84. / 96.

Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm

Garancia: 2 év
Fehér
122 cm
180 cm
Hőszigetelő roló
Poliészter
Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm
Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm Lejátszás Lejátszás Lejátszás
Ár:
21 430 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 2 év

Készlet információ:
1 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

ANRO azonosító (PID): 9861

Részletes leírás

Hőszigetelő és sötételő roló

A Gardinia Thermo roló termékcsaládja alkalmas mind a napfény és a nem kívánt tekintetek kizárására (sötételő és belátáskorlátozó) és a napfény okozta felmelegedés megakadályozására (hőszigetelő). Csavarok nélkül szerelhető!

A vászonnál sokkal könnyebben tisztítható, UV álló poliészter alapanyag nem fakul, sokáig megőrzi szépségét.

A praktikus gyöngyzsinóros kivitel nagyon egyszerűvé teszi a rolók kezelését - sőt, a kezelő oldala felszerelés közben határozható meg, nincs különbség a jobb és a bal oldali működtetés között.

Környezetkímélő fényzáró bevonattal, oldalhúzású gyöngylánc szerkezettel, kiváló fényvisszaverő képességgel rendelkezik az  alumínium thermo bevonatnak köszönhetően. A rolótengely átmérője 18mm, könnyedén az ablakszárnyra ragasztható vagy csíptethető (állítható szélességű csíptethetős tartóval), de csavarozható is!

Thermo rolók - méretek, méretválasztás

A Thermo rolók terméknevében feltüntetett mérete a vászon szélességét jelenti. A teljes szerkezet mérete ennél 3 cm-rel nagyobb. Tehát pl. egy 42.5 cm-es roló esetén a vászon 42.5 cm, a szerkezet pedig 45.5 cm szélességű!

A nagy méretválaszték lehetővé teszi, hogy a legtöbb ablakra ajtóra felszerelhetőek legyenek rolóink. A méret kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy az ablakkilincset ne mérjük bele a fedett területbe, hogy a roló leengedésekor ne ütközzünk bele a nyílászárók zárószerkezetébe.

Thermo rolók méretre vágása

Amennyiben nem talál megfelelő méretű rolót és van egy kis kézügyessége, úgy a rolókat tetszőleges szélességűre lehet szabni!

  1. Tekerjük le teljesen a vásznat, majd jelöljük fel rá a kívánt méretet.
  2. Ollóval vágjuk le a vásznat, a vászontartó rudat pedig fémfűrésszel vágjuk le, 5 mm-el szélesebbre, mint a vásznat.
  3. Az alsó fa vagy fém súlypálcát is vágjuk le a vászonnak megfelelő méretre.
  4. Szereljük fel a méretre vágott rolót a nyílászáróra.

A hőszigetelő rolók szerelése

A nyíló ablakok esetén a rolót két pattinthatós füllel kell felakasztani a nyíló felső részére.

Fix, nem nyíló ablakok esetén az ablakkeretre a rolók akár ragasztással is felszerelhetőek. Minden esetben amikor a rolót ragasztással rögzítjük az ablakkeretre, fontos, hogy előtte a keretet feltétlen megtisztítsuk, zsírtalanítsuk. Fontos: A ragasztó anyag kötési ideje 24 óra, tehát a ragasztó tappancsok felhelyezése után, magát a rolót csak 24 óra elteltével szereljük a helyére!

Szereléskor választható a jobb vagy bal oldali működtetés, azaz a kezelő gyöngylánc pozíciója.

A thermo rolók használata

A Gardinia Thermo hőszigetelő rolókat több módon is használhatjuk:

  1. Ablak elé a falra: érdemes legalább 5-10 cm-rel szélesebb és hosszabb rolót választani, mint a nyílás mérete a megfelelő sötételés érdekében. Ebben az esetben a tartóelemeket a falra, a nyílás fölé kell felcsavarozni.
  2. Ablak elé a mennyezetre: a méretezés az előzőekkel megegyező, azonban itt értelemszerűen a tartóelemet a mennyezetre kell felcsavarozni.
  3. Ablakkeretre: a rolók magára az ablakkeret nyíló részére is felszerelhetőek. A méret kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy az esetleges nyitók, kilincsek elférjenek a roló mellett.

Hőszigetelő roló - tényleg hőszigetel?

A lakásba napfénnyel érkező infravörös sugarak bejutását természetesen leghatékonyabban a külső szerkezetek pl. a redőny vagy a spaletta oldják meg, hiszen ekkor a napsugárzást már a külső térben megállítjuk, az nem tud a lakásba bejutni.

A hőszigetelő roló azonban értelemszerűen már csak a lakás belső terében tud "dolgozni". A rolótextil külső oldala ezért egy speciális, alumínium alapanyagú hőtükrös felület, amely minimalizálja az infravörös sugarak bejutását. A napsütés éppen ezért csak az ablaküveg és a hőszigetelő roló közötti légrést fogja felmelegíteni. A levegő pedig jól hőszigetel, így a leengedett roló - főleg az oldalvezető sínek használatával - egy plusz hőszigetelő légkamrát alakít ki a szoba és az ablakfelület között. Nyilvánvalóan nincs olyan jó hatása mint egy plusz üvegrétegnek (pl. két rétegű üvegezés helyett három rétegű üvegezés), azonban a működési elve annak megfelelő.

Télen is hőszigetel, hozzájárulhat az alacsonyabb fűtési költségek eléréséhez! A téli hőszigetelés maximalizálása érdekében napos időben a rolót érdemes felhúzni, hogy minél több napfény jusson be a lakásba ezzel is melegítve azt. Amint azonban már nincs direkt napsütés, úgy érdemes azonnal leengedni, hogy a fentiekben bemutatott hőkamra kialakuljon, egy plusz szigetelő légréteget hozva létre az ablaküveg és a szoba levegője között, ezáltal csökkentve a nyílászárók körül kialakuló hőveszteséget.

Oldalvezető sínek a hőszigetelő rolókhoz

Amennyiben szeretné teljesen kizárni a napfényt és maximalizálni a hőszigetelést, úgy érdemes az oldalvezető síneket használni, melyek 150 cm-es és 210 cm-es méretben kaphatóak, és természetesen megfelelő méretűre vághatóak. Az öntapadós oldalvezető sínekbe bele kell húzni a súlyozópálcát és a vásznat, így teljesen elzárva a beszűrődő fényt. Az oldalvezetők felszerelésénél ügyelni kell arra, hogy a sínek párhuzamosak legyenek a mozgatott vászonnal, és érdemes ~5-10 cm-rel hosszabbra engedni a vászon hosszánál, hogy leengedéskor ne csússzon túl a súlyozó pálca a sínen, ellenkező esetben felhúzáskor megakadhat a roló!

Adattáblázat
Szállítási díj1 499 Ft
Termékcsalád Hőszigetelő roló
Szín Fehér
Szélesség (cm)122 cm
Magasság (cm)180 cm
Alapanyag Poliészter
GyártóGardinia (6441122180)
ANRO azonosító9861
Garancia idő2 év
Súly1.14 kg
Videó
Kapcsolódó cikkek
Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Utoljára frissítve: 2022. július 04.

A nyár beköszöntével egyre égetőbb problémát jelent, hogyan tartsunk elviselhető hőmérsékletet otthonunkban. Persze manapság, a légkondicionálók világában ez lehet akár egy gombnyomás és még otthon se kell hozzá tartózkodnunk feltétlenül. Ebben a cikkükben viszont egyéb energiatakarékos megoldásokat…
Hőszigetelő roló ablakra, ajtóra

Hőszigetelő roló ablakra, ajtóra

Utoljára frissítve: 2015. február 17.

A vászon hatású rolók legújabb típusa a hőszigetelő roló. A roló hátoldalára speciális hőtükrös fólia kerül, mely télen és nyáron egyaránt biztosítja az energiatakarékos működést: a nyári hőségben visszaveri a napsugarakat, megakadályozva ezzel lakásunk felmelegedését, míg a téli hideg időben útját …
Védelem a napfény ellen - ablakrolók

Védelem a napfény ellen - ablakrolók

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

Ha az ablakoknál csak csekély helyünk van az árnyékoló szövet felszerelésére, vagy már unjunk a hagyományos függönykarnist, akkor nézzük meg a rolók nyújtotta lehetőségeket. Kis helyigény, esztétikus megjelenés, számtalan variáció színben és méretben, tartós kivitel, könnyű kezelhetőség és egyszerű …
Rolók - árnyékolás az ablak belső oldalán

Rolók - árnyékolás az ablak belső oldalán

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

Az ablakok belső oldalára szerelhető roló kedvelt megoldás, ha a napsütést vagy az üvegablakon történő belátást szeretnénk korlátozni. A praktikus és egyszerűen felszerelhető Gardinia rolók elegáns megjelenést biztosítanak, a széles méretválasztéknak köszönhetően pedig a kis és a nagy ablakokra, val…
Árnyékoló rolók irodába, lakásba

Árnyékoló rolók irodába, lakásba

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

A nyári hónapokban szükség van a helyiségek árnyékolására, hogy csökkentsük a szoba felmelegedését. Télen azonban a besütő napfény zavaró hatását lehet a különböző árnyékoló rolókkal mérsékelni. Ehhez a feladathoz jól használhatóak az ANRO Webáruházban is kapható Gardinia rolók, melyek munkahelyen é…
Sötétítő függöny helyett rolót is lehet használni!

Sötétítő függöny helyett rolót is lehet használni!

Utoljára frissítve: 2022. július 26.

Egy szoba besötétítésére a jól ismert függöny helyett rolót is lehet használni. A roló könnyebben kezelhető és modernebb megoldást nyújthat a szobai ablakok esetében, mint a függöny. A roletta termékeknél az anyag egy hengerre tekerhető fel, és a láncos kezelés miatt bárhol megállítható, ezáltal igé…
Beltéri vászonroló ötletek 12 képben

Beltéri vászonroló ötletek 12 képben

Utoljára frissítve: 2022. július 26.

A napsütés beköszöntével egyre fontosabbá válik a beltéri árnyékolás. Nagyon egyszerű és alacsony árú megoldás az ablak belső oldalára szerelhető roló. A rolóknál függőlegesen tekeredik fel az anyag egy hengerre, melyet lánc segítségével tudunk leereszteni vagy felhúzni - attól függően, hogy sötétel…
Miért van szükség függönyre?

Miért van szükség függönyre?

Utoljára frissítve: 2020. május 25.

Sokan felteszik a kérdést, hogy miért van szükség függönyre? A legfontosabb célja, hogy elválassza a külvilágot a magánéletünktől, és ezáltal biztonsági-vagyonvédelmi célokat is megtestesíthet. Mindemellett mint árnyékoló eszköz, segíthet távol tartani az otthonunkat felmelegítő napsugaraktól. Továb…

Hőszigetelő roló értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 2
100.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Gardinia Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 122x180 cm
Kategória: Hőszigetelő roló » Poliészter » Fehér » Hőszigetelő roló
Cikkszám: 6441122180
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 1135 gramm
P: AL-O-01-01
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került!

Asztali nézet megjelenítése