Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo)

26. / 234.
Garancia: 1 év
100 mm
Hővisszanyerős szellőztető
28 dB
30 m3
Fehér
Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo)
Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo) Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo)
Ár:
111 723 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
Külső raktárról

Szállítási idő:
5-7 munkanap

Részletes leírás

Távirányítóval vezérelhető egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető.

Az egészséges, friss levegő biztosítása a mai agyonszigetelt lakásokban, épületekben tulajdonképpen létkérdés. A hagyományos (ablakon, ajtón) keresztüli szellőztetés működőképes, ám sok hátránnyal jár: beengedjük a port, a rovarokat, az utca zaját; energiát pocsékolunk, hiszen kiengedjük a megtermelt hőt a lakásból; illetve élőerő igénye is van: valakinek mindig meg kell csinálnia.

A tökéletes megoldást a hővisszanyerő berendezések jelentik, azokból is a nagy méretű típusok, ahol az épület összes helyisége be van csövezve elszívó és befújó ágakkal, amit egy nagy teljesítményű hővisszanyerő berendezés lát el friss levegővel. Sajnos ezek a készülékek jellemzően csak új építés során kerülhetnek be az épületbe, lévén a csövek fektetésre elég sok bontással járhat, illetve nem is oldható meg minden esetben. További probléma, hogy egy ~150 m2-es családi ház esetén a költségek jellemzően 1,5 millió forintos tételt jelentenek.

Ezekre a problémákra nyújtanak megoldást az egyhelyiséges hővisszanyerő berendezések, melyek hatásfokban ugyan elmaradnak a nagy méretű, komplett rendszerektől, azonban nagyon egyszerűen és gyorsan telepíthetőek, illetve 5 szellőztetett helyiséggel számolva a bekerülési költség a szereléssel együtt is kevesebb, mint felébe kerül, mint a fentiekben említett társai.

Kényelmes vezérlés

A Comfo hővisszanyerő szellőztető berendezések használata távirányítóval is lehetséges, mely távirányító mellékelve van minden szellőztető mellé. A távirányítóval lehetőségünk van:

  • A szellőztető ki-, és bekapcsolására.
  • A ventilátor sebességének szabályozására (3 fokozat).
  • Passzív szellőztetés bekapcsolására (külső zsalu nyitva, motor működése nélkül).
  • A szellőztetés irányának beállítására (hővisszanyerés, csak befújás, csak kifújás).
  • Páratartalom beállítása (3 fokozatban).
  • Éjszakai módra váltás (halk működés).

A hővisszanyerő szellőztető működési elve

A készülék alkalmas a hagyományos szellőztetésre és a hővisszanyerős szellőztetésre is. Hővisszanyerő módban a működési elv a következő:

  • Első ciklus: Az elhasznált, meleg levegőt ki kell engedni a szabadba. Ekkor a meleg levegő áthalad a kerámia energia akkumulátoron, felmelegítve azt. Az áthaladó levegő hőenergiájának akár 90%-át is eltárolja! Miután a kerámia akkumulátor felmelegedett, a berendezés a következő ciklusra kapcsol.
  • Második ciklus: A kinti friss levegő áthalad a kerámia akkumulátoron, magába szívja annak hőenergiáját, így felmelegszik. A friss befújt levegő így már előmelegítve kerül be a helyiségbe. Amint a kerámiabetét kihűl, a berendezés az előző ciklusra kapcsol. A ciklusok ~70 másodpercenként váltják egymást.

A berendezés alkalmas az egészséges páraszint beállítására is!

Egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztető berendezés működési elve

Videó az egyhelyiséges hővisszanyerő szellőztetőről

Az alábbi videón megtekinthető a hővisszanyerő szellőztető készülék kicsomagolása, beépítése és használata.

Specifikációk

Feszültség 230 Volt (50/60Hz)
Teljesítmény 5 Watt
IP védelmi szint IP24
Levegőszállítás 30 m3
Fordulatszám2300 fordulat/perc
Zajszint 28 dB
Cső átmérő100 mm
IdőkapcsolóVan
Páraérzékelő Van
TípusHővisszanyerős szellőztető
Szín Fehér
Szélesség240 mm
Magasság240 mm
Hosszúság470 mm
GyártóVents
ANRO azonosító12380
Garancia idő1 év

Kapcsolódó cikkek

Passzív és hővisszanyerős szellőztetők

Passzív és hővisszanyerős szellőztetők

2016. február 15.

Napjaink szigetelési technológiája közel tökéletes, ám ez azzal jár együtt, hogy a természetes légcsere teljesen megszűnik az épület szerkezeti elemein keresztül. Sajnos ez igen sok problémával jár együtt, hiszen a magas páratartalom elindítja a falak és a nyílászárók nedvesedését, ami egyrészt csök…
Vents elszívó ventilátorok

Vents elszívó ventilátorok

2016. február 16.

Elszívó ventilátor választékunk eddig nem volt kielégítőnek tekinthető, azonban most a Vents termékeivel bővítettük áruházunk kínálatát. Több mint 200 darab új ventilátor került fel, melyek között megtalálhatóak a dekorációs ventilátorok, a csendes és extra csendes elszívók, az intelligens ventiláto…

Vásárlói értékelések

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Ezt a terméket még nem értékelték.

Ventilátorok, elszívók képek, ötletek

Magánrendelő várótermében oldalfalra szerelt ventilátorFehér szellőző kb 6 cm átmérőjű kívülrőlMűanyag szellőzőrács (felújított vályog épületen, szellőztetés céljából beépítve)RGB LED tápegysége és vezérlése egy szerelőajtó mögé van rejtve a gipszkartonbanLámpa és ventilátor egymás mellett egy kis vécébenVentilátor falra szerelveFürdőszobába szerelt Vents ventilátorVents műanyag szerelőajtó kád falába építve, zárt-csukott állapotbanVents műanyag fehér 200x250 szervizajtó, 267 mm magasVents műanyag fehér 200x250 szervizajtó, 217 mm szélesVents ellenőrző ablak, szerelőajtó, kádajtó fehér műanyagbólNyitott szerelőajtó, ahol látni az általa eltakart kád lefolyószifontSzépen beépített és szépen kifugázott szerelőajtó, mozaikcsempével burkolt kádfalba szerelveA szerelőajtón keresztül ellenőrizhető és javítható a kádlefolyóVents műanyag szervizajtó D 200x250 szerelőajtóYtong falba épített Vents műanyag ajtó a kádszerelvények eléréséhezVents szerelőajtó kád falába építve, nyitott állapotbanAutomata zsalus ventillátor plafonba építve
Link: Vents - Hővisszanyerős szellőztető, egyhelyiséges (RA1-35 Comfo)
Kategória: Ventilátorok, elszívók » 230 Volt (50/60Hz) » Van » IP24 » Van » Fehér » Hővisszanyerős szellőztető
Cikkszám: Vents Twin Fresh RA1-35 Comfo
Szállítási kategória: 1

Asztali nézet megjelenítése