Villamos szerelvények a lakásban

Utoljára frissítve: 2023 november 08, szerda Magazin: Bemutatók, tesztek
A villamos hálózatok szerelése speciális ismereteket és kellő óvatosságot igényel, így ezen a területen nem ajánlottak a házilagos kivitelezési megoldások. A villanyszerelő munkája széles területre terjed, mely közrefogja az épületek, családi házak villamos hálózatának kialakítását, karbantartását, javítását, a szerelvények felszerelését és az elektromos berendezések bekötését egyaránt. Hogy a lakásban kialakított elektromos hálózat többszöri átrendezés után is praktikus és kényelmesen használható legyen, már a tervezés folyamatában át kell gondolni az egyes helyiségekben végzett tevékenységeket, illetve ennek függvényében a szükséges kapcsoló és konnektor igényeket. Kínálatunkból bizalommal ajánljuk a modern Schneider Asfora szerelvényeket, melyek 6 színben és rengeteg funkcióban kaphatóak. A különlegesebb megjelenést keresők számára pedig a Schneider Sedna Design kapcsolócsalád lehet megfelelő választás!  
 

A szerelvények telepítése - kapcsolók, konnektorok felszerelése:

 
Az épület-villanyszerelés során legfontosabb a biztonság és a balesetmentes működés, a különböző elektromos szerelvényeket is ennek megfelelően kell szakszerűen bekötni. A háztartásban alkalmazott szerelvények lehetnek süllyesztett vagy falon kívüli szerelésűek, melyből a süllyesztett változatok mindig esztétikusabbak, hiszen belesimulnak a falfelületbe, ezáltal kevésbé tűnnek ki a környezetükből. Süllyesztett szerelvény alkalmazásakor szerelvénydoboz szükséges, ahol a kapcsolókat, dugaljakat pl. körmös-csavaros rögzítési lehetőséggel rögzíthetjük a dobozhoz.
 

A szerelvények általános elhelyezési magassága:

 
  • kapcsolók esetében (pl. világításkapcsolók, csillárkapcsolók, villanykapcsolók, csengőkapcsolók, fényerőszabályzók, termosztátok) a járószint felett ~115 vagy ~140 cm-rel,
  • dugaszolóaljzatok esetében (pl. hálózati csatlakozó aljzatok, informatikai csatlakozók, telefonaljzatok, hangszóró kivezetők) ez a magasság a padló szintjétől ~40 cm,
  • akadálymentesített közegben a villamossági szerelvények elhelyezése ~85-110 cm közötti magasságban ajánlott.
 

Kapcsolók és dugaljak cseréje

 
A falon lévő szerelvények 5-15 évente cserét igényelnek, ennek oka főként az elöregedés, elhasználódás. Ugyanakkor Magyarországon ez a gyakorlat nem honosodott meg, teljesen nyilvánvaló okok miatt. Arra érdemes figyelni, hogy ha a szerelvények üzemeltetésekor szikrázó / sercegő hangot hallunk, akkor azokat a szerelvényeket érdemes mihamarabb kicserélni, lévén az érintkezők már elkezdtek oxidálódni, a kapcsoláskor az áram már a vékony oxidrétegen is áthúz, még mielőtt a valós fémes érintkezés megtörténne. Ez öngerjesztő folyamat, egy idő után játszani kell vele, hogy működjön, nem kell hozzátenni, hogy ez már egyáltalán nem biztonságos!
 
Az évek során a különböző szerelvény gyártók (Legrand, Schneider, Panasonic, Kanlux) dizájnosabb és komfortosabb aljzatokat terveztek, melyek a különböző igényeket is jobban kiszolgálják és igyekeznek olyan anyagokat felhasználni, melyek jó ellenállást tanúsítanak az öregedés / oxidáció ellen is.
 
A kapcsolók többnyire világítás kapcsolására, a nyomógombok csengetésre, vagy relé működtetésére szolgálnak, a dugaljak pedig a villamos fogyasztók csatlakoztatására alkalmasak. A különböző elektromos berendezések gyakran igényelnek saját konnektort (pl. hűtőgép), de ezeken felül az alkalmilag használt eszközöknek (pl. porszívó, borotva) is érdemes számítani további aljzatokat. A kevés csatlakozóaljzat fennakadást eredményezhet, ezért szükséges, hogy az egyes helyiségekre lebontva alaposan átgondoljuk a telepíteni kívánt aljzatok számát.
 

Top Schneider Asfora termékeink 2024. február hónapban

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 

A lakás különböző részeinek szerelvénylistája avagy: Hová milyen kapcsolót, hány konnektort érdemes beépíteni?

 
Alapelv a konnektorok elhelyezésével kapcsolatban, ami az egész házra, minden szobára érvényes:
Mindenhová, falanként 2-2 db földelt konnektor aljzat (védőérintkezős dugalj), valamint a világítás kialakításától függően 1-2 darab fali világításkapcsoló. Ez soknak tűnhet, hiszen beköltözés után a dugaljak 60-80%-a kihasználatlan lesz. Azonban arra gondoljunk, hogy frissen épített házunkat vagy felújított lakásunkat nemcsak évekig, hanem évtizedekig, sőt akár generációkon át is használni fogjuk. Az meg hosszú idő, addig a berendezés és a használt technológia, a design is sokat változik, de egyben biztosak lehetünk: áramra szükség lesz, így a plusz konnektorok a későbbiekben garantáltan ki lesznek használva
 
Tipikus példa: 4 évig semmi nem volt ebben a konnektorban, most meg ott alámpa és a telefon töltő is... változnak az igények.
 
Tipikus példa: 4 évig semmi nem volt ebben a konnektorban, most meg ott a lámpa és a telefon töltő is... változnak az igények.
 
Hogy így drágább? Igen, drágább. Mondjuk konnektoronként 2 ezer Forint és akkor már rendesen be van a fal csövezve, illetve nem a leghitványabb dugaljat választottuk. Funkció változáskor / átrendezéskor cserébe bármelyik falon van konnektor. És ha utólag kell bevésni egyet a falba? Falvésés, kevesebb szerencse esetén födém vagy aljzat bontás, csövezés, gipszelés, vezetékek behúzása. Majd jöhet a szobafestő javítani, csiszolni, festeni. Ha így nézzük akkor máris milyen olcsó eleve több konnektort beépíteni.
 
Internet - hálózati / LAN csatlakozók
Bár 2019-ben a hálózati kommunikáció javarészt már WiFi-n keresztül történik, és valószínűleg ez a trend tovább folytatódik, ettől függetlenül én mindenképpen javasolnék egy-két UTP aljzatot a házban, hiszen az internet még sokáig dróton lesz, illetve így bármikor el lehet helyezni a házon belül is újabb routereket / AP-ket a megfelelő WiFi jelszint elérése érdekében.
 
 
LAN csatlakozó a tűzhely mellett - ki tudja mikor lesz internetes sütőnk.
 
LAN csatlakozó a konyhapulton: velem nem b.. babráltok ki!
 
Előszoba:
Kétoldali járás esetén javasolt mindkét oldalról biztosítani a világítás kapcsolását, ha van kültéri világítás, akkor annak kapcsolóiból érdemes ide is tenni egyet, hogy a házból le tudjuk kapcsolni a kinti világítást. Dugaljból 1-2 darab elegendő.
 
>A bejárati ajtóhoz tegyünk két kapcsolót legalább: ami a külső és ami a belső világítást kapcsolja.
 
A bejárati ajtóhoz tegyünk két kapcsolót legalább: ami a külső és ami a belső világítást kapcsolja.
 
Nappali:
több mennyezeti világítást (pl. általános világítás, rejtett világítás) érdemes külön kapcsolhatóvá tenni, de fővilágításokhoz fényerőszabályzós kapcsolót is szerelhetünk. Túlfeszültség védelemmel ellátott földelt konnektor dugaljat igényelhet ebben a helyiségben a televízió, házimozi, számítógép, de az időszakonként használt berendezésekhez is számolhatunk plusz dugaljakat pl. mobiltelefon töltő, állólámpa, takarításhoz használt porszívó. A televíziócsatornák vételéhez süllyesztett TV csatlakozó, az internet és telefon hálózat kiépítéséhez kommunikációs csatlakozókat is beépíthetünk az esztétikus látvány érdekében.
 
A nappali egyik kapcsolósora: fővilágítás, rejtett világítás és a fürdőszoba fényeeinke kapcsolása.
 
A nappali egyik kapcsolósora: fővilágítás, rejtett világítás és a fürdőszoba fényeinek kapcsolása.
 
Étkező:
az asztal fölé függesztett központi világítótesthez fényerőszabályzós kapcsolót is építhetünk így könnyen a hangulathoz, alkalomhoz szabhatjuk a világítás erősségét. Hálózati aljzatból falanként 1 darab földelt típus elegendő, amíg az igények meg nem változnak :)
 
Konyha:
A konyhában a fővilágítás mellett további helyi világítások is szükségesek lehetnek, a lámpakiállások-kapcsolók helyét ennek megfelelően kell tervezni. Igyekezzünk a használat helyére tenni a kapcsolókat is, tehát pl. a konyhapult világítás kapcsolója ne a konyhafalon legyen valahol, hanem legyen a konyhapulton, ahol egyébként is használjuk. Itt is és a fürdőszobában is érvényes a dupla szorzó: tegyünk bőven lámpát, lámpa kiállást mert egy konyha világításához SOK FÉNY KELL! Dolgozni is fogunk it, illetve a magyarországi családok nagy részének a konyha a központi találkozóhelye, itt töltünk a legtöbb időt, a gyerekek a konyhában tanulnak míg anyu főz. Legyen nekik világosság!.
 
A kapcsolókat próbáljuk meg minél közelebb helyezni a használati ponthoz: LED pultvilágítás, kapcsolója ott van alatta.
 
A kapcsolókat próbáljuk meg minél közelebb helyezni a használati ponthoz: LED pultvilágítás, kapcsolója ott van alatta.
 
Rendszerint itt kell a legtöbb hálózati csatlakozást kialakítani, hiszen itt a legszélesebb a működtethető háztartási berendezések száma (pl. mikrosütő, olajsütő, kávéfőző, kenyérpirító, daráló, robotgép, vízforraló, citromfacsaró, grillsütő, és még ezer dolog). Egyes konyhai eszközöknek külön áramkört érdemes tervezni pl. tűzhely, hűtőgép, mosogatógép számára. Jó kiindulási pont, ha összeszámoljuk, hogy hány darabra lesz szükség, majd megszorozzuk kettővel. És még úgy sem lesz elegendő, de szerencsére ezen helyzetek kezelésére születtek meg a rejtett elosztók.
 
Annak ellenőre, hogy bőven ráterveztünk, a konyhaszigetbe csak be kellett építeni egy rejtett elosztót, mert nem lett elég a konnektor.
 
Annak ellenőre, hogy bőven ráterveztünk, a konyhaszigetbe csak be kellett építeni egy rejtett elosztót, mert nem lett elég a konnektor.
 

Top Panasonic Karre Plus termékeink 2024. február hónapban

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
Fürdőszoba:
a világítás kiépítésétől függően minimum 3 lámpakiállás kiépítése javasolt (legfontosabb a mosdónál lévő tükör megvilágítása). Azért legalább ennyi, hogy lehetőleg árnyékmentes és nagy fényerejű világítást tudjunk létrehozni. Még egy élettani sajátosság: ugye építkezni a 30-as éveiben szokott általában az ember. Akkor beállítunk - kitalálunk minden fényt, hogy jó legyen. Aztán eltelik 10 év, és mire a hitelt kifizetjük, a szemünk felére romlik és kevésnek látjuk a fényt. Tervezzük túl a világítást (amúgy a szigetelést is érdemes), mert az nem sokba kerül, készüljünk fel arra hogy szervezetünk igénye az idők során változni fog.
 
Vizes helyiségekben tegyük magasra a konnektorokat, illetve a fürdőszobában csináljun minél nagyobb fényt!
 
Vizes helyiségekben tegyük magasra a konnektorokat, illetve a fürdőszobában csináljunk minél nagyobb fényt!
 
De vissza fürdőszobához: nedves helyiségekben fröcskölő víz ellen védett kapcsolókat és dugaszolóaljzatokat kell beépíteni, lehetőleg 150 cm feletti magasságban. A mosógépnek érdemes külön áramkört építeni, további csatlakoztatási igénnyel a hajszárító, villanyborotva, fűtőtest léphet fel.
 
Bár nem villamos szerelvény, de szerelvény ez is és a vizes helyiségekhez kapcsolódik: gyönyörű, design mosdókagylók, csaptelepek kaphatóak. Éljünk velük nyugodtan, de azért legyen a házban egy olyan vízvételi lehetőség, ahol egy vödröt meg tudunk tölteni pl felmosáshoz. A múltkor az egyik bérházban a trópusi zuhany alatt próbáltunk egy vödör vizet összeszedni, mert a kagylókba nem fér be egy vödör, poharanként nem akartuk tölteni, a zuhanyfej meg fix volt. Javaslatomra a csempeszelep után felszereltek még egy csapot egy gumicsővel, hogy legalább a felmosáskor ne kelljen zuhanyozni.
 
Hálószoba:
A hálószobában érdemes úgy megtervezni a világításkapcsolók helyét, hogy azok akár a szobába belépve, akár az ágyban fekve is vezérelhetőek legyenek (váltókapcsolók, keresztkapcsolók). Dugaljból a tévének, porszívónak, éjjeli lámpának érdemes falanként 1-1 db aljzatot számolni.
 
Érdemes felkészülni arra, hogy esetlegesen éjszaka mozognánk a szobában, de nem akarjuk felkelteni a többieket. Ehhez mozgásérzékelős LED szalagos világítást, pl. LED ágyvilágítást javaslunk: leszállunk az ágyról, bekapcsol, lásd az alábbi videón:
 
 
Gyerekszoba:
Gyermekünk biztonsága megóvása érdekében legalább a gyerekszobában, de akár az egész házban ajánlott gyermekvédelemmel ellátott dugaljakat telepíteni. Ha máshová nem is, ide mindenképpen érdemes rejtett világítást felszerelni, sokat fog segíteni abban az időkben, amikor a gyerek már külön alszik, de fél. Ráadásul távirányítóval kapcsolhatjuk is, így ha elaludt, anélkül tudjuk a világítást lekapcsolni, hogy felébresztenénk. Készüljünk fel arra is, hogy az édes csöppség hamarosan egy nagy mamlasszá érik, lesz egy tanuló / dolgozóasztala is, utána számítógépe, TV-je, és legalább 10 olyan eszköze, ami akkuval megy.
 
Készüljünk konnektorral: a tölthető, akkus dolgok elképesztő ütemben szaporodnak
 
Készüljünk konnektorral: a tölthető, akkus dolgok elképesztő ütemben szaporodnak
 
Melléképület:
 
Poros helyiségekben (garázs), nedves környezetben (pince) csapófedeles dugaljakat is szerelhetünk. Melléképülete válogatja, de ha újat építünk vagy felújítjuk a meglévő épületet, úgy azon elvek szerint járjunk el mint fentebb: készüljünk fel rá, hogy a mai lomosból, amibe elég egy lámpa meg egy konnektor, holnap már lehet edzőtermet akar csinálni az asszony, az edzőgépekhez meg, számomra teljesen érthetetlen okokból: áram kell.
 

Top Legrand Valena termékeink 2024. február hónapban

1 év
IP20
Fekete
Nincs
Keret
3 025 Ft
1 év
IP20
Elefántcsont
Nincs
Keret
9 587 Ft
1 év
IP20
Keret nélkül
Alumínium
Kapcsoló
3 604 Ft
1 év
IP20
Keret nélkül
Elefántcsont
Aljzat
2 461 Ft
1 év
IP20
Keret nélkül
Elefántcsont
Alternatív,
6 533 Ft
1 év
IP20
Fehér
Nincs
Keret
2 766 Ft

Amíg a készlet tart! Nehogy lemaradjon!

 
Kültéri falakra építendő villamos szerelvények
 
Ez önmagában megérne egy fejezetet, hiszen akinek kertje is van és be is szeretné rendesen világítani, az tudja csak meg igazán, hogy hol lakik a Drótok Istene. Ne is menjünk olyan messze, maradjunk a házfalnál: értelemszerűen a ház elejére / végére is tegyünk kapcsolót, hogy bármely irányból közelítve tudjunk világosságot csinálni
 
A villanyóra szekrénybe is tegyünk konnektort, sőt egy 380-as dugaljat is, sose tudni.
 
A villanyóra szekrénybe is tegyünk konnektort, sőt egy 380-as dugaljat is, sose tudni mire lesz jó.
 
Ami még ennél is fontosabb: tegyünk bőven konnektort kültérre, legalább 8-10 méterenként legyen egy, kezdve a bejárattól egészen a kert hátuljáig? Hogy miért? Azért mert, az összes mester úgy érkezik, hogy lóbálja az 5 méteres hosszabbítójának a végét, hogy hová lehetne bedugni. Mutatjuk, de: "Áááá nem fog a hosszabbítóm odáig elérni. Dugjuk be az ablakon keresztül a házba valahol itten közel!" Semmi esetre sem. Tegyünk bőven konnektort, hiszen nekünk is lesz rá szükségünk: fűnyírás, illetve a sterimó (külföldiül: magasnyomású mosó), ami a kültéri takarítás Szent Grálja, valamint a kültéri szabadidős tevékenységek megszámlálhatatlan áramfogyasztója: zene, grillsütő és ahhoz egyből lámpa is, hogy lássuk, telefontöltő, hangulatvilágítás, karácsonyi világítás, világítós húsvéti nyúl, és reméljük hamarosan kitalálják az egész alakos, világítós Valentin napi bábut is, mert még pont nincs elegendő szemét a házban... Mindezekre felkészülni lehetetlen, de azért próbáljunk meg törekedni rá...
 
Ha van teraszunk, akkor legyen hozzá elegendő konnektorunk is!
 
Ha van teraszunk, akkor legyen hozzá elegendő konnektorunk is!
 
A szerelvényezés folyamatát mindenképpen bízzuk villanyszerelőre! Ha a mesterembert megtalálta, már csak a szükséges aljzatok - szerelvények megvásárlása maradt, amelyet megtehet webáruházunkban is ahol több gyártó szerelvényeit is kínáljuk Kapcsolók, konnektorok
 
Ha mégis kevésnek bizonyulna a konnektorok mennyisége, szinte korlátlan típusválasztékkal állunk elosztókkal is kedves vásárlóink rendelkezésére!
 
Kapcsolók, konnektorok árai: ezen szerelvények egy részének gyártónként meghatározott ára van, amitől nem nagyon lehet eltérni, csak Magyarországon. Itt sem lehet kiírni, hogy mennyi, ehelyett bevezették a "projektelés" fogalmát, tehát 1 darabot drágán tudnak adni, de ha a lakás teljes egészére kell szerelvény, akkor változik az ár. Igyekszünk mindezek mellett az elektromos szerelvényeket jó áron kínálni, de ha mégis elégedetlen az árral, vagy magasnak tűnik, úgy kérjük, küldjön egy e-mailt az info@anro.hu email címre, a típusok és mennyiségek megjelölésével, mi pedig megpróbálunk jobb árat adni rá.
 
Reméljük ez a nem túl hosszú összefoglaló segített egy kicsit felkészülni az építkezésre, ha nem, akkor itt olvasható saját építkezésünk menete, szinte pontól pontra: Tervrajztól az álomig - jó szórakozást kívánok hozzá!
 
Ajánlott termékeink
1.
TOP
Garancia: 1 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Fehér
Aljzat 2P+F, keret nélküli, fehér
Raktáron: 50 darab
Ár: 1 290 Ft /darab
2.
TOP
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Fehér
Asfora - Aljzat 2P+F, dupla, komplett, fehér
Raktáron: 35 darab
Ár: 1 770 Ft /darab
3.
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Antracit
Asfora - Aljzat 2P+F, keret nélkül, antracit
Raktáron: 1 darab
Ár: 1 700 Ft /darab
4.
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Bézs
Asfora - Aljzat 2P+F, komplett, bézs
Raktáron: 24 darab
Ár: 1 070 Ft /darab
5.
TOP
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Fehér
Asfora - Aljzat 2P+F, komplett, fehér
Raktáron: 494 darab
Ár: 940 Ft /darab
6.
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Csillárkapcsoló
Fehér
Asfora - Kapcsoló, csillárkapcsoló, komplett, fehér
Raktáron: 19 darab
Ár: 1 410 Ft /darab
7.
TOP
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Kapcsoló
Fehér
Asfora - Kapcsoló, egy pólusú, komplett, fehér
Raktáron: 198 darab
Ár: 1 110 Ft /darab
8.
Garancia: 2 év
IP20
16 Amper
Alternatív,
Fehér
Asfora - Kapcsoló, váltókapcsoló, komplett, fehér
Raktáron: 2 darab
Ár: 1 280 Ft /darab
9.
Garancia: 2 év
IP20
Keret
Antracit
Asfora - Keret, 1-es, antracit
Raktáron: 4 darab
Ár: 810 Ft /darab
10.
TOP
Garancia: 2 év
IP20
Keret
Fehér
Asfora - Keret, 2-es, fehér
Raktáron: 131 darab
Ár: 570 Ft /darab
11.
Garancia: 7 év
IP20
16 Amper
Aljzat
Fehér
LOGI - Aljzat 2P+F, keret nélkül, fehér
Raktáron: 20 darab
Ár: 870 Ft /darab
12.
Garancia: 1 év
IP20
Keret
Fehér
Sorolókeret (1-es) fehér, Panasonic feliratos
Raktáron: 41 darab
Ár: 520 Ft /darab
Vásárlói képek
Lakótelepi wc modern stílusban: szürke fal, fekete kapcsoló, mozaikos faldekor, új szaniterekKonyha spot és LED világítás, közelség érzékelős vezérléssel, illetve konyhasziget rejtett elosztóvalEgy térben a konyha-étkező-nappali-előszobaModern nappali-étkező párosítás, krém falak, türkiz székek, fehér LED fényekFehér ANRO díszlécekParkra néző ablakok gyönyörű szürke sávos rolókkalKedvenc regglizősarok sötét falpanel burkolattalLedszalag és hangulatos éjjeli lámpaEsti hálószoba hangulatA LED világítás érintős kapcsolója esztétikusan mutat a hagyományos csillárkapcsolók mellé építveKapcsolók, dugaljak, villamos szerelvényekAsfora dugaljak és villanykapcsoló nappalibanBeton hatású elemes konyha, pult felett villanykapcsolóval és konnektorokkalMozgásérzékelővel vannak összekötve az eresz alá szerelt spotlámpákÁlmennyezet gyerekszobában meleg és természetes fehér fényekkelBabaszoba LED fények: spot és rejtett szalag az álmennyezetbenEgyszerű, letisztult babaszobaBabaszoba spotlámpák

2 vélemény, értékelés

#1 - Alföldi Gyula
2019/03/13, 12:31
Üdvözlöm Önöket!

Nagyon jó a leírás, házépítés közben vagyok és éppen azon gondolkodunk, hogy melyik szobába hány konnektort tegyünk. A fentiekből látom, hogy szinte lehetetlen elegendő mennyiséget beszerelni :)

A kérdésem éppen ehhez kapcsolódik: ha most felszerelek egy egyes aljzatot, azt a későbbiekben át tudom cserélni dupla aljzatra vésés-bontás nélkül? Pl. a Legrand Valena 2P+F aljzatot venném most meg, de kicserélném a dupla aljzatra később, ha a szükség úgy hozza.

Tudom, hogy elosztó is van a világon, de amíg csak egy plusz konnektrora van szükség, addig egyszerűbbnek tartanám a cserét, ha az lehetséges.

Válaszukat előre is köszönöm!

Egy leendő új háztulajdonos: Alföldi Gyula :)
#2 - ANRO Ügyfélszolgálat
2019/03/13, 14:02
Kedves Gyula!

Köszönjük hozzászólását!

Alapelv a konnektorok elhelyezésével kapcsolatban, ami az egész házra, minden szobára érvényes:
Mindenhová, falanként 2-2 db földelt konnektor aljzat (védőérintkezős dugalj), valamint a világítás kialakításától függően 1-2 darab fali világításkapcsoló. Ez soknak tűnhet, hiszen beköltözés után a dugaljak 60-80%-a kihasználatlan lesz. Azonban arra gondoljunk, hogy frissen épített házunkat vagy felújított lakásunkat nemcsak évekig, hanem évtizedekig, sőt akár generációkon át is használni fogjuk.

Érdemesebb lenne már az elején rászánni a pénzt és a dupla aljzatot megvásárolni, de egyébként, cserélhető vésés nélkül is, mert egy süllyesztődobozba szerelhető mind a kettő termék.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni!

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
789.900+ elégedett vásárló
480.200+ raktáron lévő termék
205.500+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése