Alumínium LED profil, LED szalag profil
2. / 14.

EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér

Garancia: 1 év
EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér
EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér
Eredeti ár: 5 365 Ft
Akciós ár:
4 560 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
6 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

ANRO azonosító (PID): 16274

Füstjelző hang- és fényjelzővel ellátva, 10 éves élettartammal. Beépített, vezeték nélküli modul több érzékelő egyetlen rendszerbe történő összekapcsolásához.

 • Műszaki adatok:
 • Érzékelő típusa: fotoelektromos cella
 • Megfelel a EN 14604:2005/AC:2008. sz. változata előírásainak.
 • Hasznos élettartam: 10 év
 • Működési hőmérséklet és páratartalom: 0 és +40 °C között, 5–90% (páralecsapódás nélkül)
 • Védettségi fokozat: IP20
 • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 3 m-es hatótávolságban
 • Vezeték nélküli modul hatóköre: 20 m
 • Átviteli frekvencia: 433 MHz, max. 5 mW kisugárzott teljesítmény
 • Párosított egységek száma: max. 30 db
 • Tápellátás: 2 db 1,5 V AA
 • Fogyasztás: készenléti üzemmódban <4 µA, riasztási üzemmódban <40 mA
 • Vezeték nélküli modul fogyasztása: Jelvevő üzemmód: <5 mA, jeladó üzemmód: <10 mA
 • A hőmérséklet-érzékelő funkció érzékenysége: 54–70 °C
 • A füstérzékelő funkció érzékenysége: 0,122–0,189 dB/m
 • Méret: 120 × 120 × 35,5 mm
 • Súly: 120 g

ÜZEMBE HELYEZÉS Helyezzen be 2 db 1,5 V-os AA elemet a készülék hátulján lévő elemtartóba. Csak azonos típusú alkálielemeket használjon, az újratölthető elemek használata tilos. Ügyeljen arra, hogy megfelelően helyezze be az elemeket a műanyag kapcsokkal rendelkező rekeszbe. Az elemek behelyezése után a piros LED villog. Ezután a LED 40 másodpercenként pirosan villog, jelezve, hogy az érzékelő megfelelően működik. Figyelem: A készülék fedelét csak akkor zárja vissza, ha az összes elemet behelyezte. Az elemtartó rekeszben lévő műanyag kapocstól nem szerelhető fel a készülék fedele. Az elemek akkor nem esnek ki az elemtartó rekeszből, ha az összes elem és a szerelőlap is a helyén van.

TESZT ÜZEMMÓD Az érzékelő működése szükség szerint vagy az elemek cseréjekor tesztelhető. Nyomja meg és tartsa lenyomva kb. 5 másodpercig a fő gombot. Az érzékelő egymás után 3-szor sípol (melyet egy 1,5 másodperces szünet követ), majd a piros LED villog. Ha az érzékelő nem ad ki hangjelzést, ellenőrizze az elemeket és az egységet. Ne tartsa lenyomva a fő gombot 12 másodpercnél hosszabb ideig, mivel ilyenkor az érzékelő társítási üzemmódra vált. Előfordulhat, hogy a tesztelés alatt más párosított riasztó is sípolni kezd (amennyiben több riasztót is használ a lakásban). Ha elengedi a fő gombot, a többi riasztó sípolása 1 percen belül leáll. A riasztó megfelelő működését hetente ellenőrizze a teszt üzemmód segítségével. Megjegyzés: A tesztelést kísérő hang- és fényjelzések kizárólag az érzékelő megfelelő működését jelzik. Nem utalnak füst jelenlétére.

HIBA ÉSZLELÉSE Ha az érzékelő hibát észlel, nem működik. Hiba észlelésekor 40 másodpercenként sípolás hallatszik, és a sípolás után 20 másodperccel a piros LED felvillan. Azonnal cserélje ki az elemeket, és ellenőrizze, hogy károsodott-e az érzékelő. Tisztítsa meg az érzékelő nyílásait például porszívó segítségével. Tesztelje a készülék működését. Ha a hiba az elemek cseréjét követően sem szűnik meg, forduljon a szervizközponthoz.

LEMERÜLT ELEMEK Lemerült elemek esetén 40 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a piros LED felvillan. Azonnal cserélje ki az elemeket. Kizárólag alkálielemeket használjon! Ne használjon újratölthető elemeket! Tesztelje a készülék működését. Elővigyázatosságból érdemes évente cserélni az elemeket.

A LEMERÜLT ELEMRE FIGYELMEZTETŐ HANGJELZÉS KÉZI NÉMÍTÁSA Szükség esetén a figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. Riasztás üzemmódban nyomja meg a fő gombot. A hangjelzés 8 órára kikapcsol (a piros LED 8 másodpercenként villog).

AZ ÉRZÉKELŐ HASZNOS ÉLETTARTAMÁNAK VÉGE Az érzékelő a gyártástól számított 10 évig használható. A működési időtartam lejárta után az érzékelő nem használható, és új készülékre kell cserélni. A csere időpontját lásd a hátlapon lévő címkén, a „Replace device” (Készülék cseréje) felirat mellett. Ha több érzékelőt használ, mindenképpen ellenőrizze azok lejárati időpontját!

RIASZTÁS Füst észlelésekor az érzékelő hang- és fényjelzést ad. Ezzel egy időben az érzékelő sípol, és a piros LED egymás után 3-szor felvillan 1,5 másodperces szünetekkel. Egy sípolás és villanás 0,5 másodpercig tart. Magas hőmérséklet (tűz) észlelésekor az érzékelő sípol, és a piros LED folyamatosan és gyorsan villog. Ebben az esetben egy sípolás és villanás 0,2 másodpercig tart. Ha több érzékelő csatlakozik egymáshoz vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, és egyikük riasztás üzemmódba kapcsol, a többi párosított érzékelő is hang- és fényjelzést ad ki (2 gyors sípolás, majd 1,2 másodperces csönd). Riasztáskor azonnal hagyja el az épületet, és gondoskodjon arról, hogy mindenki más is így tegyen. Ne álljon meg segítséget hívni vagy az értékeit összegyűjteni. Értesítse az illetékes segélyszolgálatot.

A BEKAPCSOLT RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A riasztó hangjelzése ideiglenesen leállítható. Nyomja meg a fő gombot: a hangjelzés 10 percre kikapcsol. Némítás alatt a piros LED 8 másodpercenként villog. A némítás funkciót kizárólag téves riasztáskor használja, például gőz, főzéskor keletkező pára vagy odaégett étel esetén. Várja meg, amíg kitisztul a levegő. Ha több párosított érzékelő is riasztás üzemmódba kapcsol, az érzékelőket egyesével kell lenémítani. Ne vegye ki az elemeket a riasztás leállításához, mivel ilyenkor a riasztó kikapcsol.

ÉRZÉKELŐK KÖZÖTTI VEZETÉK NÉLKÜLI KAPCSOLAT A GS558 típusú füstérzékelők egymáshoz csatlakoztathatók vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. Ennek a kapcsolatnak köszönhetően a riasztó hangjelzés (85 dB) mindegyik készüléken megszólal, ha egyikük füstöt érzékel. Ez a funkció a nagyobb, többszintes épületek esetén különösen hasznos. Figyelem: Az érzékelő vezeték nélküli kapcsolattal rendelkezik, ezért ne szerelje azt (y) fémet tartalmazó alapra. Ez ugyanis csökkentheti a vezeték nélküli hatótávolságot. További érzékelők csatlakoztatásához hajtsa végre a következő lépéseket:

ÉRZÉKELŐK PÁROSÍTÁSA 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva kb. 12 másodpercig az első érzékelő fő gombját. Kigyullad a piros LED – az érzékelő készen áll a párosításra (ez az üzemmód 30 másodpercig aktív, ezt követően az érzékelő normál üzemmódba kapcsol). Megjegyzés: Ha idő előtt le szeretné állítani a párosítás üzemmódot, nyomja meg röviden a fő gombot. A piros LED kialszik. 2. Nyomja meg és tartsa lenyomva 1–2 másodpercig a második érzékelő fő gombját. Az első és a második érzékelőn lévő piros LED többször egymás után gyorsan villog – mindkét érzékelő csatlakoztatása megtörtént. Ha további érzékelőket kíván párosítani, ismételje meg a folyamatot a 2. lépéstől. Ezzel az eljárással maximum 30 érzékelő párosítható. Ne feledje, hogy a vezeték nélküli hatótávolság 20 méter. Beépített területen a hatótávolság harmadára csökkenhet.

A TÁRSÍTOTT ÉRZÉKELŐK MEMÓRIÁJÁNAK TÖRLÉSE 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva kb. 16 másodpercig az érzékelő fő gombját. 2. Várjon, amíg a piros LED gyorsan villogni nem kezd, majd engedje el a fő gombot. 3. Ezután nyomja meg a fő gombot kétszer egymás után: a második megnyomáskor sípolás hallatszik, és a piros LED villogása megszűnik. Az érzékelő memóriája törlődött. A többi érzékelő memóriájának törléséhez ismételje meg ugyanezt a folyamatot.

TÁRSÍTOTT ÉRZÉKELŐK TESZTELÉSE Nyomja meg és tartsa lenyomva max. 45 másodpercig az érzékelő fő gombját. A párosított érzékelők egymás után sípolni kezdenek. Ekkor ellenőrizhető, hogy megfelelően történt-e az érzékelők párosítása. A sípoló érzékelők riasztás üzemmódjának kikapcsolásához nyomja meg a fő gombot. Az érzékelők 10 percre a riasztás kézi némítása üzemmódba kapcsolnak. Ezt követően automatikusan normál üzemmódba kapcsolnak.

Szállítási díj1 290 Ft
Elem típusa AA (2 db)
IP védelmi szint IP20
GyártóEMOS (P56500)
ANRO azonosító16274
Garancia idő1 év
Súly240 g
Kapcsolódó cikkek

Szerszámok és kerti tárolók karácsonyra!

Utoljára frissítve: 2019. december 06.

Nem sikerült megtalálni a tökéletes ajándékot karácsonyra? Válogasson minőségi szerszámaink, barkácseszközeink, kerti tárolóink közül, amelyek bárki számára nagy örömöt jelenthetnek a fa alatt!

Barkácsolásra fel: minőségi HANDY szerszámok

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 02.

Nincs otthon megfelelő szerszám? A szomszéd se tud kölcsönadni? Ne kerüljön ebbe a helyzetbe, válasszon minőségi szerszámaink közül, amelyek garantáltan megoldanak minden problémát!

Egészségvédelem értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 2
50.0% 1
50.0% 1
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: EMOS Füstérzékelő vezeték nélküli modullal, fehér
Kategória: Egészségvédelem » AA (2 db) » IP20
Cikkszám: P56500
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 240 gramm
P: AL-C-08-02

Asztali nézet megjelenítése