17. / 18.
EMOS

Szén-monoxid érzékelő, fehér

Garancia: 1 év
Szén-monoxid érzékelő, fehér
Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér Szén-monoxid érzékelő, fehér
Ár:
9 990 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
4 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap
Üzletünkben azonnal átvehető!

ANRO azonosító (PID): 29472

Műszaki jellemzők
Kapcsolódó termékek

Részletes leírás

Szén-monoxid érzékelő hang- és fényjelzővel ellátva, 10 éves élettartammal

A szén-monoxid színtelen, szagtalan, fokozottan mérgező gáz. Fa, faszén, kőszén, olajok és gázok, valamint egyéb üzemanyagok égetésekor jön létre. Beltéren a levegő szén-monoxid koncentrációja veszélyes szintet érhet el, ha a fűtőegységet nem megfelelően üzemeltetik, sérült, vagy nincs megfelelően, rendszeresen karbantartva. A szén-monoxid mérgezés rosszulléthez, vagy akár halálhoz is vezethet, ezt megelőzendően ajánlott a szén-monoxid érzékelők felszerelése. Figyelem! A készülék nem helyettesíti a fűtőberendezések megfelelő beszerelését, működtetését és karbantartását! A készülék riasztással jelzi a veszélyes szén-monoxid szintet, de annak hatásaitól nem véd! Bármilyen egészségügyi panasszal forduljon kezelőorvosához!

  • Műszaki adatok:
  • Érzékelő típusa: elektrokémiai cella
  • Hasznos élettartam: 10 év
  • Működési hőmérséklet és páratartalom: -10 és +40 °C között, 30–95% (páralecsapódás nélkül)
  • Védettségi fokozat: IP30
  • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 3 m-es hatótávolságban
  • Tápellátás: 2 db 1.5 V-os AA elem (Az elem tartozék!)
  • Fogyasztás: készenléti üzemmódban <20 µA, riasztási üzemmódban <30 mA
  • Méret: 120 x 80 x38 mm
  • Súly: 102 g

ÜZEMBE HELYEZÉS

A készülék üzembe helyezését erre képesített szakember végezze! Minden fűtőberendezéssel felszerelt helyiségbe ajánlott felszerelni egy készüléket. Emellett ajánlott hálószobába is felszerelni az érzékelőt, vagy olyan helyiségekbe, melyekben rendszeresen több időt tölt. Amennyiben a fűtőberendezéssel felszerelt helyiségben helyezi el az érzékelőt, a készüléket helyezze a plafon közelébe, a legmagasabb ajtó- és ablaknyílások szintjétől magasabbra! Amennyiben a készüléket oldalfalra szereli, az érzékelőt helyezze a padlótól minimum 180, a plafontól minimum 15 centiméterre. Amennyiben a plafonra helyezi a készüléket, az érzékelőt a falak síkjától minimum 30 centiméterre helyezze el!

Ne helyezze a készüléket lejtős, boltíves plafon síkra! Ne helyezze a készüléket szellőzőnyílások, illetve kültérre nyíló ablakok és ajtók közelébe! Ne helyezze a készüléket függöny, bútor vagy egyéb berendezési tárgy mögé, ez ugyanis csökkenti az érzékelés hatékonyságát. A készülék nem használható -10°C-nál hidegebb, vagy +40°C-nál melegebb helyiségekben.

Bizonyosodjon meg róla, hogy a riasztóhang hallható a hálószobában! Az érzékelőt a lehetséges szén-monoxid forrás szélétől vízszintes irányba 1-3 méterre kell elhelyezni. A készülék szellőző nyílásait elfedni tilos! Aeroszolos termékeket ne használjon közvetlenül a terméken vagy annak közelében! Ne fesse le a készüléket! Nyitott helyiségek esetén, melyek vegyesen háló és nappali funkciót is ellátnak (például kollégiumi szobák) a készüléket a lehető legmesszebb kell elhelyezni sütő és főző berendezésektől, ugyanakkor az alvásra kijelölt helyhez közel.

A falra szerelés két csavarral működik. Fúrjon két 5 mm átmérőjű lyukat egymástól 52 mm-re, majd helyezze bele a mellékelt tiplit. Csavarja be a két csavart amíg kb. 5 mm áll el a fal síkjától. Helyezzen elemet a készülékbe és próbálja ki a Test/Silence gombbal. Ha a készülék működik, illessze a két csavarra a készülék hátoldalán található akasztólyukakkal!

MŰKÖDÉS

A szén-monoxid érzékelő 2 darab 1.5 Voltos AA elemmel működik. Kizárólag alkáli elemet használjon. Ne használjon újratölthető akkumulátort! A készülék hátlapja nem csukható le amíg mindkét elem nincs a helyén. Falra illesztés előtt mindig helyezzen két működő elemet a készülékbe!

Miután behelyezte az elemeket sípoló hang hallható, és mindhárom LED (POWER, FAULT, ALARM) felvillan. A GREEN POWER zöld színű LED az elemek behelyezése után 1 percig másodpercenként felvillan, ezzel a készülék kalibrálásra kerül. Ezután a LED 40 másodpercenként felvillan, jelezve, hogy az elemek működnek.

TESZTÜZEMMÓD

Szükség esetén, vagy az elemek cseréjekor ellenőrizheti a riasztó működését. Nyomja meg és tartsa lenyomva a TEST/SILENCE gombot, a riasztó 5 másodpercenként 4-szer felsípol/a RED ALARM piros LED-je 4-szer felvillan.
Engedje el a TEST/SILENCE gombot, a riasztó készen áll a használatra. Hetente 1× futtassa a tesztüzemmódot, hogy megbizonyosodjon a riasztó működképességéről! A hang- és fényjelzés a tesztelés során csupán a riasztó működőképességét jelzi. Nem jelent CO-észlelést.

HIBAÁLLAPOT

A riasztó hibaállapotban nem működik, nem méri a helyiség CO-szintjét. A hibaállapotot 8-másodpercenkénti dupla sípolás és a sárga színű YELLOW FAULT LED egyidejű dupla felvillanása jelzi. Azonnal cseréljen elemet! Végezzen működési tesztet! A hangjelzést ideiglenesen, 9 órára el lehet némítani a TEST/SILENCE gomb megnyomásával (ezután a hangjelzés újra bekapcsol). A sárga színű YELLOW FAULT LED továbbra is jelzi a hibát. Ha a készülék elemcsere után is hibaállapotot jelez, lépjen kapcsolatba a szervizközponttal!

LEMERÜLT ELEM

A riasztó lemerült elemére 40-másodpercenkénti egy sípolás és a sárga színű YELLOW FAULT LED egyidejű felvillanása figyelmeztet. A riasztó nem működőképes, és nem méri a helyiség CO-szintjét. Azonnal cseréljen elemet! Végezzen működési tesztet! Javasoljuk, hogy megelőzési okból évente 1× cseréljen elemet! A hangjelzést ideiglenesen, 9 órára el lehet némítani a TEST/SILENCE gomb megnyomásával (ezután a hangjelzés újra bekapcsol). A sárga színű YELLOW FAULT LED továbbra is jelzi a hibát.

ÉLETTARTAM VÉGE

A gyártástól számított 10 év elteltével a riasztót cserélje ki, és ne használja tovább! A gyártás és a csere dátuma a készülék hátoldalán, a típustáblán van feltüntetve. A riasztó a következőképpen jelzi az élettartama végét: 40 másodpercenként egyidejűleg háromszor felsípol/felvillan a sárga színű YELLOW FAULT LED. A hangjelzést ideiglenesen, 9 órára el lehet némítani a TEST/SILENCE gomb megnyomásával (ezután a hangjelzés újra bekapcsol). A sárga színű YELLOW FAULT LED továbbra is jelzi a hibát.

FIGYELMEZTETÉS SZÉN-MONOXID JELENLÉTÉRE

Ha a riasztó veszélyes CO-értéket mér, akkor aktiválódik a fény- és hangriasztás. 5 másodpercenként egyidejűleg 4× felsípol/4× felvillan a piros színű RED ALARM LED. Az első 10 másodpercben a hangjelzés hangereje kisebb lesz, mint 85 dB, majd nagyobb lesz. A riasztás a CO jelenlétének teljes időtartama alatt aktív marad, amíg a CO szint a biztonságos szint alá nem csökken, vagy manuálisan el nem némítják.

RIASZTÓ NÉMÍTÁSA CO-ÉSZLELÉS ESETÉN

A hangjelzést a CO vészjelzés során egyszer ideiglenesen el lehet némítani. Nyomja meg a TEST/SILENCE gombot a hangjelzés 10 percre történő némításához! Közben a piros színű RED ALARM LED továbbra is villog. A riasztás legkésőbb a TEST/SILENCE gomb megnyomása után 10 percen belül újra aktiválódik, ha a CO-szint 50 ppm vagy annál magasabb. A némítás nem alkalmazható, ha a CO-szint 200 ppm vagy magasabb.

TEENDŐK SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSE ESETÉN

Ha az épületben CO jelenléte kerül észlelésre, őrizze meg a nyugalmát, és tegye meg a következő intézkedéseket:

  • Ne használja a tüzelőanyagot égető berendezéseket, lehetőség szerint kapcsolja ki azokat!
  • A TEST/RESET gombbal némítsa el a riasztót!
  • Tájékoztasson minden, az épületben tartózkodó személyét a helyzetről!
  • Nyissa ki az összes nyílászárót és szellőztessen!
  • Ha a riasztás továbbra is fennáll, hagyja el az épületet!
  • Hívja a 112-t és a berendezés szervizét, és kérjen segítséget a szállítótól a szén-monoxid forrásának felderítésében és megszüntetésében!
  • Győződjön meg arról, hogy mindenki elhagyta az épületet!
  • Hagyja nyitva az ablakokat és az ajtókat, amíg a riasztás le nem áll!
  • Biztosítson orvosi ellátást mindenki számára, aki szén-monoxid mérgezésben szenved (fejfájás, hányinger)!
  • Tájékoztassa az orvost, hogy gyaníthatóan szén-monoxid belélegzés történt!
  • Mindaddig ne használja tovább a tüzelőanyagot égető berendezést, amíg azt nem ellenőrizte arra jogosult személy!

Megjegyzés:
A tüzelőanyagot égető berendezéseken kívül más szén-monoxid források is előfordulhatnak. Pl.:
parázsló tűz, sűrű dohányfüst,stb.

Figyelmeztetés:
Egyes anyagok befolyásolhatják a riasztó belsejében lévő érzékelő érzékenységét, például: Metán, propán, izobutén, izopropanol, etilén, benzol, toluol, etil-acetát, hidrogén-szulfid, kén-dioxid, alkohol alapú készítmények, festékek, hígítók, oldószerek, ragasztók, hajlakkok, borotválkozás utáni arcszeszek, parfümök és bizonyos tisztítószerek.

KARBANTARTÁS

A készüléket úgy tervezték, hogy rendeltetésszerű használat esetén évekig megbízhatóan működjön. Néhány tipp a megfelelő kezeléshez:

  • Mielőtt elkezdi a terméket használni, alaposan olvassa át a használati útmutatót!
  • A készüléket 10 év elteltével cserélje új készülékre – l. a hátoldalon található gyártási dátumot!
  • A készüléket tilos lefesteni!
  • Ne tegye ki a terméket közvetlen napfénynek, szélsőséges hidegnek vagy páratartalomnak, vagy hirtelen hőmérsékleti változásoknak! Ezáltal csökkentené az érzékelés pontosságát.
  • Ne tegye a terméket rezgésnek és rázkódásoknak kitett helyre, mert ezek károsíthatják!
  • Ne tegye ki a terméket túlzott nyomásnak, ütésnek, pornak, magas hőmérsékletnek vagy páratartalomnak, mert az a termék hibás működéséhez vezethet, csökkenhet az üzemidőt, megrongálhatja az elemeket és deformálhatja a műanyag alkatrészeket!
  • Ne tegye ki a terméket esőnek, nedvességnek, csöpögő vagy fröccsenő víznek!
  • Ne helyezzen a termékre nyílt tűzforrást, pl. égő gyertyát stb!
  • Ne helyezze a terméket olyan helyre, ahol nem biztosított az elégséges légáramlás!
  • Ne dugjon semmilyen tárgyat a termék szellőzőnyílásába, ne takarja le a készüléket!
  • Ne módosítsa a termék belső áramköreit – megsértheti azokat, és a garancia automatikusan érvényét veszíti! A terméket kizárólag szakképzett szerelő javíthatja.
  • Tisztításához használjon enyhén benedvesített finom törlőruhát! Ne használjon oldószereket, sem tisztítószereket, mert megkarcolhatják a műanyag részeket és megsérthetik az elektromos áramköröket!
  • A terméket ne merítse vízbe, se más folyadékba!
  • A termék sérülése vagy meghibásodása esetén ne próbálja saját maga megjavítani! Adja át szervizelésre abban az üzletben, ahol vette!

A készüléket nem használhatják felügyelet vagy a biztonságukért felelős személyektől kapott megfelelő tájékoztatás nélkül korlátozott fizikai, érzékszervi vagy értelmi képességű vagy tapasztalatlan személyek (beleértve a gyerekeket), akik nem képesek a készülék biztonságos használatára! Gondoskodjon a gyerekek felügyeletéről, hogy ne játszhassanak a készülékkel!

Adattáblázat
Akku / elem típusa AA ceruza elem
Alapanyag Műanyag
ANRO azonosító29472
Garancia idő1 év
GyártóEMOS (P56402)
IP védelmi szint IP30
Méret: hosszúság (mm)38 mm
Méret: magasság (mm)80 mm
Méret: szélesség (mm)120 mm
Súly216 g
Szállítási díj1 690 Ft

Egészségvédelem értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 10
80.0% 8
20.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Szén-monoxid érzékelő, fehér
Kategória: Egészségvédelem » AA ceruza elem » Műanyag » IP30
Cikkszám: P56402
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 216 gramm
P: AL-F-10-05
19 év szakmai tapasztalat
809.100+ elégedett vásárló
455.400+ raktáron lévő termék
208.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése