Mennyezeti LED világítás ötletek

Utoljára frissítve: 2022 október 11, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

Amikor úgy döntünk, hogy felújítjuk otthonunk enteriőrjét, idővel elkerülhetetlenül szembejön velünk a világítás kialakításának dilemmája. Az emberek általában nem szoktak túl sok gondot fordítani a feladatra, egy-két csillár a nappaliba és néhány álló vagy asztali lámpa szétszórva a lakásban, és máris befejezettnek tekintik a műveletet. Pedig jól átgondolt tervezéssel nemcsak elegendő fényt juttathatunk a ház vagy lakás helyiségeibe, hanem egyben varázslatos hangulatot csempészhetünk a szürke hétköznapokba. Cikkünkben különféle mennyezeti LED világítás ötletek, tippek és megoldások olvashatók, amelyekből mindenki ihletet meríthet álmai otthonának megvalósításához!

Inspiráló mennyezeti LED világítás ötletek - gipszkartonos hangulatvilágítás és függesztett csillár a hálóban

 

Mennyezeti LED világítás ötletek: milyen típusú fények jöhetnek szóba?

A mennyezeti LED világítás ötletek kialakítása előtt érdemes tisztában lenni, hogy pontosan milyen típusú fényekben gondolkodjunk. Sokan már ennél a lépésnél elbuknak, miután nem szentelnek elég figyelmet annak, hogy az egyes lámpatesteket mikor mire fogják használni. Ami a fényforrások felhasználási körülményeit illeti, három fő csoportot különíthetünk el: az általános, a funkcionális és a dekorációs világítást. Természetesen nem szükséges az összes szobába elhelyezni a három típus mindegyikéből, de olykor mindenképp ajánlott kombinálni azokból egyet-egyet.

Általános világítás

Az általános vagy környezeti megvilágítások körébe sorolhatók azok a fényforrások, amelyek az egész helyiségben egyenletesen szétszórják a fényt. Ezeket a lámpákat kapcsoljuk fel először a főkapcsoló segítségével, amikor belépünk a nappaliba vagy a hálóba. Az elhelyezésükkel elegendő fényt biztosíthatunk a szobában – érdemes azonban tisztában lenni vele, hogy ezek a fényforrások alapjaiban határozzák meg a hangulatot. Így amikor a különféle mennyezeti LED világítás ötletek között szemezgetünk, mindenképp tartsuk észben ezt a szempontot is.

Mennyezeti LED világítás ötletek otthonra - egy darab mennyezeti lámpa világítja be a szobát

 

Funkcionális megvilágítás

A funkcionális megvilágítás az otthoni fényforrások egy következő, de korántsem elhanyagolható változata. Ide tartoznak azok a lámpák, amelyek irányított fényt bocsátanak ki, és kifejezetten egy adott térrészt világítunk meg velük, általában alkalmanként. Ide sorolhatók az íróasztali lámpák, állólámpák vagy állítható függesztékek, amelyeket olvasáshoz, leckeíráshoz vagy munkavégzéshez használunk. Lokális fényüknek köszönhetően elegendő világosságot biztosítanak a nagyobb koncentrációt igénylő tevékenységekhez, így nem kell szemünket túlzottan megerőltetni.

Inspiráló mennyezeti LED világítás ötletek: helyi világítás állólámpával és asztali lámpával.
 

Dekorációs megvilágítás

Végezetül szót kell ejteni a dekor- vagy hangulatfényekről: ezek adják meg világítás tekintetében otthonunk számára az igazi egyediséget és stílust. A használatukkal odavonzhatjuk a tekintetet egy kívánt tárgyra, vagy különleges hatást érhetünk el a hálóban vagy a gyerekszobában. A dizájn céllal telepített fényforrásokkal garantáltan feldobhatjuk a baráti találkozókat vagy a családi játékesteket. A legnépszerűbb megoldások között említhetők a rejtett világítások, a dekoratív fényfüggönyök és a kreatívan elhelyezett süllyeszthető lámpatestek.

Mennyezeti LED világítás ötlet: gipszkarton mögé rejtett LED szalag és falfülkébe épített spotvilágítás.

 

Mennyezeti LED világítás ötletek: miket tartsunk szem előtt tervezéskor?

A mennyezeti LED világítás ötletek kialakításakor feltétlenül gondoljunk át néhány szempontot, amelyek nagymértékben megkönnyíthetik a dolgunkat a továbbiakban:

  • Elsősorban milyen funkciót tölt majd be az adott szoba? Mire fogjuk használni a mindennapok alkalmával?
  • A nap melyik szakában szokott lenni a legnagyobb forgalom a helyiségben?
  • Mennyi természetes fény jut be a szobába? Milyen mértékben tudjuk azt hasznosítani?
  • Kik fogják a helyiséget elsősorban használni?
  • Vannak-e a házban vagy lakásban olyan dísztárgyak, térrészek vagy bármi egyéb, amire mindenképp szeretnénk felhívni a figyelmet?

Ha ezeket a kérdéseket megválaszoltuk, már jóval zökkenőmentesebben kialakíthatók a mennyezeti LED világítás ötletek otthonunkban anélkül, hogy valamit kifelejtenénk. Sokkal céltudatosabban vásárolhatjuk meg a különböző fényforrásokat, kapcsolókat és szerelvényeket, amelyeket nagyobb eséllyel fogunk tudni optimálisan elhelyezni azokat szerte az ingatlanban.

 

Mennyezeti LED világítás ötletek: nappali és hálószoba

A nappali szokott lenni minden otthon központi helyisége – itt tölti a legtöbb időt együtt a család, és itt szoktak zajlani a baráti összejövetelek. Ezért ebben a szobában mindenképp szükség lesz elegendő fényforrásra. Szerencsére a nappaliban mennyezeti LED világítás ötletek egész sorából válogathatunk a dekoratív csillároktól kezdve a LED paneleken át egészen a beépíthető mennyezeti spot lámpatestekig. Tipp: ha különleges hatást szeretnénk elérni, a polisztirol díszlécbe vagy gipszkarton álmennyezetbe elhelyezett LED szalagokkal igazán magával ragadó rejtett világítást alakíthatunk ki.

Dekoratív csillár, spotlámpa, gipszkarton fény, falikarok: led világítás ötletek konyha.

 

Egy fárasztó nap után ha pihenésre és nyugalomra vágyunk, a hálószobába vesszük az irányt. Ezért fontos, hogy hangulatos és ne túl erős fényekben gondolkozzunk a mennyezeti LED világítás ötletek megtervezése során. A plafonba süllyeszthető és egymástól ritkábban elhelyezett spot lámpák kellemesen szórt megvilágítást szolgáltatnak, ráadásul nem is szükséges mindet egyszerre használni. Egy gyönyörű LED-es függesztékkel vagy egy távirányítós mennyezeti lámpával szintén nem tévedhetünk nagyot, különösen, ha párosítjuk azt egy esztétikus falikarral.

Hálószoba világítási ötletek: mennyezeti LED lámpa.

 

Mennyezeti LED világítás ötletek: konyha és fürdőszoba

A konyhában egyaránt érdemes gondoskodni általános és funkcionális fényforrásokról is. Egyrészt ez a helyiség ad otthont a közös családi étkezéseknek, másrészt a háziasszonyok itt készítik el az ínycsiklandó fogásokat. Egy antik lámpabúra egy nagy fényerejű, energiatakarékos LED izzóval ideális választás, amelyeket kiegészíthetünk egy LED-es konyhapult világítással is a sérülésmentes főzési előkészületek érdekében.

Konyhapult világítás: mennyezeti led világítás ötletek.

 

A mennyezeti LED világítás ötletek megvalósítása a fürdőszobánál abból a szempontból kicsit eltér a többi helyiségtől, hogy ebben az esetben egy párás, nedves környezetről van szó. Így ide mindenképp megfelelő IP védettséggel rendelkező fényforrásokat válasszunk. Ezen felül gondoskodni kell elegendő fénymennyiségről, miután a fürdőben is könnyen előfordulhatnak balesetek. Még egy tipp: ebben a szobában szoktak zajlani a reggeli előkészületek, így ajánlott funkcionális fényeket is telepíteni, mint például fürdőszoba tükör világítást. Ha pedig hamisítatlan wellness hangulatot szeretnénk mosakodás közben, a színváltós LED szalagok jelentik számunkra a legjobb megoldást.

Fürdőszoba világítás ötletek

 

Hasznosnak találta bejegyzésünket? Akkor talán érdekelheti RGB világítás: tökéletes dekoráció című cikkünk is!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
4000 lumen
393 mm
IP20
Design csillámló CCT mennyezeti LED lámpa (40W) távirányítóval, fehér
40 Watt Állítható
Raktáron: 4 darab
Ár: 15 990 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
5000 lumen
432 mm
432 mm
IP20
Emma Mennyezeti csillagos LED lámpa (72W - 5000 lm) távirányítóval, négyzet alakú
72 Watt Állítható
5-7 munkanapon belül
Ár: 26 655 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
6000 lumen
500 mm
IP20
Mennyezeti csillagos LED lámpa (60W - gyémánt) változtatható színhőmérséklet + fényerő állítás
60 Watt Állítható
Raktáron: 5 darab
Ár: 24 390 Ft /darab
4.
TOP
Garancia: 2 év
4000 lumen
395 mm
IP20
Mennyezeti DESIGN LED lámpa (40W - CCT), távirányítóval
40 Watt Állítható
Raktáron: 18 darab
Ár: 15 990 Ft /darab
5.
Garancia: 2 év
6000 lumen
500 mm
IP20
Mennyezeti DESIGN LED lámpa (60W - CCT), távirányítóval
60 Watt Állítható
Raktáron: 4 darab
Ár: 24 590 Ft /darab
6.
TOP
Garancia: 2 év
4000 lumen
465 mm
IP20
Mennyezeti DESIGN LED lámpa, átlátszó szegéllyel (40W - CCT), távirányítóval
40 Watt Állítható
Raktáron: 15 darab
Ár: 15 990 Ft /darab
7.
TOP
Garancia: 2 év
6000 lumen
565 mm
IP20
Mennyezeti DESIGN LED lámpa, átlátszó szegéllyel (60W - CCT), távirányítóval
60 Watt Állítható
Raktáron: 38 darab
Ár: 24 390 Ft /darab
8.
Garancia: 3 év
1800 lumen
390 mm
IP20
Mennyezeti LED lámpa távirányítható, LC8 (24W) fehér Színhőmérséklet és fényerőszabályzás!
24 Watt Állítható
Raktáron: 5 darab
Ár: 19 990 Ft /darab
9.
Garancia: 3 év
5900 lumen
500 mm
IP20
Noah Mennyezeti LED lámpa (82W - 5900 lm) RF távirányítóval
82 Watt Állítható
Raktáron: 1 darab
Ár: 32 589 Ft /darab
10.
Garancia: 2 év
2450 lumen
280 mm
IP20
SMART mennyezeti LED lámpa (24W - 2450lm) Wi-Firől vezérelhető RGB+CCT, dimmelhető
24 Watt RGB+CCT
Raktáron: 5 darab
Ár: 14 990 Ft /darab
11.
Garancia: 2 év
5000 lumen
570 mm
IP20
Sofia Mennyezeti CCT LED lámpa (72W - 5000 lm) távirányítóval, kör alakú, változtatható színhőmérséklet
72 Watt Állítható
Raktáron: 2 darab
Ár: 26 790 Ft /darab
12.
Garancia: 3 év
7110 lumen
520 mm
IP20
Yvette Mennyezeti LED lámpa (90W - 7110 lm) RF távirányítóval
90 Watt Állítható
Raktáron: 1 darab
Ár: 30 889 Ft /darab
Vásárlói képek
Nappali, étkező, konyha modern bútorok, háromszög lámpa és mini panelekHáromszínű, távirányítós lámpa tini szoba világításáhozÚj mennyezeti led lámpaTávirányítós lámpa szobavilágításhozNansy LED mennyezeti lámpa előtér világításMennyezeti lámpák: falon kívüli spotok, csillárok, távirányítós lámpatestekFehér elegáns LED panelekRejtett világítás LED szalag szettből, és fehér led panelekAVIDE mennyezeti LED lámpa természetes fehér színbenAVIDE mennyezeti LED lámpa hideg fehér színhőmérsékletbenAVIDE mennyezeti LED lámpa meleg fehér színhőmérsékletbenAVIDE mennyezeti LED lámpa kikapcsolt állapotában is látványosEgy épülő otthon rejtett világításaDesign csillámló mennyzeti lámpa és Mars mennyezeti burkoló lap Állítható színhőmérsékletű mennyezeti LED lámpa Design csillámló mennyzeti lámpaV-TAC Mennyezeti csillagos LED panel (40W - kör)Csillagos felületű mennyezetlámpa: Nedes LCL636

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
743.300+ elégedett vásárló
465.600+ raktáron lévő termék
195.200+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése