8. / 45.
Maestro

Krétafesték spray (400ml) - krém színű

Garancia: 1 év
Krétafesték spray (400ml) - krém színű
Krétafesték spray (400ml) - krém színű Krétafesték spray (400ml) - krém színű Krétafesték spray (400ml) - krém színű Lejátszás
Ár:
2 790 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
1 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap
Üzletünkben azonnal átvehető!

ANRO azonosító (PID): 25134

Műszaki jellemzők
Kapcsolódó termékek
Vásárlói képek

Részletes leírás

Maestro - szakértők a festékek világában

A Maestro kiemelkedő minőségű szórófestékek széles kínálatával várja az alkotni vágyókat!

A Maestro krétafestékek használata elsősorban otthon barkácsolók számára, hobby festékként ajánlott.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően szinte semmilyen felület nem állhat a kreatív, alkotó munka útjába. A festékek használhatók: fán, üvegen, kövön, betonon, agyagon, műanyagon vagy akár fémen is. Az egyenletes, csepegésmentes takarás, valamint a kiváló fedőképesség és a gyors száradás garantált! Műanyag és festett felületek esetén ajánlott összeférhetőségi próbát végezni kisebb felületen.

A spray festékek nagyon könnyen kezelhetők, kiváló minőségűek, így segítségükkel pillanatok alatt alakíthat ki lenyűgöző felületeket.

Az alkotás élménye - fehér krétafesték szórófejes (400ml) - spray

Bármennyire újkeletűnek látszik is, a krétafesték egyáltalán nem új találmány! A “kréta” nem más mint nyers mészkőpor, amit már régóta használnak festők vízbázisú falfestékekhez adalékanyagként, például a fedőképesség növelésére és a tapadás fokozására. Talán az egyetlen új dolog benne a neve, régen ugyanis nem hívták krétafestéknek.

Miből áll a krétafesték?

A manapság krétafesték néven ismert és népszerűvé vált festék lényegében egy egyszerű vízbázisú latex falfesték elkeverve egyszerű mészkőporral (kálcium-karbonát). Ezt a port Magyarországon az építőiparban „bécsi fehér” néven ismerik és nagyon kedvező áron kapható festékboltokban vagy építőanyag telepeken.

Mire jó a krétafesték?

Az utóbbi években a krétafesték nagyon népszerű lett a kreatív hobbi területen, három fő tulajdonságának köszönhetően:

  • jól tapad különféle felületekhez alapozó és előkészítés nélkül is
  • mészkőpor tartalma miatt szép strukturált felületeket lehet vele kialakítani
  • gyorsan szárad

Ha tehát mondjuk egy régi bútort szeretnénk újjá varázsolni, a krétafesték jó választás lehet, amennyiben:

  • nem szeretnénk bajlódni a felület csiszolásával vagy alapozásával,
  • ha szeretnénk, hogy a végeredmény egyedi, rusztikus-vintage hatású felület legyen,
  • és az egyes rétegek felvitele között ne kelljen túl sokat várnunk.

Használati útmutató:

Minden festés alapja a megfelelő felület előkészítés (csiszolás, zsírtalanítás, felületérdesítés), mert csak a jól előkészített felületen lesz az új dekoráció jó minőségű és tartós.
A festendő felület közvetlen környezetét célszerű takarófólióval megóvni, hogy a porlasztott festék olyan helyre ne kerüljön, amit nem szeretnénk festeni.

A festéket megtisztított és száraz felületre, lehetőleg 20-25°C-on alkalmazzuk. 10°C alatt semmiképp ne használjuk! A festés megkezdése előtt a palackot min. 1 percig rázzuk, hogy a benne levő anyag homogenizálódjon.
Kb. 20-30 cm-es távolságból egyenletesen, vékonyan szórjuk be a felületet. Az egyenletes fedést keresztszórással érhetjük el. A szóráskor minden egyes irányváltáskor haladjunk túl a szórófejjel a festendő felület határán.

A száradási idő elteltével a festés újra megismételhető. Két réteg között mindig meg kell várni a teljes száradást, különben az új réteg felvitelekor megsértjük az alatta lévőt. Hogy az adott réteg megszáradt-e, azt megállapíthatjuk ujjbeggyel és/vagy körömmel a festett darab egy nem szembetűnő részén. A teljes száradási ideje 2-3 óra. A festett felület enyhe csiszolásával akár antik hatás is elérhető. A festett felület és a kupak színe között árnyalatnyi eltérés lehetséges!

Az aeroszolban lévő anyag a jó kiszórhatóság érdekében lényegesen hígabb a hagyományos festékeknél, így hajlamos a megfolyásra. A felhordásnál figyelni kell arra, hogy egyszerre csak vékony réteget porlasszunk a felületre.
Esetleges szelepeltömődés esetén, illetve a festés befejeztével a szórófejet öblítsük át a hajtógázzal: a palackot szórófejjel lefelé fordítva működtessük 2-3 másodpercig.


Veszély!

Rendkívül tűzveszélyes aeroszol. Az edényben túlnyomás uralkodik: hő hatására megrepedhet. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okozhat. Álmosságot vagy szédülést okozhat. Gyermekektől elzárva tartandó. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Tilos nyílt lángra vagy más gyújtóforrásra permetezni. Ne lyukassza ki vagy égesse el, még használat után sem. A használatot követően alaposan kezet kell mosni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Napfénytől védendő. Nem érheti 50°C hőmérsékletet meghaladó hő.

SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN

Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Öblítés folytatása. Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvosához. 

A tartalom/edény elhelyezése hulladékként speciális hulladéklerakó helyen történjék. Acetont és butil-acetátot tartalmaz.

Adattáblázat
ANRO azonosító25134
ÁtfestésNem javasolt
Felhasználás helyeKültérre is
Garancia idő1 év
GyártóMaestro
Hőellenállás50°C
Kiszerelés 400 ml
Súly416 g
Szállítási díj1 690 Ft
Szín Krém krétafesték
Videó

Spray termékek értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 1
100.0% 1
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Krétafesték spray (400ml) - krém színű
Kategória: Spray termékek » Nem javasolt » Kültérre is » 50°C » 400 ml » Krém krétafesték
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 416 gramm
P: AL-I-08-03
19 év szakmai tapasztalat
800.200+ elégedett vásárló
448.100+ raktáron lévő termék
207.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése