RGB LED vezérlők - teszt

Utoljára frissítve: 2012 február 17, péntek Magazin: Bemutatók, tesztek
RGB LED vezérlők - teszt

Aktuális kínálatunk: RGB controller, távirányítós szabályzó RGB ledekhez


RGB LED vezérlők tesztje - a vezérlőkről általában.

A változtatható színű (RGB) LED szalagokhoz minden esetben egy úgynevezett RGB vezérlőre van szükség. Miért is? Az RGB LED szalagok 5050-es SMD ledjei 3 db különböző színnel világító chipet tartalmaznak (piros, zöld, kék - Red Green Blue). A különböző chipekre feszültséget juttatva különböző színben fog világítani az RGB LED szalagunk. Természetesen nem csak a három alapszín beállítására van lehetőség: ha a különböző chipekre egyidejűleg feszültséget juttatunk, akkor azok színe összeadódik (additív színkeverés) és újabb színeket kapunk, pl. ha mindhárom chipet teljes feszültséggel hajtjuk meg, akkor előáll a fehér szín.
Sőt, a három chipen lévő feszültséget külön külön változtatva szinte bármilyen színt elő tudunk állítani, de ez mindig az alkalmazott RGB vezérlőn múlik, hiszen a különböző feszültségeket ez a vezérlő állítja elő az RGB LED szalagnak.

Az első és egyik legfontosabb különbség a vezérlés módja: ez lehet infravörös vagy rádiófrekvenciás vezérlés.

- Az infravörös működésű RGB vezérlőkről elmondható, hogy az RGB vezérlő vevő részére minden esetben rá kell látnia a távirányítónak, így már tervezéskor figyelni kell arra, hogy lehetőleg legyen olyan nem feltűnő hely a szobában ahol diszkréten el lehet helyezni a vevőt. Jellemzően kisebb teljesítményű, alacsony árkategóriájú termékek.
- A rádiófrekvenciás működésű RGB vezérlőket be lehet építeni, el lehet dugni, hiszen nem szükséges a távirányítónak a rálátás a vezérlőre. Elmondható, hogy jellemzően 1-2 réteg gipszkarton fal, vagy 10 cm-es válaszfal még nem szokott akadály lenni a rádióhullámoknak. Természetesen ezt a kényelmesebb beépítést és használatot árban is jobban meg kell fizetni.

A másik fontos (nem legfontosabb, mégis sokszor döntő) különbség a távirányító. A távirányítón múlik ugyanis az RGB LED szalagok vezérlése. Elmondható, hogy minél több gomb van a távirányítón annál népszerűbb, hiszen egy 6 gombot tartalmazó távirányítón a 6 db gombbal kell az összes funkciót elintézni (szín, program és fényerő állítás), addig egy 24 gombos távirányítóval csak 16 db gomb van az azonnal beállítható színeknek, 4 db a programoknak 2-2 pedig a fényerő szabályzáshoz, illetve be és kikapcsoláshoz. Nem kell ecsetelni, hogy sok gombbal ez mennyivel egyszerűbb lehet.

A harmadik szempont a sorolhatóság lehet: előfordulnak olyan helyzetek, amikor az RGB vezérlő maximális teljesítményénél több RGB LED szalagot szeretnénk használni. Ebben az esetben rádiófrekvenciás vezérlőknél úgynevezett Repeatereket (jelismétlőket) kell az áramkörbe kötni, így kitolva az RGB vezérlő maximális teljesítményét.
Infravörös vezérlőknél nem jellemző a jelismétlő használata. Itt inkább több vezérlőt szoktak alkalmazni és a vezérlők vevő részét egy pontba helyezik, hiszen az infravörös működési elvű távirányítóval egyszerre több (akármennyi) vevőt is lehet használni, amíg a rálátás biztosított.

Ezután a viszonylag hosszúra nyúlt bevezető után lássuk a versenytársakat!LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-IR (72 Watt) infravörös

Technikai adatok:
- Működtetés: infravörös
- Teljesítmény: 72 Watt (10 méter RGB szalag) - Feszültség: 12 Volt
- Fizikai méretek: 63 mm x 35 mm x 22 mm
- Feszültség csatlakozó: 2,1 mm DC
- RGB csatlakozás: 4 eres kábel
- Távirányító: 24 gombos


LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-IR (72 Watt) infravörös

Már nagyon vártuk ezt az alacsony árkategóriájú RGB vezérlőt. Az egész mezőnyben ez a vezérlő rendelkezik a legkisebb fizikai mérettel, a saját irodánkban pl. egy nagy méretű rejtett világításos díszléc nútjában is elfér! Az infravörös működtetés miatt természetesen az RGB vezérlő vevő része kilóg a díszlécből, de mivel ez 5x5 mm-es méretű, sokan együtt tudnak élni vele.

Az infravörös működtetésű RGB vezérlő tápellátását biztosító 2,1 mm-es DC aljzat.   A dugasz tápegységek DC kimenetét tudjuk csatlakoztatni ebbe az aljzatba. Ipari tápegység használatához egy 2052-es DC csatlakozót kell vásárolni az összekötéshez.  Az RGB vezérlő vevő része. Mindössze 5x5 mm méretű, így viszonylag könnyű feltűnésmentesen elhelyezni.  Az RGB vezérlő kimenete. A fekete ér a pozitív (közös anód) a egy-egy darab pedig a három színnek: piros, zöld, kék. 
Az RGB vezérlő kimenetén található vezetékeket szín szerint az RGB szalag vezetékeihez kell csatlakoztatni. Ha nincs kéznél forrasztó, akkor a vezetékek összesodrása és szigetelőszalaggal való szigetelése is járható út.  Az infrás RGB vezérlő távirányítója.  A távirányítón tatlálható 24 db gomb a legszélesebb színbeállítási lehetőségeket nyújtja.  A távirányító kellemesen kis méretű és jól is néz ki, kár hogy a fényjátékok sebességét nem lehet vele állítani. 


Program leírás - távirányítóról elérhető funkciók:
- A 16 db színgomb bármelyikét megnyomva azonnal a gombon lévő színt kapjuk, nem részleteznénk a színeket (a képeken látható), de a fehér és rózsaszín is azonnal elérhető.
- 2 db gomb a ki és bekapcsolásra.
- 2 db gomb a beállított színek fényerejének szabályozására.
- Flash: 7 db szín gyors váltása.
- Strobe: Fehér szín pulzálása.
- Fade: Összes szín színátmenetes váltása.
- Smooth: Három szín (piros, zöld, kék) gyors váltása.

Sajnos a fényjátékok sebessége nem állítható, ettől eltekintve a legszélesebb színbeállítási lehetőségekkel felvértezett RGB vezérlő.


ET RGB vezérlő 6094/RF (72 Watt) rádiófrekvenciás

Technikai adatok:
- Működtetés: rádiófrekvenciás
- Teljesítmény: 72 Watt (10 méter RGB szalag) - Feszültség: 12 Volt
- Fizikai méretek: 130 mm x 30 mm x 40 mm
- Feszültség csatlakozó: sorkapocs
- RGB csatlakozás: sorkapocs
- Távirányító: 6 gombos, extra: a vezérlő is gombokkal ellátva, távirányító nélkül is szabályozható


ET RGB vezérlő 6094/RF (72 Watt) rádiófrekvenciás

Új termékként erről a 6094/RF típusú vezérlőről sem jót, sem rosszat nem tudunk mondani, lévén nincs vele tapasztalatunk. Majd egy fél év múlva visszatérünk rá ha már lesznek róla vásárlói visszajelzések. Egyébként egy 10 méter RGB LED szalagot vezérelni képes rádiófrekvenciás RGB vezérlőről van szó, mely jelerősítőkkel tovább bővíthető, elméletileg maximum 400 méterig.

Az ET6094-es RGB vezérlő kimenete. A sorkapcsokat bekötés után egy műanyag sapka védi a rövidzárlattól.  A kimenetekre a NYÁK-on megjelölt színű vezetékeket kössük: R - piros, G - zöld, B - kék.  Az ET6094-es RGB vezérlő 12 Voltos betáplálási oldala. A műanyag zárlatvédő sapka itt is megtalálható.  Értelemszerűen a + ágra a pozitív, a - ágra a negatív ágát kössük a 12 Voltos tápegységnek.  
Az RGB vezérlő készre szerelve. A vezérlő (egyedüliként a mezőnyben) távirányító nélkül is használható, a szükséges gombok a vezérlőn is megtalálhatóak.   A mindkét olcsó rádiós RGB vezérlőnek ilyen távirányítója van. Dzsémszbond a 60-as években lájkolta volna.   A méretével mondjuk nincs gond. A gombok száma viszont a 21 külön programhoz kevés.   


Program leírás - távirányítóról elérhető funkciók:
A programokat a Mode gomb lenyomásával érhetjük el, minden gombnyomás a következő programra visz, sorban:
- 1-7: Alapszínek: piros, kék, rózsaszín, zöld, sárga, cián, fehér
- 8: Ugrás 3 szín között.
- 9: Ugrás 7 szín között.
- 10: Színátmenet 3 szín között.
- 11: Színátmenet 7 szín között.
- 12-18: Alapszínek villogtatása (piros, kék, rózsaszín, zöld, sárga, cián, fehér) statikus szín, nincs átmenet.
- 19: Két szín közötti színátmenet: piros - kék.
- 20: Két szín közötti színátmenet: kék - zöld.
- 21: Két szín közötti színátmenet: zöld - piros.

További két gomb szolgál a fényerő és a sebesség állítására:
- S+ / S-: Sebesség növelése / csökkentése, papír szerint 100 szint, de nekem 16-nál többet nem sikerült megszámolnom.
- B+ / B-: Fényerő növelése / csökkentése, papír szerint 100 szint, nyomásra folyamatos a váltás, kétszer ugyanazt beállítani tuti nem lehet, mondjuk nem mintha ez gondot okozna.

A vezérlő program és színbeállítási lehetőségeivel meg voltunk elégedve, a sok lépcsőben állítható fényerő és sebesség programok között biztos, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Hátránya a kevés gomb használatából adódik: ha pl. a 21-es programot szeretnénk használni mondjuk az 1-es program után, akkor 20x meg kell nyomni a Mode gombot. Számomra az ilyen típusú beállítási lehetőségek szoktak gondot okozni, mert általában túl szoktam nyomni eggyel és kezdhetem elölről.


LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-RF (144 Watt) rádiófrekvenciás

Technikai adatok:
- Működtetés: infravörös
- Teljesítmény: 144 Watt (20 méter RGB szalag) - Feszültség: 12 Volt
- Fizikai méretek: 88 mm x 26 mm x 95 mm
- Feszültség csatlakozó: 2 eres kábel
- RGB csatlakozás: 4 eres kábel
- Távirányító: 6 gombos

LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-RF (144 Watt) rádiófrekvenciás

A LifeLight második RGB vezérlője, mely rádiófrekvenciás működésű és 20 méter RGB LED szalag vezérléséhez alkalmas. Sajnos jelismétlő nincs ehhez a típusú vezérlőhöz, de ha nem tervezünk ennél hosszabb világítást, és később sem szeretnénk a rendszert bővíteni, akkor ez az RGB vezérlő is megfelelő lehet.

        


Program leírás - távirányítóról elérhető funkciók:
- Ennek az RGB vezérlőnek a program leírása, funkciói, teljességgel megegyeznek az előző ET6094-es vezérlővel, így még egyszer nem írjuk le ide. A két vezérlő közötti különbség: ez a vezérlő kétszer annyi RGB LED szalagot tud vezérelni, mint fentebb bemutatásra került társa, viszont magán a vezérlőn nincsenek gombok, így csak a távirányítóval tudjuk használni.


MaxiLighting RGB vezérlő U12/RF (180 Watt) rádiófrekvenciás

Technikai adatok:
- Működtetés: infravörös
- Teljesítmény: 180 Watt (25 méter RGB szalag) - Feszültség: 12 Volt
- Fizikai méretek: 127 mm x 62 mm x 24 mm
- Feszültség csatlakozó: 2,1 mm DC csatlakozó, valamint sorkapocs is
- RGB csatlakozás: sorkapocs
- Távirányító: 16 gombos

        
      

Az olasz Qualitron ledek hazai importőre a MaxiLighting RGB vezérlője ez a nagy teljesítményű (akár 25 méter LED szalaghoz is elegendő) U12/RF rádiófrekvenciás vezérlő. Ezzel a vezérlővel is sok tapasztalatunk van már, a 16 gombos távszabályzó és a rálátás nélküli működtetés elég nyomós érv szokott lenni vásárlóink számára is.
Természetesen 25 méternél hosszabb LED szalagot is tudunk üzemeltetni, ehhez az U12/RF vezérlőhöz is tudunk jelismétlőt ajánlani.

Program leírás - távirányítóról elérhető funkciók:
- 8 db gomb az azonnali színekhez: piros, zöld kék, fehér, narancs sárga, sárga, indigó, lila / rózsaszín
- 1 db gomb a ki és bekapcsoláshoz.
- 2 db gomb a fényerő szabályozáshoz (16 szint)
- 1 db gomb a színátmenetes és a színugró váltás között (Fade)
- 2 db gomb a szín ugrás sebességének beállítására (16 szint)
- 2 db gomb a szín átmenet sebességének beállítására (16 szint)
- Bekapcsoláskor a utoljára beállított színnel, fényerővel, programmal világít.

A vezérlő minden egyes gomb nyomásakor erős sípoló hangot ad. Van ahol ez szempont, engem roppantmód idegesített, ha lesz egy kis idő megnézzük, hogy gyorsan ki lehet-e iktatni belőle a csipogást.

Naked Semiconductors

Van néhány ember (visszatérő vásárlók) akik új termék megjelenése esetén megjelennek a csavarhúzóikkal és addig nem vásárolnak, amíg szét nem szedik a terméket. Nem tudom miért, de a meztelen NYÁK látványára elhomályosul a szemük. Nem szeretnénk csalódást okozni, sem nekik, sem a többi elektromókusnak, következzenek a meztelen RGB vezérlők:
        


RGB vezérlők - értékelés

Mielőtt még bármiről is véleményt mondanék, két mondat:
- Mindegyik vezérlő alkalmas legalább 8 különböző szín (köztük a fehér is) előállítására.
- Egyik vezérlővel sem tudjuk saját magunk keverni a színeket (nincs fokozatmentes R, G, B állítási lehetőség)

Mindegyik vezérlő teljesítette a rábízott feladatot: vezérete a teljesítményének megfelelő mennyiségű RGB LED szalagot, azonban a fényjáték programok sebességének állítása a LifeLight infrás vezérlőjével nem megoldható, ráadásul rálátás kell a távirányítónak a vevő részre. Mi ennek ellenére is ezt a vezérlőt választjuk meg az egyik győztesnek, az okok:
- Nagyon kedvező ár (néhány méter RGB LED szalaghoz nem nagyon éri meg mást venni)
- A legtöbb azonnal beállítható szín (pl. nagyon szép sárgák)
- Nagyon kis méret: egy gyufásdoboznál alig nagyobb, a legtöbb helyre elfér.
- Design RGB távirányító.

Tesztünk másik győztesének a MaxiLighting U12/RF vezérlőjét hirdetjük ki, az okok: - Rádiófrekvenciás vevő (nem kell rálátás)
- Nagy teljesítmény: 180 Watt, azaz 25 méter RGB szalag üzemeltethető, jelerősítővel tovább bővíthető.
- Állítható a színátmenet és a színugrás sebessége.
- Design távirányító (mondjuk lehetne még rajta 4 vagy 8 db plusz színgomb)
- Kétféle táp bemenet: sorkapocs és DC aljzat, így vármilyen tápegységgel könnyen használható.

A másik két versenyzővel sincs semmi probléma, a megadott programokat tökéletesen végrehajtják, rendelésre hozunk is belőlük, elérhetőek. Az igazi problémám nekem a vezérlés módjával volt: minden program kiválasztáshoz ugyanazt a gombot kell megnyomni sokszor. Egyrészt sohasem tudom, hol járok, ha papír alapján használom, akkor pedig túlnyomom eggyel a kívánt programot és kezdhetem újra. A másik ez a kihúzható antennás Dzsémmsz Bond távvezérlő. Rettentő jól szórakoztunk vele eleinte (RGBond), megvenni viszont nagyon kevesen akarják, céllövöldében 1-2 pálcán lenne maximum. Pedig csak külalakra izé, a működésével nincs semmi baj.
Ajánlott termékeink
1.
Garancia: 3 év
750 lumen
104 lumen/Watt
12 Volt DC
30 ledes
RA>80
LED szalag beltéri 5050-30 (12 Volt) - RGB - nagy fényerejű típus
7.2 Watt RGB
Raktáron: 278 méter
Akciós ár: 1 550 Ft /méter
-13%
2.
Garancia: 2 év
12 Volt DC
6 Amper
CR2025
RGB vezérlő
Mechanikus
RGB vezérlő - Infravörös, 24 gombos (72W)
Raktáron: 46 darab
Akciós ár: 2 060 Ft /darab
-10%
Vásárlói képek
Színváltós RGB LED világítások, dekorációs és hangulatvilágításhozVezérlős led szalag, álmennyezet közepén csillárralLED szalag, spotlámpa, csillár, álmennyezettelRGB LED szalag vezérlővel zöld színre állítvaRGB LED szalag vezérlővel kék színre állítvaGarázskapu halloween dekorációval, melyet éjszaka led szalag világít meg hátulrólÖtletes dekoráció halottak napjára, led világítás háttérfénnyelHalottak napi dekoráció a kertben, a bejáratnál és a garázskapunHalloween dekoráció led háttérvilágítássalLebegő állmennyezet RGB rejtett világítással Konyhai lábazaton színváltós fény, a pulton és a szekrényben hidegfehér fény. Nálunk is kaphatsz megfelelő led szalagot ezek megvalósításához!Kék ledszalagos megvilágítás gipszkarton mögöttLedszalag dekorációs világítás: fehér gipszkarton kék fényNappali hangulati és természetes fényben :)Nappali ledszalag világítás - körben, rgb szalaggalNappali ledszalag világítás - változtatható fényű rgb ledRV-01-A díszléc, benne nagy fényerejű színes rgb szalagKonyhai színváltós LED RGB világítás - piros fénnyel

81 vélemény, értékelés

#1 - Sajtos Pali
2010/08/03, 21:50
Sziasztok!

Videó lesz az RGB vezérlők működéséről? Sokat segítene!
#2 - Tályai Gábor
2010/08/04, 08:42
Kedves Pál!

Készültek videók is, éppen feltöltés alatt vannak, még 3-4 nap, míg munka mellett feltöltjük őket. (HD videók, jó nagy méretűek, de munka mellett nem nagy élmény a feltöltésük, munka után meg nem szívesen hagyjuk bekapcsolva a gépeket, így kicsit lassú a feltöltés.)

Köszönjük türelmét!
#3 - B. Zoltán
2010/08/18, 10:28
Kedves Gábor!

A közeljövőben szeretnék led szalagot vásárolni és ezt fényerő szabályzóval összekötni. Kérdésem az lenne, hogy LifeLight RGB vezérlőt rá tudom-e kötni egy normál meleg fényű (nem RGB-s) LED szalagra és azon tudok-e fényerőt szabályozni?
Előre is köszi!
Üdv. Zoltán
#4 - Tályai Gábor
2010/08/19, 09:06
Kedves Zoltán!

Igen, rá lehet kötni, sőt nem csak erre, hanem bármelyik RGB vezérlőre az egy színű LED szalagokat is.

A teljesítményre kell ügyelni, egy ágra a vezérlő teljesítményének maximum harmadát szabad csatlakoztatni, tehát az infrás RGB vezérlőre áganként 24 Wattot (5 méter 4,8 Wattos szalagot).

Fényerő szabályozni mind a hármat lehet egyszerre, valamint lehetőség van arra, hogy egyszerre csak egy ág világítson, vagy mindhárom egyszerre.

Remélem segítettem.
#5 - B. Zoltán
2010/08/26, 20:04
Nagyon szépen köszönöm a segítségét! Bár most egy újabb kérdés merült fel bennem. Sajnos úgy néz ki, h kb 6 m hosszú LED sort kell/kellene vezérelni. Így 2 ágra van szükségem. De sehol nem találom, h ezt hogy kellene megcsinálni, ill. milyen további terméket kell hozzá rendelnem. Tudna ebben is segíteni?
Más: A Kunigunda úti kiemelt partnernél beszerezhetőek-e ezek a termékek, ill. ott tudnak-e technikai tanácsot adni LED-ekkel és szereléssel kapcsolatos tanácsot adni!

Előre is köszönöm!
Üdv.: Zoltán
#6 - Tályai Gábor
2010/09/01, 08:05
Tisztelt B. Zoltán!

5 méternél hosszabb LED szalagok bekötését párhuzamosan kell elvégezni, akár tápegységre, akár RGB vezérlőre köti a ledeket.

Ez Önnél úgy fog kinézni, hogy kap egy 5 méteres és egy 1 méteres RGB LED szalagot, mindkettőt 1-1 db 4 eres, színes kábellel. Mindkét szalag színes vezetékét össze kell sodorni és csatlakoztatni az RGB vezérlő azonos színű kábeleihez, így már működik a 6 méter RGB. Ha valamelyik RGB szalagot messzebbre kell vinnni, mint saját kábele megengedi, úgy a kábeleket természetesen a szükséges hosszban meg lehet toldani.

A budapesti viszonteladónkhoz inkább adnék egy telefonszámot, Ők tudják mit vállalnak, valamint, hogy mi van nekik raktáron, nem akarok a nevükben nyilatkozni: Díszléc Centrum 06-30/486-0808

Remélem tudtam segíteni.
#7 - Kiss Kálmán
2010/09/10, 19:41
Sziasztok!

Nekem 12 méter hosszú ilyen led szalagra lenne szükségem!
De a LifeLight RGB 72W-os vezérlővel szeretném szerelni!
Ilyenkor mi a teendő?
Kell vennem egy külön tápegységet?

Előre is köszi
Üdv
Kálmán
#8 - Tályai Gábor
2010/09/13, 16:18
Tisztelt Kiss Kálmán!

Igen, két vezérlő, két tápegység.
#9 - Robi
2010/10/30, 21:16
Tisztelt Anro!

4,4*4,6m-es alaprajzú nappalim két szemközti, hosszanti falára szeretnék LED hangulatvilágítást állítható fényerővel (összesen tehát kb. 9 m), meleg fehér színű szalaggal. (A másik két fal egyike ablakos, másikon ajtó van.)
Fontos szempont, hogy nem szeretnék feltűnő kábeleket, dobozkákat, tápegységeket, a beszerelendő L*gr*ndoktól :o) elütő szerelvényeket stb. látni.
A szomszédos előtérben a közös ajtótól kezdődve U keresztmetszetű gipszkarton sáv fog végigfutni (spotlámpákkal), ebben elférnének a tápegységek - az első kérdés, hogy innentől milyen kábellel lehet eljutni a led szalagokig, amik kb. 1,5 és 3,5 m távolságra fognak kezdődni. Vagy ide kellhet valamilyen speciális jelerősítő eszköz?

A lakás elektromos hálózatát felújítjuk tehát valamennyire lehet bűvészkedni az elhelyezéssel, a nappali "ajtós" falának tetejében szerintem megoldható egy később bevakolt-lefestett védőcső a LED szalagokhoz menő kábeleknek stb.

Első körben dimmelős fali fényerőszabályzóra gondoltam, de ha jól láttam itt-ott a fórumtémákban, ez a jelenlegi eszközökkel nem megoldható.
Ezek után két megoldáson kezdtem gondolkodni
- olcsóbb és egyszerűbb: csillárkapcsolóra kötni 1-1 ipari tápegységet és azokra a két led szalagot, tehát a két világító sáv külön lenne kapcsolgatható, ezzel adva valamilyen kezdetleges fényerőszabályozási lehetőséget (egyik sem világít - egyik világít - másik világít - mindkettő világít)
Viszont elképzelésem sincs, hogyan állapítsam meg ehhez, hogy melyik LED szalagot válasszam (mármint teljesítményileg - 30/60-as, kicsi/nagy ledek), hiszen a leendő fényerőt nem tudom megsaccolni
- a másik forgatókönyv (elegánsabb, de lehet hogy túl drága lenne): normál fali billenőkapcsolótól felvezetni a túloldali gipszkartonos részen a tápegységhez a 230V feszültséget, arra utánakötni valamilyen rádiós vezérlőt, és annak a jelét valahogyan szétosztani kétfelé a két szalagnak. Értelemszerűen itt azt szeretném, hogy mindkét szalag megegyező fényerővel világítson, csak maga a fényerő legyen állítható.

Remélem sikerült érthetően megfogalmazni, min agyalok.

Önök mit javasolnak?
#10 - Tályai Gábor
2010/11/02, 09:02
Tisztelt Robi!

A vezetékeléshez 0,5-1 mm2-es bármilyen kábel megfelel, ez nagyon kicsi távolság, hogy számítson.

Rádiófrekvenciás RGB vezérlőt ajánlanék fényerő szabályozáshoz, így semmilyen látható nyoma nem lesz a szerelvényeknek.

Az RGB vezérlő egy-egy színére kellene kötni a két szegmens LED szalagot, így akár egymástól külön is kapcsolhatóak.

Vagy marad az "olcsóbb", csillár kapcsolós megoldás, bár itt a tápegységből kell 2 db-ot venni.

A 3528-as 60 ledes szalagot nagyon szeretik erre a célra használni. Ha erősebb világításon gondolkodik, akkor pedig már érdemes lehet az RGB szalagon is elgondolkodni, hiszen alig drágább, a vezérlőt pedig lehet, hogy meg is fogja vásárolni.

Remélem tudtam segíteni.
#11 - Máté
2010/11/04, 19:32
Üdv!

Én egy számítógépház alá szeretném kötni az RGB szalagot, a gépházban eltudnám helyezni a vezérlőt (LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-IR (72 Watt) infravörös).Nem szeretnék külön tápot használni mert a gépnek a tápja 400W -os és a csatlakozója 12 voltot tud leadni. Erre a csatlakozóra szereném kötni a RGB vezérlőt és utána az RGB szalagot. A kérdésem meg az lenne, hogy ez a megoldás alkalmazható-e?? Azért szeretném a gép tápját használni mert az úgy is megy és csak akkor használnám amikor megy a gép.
Előre is köszönöm a választ!
#12 - Tályai Gábor
2010/11/08, 07:52
Kedves Máté!

Igen, használható. Kérünk róla képet ha elkészül :)

Remélem tudtam segíteni.
#13 - Ács János
2010/11/13, 13:43
Tisztelt Gábor!

Megérkezett a várva várt csomag és remek az összes termék! Csupán a 144W-s rádiós RGB vezérlő okoz fejfájást. Első bekapcsoláskor remekül működött, ám 2. próbánál minimálisra akartam csökkenteni a hideg fehér szín fényerejét. Ez meg is történt, de egyből tovább ugrott és maximális fényerőn villogtatja a fehér színt. Ezt nem sikerült megszüntetnem. Távirányítóból kivettem, majd visszaraktam az elemet. A tápot is áramtalanítottam.
Mi lehet a gond?

A hardware:
144W RGB rádiós vezérlő
60W LifeLight DC12V
3m 5050-030 RGB LED szalag

Válaszát előre is köszönöm!
#14 - Ács János
2010/11/13, 13:58
Előző bejegyzésemhez hozzáfűzném, hogy a vezérlőn lévő "Signal" visszajelző LED már nem villan a távirányó használatakor. A távirányító piros LED-e gomblenyomáskor villan.
#15 - Tályai Gábor
2010/11/15, 14:26
Tisztelt Ács János!

Küldje vissza és kicseréljük. Ez lesz a legegyszerűbb megoldás. Előfordul ilyen.

Remélem tudtam segíteni.
#16 - Bakó Antal
2010/11/28, 12:13
Kedves Gábor!

Az lenne a kérdésem, hogy melyik led-vezérlők képesek arra, hogy áramtalanítás után a kikapcsoláskori beállításokkal kapcsoljanak be.

Válaszát előre is köszönöm!
#17 - Tályai Gábor
2010/11/29, 17:57
Tisztelt Bakó Antal!

Kikapcsolás után mindegyik megjegyzi, áramtalanítás után egyik sem. Gondolom egy írható tároló feleslegesen megdrágítaná az árát.

Mihez kellene egyébként?
#18 - Bakó Antal
2010/11/29, 20:51
Kedves Gábor!

Köszönöm a válaszát.
Hagyományos villanykapcsolóval szerettem volna megoldani a ki-be kapcsolást. Többnyire egy színárnyalatot szeretnék használni, de időnként az RGB is jól jönne.
#19 - Tályai Gábor
2010/12/01, 18:29
Tisztelt Bakó Antal!

Egyenlőre sajnos nincs az országban ehhez megfelelő megoldás.
Van rá ötletem, de képet csak holnap tudok róla csatolni.
#20 - Tályai Gábor
2010/12/02, 15:43
Tisztelt Bakó Antal!Persze ezzel meg az a probléma, hogy nem lehet távirányítani.
Segítene egy ilyen dimmer?
#21 - Bakó Antal
2010/12/19, 16:11
Kedves Gábor!

Szerintem ez jó lesz. Még átgondolom, hogy oldjam meg, de lehet hogy ebbe az irányba megyek.

Köszönöm!
#22 - Tályai Gábor
2011/01/07, 10:33
Tisztelt Bakó Antal!

Ebben az esetben rendelek néhány darabot belőle, hátha más is lát benne fantáziát.
#23 - Termoház KFT
2011/02/12, 20:58
Kedves Gábor!

Két 5m hossz 5050-30BN RGB LED szalagot szeretnék egy 100W-os tápegységgel és egy 72W-os infra RGB vezérlővel használni. Azt olvastam, hogy a max hossz egyben 5 m tehát nem köthetem toldóval a két szalagot. Kérdésem, hogy az infra vezérlőből kijövő 4 színű vezetéket párhuzamosan kössem a 2 led szalag megfelelő színű vezetékeihez?

Másik kérdésem, ha LED modulokat kapcsolok össze ott is csinálhatok leágazásokat párhuzamos kötéssel?

köszönettel:
W László
#24 - Tályai Gábor
2011/02/14, 09:22
Tisztelt W László!

Igen, a két tekercs LED szalagot lehet közvetlenül a vezérlőbe kötni (így teljesül a párhuzamos kapcsolás) majd jobbra és balra elindítani az 5-5 métert.

Ha ez nem kivitelezhető, akkor a 4 eres színes kábelből kell vásárolni 5-6 métert (vagy annyit amennyi elér a vezérlőtől az első 5 méteres LED szalag végéig), majd erre a 4 eres kábelre csatlakoztatni az egész tekercs LED szalagokat, ott ahol éppen következnek (mintegy gerincvezetéket megcsapolva).

A párhuzamos kötés minden LED esetében kivitelezhető, sőt javalott is, hiszen soros kapcsolásnál 1 meghibásodás a teljes fény megszűnéséhez vezethet, míg párhuzamos kapcsolásnál a hibás egységen kívül minden működik.

Remélem tudtam segíteni.
Ha valami nem volt érthető, írjon és pontosítok.
#25 - Termoház KFT
2011/02/23, 18:18
Kedves Gábor!

Vásároltam 10m RGB szalagot és egy LED vezérlőt infra távirányítóval. Miután összeraktam el is indult, szépen működött a ki és bekapcsolás és a 4 féle program is. Az a program is ment amikor lassan végigváltoztatja a színeket. A színeken viszont nem tudtam állítani az R G B és alatta lévő gombokkal, a pirosra kéken kezdett égni, a színek a fel le nyíllal nem is változtak. Kb fél óra működés után pedig már semmi nem működött, jelenleg a kikapcsoló gomb nyomogatására néha elkezd villogni, de kikapcsolni sem tudom. Gondoltam, hogy az elemmel lehet baj, de nem tudok rájönni, hogyan lehet hozzáférni, félek hogy eltöröm a feszegetésssel.
Mit javasol?

Üdv:
Weeber László
#26 - Tályai Gábor
2011/02/24, 13:03
Tisztelt Weeber László!

A 28 gombos infrás vezérlők közül elég sok meghibásodott, ezért le is vettük kínálatunkból, a meglévőket is visszaadtuk a beszállítójának. Vissza kellene küldeni és vagy visszaadjuk az árát, vagy beszámítjuk egy másik típusú vezérlőbe, ahogyan Önnek megfelel.

Elnézését kérjük a kellemetlenségért!
#27 - Horgos Dániel
2011/03/28, 16:19
Kedves Gábor!

Egy franciaágy "fejdeszkája" mögé szeretnék RGB háttérvilágítást készíteni. Az ágy és a fal közé kerülne be a Led szalag, kb. 5-10cm-rel a fejdeszka a felső síkjától lejjebb, hogy ne látszódjon. Nem akarok vele nagyon erős fényt, de azt se szeretném, hogy csak jelképes legyen.

Ön szerint 5050-es ledekkel szerelt szalagból 30 vagy 60 ledest lenne érdemes választani?

Mindenképpen szeretném dimmelni a ledeket, a 72W-os infrás vezérlő tudja ezt, ha igen, akkor hány fokozatban?

Utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy a vezérlőn a fehér színt választva meleg, vagy hidegfehér árnyalattal világítanak a ledek?

Köszönettel,
Dani
#28 - Tályai Gábor
2011/03/30, 10:55
Tisztelt Horgos Dániel!

- 30 LED vs 60 LED: szerintem a 30 LED-es szalag bőségesen elegendő, de felragasztás előtt próbálja ki, és ha nem elég a fény akkor átcseréljük 60 ledesre.

- Igen, tud dimmelni, 8 fokozatban.

- RGB vezérlőknél a fehér szín minden esetben hideg fehéret jelent. A LED chipben mindhárom LED (R+G+B) teljes fényerővel világít, ez hideg fehér színt eredményez. Ezen a vezérlőn a sárga szín egyes árnyalatai hasonlítanak a meleg fehérre.
Meleg fehér szín előállítására leginkább az érintős Obsess vezérlő a megfelelő, mely lehetőséget nyújt a szaturáció növelésére / csökkentésére.

Remélem tudtam segíteni.
#29 - Horgos Dániel
2011/04/01, 08:33
Kedves Gábor!

Köszönöm a választ, még egy kérdés, ha esetleg az RGB szalag sárgája nem lenne megfelelő a melegfehér helyett, rá tudok kötni a vezérlőre egy sima melegfehér szalagot és ezáltal a vezérlőt csak dimmelésre használni? Ez a csere is megoldható ragasztás elött?

Üdv.
Dani
#30 - Tályai Gábor
2011/04/04, 08:39
Tisztelt Horgos Dániel!

Igen, tudja az RGB vezérlőt is használni dimmerként, egy színű LED szalaghoz.

Remélem tudtam segíteni.
#31 - Termoház KFT
2011/07/05, 22:41
Kedves Gábor!

Vásároltam 10 m RGB led szalaghoz egy 28 gombos infra vezérlőt.
Az elromlott 1 hét használat után,(26. hozzászólás itt a fórumon) ki is cserélték egy 24 gombosra, http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/4464
mert akkor azt már nem árulták. Ez kb ötször használtam, és egyszer csak nem működött tovább. Az elemet kicseréltem, de úgy sem. Az a kérdésem, hogy tud -e valami már kipróbált és megbízhatót javasolni helyette...
köszönettel:
Weeber László
#32 - Tályai Gábor
2011/07/08, 11:51
Tisztelt Weeber László!

Először is, elnézést kérnék a késői válaszért.

Megváltunk a fenti termékek beszállítójától, most egy teljesen új garnitúra 24 gombos vezérlőt sikerült beszereznünk. Kérem, küldje el egy ajánlott levélben a vezérlőt és kicseréljük.

Garancia ügyintézés

Elnézését kérjük a kellemetlenségért!
#33 - Bajtay Attila
2011/10/18, 15:11
üdvözletem
ha jól gondolom az RGB vezérlők használhatok sima fehér ledszalag vagy modul fényerő szabályozására??
#34 - Tályai Gábor
2011/10/18, 17:12
Tisztelt Bajtay Attila!

Igen, alkalmasak arra is.

Remélem tudtam segíteni.
#35 - Bajtay Attila
2011/10/18, 19:06
köszönöm a segitséget
akkor rendelek is ilyeneket
LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-IR (72 Watt) infravörös
egy másik fórumon is kérdeztem ebböl 2 darab üzemelhetne 1 helységen belül egymás zavarása nélkül
mert akkor 2db rendelnék de ha nem akkor csak 1-et
#36 - Tályai Gábor
2011/10/19, 14:07
Tisztelt Bajtay Attila!

Az infravörös vezérlők mindegyike ugyanabban az infra tartományban működik, így egy távirányítóval több vezérlőt is tud használni, illetve mindegyik távirányító kezeli az összes vezérlőt.

A rálátás dönti el, hogy hány vevőt kezel egyszerre a távirányító. Ha csak egy vezérlőre van rálátása a távirányítónak akkor egy vezérlőt kezel, ha többre akkor többet.

Remélem tudtam segíteni.
#37 - Bajtay Attila
2011/10/19, 17:50
köszönöm a válaszát
akkor csak a rádiofrekvenciás dimmer marad remélem azok tudnak egymástól függetlenül működni 1 helységben
mekkora a hatosugaruk ezeknek ??
#38 - Tályai Gábor
2011/10/24, 13:29
Tisztelt Bajtay Attila!

A rádiósfrekvenciás LED vezérlőknek jellemzően 10-12 méter a hatósugaruk.

Remélem tudtam segíteni.
#39 - Kovács Gábor
2012/06/23, 23:12
Szeretem az új dolgokat ledes kütyüket,láttam a neten valami Androidos alkalmazást ami wifi-n keresztűl vezérelte a ledszalagot.Jó lenne ha az Anrodiszléc is foglalkozna ennek a fejlesztésével főleg hogy nemsokára veszek egy ilyen telefont és jó lenne a világítást is meg az DRGB-Led vezérlést is így megoldani.
#40 - Tályai Péter
2012/06/25, 15:51
Tisztelt Kovács Gábor!

Igyekszünk mi is nyitott szemmel járni, keressük az újdonságokat, amelyek érdekelhetik a vásárlóinkat. Találkoztunk már az Ön által említett megoldással és mi is nagyon ötletes megoldásnak tartjuk.

Igyekszünk a közeljövőben beszerezni egy ilyen eszközt, tesztelés céljára. Amennyiben a valóságban is beválik, akkor mindenképpen felkerül a webáruház kínálatába!
#41 - Szopkó Tibor
2012/10/02, 16:59
Üdvözlöm!
Szobámba szeretnék hangulatvilágítást stukkóba.
12 méterre van szükségem, a hozzászólásokból már sikerült megtudni, hogy párhuzamosan, max. 5 métert lehet egybe kötni. Szeretném dimmerelni is, az alábbi terméküket néztem ki:

Fali LED szalag dimmer (12V DC) - potméter + távirányító - 96W
A szabályzó egységet szeretném szekrénybe tenni. Fog így működni a szabályzó? A tápegységet is elhelyezhetem szekrényben? A szabályzó működtethető teljes mértékben a távirányítóval, vagy a fali kapcsolót is működtetni kell hozzá?
Válaszát előre is köszönöm!
#42 - Tályai Péter
2012/10/03, 08:05
Tisztelt Szopkó Tibor!

A kinézett Fali LED szalag dimmer (12V DC) - potméter távirányító - 96W infrás vezérlésű, így a fali egységet a szekrényben elhelyezve nem fogja tudni távirányítóval működtetni.

Amennyiben el szeretné rejteni a vezérlőt, valamint nincs szüksége a fali egységre sem, akkor érdemes egy rádiós vezérlésű dimmert választani, pl. ezt:
LED szalag dimmer (12V DC) - rádiós távirányítóval - 96 Watt
Ezt a vezérlőt, valamint a tápegységet nyugodtan elrejtheti a szekrényben, gond nélkül működni fog.

Remélem tudtam segíteni!
#43 - Vellner Gábor
2012/11/08, 21:12
Üdvözlöm!
Érdeklődnék, hogy a Micro RGB LED vezérlőt rá tudom-e kötni a sima 3528-as szalagra és ha igen hogyan?
#44 - Tályai Péter
2012/11/14, 10:47
Tisztelt Vellner Gábor!

A Micro RGB LED vezérlőt rá tudja kötni az egyszínű 3528-as szalagokra is. A vezérlő kimenetén 3 negatív és 1 pozitív csatorna van. Amennyiben valamilyen fényjáték programot szeretne az egy színű szalagokkal létrehozni, akkor köthet mind a három csatornára külön-külön szakaszokat is. Ha csak fényerőszabályzásra használná a vezérlőt, akkor a 3 negatív szakaszt közösíteni kell és így bekötni az egyszínű szalagot.

Alternatív megoldásként szóba jöhet a Micro LED Dimmer termék is, ez kifejezetten egyszínű szalagokhoz való.

Remélem tudtam segíteni!
#45 - Vellner Gábor
2012/11/17, 08:21
Köszönöm Uram!!
#46 - B István
2013/01/12, 10:17
Kedves Gábor!

Azt szeretném kérdezni, hogy az 1 m RGB szalag (LED szalag beltéri (5050-030-FN) - RGB, 7,2 W) fehér fényét kb. fél fényerőre leszabályozva(RGB vezérlő - Infravörös, 24 gombos (72 Watt) a felvett teljesítmény is fele, azaz kb. 3,6 W lesz?

Ugyanis egyrészt a 420 lumen erős egy éjjeli lámpához, másrészt 7,2 W fogyasztás már egy helyiség (kis szoba) teljes megvilágítására is elegendő. ( 6W -os Led égő van a menyezeti lámpában)

Vagy inkább a vásárolt RGB szalag felét ( 50 cm) építsem be?

