1 db plusz tápegységre és 1 db RGB jelerősítőre (repeater) van szükség. A jelerősítők slave módban kerülnek bekötésre, így az első vezérlőn keresztül kapják a szín és fényerő információkat, ezzel biztosítva, hogy 1 db távirányítóval tetszőleges hosszúságú RGB szalagot lehessen üzemeltetni.

Néhány kép az összeszerelt RGB vezérlőről, távirányítóról és a kültéri RGB LED szalagról:


Flexibilis RGB LED szalag kültérre, beltérre


A vízálló flexibilis RGB LED szalag IP66-os védettséggel rendelkezik, így vizes helyekre is nyugodtan beépíthető, mindösszesen a LED szalag csupasz elejét és végét kell leszigetelnünk.

Az RGB LED szalag csupasz végeit szigetelni!


A műgyantás borítás lehetővé teszi továbbá azt is, hogy akár csempe közé építsük a LED szalagot fugaként. Arra mindenképpen ügyelnünk kell csempébe építéskor, hogy a LED szalag teteje a csempe síkjában, de inkább egy milliméterrel a csempe síkja alatt legyen, ellenkező esetben a beleütköző lábaktól hamar felválik.

Tipp a csempe közé építéshez: a csempe lerakásakor hagyjunk a csempék között egy 10 mm-es szélességű és 4 mm magasságú rést (fugaközt). A csemperagasztót száradás után fessük át a zománcfestékkel, vagy valamilyen műgyantás alapozóval, hogy megkössük a csemperagasztó esetleges porlását. Ebbe a stabil felületbe már felragaszthatjuk az öntapadós RGB LED szalagot, majd a szükséges helyeken (a csempe két oldalát) fugázzuk ki a csempe fugázóanyagával.

Mi szükséges egy komplett RGB világításhoz?


A komplett RGB világítás három egységből áll össze:
 • RGB LED szalag
 • U12(RF) RGB vezérlő és távirányító: 1 db (5 méterig)
 • U12(RF) RGB repeater: 1 db (csak 5 méter fölött szükséges, 5 méterenként 1 db)
 • 12V/5A/60W tápegység: 1 db (5 méterenként)

 • Lássuk gyakorlatban: egy 15 méteres szalag építésekor szükséges 15 méter RGB LED szalag, 1 db U12(RF) vezérlő, 2 db U12(RF) repeater és 3 db 12V/5A/60W tápegység.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
750 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
30 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - RGB - nagy fényerejű típus
7.2 Watt RGB
Raktáron: 168 méter
Ár: 1 790 Ft /méter
Vásárlói képek
Színváltós RGB LED világítások, dekorációs és hangulatvilágításhozLebegő állmennyezet RGB rejtett világítással Konyhai lábazaton színváltós fény, a pulton és a szekrényben hidegfehér fény. Nálunk is kaphatsz megfelelő led szalagot ezek megvalósításához!Kék ledszalagos megvilágítás gipszkarton mögöttLedszalag dekorációs világítás: fehér gipszkarton kék fényNappali ledszalag világítás - körben, rgb szalaggalNappali ledszalag világítás - változtatható fényű rgb ledRV-01-A díszléc, benne nagy fényerejű színes rgb szalagKonyhai színváltós LED RGB világítás - piros fénnyelElőszobai rejtett világítás színváltós RGB LED szalaggalA nappaliban is rejtett világítás díszléc van, rgb led szalaggalKonyhai és előszobai, nappali színváltós led világítás - kék A szoba sarkaiba szerelt alu profilból világít a led szalagTolóajtós gardrób szekrény megvilágítása szélről, RGB szalaggalGardrób szekrény élvilágítás és mdf burkolat díszvilágítás színváltós led csíkkalModern szoba, modern led világításokkal, színváltós és fehér fénnyelSzínváltós szobavilágítás modern művészetet kedvelő otthonban Dizájnos szoba színváltós LED mennyezeti világítással, minimál díszléc mögé építve

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
745.900+ elégedett vásárló
461.200+ raktáron lévő termék
195.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése