Hulladékkezelés - takarékoskodás

Utoljára frissítve: 2022 május 18, szerda Magazin: Karbonsemlegesség 2023-ra!

Nem nyomtatunk feleslegesen

Mivel rengeteg csomagot készítünk el naponta, így rengeteg nyomtatópatronra és papírra volt szükségünk, mind a számlák, mind a postai címiratok elkészítéséhez. A felesleges nyomtatások elkerülésére a következő intézkedéseket hoztuk:

  • Áttértünk a digitális számlázásra
  • A postai etikettek nyomtatását hőpapíros nyomtatóval végezzük

Ez évente több mint egy raklap A4-es papír és 15-20 db nyomtatótoner fel nem használását eredményezte.

 

Hulladékkezelés

A hulladékkezelést már a cég indításakor is komolyan vettük, persze a tevékenységünknek köszönhetően nem volt túl nehéz dolgunk. Az árumozgatás és csomagolás során főképp papír és műanyag hulladékunk keletkezik, melyeket szelektáltan gyűjtjük, majd a helyi hulladékkezelőnek átadjuk újrahasznosításra.

 

Miért jó a hulladékprés / hulladékbálázó?

A 2017-es évben egy új telephelyre költöztünk, és mivel itt még nem volt minden szabad felület kihasználva, beszereztünk egy hulladékprést. A présnek két előnye van:

  • csökken a hulladék térfogata
  • könnyen mozgatható bálákat készít
  • így kisebb helyet foglal, azaz ritkábban kell időt és energiát pazarolni a hulladékszállításra

Dixi-3 hulladékprés, a szelektív gyűjtéshez és tároláshoz
Dixi 5 S-K hulladékprés 6 tonna nyomóerővel

 

A választásunk egy Dixi 5 S-K hidraulikus présre esett. A motor teljesítménye 1.5 kW, ezzel 6 tonnás nyomóerőt képes kifejteni. Ez egy kicsit soknak tűnhet, de a használat során én inkább csak éppen elegendőnek ítélem. Lesz még hulladékprés beszerzésünk, akkor már mindenképpen nagyobb teljesítményűt fogunk választani.

 

Szelektív hulladékgyűjtő konténer
Préssel bálázott papírhulladék

 

A kimenetet tekintve ~70x70x55 cm-es bálákat készít, melyek súlya nyilván a hulladék típusától függ, de olyan 40-50 kilogramm. Ezért fel kell készülni arra, hogy a kész bálákat kézi erővel nem nagyon lehet mozgatni, vagy egy kiskocsi vagy egy béka mindenképpen szükséges lesz.

 

Szelektív hulladékgyűjtés

A hulladék szelektív gyűjtése a cég teljes területén könnyen megoldható. Az alkalmazotti oldalról nálunk az a módszer vált be, hogy egységes színű gyűjtőket helyeztünk el mindenhol, így bármelyik munkaállomás mellett dolgozik is valaki, tudja, hogy melyik hulladékot melyik színű kukába kell helyezni.

 

Szelektív hulladékgyűjtő kukák a csomagolási teróleten is
Egységes színekkel könnyebb a hulladék szelektálás

 

A szelektív gyűjtés halála az, ha valaki nem tudja eldönteni, hogy az éppen a kezében lévő hulladékot mibe kell dobni. Érdemes ezért megvizsgálni a hulladékok keletkezésének a helyét, és pl. ha a pihenőben sok alumínium üdítősdoboz kerül felhasználásra, akkor annak jelöljünk ki külön szemetest

 

Az ANRO Épületdíszítés Kft. folyamatosan a minél hatékonyabb és kisebb karbonlábnyomú működésre helyezi a hangsúlyt. Ennek fontos eleme a LED világítás is, melyet közvetlenül értékesítünk is kedves vásárlóinknak! Hatalmas választékban kínálunk különféle LED szalagokat, LED lámpákat, LED paneleket és különböző ipari LED lámpatesteket! Ezek legnagyobb része, raktárról, azonnal elérhető! Ha szimpatikusnak tartjátok környezetvédelmi törekvéseinket, kérjük, támogassatok minket azzal, hogy a szükséges termékeket tőlünk szerzitek be!

Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 1 év
Papírkosár
Fekete
11 liter
Basic papírkosár (11L) - Fekete színű műanyag szemeteskuka
Raktáron: 6 darab
Ár: 949 Ft /darab
2.
Garancia: 1 év
Papírkosár
Szürke
11 liter
Basic papírkosár (11L) - Szürke színű műanyag szemeteskuka
Raktáron: 5 darab
Ár: 949 Ft /darab
3.
Garancia: 1 év
Billenő
Fehér
9 liter
Click-it billenő fedeles szemetes (9L) - Fehér színű műanyag kuka
Raktáron: 6 darab
Ár: 2 390 Ft /darab
19 év szakmai tapasztalat
835.200+ elégedett vásárló
459.500+ raktáron lévő termék
212.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése