Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Vintage LED lámpák (E27) borostyán burával

Frissítve: 2016 augusztus 25, csütörtök Magazin: Bemutatók, tesztek
Vintage, retro E27-es LED lámpák borostyán burával

Izzószálas vintage lámpák

Az első generációs Edison fényforrásokhoz hasonló, úgynevezett "Vintage" lámpák a reneszánszukat élik. Ezek a borostyán burás fényforrások hagyományos wolfram izzószálat tartalmaznak, azonban a hagyományos izzóktól eltérően itt nem a nagy fénykihozatal, hanem a dekoratív megjelenés a fontos.

Éppen ezért ezek a fényforrások sokkal hosszabb izzószálakat tartalmaznak, azonban ezek a szálak nincsenek olyan vékonyra húzva, mint a modernnek számító halogén izzók esetében. A vastagabb és hosszabb szálak alacsonyabb fénysűrűséget eredményeznek, illetve a hosszú izzószálak tetszőleges alakban helyezhetőek el a lámpa burában.

Edison izzószálas hagyományos dekorációs izzók

Ezzel a megoldással hangulatos világítások hozhatóak létre, ráadásul mivel a fénysűrűség alacsony, így ezek az izzók kevésbé vakítanak, mint hagyományos társaik. A megoldás egyetlen hátránya a magas energiafelhasználás, és a hosszú wolfram szál miatt a rezgésekkel szembeni érzékenység.

Vintage lámpák Chip On Glass leddel

A fenti hátrányok kiküszöbölésére alkalmasak a legújabb fényforrásaink, a Vintage vagy Retro elnevezésű LED lámpák. Jelenleg minden elérhető Vintage lámpa 230V-os E27-es foglalatba illeszkedik, de reméljük a gyártók legalább az E14-es foglalatú fényforrásokat is hamarosan rendelkezésünkre bocsájtják.

A Chip On Glass ledek megjelenéséig a LED lámpák designja nem tudott túlságosan változatos lenni. Általában egy alumínium lapra szerelték fel a lapos ledeket, majd egy átlátszó, vagy opál burával takarták a világító egységeket. A Chip On Board ledek azonban hosszú, pálcika alakú fényforrások, melyeket már nagyobb tervezői szabadsággal lehet a LED lámpákon belül felhasználni. Ekkor jöttek létre az ezekkel a ledekkel készült, úgynevezett szálas, izzószálas, vagy filament LED lámpák.

A Vintage LED lámpák belsejében is Chip On Glass ledek találhatóak, melyek a technológiából adódóan kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, hiszen minden befektetett 1 Watt energia árán 100 lumen fényáram létrehozására képesek, ez a hagyományos Vintage izzók esetén 8-13 lumen között van.

A formai választék egyenlőre még alatt van a hagyományos izzószálas típusoknak, de négy különböző típus máris elérhető, és várjuk a választék további bővülését.

Ebben a hónapban a Vintage LED lámpákból két új forma jelent meg, az első a T30-as elnevezésű, rúd alakú LED lámpa. 300 mm hosszú és 30 mm átmérőjű, így jellemzően csak nyitott burás, vagy bura nélküli csillárokba alkalmas. Két teljesítménnyel érhető el: 5 Watt és 7 Watt, mellyel a 45 Wattos és 60 Wattos hagyományos fényforrások válthatóak ki.

Vintage E27-es T30 rúd LED lámpák borostyán burával

A másik két Vintage LED lámpa gömb alakú: G95-ös és G125-ös típus, azaz 95 mm, illetve 125 mm átmérőjű. Teljesítményeit tekintve a kisebb 4 Wattos, ami a 40 Wattos izzót váltja, a nagyobbik pedig 8 Wattos, mely a 65 Wattos izzók helyett alkalmazható.

Vintage E27-es G95 és G125 nagygömb LED lámpák borostyán burával

A Vintage fényforrások egyedi jellemzője, hogy a színhőmérséklet Kelvinben kifejezve alacsonyabb a szokásos meleg fehér fényű lámpáknál, azaz melegebb, sárgás-pirosas fényük van. A színhőmérséklet 2200 Kelvin, ami extra meleg fehérnek felel meg. Az alacsonyabb színhőmérséklet segít egyszerűen elérni a retro érzést, otthonos hangulatot varázsol. A Vintage LED lámpák is ugyanezzel az extra meleg 2200 Kelvines színhőmérséklettel kaphatóak.

Áruházunk kínálatában a Vintage LED lámpákhoz alkalmas csillárok és mennyezeti lámpatestek is nagy választékban elérhetőek!

A fenti termékeket azonnal meg is vásárolhatja!

1.

2 év 400 lumen
300°
95 mm
140 mm
E27 LED izzó Vintage filament (4W/300°) G95 - extra meleg fehér 4 Watt Extra meleg
V-TAC
E27 LED izzó Vintage filament (4W/300°) G95 - extra meleg fehér
Raktáron: 2 darab

Ár: 2 145 Ft /darab

2.

2 év 500 lumen
300°
64 mm
139 mm
E27 LED izzó Vintage filament (6W/300°) ST64 - meleg fehér 6 Watt Extra meleg
V-TAC
E27 LED izzó Vintage filament (6W/300°) ST64 - meleg fehér
Raktáron: 5 darab

Ár: 1 715 Ft /darab

3.

2 év 700 lumen
300°
30 mm
300 mm
E27 LED izzó Vintage filament (7W/300°) T30 - Rúd extra meleg fehér 7 Watt Extra meleg
V-TAC
E27 LED izzó Vintage filament (7W/300°) T30 - Rúd extra meleg fehér
Raktáron: 2 darab

Ár: 2 535 Ft /darab

Vásárlói képek

Budapesti borbolt világítása borospalackból kialakított lámpákkal Retro filament LED izzó Lumina Tangram dizájn asztali lámpábanANRO bemutatóterem kezdetekNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírásNincs leírás

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

×

    Asztali nézet megjelenítése