Vintage LED lámpák (E27) borostyán burával

Utoljára frissítve: 2016 augusztus 25, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Vintage, retro E27-es LED lámpák borostyán burával

Izzószálas vintage lámpák

Az első generációs Edison fényforrásokhoz hasonló, úgynevezett "Vintage" lámpák a reneszánszukat élik. Ezek a borostyán burás fényforrások hagyományos wolfram izzószálat tartalmaznak, azonban a hagyományos izzóktól eltérően itt nem a nagy fénykihozatal, hanem a dekoratív megjelenés a fontos.

Éppen ezért ezek a fényforrások sokkal hosszabb izzószálakat tartalmaznak, azonban ezek a szálak nincsenek olyan vékonyra húzva, mint a modernnek számító halogén izzók esetében. A vastagabb és hosszabb szálak alacsonyabb fénysűrűséget eredményeznek, illetve a hosszú izzószálak tetszőleges alakban helyezhetőek el a lámpa burában.

Edison izzószálas hagyományos dekorációs izzók

Ezzel a megoldással hangulatos világítások hozhatóak létre, ráadásul mivel a fénysűrűség alacsony, így ezek az izzók kevésbé vakítanak, mint hagyományos társaik. A megoldás egyetlen hátránya a magas energiafelhasználás, és a hosszú wolfram szál miatt a rezgésekkel szembeni érzékenység.

Vintage lámpák Chip On Glass leddel

A fenti hátrányok kiküszöbölésére alkalmasak a legújabb fényforrásaink, a Vintage vagy Retro elnevezésű LED lámpák. Jelenleg minden elérhető Vintage lámpa 230V-os E27-es foglalatba illeszkedik, de reméljük a gyártók legalább az E14-es foglalatú fényforrásokat is hamarosan rendelkezésünkre bocsájtják.

A Chip On Glass ledek megjelenéséig a LED lámpák designja nem tudott túlságosan változatos lenni. Általában egy alumínium lapra szerelték fel a lapos ledeket, majd egy átlátszó, vagy opál burával takarták a világító egységeket. A Chip On Board ledek azonban hosszú, pálcika alakú fényforrások, melyeket már nagyobb tervezői szabadsággal lehet a LED lámpákon belül felhasználni. Ekkor jöttek létre az ezekkel a ledekkel készült, úgynevezett szálas, izzószálas, vagy filament LED lámpák.

A Vintage LED lámpák belsejében is Chip On Glass ledek találhatóak, melyek a technológiából adódóan kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, hiszen minden befektetett 1 Watt energia árán 100 lumen fényáram létrehozására képesek, ez a hagyományos Vintage izzók esetén 8-13 lumen között van.

A formai választék egyenlőre még alatt van a hagyományos izzószálas típusoknak, de négy különböző típus máris elérhető, és várjuk a választék további bővülését.

Ebben a hónapban a Vintage LED lámpákból két új forma jelent meg, az első a T30-as elnevezésű, rúd alakú LED lámpa. 300 mm hosszú és 30 mm átmérőjű, így jellemzően csak nyitott burás, vagy bura nélküli csillárokba alkalmas. Két teljesítménnyel érhető el: 5 Watt és 7 Watt, mellyel a 45 Wattos és 60 Wattos hagyományos fényforrások válthatóak ki.

Vintage E27-es T30 rúd LED lámpák borostyán burával

A másik két Vintage LED lámpa gömb alakú: G95-ös és G125-ös típus, azaz 95 mm, illetve 125 mm átmérőjű. Teljesítményeit tekintve a kisebb 4 Wattos, ami a 40 Wattos izzót váltja, a nagyobbik pedig 8 Wattos, mely a 65 Wattos izzók helyett alkalmazható.

Vintage E27-es G95 és G125 nagygömb LED lámpák borostyán burával

A Vintage fényforrások egyedi jellemzője, hogy a színhőmérséklet Kelvinben kifejezve alacsonyabb a szokásos meleg fehér fényű lámpáknál, azaz melegebb, sárgás-pirosas fényük van. A színhőmérséklet 2200 Kelvin, ami extra meleg fehérnek felel meg. Az alacsonyabb színhőmérséklet segít egyszerűen elérni a retro érzést, otthonos hangulatot varázsol. A Vintage LED lámpák is ugyanezzel az extra meleg 2200 Kelvines színhőmérséklettel kaphatóak.

Áruházunk kínálatában a Vintage LED lámpákhoz alkalmas csillárok és mennyezeti lámpatestek is nagy választékban elérhetőek!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
350 lumen
88 lumen/Watt
300°
64 mm
143 mm
E27 LED izzó Vintage filament (4W/300°) ST64 Körte - meleg fehér
4 Watt Extra meleg
Raktáron: 21 darab
Ár: 1 390 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
700 lumen
100 lumen/Watt
300°
30 mm
300 mm
E27 LED izzó Vintage filament (7W/300°) T30 - Rúd extra meleg fehér
7 Watt Extra meleg
Érkezik: 2023.04.05. (5 darab)
Ár: 3 190 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
800 lumen
100 lumen/Watt
300°
125 mm
180 mm
LED lámpa E27 Filament (8W/300°) Vintage G125 - 2200K
8 Watt Extra meleg
Raktáron: 5 darab
Ár: 3 490 Ft /darab
Vásárlói képek
Hangulatos világítás fényfüzérrel és vintage fényforrásokkalAz udvar hangulatáért felelős fényfüzér vintage fényforrásokkalFényfüzér extra meleg fehér vintage lámpákkal 5db 1,5 m-es kötéllámpa a gerenda fölött összekötveSearchlight Olsson és Indiana csillárok dekor led fényforrássalBudapesti borbolt világítása borospalackból kialakított lámpákkal Retro filament LED izzó Lumina Tangram dizájn asztali lámpábanANRO bemutatóterem kezdetekNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírás

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
693.800+ elégedett vásárló
465.800+ raktáron lévő termék
184.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került!

Asztali nézet megjelenítése