Asztalba-pultba süllyeszthető elosztók: a láthatatlan áramforrás
33. / 109.

Maestro Krétafesték spray (400ml) - fehér színű

Garancia: 1 év
Maestro Krétafesték spray (400ml) - fehér színű
Maestro Krétafesték spray (400ml) - fehér színű Maestro Krétafesték spray (400ml) - fehér színű Lejátszás
Ár:
2 190 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
6 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

ANRO azonosító (PID): 25132

Maestro - szakértők a festékek világában

A Maston kiemelkedő minőségű szórófestékek széles kínálatával várja az alkotni vágyókat!

A Maston spray festékek és lakkok egyaránt alkalmasak hétköznapi használatra, hobbi felhasználóknak, valamint komolyabb feladatokhoz, szakemberek számára is.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően szinte semmilyen felület nem állhat a kreatív, alkotó munka útjába. A festékek használhatók: fán, üvegen, kövön, betonon, agyagon, műanyagon vagy akár fémen is. Az egyenletes, csepegésmentes takarás, valamint a kiváló fedőképesség és a gyors száradás garantált!

A spray festékek nagyon könnyen kezelhetők, kiváló minőségűek, így segítségükkel pillanatok alatt alakíthat ki lenyűgöző felületeket.

Az alkotás élménye - fehér krétafesték szórófejes (400ml) - spray

Bármennyire újkeletűnek látszik is, a krétafesték egyáltalán nem új találmány! A “kréta” nem más mint nyers mészkőpor, amit már régóta használnak festők vízbázisú falfestékekhez adalékanyagként, például a fedőképesség növelésére és a tapadás fokozására. Talán az egyetlen új dolog benne a neve, régen ugyanis nem hívták krétafestéknek.

Miből áll a krétafesték?

A manapság krétafesték néven ismert és népszerűvé vált festék lényegében egy egyszerű vízbázisú latex falfesték elkeverve egyszerű mészkőporral (kálcium-karbonát). Ezt a port Magyarországon az építőiparban „bécsi fehér” néven ismerik és nagyon kedvező áron kapható festékboltokban vagy építőanyag telepeken.

Mire jó a krétafesték?

Az utóbbi években a krétafesték nagyon népszerű lett a kreatív hobbi területen, három fő tulajdonságának köszönhetően:

  • jól tapad különféle felületekhez alapozó és előkészítés nélkül is
  • mészkőpor tartalma miatt szép strukturált felületeket lehet vele kialakítani
  • gyorsan szárad

Ha tehát mondjuk egy régi bútort szeretnénk újjá varázsolni, a krétafesték jó választás lehet, amennyiben:

  • nem szeretnénk bajlódni a felület csiszolásával vagy alapozásával
  • ha szeretnénk, hogy a végeredmény egyedi, rusztikus-vintage hatású felület legyen
  • és az egyes rétegek felvitele között ne kelljen túl sokat várnunk.

Használati útmutató:

Minden festés alapja a megfelelő felület előkészítés (csiszolás, zsírtalanítás, felületérdesítés), mert csak a jól előkészített felületen lesz az új dekoráció jó minőségű és tartós.
A festendő felület közvetlen környezetét célszerű takarófólióval megóvni, hogy a porlasztott festék olyan helyre ne kerüljön, amit nem szeretnénk festeni.

A festéket megtisztított és száraz felületre, lehetőleg 20-25°C-on alkalmazzuk. A festés megkezdése előtt a palackot min. 1 percig rázzuk, hogy a benne levő anyag homogenizálódjon.
Kb. 20-30 cm-es távolságból egyenletesen, vékonyan szórjuk be a felületet. Az egyenletes fedést keresztszórással érhetjük el. A szóráskor minden egyes irányváltáskor haladjunk túl a szórófejjel a festendő felület határán.

Két réteg között mindig meg kell várni a teljes száradást, különben az új réteg felvitelekor megsértjük az alatta lévőt. Hogy az adott réteg megszáradt-e, azt megállapíthatjuk ujjbeggyel és/vagy körömmel a festett darab egy nem szembetűnő részén. A teljes száradási ideje 2-3 óra.

Az aeroszolban lévő anyag a jó kiszórhatóság érdekében lényegesen hígabb a hagyományos festékeknél, így hajlamos a megfolyásra. A felhordásnál figyelni kell arra, hogy egyszerre csak vékony réteget porlasszunk a felületre.
Esetleges szelepeltömődés esetén, illetve a festés befejeztével a szórófejet öblítsük át a hajtógázzal: a palackot szórófejjel lefelé fordítva működtessük 2-3 másodpercig.


Veszély!

Rendkívül tűzveszélyes aeroszol. Az edényben túlnyomás uralkodik: hő hatására megrepedhet. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okozhat. Álmosságot vagy szédülést okozhat. Gyermekektől elzárva tartandó. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Tilos nyílt lángra vagy más gyújtóforrásra permetezni. Ne lyukassza ki vagy égesse el, még használat után sem. A használatot követően alaposan kezet kell mosni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Napfénytől védendő. Nem érheti 50°C hőmérsékletet meghaladó hő.

SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN

Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Öblítés folytatása. Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvosához. 

A tartalom/edény elhelyezése hulladékként speciális hulladéklerakó helyen történjék. Acetont és butil-acetátot tartalmaz.


Szállítási díj1 390 Ft
Kiszerelés 400 ml
Szín Fehér krétafesték
Felhasználás helyeKültérre is
ÁtfestésNem javasolt
Hőellenállás50°C
GyártóMaestro
ANRO azonosító25132
Garancia idő1 év
Súly416 g
Videó

Spray termékek értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 1
100.0% 1
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Maestro Krétafesték spray (400ml) - fehér színű
Kategória: Spray termékek » Nem javasolt » Kültérre is » 50°C » 400 ml » Fehér krétafesték
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 416 gramm
P: AL-I-09-02

Asztali nézet megjelenítése