68. / 72.
Gardinia

Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm

Garancia: 2 év
Fehér
112 cm
180 cm
Hőszigetelő roló
Poliészter
Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm
Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm Lejátszás Lejátszás Lejátszás
Ár:
16 150 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
Külső raktárról

Szállítási idő:
15 munkanap

ANRO azonosító (PID): 9860

Részletes leírás
Adattáblázat
Kapcsolódó cikkek
Videó
Vásárlói képek

Részletes leírás

Hőszigetelő és sötételő roló

A Gardinia Thermo roló termékcsaládja alkalmas mind a napfény és a nem kívánt tekintetek kizárására (sötételő és belátáskorlátozó) és a napfény okozta felmelegedés megakadályozására (hőszigetelő). A fúrásmentes rögzítés az univerzális tartókonzollal lehetséges.

A vászonnál sokkal könnyebben tisztítható, UV álló poliészter alapanyag nem fakul, sokáig megőrzi szépségét.

A praktikus gyöngyzsinóros kivitel nagyon egyszerűvé teszi a rolók kezelését - sőt, a kezelő oldala felszerelés közben határozható meg, nincs különbség a jobb és a bal oldali működtetés között.

Környezetkímélő fényzáró bevonattal, oldalhúzású gyöngylánc szerkezettel, kiváló fényvisszaverő képességgel rendelkezik az  alumínium thermo bevonatnak köszönhetően. A rolótengely átmérője 18mm, könnyedén az ablakszárnyra ragasztható vagy csíptethető (állítható szélességű csíptethetős tartóval), de csavarozható is!

Thermo rolók - méretek, méretválasztás

A Thermo rolók terméknevében feltüntetett mérete a vászon szélességét jelenti. A teljes szerkezet mérete ennél 3 cm-rel nagyobb. Tehát pl. egy 42.5 cm-es roló esetén a vászon 42.5 cm, a szerkezet pedig 45.5 cm szélességű!

A nagy méretválaszték lehetővé teszi, hogy a legtöbb ablakra ajtóra felszerelhetőek legyenek rolóink. A méret kiválasztásánál arra kell ügyelni, hogy az ablakkilincset ne mérjük bele a fedett területbe, hogy a roló leengedésekor ne ütközzünk bele a nyílászárók zárószerkezetébe.

Thermo rolók méretre vágása

Amennyiben nem talál megfelelő méretű rolót és van egy kis kézügyessége, úgy a rolókat tetszőleges szélességűre lehet szabni!

  1. Tekerjük le teljesen a vásznat, majd jelöljük fel rá a kívánt méretet.
  2. Ollóval vágjuk le a vásznat, a vászontartó rudat pedig fémfűrésszel vágjuk le, 5 mm-el szélesebbre, mint a vásznat.
  3. Az alsó fa vagy fém súlypálcát is vágjuk le a vászonnak megfelelő méretre.
  4. Szereljük fel a méretre vágott rolót a nyílászáróra.

A hőszigetelő rolók szerelése

Fix ablakok esetén a rolót csavarozással, nyíló ablaknál csavarozással vagy az univerzális tartókonzol segítségével fúrásmentesen rögzíthetjük.

Szereléskor választható a jobb vagy bal oldali működtetés, azaz a kezelő gyöngylánc pozíciója.

A thermo rolók használata

A Gardinia Thermo hőszigetelő rolókat több módon is használhatjuk:

  1. Ablak elé a falra: érdemes legalább 5-10 cm-rel szélesebb és hosszabb rolót választani, mint a nyílás mérete a megfelelő sötételés érdekében. Ebben az esetben a tartóelemeket a falra, a nyílás fölé kell felcsavarozni.
  2. Ablak elé a mennyezetre: a méretezés az előzőekkel megegyező, azonban itt értelemszerűen a tartóelemet a mennyezetre kell felcsavarozni.
  3. Ablakkeretre: a rolók magára az ablakkeret nyíló részére is felszerelhetőek. A méret kiválasztásánál arra kell figyelni, hogy az esetleges nyitók, kilincsek elférjenek a roló mellett.

Hőszigetelő roló - tényleg hőszigetel?

A lakásba napfénnyel érkező infravörös sugarak bejutását természetesen leghatékonyabban a külső szerkezetek pl. a redőny vagy a spaletta oldják meg, hiszen ekkor a napsugárzást már a külső térben megállítjuk, az nem tud a lakásba bejutni.

A hőszigetelő roló azonban értelemszerűen már csak a lakás belső terében tud "dolgozni". A rolótextil külső oldala ezért egy speciális, alumínium alapanyagú hőtükrös felület, amely minimalizálja az infravörös sugarak bejutását. A napsütés éppen ezért csak az ablaküveg és a hőszigetelő roló közötti légrést fogja felmelegíteni. A levegő pedig jól hőszigetel, így a leengedett roló - főleg az oldalvezető sínek használatával - egy plusz hőszigetelő légkamrát alakít ki a szoba és az ablakfelület között. Nyilvánvalóan nincs olyan jó hatása mint egy plusz üvegrétegnek (pl. két rétegű üvegezés helyett három rétegű üvegezés), azonban a működési elve annak megfelelő.

Télen is hőszigetel, hozzájárulhat az alacsonyabb fűtési költségek eléréséhez! A téli hőszigetelés maximalizálása érdekében napos időben a rolót érdemes felhúzni, hogy minél több napfény jusson be a lakásba ezzel is melegítve azt. Amint azonban már nincs direkt napsütés, úgy érdemes azonnal leengedni, hogy a fentiekben bemutatott hőkamra kialakuljon, egy plusz szigetelő légréteget hozva létre az ablaküveg és a szoba levegője között, ezáltal csökkentve a nyílászárók körül kialakuló hőveszteséget.

Oldalvezető sínek a hőszigetelő rolókhoz

Amennyiben szeretné teljesen kizárni a napfényt és maximalizálni a hőszigetelést, úgy érdemes az oldalvezető síneket használni, melyek 150 cm-es és 210 cm-es méretben kaphatóak, és természetesen megfelelő méretűre vághatóak. Az öntapadós oldalvezető sínekbe bele kell húzni a súlyozópálcát és a vásznat, így teljesen elzárva a beszűrődő fényt. Az oldalvezetők felszerelésénél ügyelni kell arra, hogy a sínek párhuzamosak legyenek a mozgatott vászonnal, és érdemes ~5-10 cm-rel hosszabbra engedni a vászon hosszánál, hogy leengedéskor ne csússzon túl a súlyozó pálca a sínen, ellenkező esetben felhúzáskor megakadhat a roló!

Adattáblázat
Alapanyag Poliészter
ANRO azonosító9860
Garancia idő2 év
GyártóGardinia (6441112180)
Méret: magasság (cm)180 cm
Méret: szélesség (cm)112 cm
Súly1.08 kg
Szállítási díj1 690 Ft
Szín Fehér
Termékcsalád Hőszigetelő roló
Videó
Kapcsolódó cikkek
Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Kánikula idejére - tippek, mivel tarthatunk kellemes hőmérsékletet lakásunkban gazdaságosan

Utoljára frissítve: 2022. július 04.

A nyár beköszöntével egyre égetőbb problémát jelent, hogyan tartsunk elviselhető hőmérsékletet otthonunkban. Persze manapság, a légkondicionálók világában ez lehet akár egy gombnyomás és még otthon se kell hozzá tartózkodnunk feltétlenül. Ebben a cikkükben viszont egyéb energiatakarékos megoldásokat…
Hőszigetelő roló ablakra, ajtóra

Hőszigetelő roló ablakra, ajtóra

Utoljára frissítve: 2015. február 17.

A vászon hatású rolók legújabb típusa a hőszigetelő roló. A roló hátoldalára speciális hőtükrös fólia kerül, mely télen és nyáron egyaránt biztosítja az energiatakarékos működést: a nyári hőségben visszaveri a napsugarakat, megakadályozva ezzel lakásunk felmelegedését, míg a téli hideg időben útját …
Védelem a napfény ellen - ablakrolók

Védelem a napfény ellen - ablakrolók

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

Ha az ablakoknál csak csekély helyünk van az árnyékoló szövet felszerelésére, vagy már unjunk a hagyományos függönykarnist, akkor nézzük meg a rolók nyújtotta lehetőségeket. Kis helyigény, esztétikus megjelenés, számtalan variáció színben és méretben, tartós kivitel, könnyű kezelhetőség és egyszerű …
Rolók - árnyékolás az ablak belső oldalán

Rolók - árnyékolás az ablak belső oldalán

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

Az ablakok belső oldalára szerelhető roló kedvelt megoldás, ha a napsütést vagy az üvegablakon történő belátást szeretnénk korlátozni. A praktikus és egyszerűen felszerelhető Gardinia rolók elegáns megjelenést biztosítanak, a széles méretválasztéknak köszönhetően pedig a kis és a nagy ablakokra, val…
Árnyékoló rolók irodába, lakásba

Árnyékoló rolók irodába, lakásba

Utoljára frissítve: 2022. július 27.

A nyári hónapokban szükség van a helyiségek árnyékolására, hogy csökkentsük a szoba felmelegedését. Télen azonban a besütő napfény zavaró hatását lehet a különböző árnyékoló rolókkal mérsékelni. Ehhez a feladathoz jól használhatóak az ANRO Webáruházban is kapható Gardinia rolók, melyek munkahelyen é…
Sötétítő függöny helyett rolót is lehet használni!

Sötétítő függöny helyett rolót is lehet használni!

Utoljára frissítve: 2022. július 26.

Egy szoba besötétítésére a jól ismert függöny helyett rolót is lehet használni. A roló könnyebben kezelhető és modernebb megoldást nyújthat a szobai ablakok esetében, mint a függöny. A roletta termékeknél az anyag egy hengerre tekerhető fel, és a láncos kezelés miatt bárhol megállítható, ezáltal igé…
Beltéri vászonroló ötletek 12 képben

Beltéri vászonroló ötletek 12 képben

Utoljára frissítve: 2022. július 26.

A napsütés beköszöntével egyre fontosabbá válik a beltéri árnyékolás. Nagyon egyszerű és alacsony árú megoldás az ablak belső oldalára szerelhető roló. A rolóknál függőlegesen tekeredik fel az anyag egy hengerre, melyet lánc segítségével tudunk leereszteni vagy felhúzni - attól függően, hogy sötétel…
Miért van szükség függönyre?

Miért van szükség függönyre?

Utoljára frissítve: 2020. május 25.

Sokan felteszik a kérdést, hogy miért van szükség függönyre? A legfontosabb célja, hogy elválassza a külvilágot a magánéletünktől, és ezáltal biztonsági-vagyonvédelmi célokat is megtestesíthet. Mindemellett mint árnyékoló eszköz, segíthet távol tartani az otthonunkat felmelegítő napsugaraktól. Továb…

Hőszigetelő roló értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 2
100.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Thermo Nacht - hőszigetelő és sötételő roló (fehér) 112x180 cm
Kategória: Hőszigetelő roló » Poliészter » Fehér » Hőszigetelő roló
Cikkszám: 6441112180
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 1075 gramm
P: AL-M-08-03
18 év szakmai tapasztalat
768.500+ elégedett vásárló
495.400+ raktáron lévő termék
199.800+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése