LED panel típusok és világítási ötletek

Utoljára frissítve: 2022 március 23, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek

A LED panel kifejezést alapvetően a fénycsöves lámpatestek kiváltására alkalmas LED lámpatestekre használjuk, mindemellett azonban ma már sokféle ledes mennyezeti lámpa LED panel néven ismert a köznyelvben. A most bemutatásra kerülő LED panelek közös jellemzője, hogy rendelkezik egy olyan homogén világító felülettel, amely csökkenti a káprázást és ezáltal kellemes szórt fényt biztosít bármely helyiségben. Éppen ezért már nem csak az irodákban és üzletekben, hanem nappalikban, konyhákban és fürdőszobákban is gyakori eszköze a fővilágításnak.

Az eltérő igényeknek megfelelve a gyártók számtalan típust hoztak létre, ezeket szeretnénk bemutatni, hogy segítsünk eligazodni a LED panelek világában.

LED panelek - ANRO webáruház

 

A LED panelek műszaki felépítése

Beépített LED fényforrás

A LED panelek belsejében nevéhez méltóan LED fényforrások vannak beépítve, ezek gondoskodnak a kiváló fényerőről. A LED fényforrásokkal akár 80% energiamegtakarítás is elérhető a korábbi halogén és kompakt fénycsöves világítási formákhoz viszonyítva. Teljesítmény tekintetében a 3 Wattos típustól egészen 70 Wattig kínálunk lámpákat, ily módon a 60x60 cm-es fénycsöves armatúrák és a 20 cm átmérőjű kompakt mélysugárzók is kiválthatóak a LED panelekkel. A LED panelből azonban még kisebb, akár 10 cm átmérőjű modellek is kaphatóak, amelyek hangulatvilágításhoz is jól felhasználhatóak.

LED panel beépített LED fényforrás

 

A beszerelt LED chipek színhőmérséklete

Szinte minden típusú LED panel elérhető mindhárom színhőmérsékletben, azaz kapható hideg fehér, természetes fehér és meleg fehér fényű is. Azonban ha a LED panel vásárláskor nem tudunk határozottan dönteni, akkor ma már rendelkezésre állnak a FullColor változatok, amelyek a különböző színhőmérsékletű fehér fények és akár a színes RGB világítás megteremtésére is alkalmasak.

LED panel - a LED chipek színhőmérséklete

 

Speciális bura

Az erős fényű LED chipekből érkező fényt egy speciálisan kialakított fehér színű lap oszlatja el. Ennek jelentősége a vakítás csökkentésében áll, így kevésbé bántja a szemet a lámpa fénye. Másrészt a bura homogén módon teríti a fényt, így egyenletes, kellemes szórt fényt biztosít bármely helyiségben.

LED panel kellemes szórt fénnyel

 

Vékony kialakítás

Fontos jellemző a LED panelek vastagsága, amely mindössze néhány centimétert jelent. Kedveltségüket ez is nagyban elősegítette, hiszen ez a keskeny kialakítás az utólagos falon kívüli szereléseknél és az álmennyezetbe történő besüllyesztéskor is nagyon praktikus. A kis vastagság ráadásul még diszkrétebb megjelenésű lámpatestet eredményez, amely a mai letisztult lakberendezési stílusoknál is keresett.

Ultravékony LED panelek

 

230 Voltos kompatibilitás

A LED-ek meghajtásához általában tápegységre is van szükség, ezt minden LED panelnél tartozékként kínáljuk, a webáruházban feltüntetett ár ezt magában foglalja. Ennek segítségével közvetlenül a 230 Voltos hálózatról használhatóak ezek a LED panelek, így egyszerűen kiválthatóak a korábbi világítótestek.

LED panel tápegység 230 Voltos kompatibilitás

 

Nagy méretű LED panelek

A nagy méretű LED panelek közé soroljuk a 30x60 cm-es, a 60x60 cm-es és a 120x30 cm-es típusok. Ezek legtöbbször az irodák, nagy üzletek, oktatási intézmények, kereskedelmi területek világításában használatosak. Dizájn tekintetében hasonló megjelenésűek, mert mind szögletes, de kis eltérések szoktak lenni a LED panel keretében - habár ez beépítés után szinte láthatatlan.

Vastagságuk 1-2 cm, hiszen a LED chipek a LED panel keretében vannak elhelyezve, így minimálisra csökken a beépítési magasság. A legfőbb különbséget a teljesítmény adja, amelyek 20 Watt és 72 Watt között mozoghat, ezzel akár 6500 lumen fényáram kibocsátására képesek. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően azonban a teljesítmény és a fényáram is folyamatosan emelkedik, ezzel előrejelezve az erősebb fényű lámpatestek jövőbeni megjelenését.

LED panelek kazettás álmennyezetbe

 

Kuriózumként az alábbiakat emelnénk ki:

  • Backlite LED panel: a LED chipek a panel hátoldalára kerülnek beépítésre és onnan világítanak direkt irányba. Kicsit vastagabb LED panelt eredményez, ugyanakkor mivel a LED chipek a megvilágítani kívánt felület felé néznek, ezért jobb fényhasznosítás társul hozzá.
  • Sky LED panel: a LED chipeket takaró előlap nyomtatott mintával érkezik és felhő-égbolt hatást imitál. Feladata a világításon túl a dekoráció, és hogy megteremtse azt az érzést, mintha egy ablakból áradna be a természetes fény!

Sky LED panel - mennyezeti LED lámpa égbolt hatást imitáló előlappal

 

Néhány 60x60 cm-es LED panel gyárilag úgy kerül kialakításra, hogy álmennyezetbe és falon kívüli szereléshez is alkalmas legyen. Többnyire azonban a nagy méretű LED panelek elsősorban kazettás álmennyezetbe építhetőek be, a LED panelhez gyártott kiegészítőkkel azonban más plafontípushoz is alkalmasak:
- falon kívüli kiemelő keret pl. betonfödém esetén,
- rugós rögzítő fül vagy süllyesztő keret pl. gipszkarton szerkezet esetén,
- függesztő sodrony, amellyel bármilyen mennyezetre felszerelhető.

Kiegészítők LED panel mennyezetre szereléséhez

Kis méretű LED panelek

A kis méretű LED közé soroljuk a 30 cm-nél kisebb méretű típusokat. Leginkább lakossági felhasználásra választják ezeket, ugyanakkor az ipari-kereskedelmi világításban is terjednek pl. közlekedők, tárgyalók, konferenciatermek bevilágításakor.

Fizikai felépítésük a nagy méretű társaikhoz hasonló, design tekintetében azonban jóval szélesebb a választék. A kis méretű LED panelek főbb típusai:

Álmennyezeti és falon kívüli LED panelek

Fürdőszobai LED panelek

A fénycsöves világításokat elsősorban por- és páramentes helyen alkalmazták, de a dekoratív LED panelekre a vizes helyiségekben is igényt tartanak a vásárlók. Számukra nyújtanak tökéletes választást az IP44-IP65 minősítésű LED lámpatestek, amelyek biztonsággal telepíthetőek a fürdőszobában és más nedves helyiségekben, akár kültéren is.


Vízálló LED panel fürdőszobaVízvédett LED panel fürdőszoba világításhoz

LED panel típusok és világítási ötletek

Korszerűsítéskor gyakran kerül központba a LED panel, amely modern és esztétikus formája a belső téri világítás kialakításának. Eleinte főleg irodák és tárgyalók világításához használták, ma már azonban a lakásban is gyakran megjelenik. A nappali, a konyha és a közlekedő olyan helyiségek, amelyek igénylik az egyenletes fényt, ehhez a megfelelően kiválasztott LED panelek megfelelő megoldást nyújtanak.

Miután kis- és nagy teljesítményű változatok is elérhetőek a LED panel lámpákból, ezért fővilágításhoz és dekorációs világításhoz is alkalmasak. Most pedig mutatunk néhány ötletet, amely inspirációt nyújthat a LED paneles világításhoz!

Mini garzonlakás LED panel világítássalMini garzonlakás LED panel világítással

 

Nappali mini LED panelNappali mini LED panel

 

Gyerekszoba süllyesztett LED panelGyerekszoba süllyesztett LED panel

 

Étkező gipszkarton mennyezeti LED panelekkelÉtkező gipszkarton mennyezeti LED panelekkel

 

Szállodai szoba LED panelSzállodai szoba LED panel

 

Fürdőszobai LED panelekFürdőszobai LED panelek

 

Recepció LED panel Recepció 60x30 cm-es LED panel

 

Számítógépes munkahely LED panel világításSzámítógépes munkahely LED panel világítás

 

Konferenciaterem LED panelekKonferenciaterem LED panelek

 

Iroda kazettás álmennyezetbe szerelt LED panelekkelIroda kazettás álmennyezetbe szerelt LED panelekkel

 

LED panelek az ANRO Webáruházban

Az ANRO webáruházban jelenleg 10 gyártótól majdnem 500-féle különböző típusú LED panelt kínálunk, jellemzően raktárról, a mihamarabbi gyors kiszolgálás érdekében. Tekintse meg kínálatunk és vásároljon most: LED panelek.

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 2 év
3600 lumen
IP44
Fehér
90 lumen/Watt
Capri slim LED panel (600 x 600mm) 40W - hideg fehér IP44 - fürdőbe is
40 Watt Hideg fehér
Raktáron: 1 darab
Ár: 15 390 Ft /darab
2.
Garancia: 2 év
3600 lumen
IP20
Fehér
90 lumen/Watt
Design LED panel Avar (600 x 600 mm) 40W - természetes fehér
40 Watt Természetes
Raktáron: 10 darab
Ár: 12 060 Ft /darab
3.
TOP
Garancia: 2 év
1400 lumen
IP20
Hideg fehér
Fehér
ECO LED panel (négyzet alakú) 18W - hideg fehér
18 Watt
Raktáron: 57 darab
Ár: 3 390 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
1100 lumen
IP20
180 mm
RGB+CCT
Fehér
FullColor LED panel (kör alakú) 12W - RGB+CCT, fényerőszabályozható
12 Watt
10-30 munkanapon belül
Ár: 17 290 Ft /darab
5.
Garancia: 2 év
1500 lumen
IP20
225 mm
Meleg fehér
Króm
Króm LED panel (kör alakú) 18W - meleg fehér
18 Watt
5-7 munkanapon belül
Ár: 3 890 Ft /darab
6.
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (60x60x7,6cm) ADTR-H, összeszerelt
5-7 munkanapon belül
Ár: 9 150 Ft /darab
7.
TOP
Garancia: 2 év
Fehér
LED panel kiemelő, falonkívüli beépítőkeret (120x30x5cm) lapraszerelt, csavaros
Raktáron: 48 darab
Ár: 5 890 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
Acél
LED panel rugós rögzítő szett: gipszkarton síkjára történő beépítéshez
Raktáron: 55 csomag
Ár: 970 Ft /csomag
9.
Garancia: 3 év
420 lumen
IP20
Természetes
Fehér
Süllyeszthető LED panel fehér (120 mm - négyzet) 6W - természetes fehér LPL221
6 Watt
5-7 munkanapon belül
Ár: 2 609 Ft /darab
10.
Garancia: 3 év
960 lumen
IP20
Természetes
170 mm
Fehér
Süllyeszthető LED panel fehér (170 mm - kör) 12W - természetes fehér LPL123
12 Watt
5-7 munkanapon belül
Ár: 3 560 Ft /darab
Vásárlói képek
Hideg led előszoba lámpaElőszoba lámpaLED panelek otthoni és irodai felhasználásra egyaránt, nagy választékban, raktárról kaphatók!Távirányítóról és fali vezérlővel működtethető LED világítások egy modern nappalibanLED panel világítás gipszkarton párkánybanNappali álmennyezet süllyesztethető LED panellel és RGB LED szalaggalNappali álmennyezet RGB LED szalaggal a megfelelő hangulatértNappali álmennyezet Avar LED panellel és RGB LED szalaggalNappali álmennyezet Avar LED panellelNappali álmennyezetHálószoba rejtett világítással és süllyesztehtő LED panelekkelKözlekedő rejtett világításaSüllyeszthető LED panelekFolyosó szeletelt kő mintás PVC falpanelell szépen kivitelezveGarázs ECO LED panelekkel megvilágítva Avar függeszték: 40 wattnyi led fény világít négyzet alakbanDesign LED csillár - Kanlux Avar LED világítótestAvar - világító led keret felfüggesztett szereléssel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.600+ elégedett vásárló
472.200+ raktáron lévő termék
205.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése