2. / 18.
Brennenstuhl

Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér

Garancia: 1 év
Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér
Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér
Ár:
6 190 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
1 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap
Üzletünkben azonnal átvehető!

ANRO azonosító (PID): 33414

Műszaki jellemzők

Részletes leírás

RM C 9010 Fotoelektromos Füstjelző hang- és fényjelzővel ellátva

Műszaki adatok:

  • Ellenőrizve DIN EN 14604:2005/AC:2008 szabvány szerint
  • Felhasználási területe DIN 14676 szabvány szerint
  • Érzékelő típusa: fotoelektromos cella
  • Működési hőmérséklet: 5°C – 45°C
  • Védettségi fokozat: IP20
  • Figyelmeztető hangjelzés: ~85 dB 3 m-es hatótávolságban
  • Tápellátás: 1 db 9 V-os elem (Az elem tartozék)
  • Méret: 100 x 35 mm

A felszerelés helyének kiválasztása

A füstjelző készülékek felszerelésének helyét a Németországban érvényes, kötelező erejű DIN EN 14676 alkalmazási szabvány szabályozza.

  1. Az átfogó védelem érdekében valamennyi helyiségben, folyosón, raktár-, pince- és tárolóhelyiségben fel kell szerelni füstjelző készülékeket. 60 m² feletti helyiségekben és 10m-nél hosszabb folyosókon javasolt több füstjelző készüléket használni.
  2. Biztosítani kell legalább a minimális védelmet, és minden háló- és gyermekszobában, valamint folyosókon, amelyek menekülési útvonalként szolgálnak, fel kell szerelni egy füstjelző készüléket.
  3. Az optimális védelem érdekében minden szobában és folyosón szereljen fel legalább egy füstjelző készüléket.
  4. Folyosókon és legfeljebb 3m széles közlekedőkön két füstjelző készülék között legfeljebb 15m távolság a megengedett távolság. A füstjelző készülék a folyosó vagy a közlekedő homlokfalától való legnagyobb megengedett távolsága 7,5m. Közlekedők és folyosók kereszteződéseinek, torkolatainak és sarkainak területén (sarokvonal) mindig el kell helyezni egy füstjelző készüléket.
  5. Amennyiben egy galéria hosszúsága és szélessége nagyobb, mint 2m és a galéria területe nagyobb, mint 16m², akkor a galéria alatt egy további füstjelző készülék szükséges.
  6. Ha a helyiség magasabb, mint 6m, akkor kérjük, használjon egy további füstjelzőt.
  7. Mivel a füst felfelé száll, ezért a füstjelző készülékeket mindig a mennyezetre, lehetőség szerint a helyiség közepén, vízszintes helyzetben kell felszerelni. A DIN EN 14676 szabványnak megfelelően legalább 0,5m távolságot kell betartani a mennyezeten található minden berendezési tárgytól és a falaktól.
  8. Ne szerelje fel fedélcsúcsokban (legalább 30-50cm távolságban azok alatt), szellőzőaknák közelében vagy erős léghuzatnak kitett helyeken.
  9. 20 cm-nél magasabb födémgerendák esetén, amennyiben a gerendák közötti egyes mennyezetmezők területe nagyobb, mint 36m², a mennyezetmezőkben további füstjelző készülékeket kell felszerelni. Amennyiben a födémgerendák magassága kisebb, mint 20 cm, akkor a füstjelző készülékeket a mennyezet közepére, és ne egy gerendára szerelje.

Elkerülendő felszerelési helyek

  1. Ne szereljen fel füstjelző készüléket huzat által veszélyeztetett környezetben.
  2. Fürdőszobákban, zuhanyzókban vagy olyan helyiségekben, melyek hőmérséklete 45°C felett vagy 5°C alatt van.
  3. Ne szerelje tetőgerinc alá, ahol tűz esetén füstmentes levegő gyűlhet össze.
  4. Konyhákban, garázsokban, mosókonyhákban vagy fűtőhelyiségekben a főzés gőzei, a járművek füstgázai, a por és a nedvesség téves riasztást válthatnak ki.
  5. Nagyon poros vagy szennyezett területeken. Szennyeződések és a por összegyűlhetnek a füstjelző készülékben, és befolyásolhatja a biztonságos működést.
  6. Kisebb, mint 1,5m távolságban fénycsöves lámpáktól.

A füstjelző felszerelése és üzembe helyezése

  1. Jelölje meg és fúrja ki a furatokat a mennyezeten.
  2. Fúrjon 25-30mm mély furatokat egy 5,5mm-es fúróval (beton födémek esetén), vagy kb. 20mm mély furatokat egy 2,5mm-es fúróval (faburkolatok vagy gerendák esetén).
  3. Tolja a mellékelt tipliket a furatokba.
  4. Csavarozza az aljzatot a mennyezetre.
  5. Helyezze a csomagban található elemet a füstjelző készülékbe.
  6. Helyezze a füstjelző készüléket az aljzatra és fordítsa el az óramutató járásával megegyező irányban addig, amíg a tartó fülek kattannak. A rendszer biztonsági felszereléssel van ellátva, amely megakadályozza a rendszer felszerelését, amennyiben nincs elem a füstjelző készülékben.
  7. Normál működés esetén a LED 32 másodpercenként egyszer felvillan.

Információk a használathoz

  • A füstjelző készülék csak akkor működik, ha be van helyezve az elem.
  • A füstjelző csak akkor riaszt, ha füstöt vagy égésterméket ismer fel a levegőben. A füstjelző készülék nem reagál hőre, lángokra vagy gázokra. Riasztás esetén hangos hangjelzés hallható, amely leáll, amint ismét tiszta a levegő.

Működési teszt

  1. A füstjelző készülék teszteléséhez nyomja meg a tesztgombot legalább 4 másodpercen keresztül, amíg felhangzik a riasztás. A riasztás háromszor hangzik fel, azután 1,5 másodperc szünet következik. Ez az időköz addig ismétlődik, amíg el nem engedi a gombot. Ha nem hangzik fel hangjelzés, vagy más jelzés hangzik fel, akkor elromlott a készülék, vagy lemerült az elem.
  2. A teszt során tartsa egy karhossz távolságra a füstjelző készüléket.
  3. A szabályos működés biztosítására javasolt a készüléket hetente tesztelni.
  4. Sikertelen működési teszt esetén ki kell cserélni a füstjelző készüléket.

A rendszeres ellenőrzések kiegészítésére az elemet évente ki kell cserélni. A füstjelző készüléket legalább havonta egyszer meg kell tisztítani. Tisztítás előtt távolítsa el az elemet. Porolja le a füstjelző készüléket egy puha kendővel. Szükség esetén nedves törlőkendővel távolítsa el a szennyeződéseket. Ne használjon tisztítószereket, és ügyeljen arra, hogy ne hatolhasson víz a készülékbe. Tisztítás után helyezze vissza az elemet és végezzen egy működési tesztet.

Adattáblázat
Akku / elem típusa 9V
ANRO azonosító33414
Garancia idő1 év
GyártóBrennenstuhl
IP védelmi szint IP20
Súly198 g
Szállítási díj1 690 Ft

Egészségvédelem értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 1
100.0% 1
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Fotoelektromos füstérzékelő, füstjelző, fehér
Kategória: Egészségvédelem » 9V » IP20
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 198 gramm
P: AL-F-09-06
19 év szakmai tapasztalat
808.000+ elégedett vásárló
466.500+ raktáron lévő termék
207.900+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése