Műfű - 8 év garanciával - raktárról!
13. / 14.

EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér

Garancia: 1 év
EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér
EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér
Ár:
6 337 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
2 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

ANRO azonosító (PID): 16272

Szén-monoxid érzékelő hang- és fényjelzéssel, 10 éves élettartammal!

A mérgező szén-monoxid (CO) koncentrációjának mérésére szolgáló riasztóberendezés.
A szén-monoxid (CO) A szén-monoxid (CO) színtelen, szagtalan, erősen mérgező gáz. Tüzelőanyagok (fa, faszén, szén, fűtőolaj, paraffin, benzin, földgáz, propán, bután stb.) égése során, illetve cigarettafüstből képződik. Veszélyes koncentrációjú szén-monoxid képződhet, ha a tüzelőanyaggal működő berendezés meghibásodik vagy nem megfelelően karbantartott, a tüzelőanyag elakad, vagy a helyiség szellőzése nem megfelelő. A belélegzett szén-monoxid okozta mérgezés súlyossága függ a gáz koncentrációjától (mértékegysége: ppm, azaz egymillió egységre jutó részecskeszám) és a kitettség időtartamától.

 • Tulajdonságok:
 • Észlelt gáz: szén-monoxid (CO)
 • Érzékelő típusa: elektrokémiai cella
 • Megfelel az EN 50291-1:2010 + A1:2012 szabvány előírásainak
 • Megnevezés: BSI Kite KM 616830 28
 • Hasznos élettartam: 10 év
 • B típusú készülék
 • Működési hőmérséklet és páratartalom: -10 és +40 °C között, 30–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Tárolási/szállítási hőmérséklet és páratartalom: -20 és +50 °C között, 10–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Védettségi fokozat: IP20
 • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 1 m-es hatótávolságban
 • Tápellátás: 2 db 1,5 V-os AA elem (tartozék)
 • Fogyasztás: készenléti üzemmód: <50 µA, riasztási üzemmód: <25 mA
 • Méret: 120 × 80 × 37 mm
 • Súly: 98 g


Fontos tudnivalók:

TESZT ÜZEMMÓD A riasztó működése szükség szerint vagy az elemek cseréjekor tesztelhető. Nyomja meg és tartsa lenyomva a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Engedje el a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó használatra kész. A riasztó megfelelő működését hetente ellenőrizze a teszt üzemmód segítségével. Megjegyzés: A tesztelést kísérő hang- és fényjelzések kizárólag a riasztó megfelelő működését jelzik. Nem utalnak szén-monoxid jelenlétére.

HIBA ÉSZLELÉSE Ha a riasztó hibát észlel, nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Hiba észlelésekor 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED villog. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Ha a hiba az elemek cseréjét követően sem szűnik meg, forduljon a szervizközponthoz.

LEMERÜLT ELEMEK Lemerült elemek esetén 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga FAULT (HIBA) LED 2-szer felvillan. A riasztó nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Elővigyázatosságból érdemes évente cserélni az elemeket.

A RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A lemerült elemre figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. Nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. A riasztó hangjelzése 9 órán keresztül nem szólal meg (de ezt követően újra bekapcsol). A sárga FAULT (HIBA) LED továbbra is jelzi, hogy az elemek lemerülőben vannak.

FIGYELMEZTETÉS SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSÉRE Ha a riasztó veszélyes mennyiségű szén-monoxidot észlel, bekapcsolnak a hang- és fényjelzések. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 4-szer felvillan. Az első 10 másodpercben a hangjelzés ereje nem haladja meg a 85 dB-t, ezután a hangerő növekszik. A figyelmeztetés mindaddig aktív, amíg szén-monoxid észlelhető, azaz amíg a szén-monoxid-szint a veszélyes szint alá nem süllyed, illetve amíg a riasztást ki nem kapcsolják.

A SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSEKOR BEKAPCSOLT RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A szén-monoxidra figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. A hangjelzés 5 percre történő némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Az ALARM (RIASZTÁS) LED továbbra is villog. Megjegyzés: A figyelmeztetés a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gomb megnyomása után 6 perccel ismét bekapcsol, ha a szén-monoxid szintje továbbra is legalább 45 ppm.

MI A TEENDŐ, HA AZ ÉPÜLETBEN SZÉN-MONOXID ÉSZLELHETŐ? Ha szén-monoxid észlelhető az épületben, őrizze meg nyugalmát, és tegye a következőket: Ne használja tovább és lehetőség szerint kapcsolja ki a tüzelőanyaggal működő készülékeket. A riasztás némításához nyomja meg a TEST/SILENCE (TESZT/NÉMÍTÁS) gombot. Figyelmeztessen mindenkit az épületben! Nyissa ki az összes ajtót és ablakot, és szellőztesse ki a helyiséget. Ha a riasztó továbbra is szól, hagyja el az épületet. Ellenőrizze, hogy mindenki elhagyta-e az épületet. A riasztás megszűnéséig hagyja nyitva az ajtókat és ablakokat. Gondoskodjon mindazok orvosi ellátásáról, akiknél a szén-monoxid-mérgezés tünetei (fejfájás, há- nyinger) tapasztalhatók. Tájékoztassa az orvost, hogy szén-monoxid belélegzése gyanítható. A tüzelőanyaggal működő készülékek csak szakember által végzett ellenőrzést követően használhatók.


 

Szállítási díj1 290 Ft
Elem típusa AA (2 db)
IP védelmi szint IP20
GyártóEMOS (P56400)
ANRO azonosító16272
Garancia idő1 év
Súly213 g
Kapcsolódó cikkek

Szerszámok és kerti tárolók karácsonyra!

Utoljára frissítve: 2019. december 06.

Nem sikerült megtalálni a tökéletes ajándékot karácsonyra? Válogasson minőségi szerszámaink, barkácseszközeink, kerti tárolóink közül, amelyek bárki számára nagy örömöt jelenthetnek a fa alatt!

Barkácsolásra fel: minőségi HANDY szerszámok

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 02.

Nincs otthon megfelelő szerszám? A szomszéd se tud kölcsönadni? Ne kerüljön ebbe a helyzetbe, válasszon minőségi szerszámaink közül, amelyek garantáltan megoldanak minden problémát!

Egészségvédelem értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 2
100.0% 2
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: EMOS Szén-monoxid érzékelő, fehér
Kategória: Egészségvédelem » AA (2 db) » IP20
Cikkszám: P56400
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 213 gramm
P: AL-C-09-02

Asztali nézet megjelenítése