Süllyeszthető LED panel

Gipsz spot lámpatestek

Utoljára frissítve: 2016 október 25, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Gipsz spot lámpatestek

Az idei évben egy új, különleges megoldás érkezett a gipszkartonba építhető szpot lámpatestek közé. Az újdonság erejét az adja, hogy magába a gipszkarton síkjába építhető, így a megjelenése olyan, mintha a szpot lámpa keret gipszkartonból lenne kialakítva!

A különbség jól érzékelhető, ha megtekintjük az alábbi két szerkezeti rajzot. Az első ábrán a hagyományos, fémből készült spot lámpatestek láthatóak. Jól látható, hogy ezek a lámpatestek a gipszkarton síkján kívül helyezkednek el. Nem is lehetne másképpen, hiszen a rugós fülek tartják magát a spot karikát, így annak előlapjának mindenképpen fel kell támaszkodni a gipszkartonra.

Hagyományos, fém süllyeszthető spot lámpatest kialakítása, szerkezeti rajz

A gipsz szpotoknál teljesen más a helyzet. Míg a fenti, rugós füles rögzítésű fém lámpatesteket utólagosan kell a gipszkartonba beilleszteni, addig a gipsz spotlámpatestek beszerelése a gipszkartonos munka szerves részét képezik. A beépítendő gipszkarton felületéből ki kell vágni a lámpatestek megfelelő méretét, majd a rögzítő fülek mentén a gipszkartonba csavarozni, vagy ragasztani. Ezek után felhelyezhető a teljes gipszkarton tábla a spot lámpákkal együtt. Ebben a munkafolyamatban érdemes a fényforrásokat tápláló vezetékeket is áthúzni a lámpatesten, leegyszerűsítve ezzel a későbbi szerelést.

Gipsz, síkba építhető spot lámpatest kialakítása, szerkezeti rajz

A gipszkarton glettelésekor a gipsz lámpatest illeszkedő felületeit is glettelni kell, illetve itt fontos az alapanyag, hiszen síkba csiszolható maga a lámpatest is, ha esetlegesen valamilyen illesztési pontatlanság történt a szerelés közben.

Pillanatnyilag 7 különböző kialakítású gipsz spot lámpatestet kínálunk, de beszállítónk előrejelzése szerint az év végéig még legalább 4 új típust fogunk bemutatni.


Gipsz spot lámpatest (G-spot S-3) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-3)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot S-2) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-2)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-2) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-2)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot S-1) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot S-1)
gipszkarton síkba építhető


Gipsz spot lámpatest (G-spot R-1) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-1)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-4) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-4)
gipszkarton síkba építhető

Gipsz spot lámpatest (G-spot R-3) gipszkarton síkba építhető
Gipsz spot lámpatest
(G-spot R-3)
gipszkarton síkba építhető

 


A gipsz spot lámpatestek elektromos csatlakozót nem tartalmaznak, azonban áruházunk kínálatában elérhetőek, akár a 12 Voltos Gu5.3-as csatlakozó, akár a 230 Voltos üzemhez szükséges GU10-es kerámia csatlakozó.

A lámpatestekbe megfelelő energiatakarékos fényforrásból is igen nagy választékot kínálunk, vásárolhat 230 V-os GU10 LED lámpát vagy 12 V-os MR16-os LED lámpát is!

Ajánlott termékeink

1.

2 év GU10 - MR16
100 mm
IP20
Fix
V-TAC

Gipsz spot lámpatest (G-spot S-1) gipszkarton síkba építhető

5-7 munkanapon belül

Ár: 2 380 Ft /darab

Vásárlói képek
Majdnem kész nappali gipsz spotokkal és rejtettvilágitással. Mindent az Anrotól!Gipsz szpot süllyesztve párban. Gipszkartonba süllyeszthető gipsz anyagú, festhető lámpa.Gipszkartonból kialakított fal négyzet alakra glettelt spottalDíszkővel burkolt gipszkarton fal gipsz spottal megvilágítvaKényelmes és hangulatos nappali természetes színekkel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

Asztali nézet megjelenítése