Válaszát előre is köszönöm.

István
#47 - B István
2013/01/12, 10:26
Kedves Gábor!

Az előző kérdéshez kapcsolódóan szeretném megkérdezni, hogy, mivel nagyon kevés ideig, (1-2 órát naponta) használnánk az RGB Led szalagot, ennélfogva ha távirányítós dugaljból működtetem az RGB vezérlőt, és csak az aljzat ki-be kapcsolásával üzemeltetném a rendszert, "szereti"-e a vezérlő, ha minden nap áramtalanítva van?
Nagyobb-e így a meghibásodás lehetősége? Esetleg mit javasolna?

Azt tudom az előző hozzászólásokból, hogy így nem jegyzi meg a kikapcsolási értékeket, de ez nem lenne probléma.

Válaszát köszönettel veszem.
István
#48 - Tályai Péter
2013/01/14, 09:45
Tisztelt B. István!

Az 1 méter RGB szalaggal kapcsolatban én azt javaslom, hogy inkább építsék be a teljes métert és szabályozzák le, amennyiben túl erős lenne a fénye. Egyrészt a fogyasztás, ahogy Ön is írta a szabályozással arányosan csökken, másrészt az RGB szalag fehér üzemmódja nem ugyanazt a tiszta, homogén fehér fényt adja vissza, mint egy hideg, vagy melegfehér led fénye, így a 420 lumen nem biztos, hogy ad akkora fényt, mint egy gyárilag fehér színű led esetén.

A távirányítós aljzatos megoldással semmi probléma nincs. További előnye, hogy így a tápegység is áramtalanítva van, így az sem fogja felvenni a készenléti áramot sem. A vezérlőre nincs kihatással a kapcsolgatás és ez a típus bekapcsolás után vissza is tér az előzőleg beállított értékekhez.

Remélem tudtam segíteni!
#49 - B. István
2013/01/14, 19:25
Köszönöm szépen a minden igényt kielégítő válaszokat.
Sokat segített a beépítéssel és használattal kapcsolatosan.

További szép napot.

Üdvözlettel: István
#50 - Kulik Roland
2013/01/29, 19:08
Üdvözlöm!

Olyan problémám van, hogy a konyhapult alá bekötött ledszalag világítás, néha felkapcsol magától.Lakást még nem lakjuk igy nincsenek fogyasztók csak a lámpák a villamos hálozat teljessen kilett cserélve.

felhasznált anyagok :LED szalag beltéri (3528-120-FN) - változtatható színhőmérs. 220 cm

LED tápegység (040) 12 Volt, ipari (3.3A/40W) LoCa

Glass Panel fali LED színhőmérséklet vezérlő (96Watt)

A panel lakásban áramingadozásról vagy akár áramszünettröl nem tudok,feltéve ha okozhatja.

köszönöm a válaszát.
#51 - Tályai Péter
2013/01/30, 09:00
Tisztelt Kulik Roland!

Az Ön által megadott összeállítás nálunk nem produkálja ezt a jelenséget. Az áramingadozás, áramszünet szinte biztos, hogy nem felelős ezért. Ha kikapcsoljuk a tápegységet, majd visszakapcsoljuk, akkor a vezérlő az utolsó bekapcsoláskor megadott fényerővel kapcsol vissza. Előzőleg kikapcsolt állapot esetén tehát újra kikapcsolt állapotba kerül.

Érdemes lehet esetleg megnézni, hogy az érintőfelületen nincs-e valamilyen szennyeződés, ami a bekapcsolást okozhatja. Továbbá be lehet kötni egy kapcsolót a tápegység elé is, hogy a tartós távollét esetén ki lehessen kapcsolni kompletten a rendszert.

Természetesen, ha a probléma a továbbiakban is jelentkezik, akkor érdemes visszaküldeni a vezérlőt egy bevizsgálásra. Elképzelhető, hogy az érintőpanel működésében van a hiba és az okozza a véletlenszerű felkapcsolást.

Remélem tudtam segíteni!
#52 - Szarka Károly
2013/02/09, 18:34
Tisztelt Bolt!
Én egy távirányítható diszkó lámpát szeretnék készíteni. Egy PAR reflektor házába építenék egy Önök által forgalmazott, most akciós, infrás, 24 gombos RGB vezérlőt, viszont nem LED szalagot használnék, hanem RGB power ledet. Magyarországon jelenleg csak 9 wattos RGB LED-et találtam, ami színenként maximum 800mA-t visel el. Ráköthetem a vezérlőre ezt a LED-et, úgy, hogy minden szín elé berakok egy ellenállást? A piros nyitója 2,5 volt, így ide 12 ohm körüli 10 wattos ellenállást gondoltam, a kék és zöld 3,6 voltosak, így ide 10,5 ohm 10 wattos ellenállást gondoltam. Köthetek párhuzamosan ilyen LED-eket és akkor csökken az ellenállások teljesítménye? Vagy van erre jobb RGB meghajtó?
Válaszukat előre is köszönöm!
#53 - Tályai Péter
2013/02/12, 12:17
Tisztelt Szarka Károly!

Mielőtt nagyon belebonyolódnánk a technikai részletekbe, érdemes lenne megkérdezni a vásárlás helyén, hogy az általunk forgalmazott 12V-os közös anódos PWM vezérlővel működtethető-e az RGB led. Amennyiben 12V-ról működtethető a led, akkor a megadott ellenállás adatok egyébként helyesek, illetve természetesen sorba kötve a ledeket a szükséges ellenállás is változik. Mindenképpen azt ajánlom, hogy vásárlás / bekötés előtt inkább kétszer járjuk körbe a témát, mert egy rosszul bekötött led viszonylag hamar el tud halálozni és egy ilyen 9 Wattos led biztosan nem olcsó mulatság.

Remélem tudtam segíteni!
#54 - BO-NI Vendégház
2013/03/20, 23:00
Tisztelt Bolt!

Dicséret a rugalmas kiszolgálásért és a gyors reagálásért. de most lenne egy kérdésem azzal kapcsolatban,hogy a problémát mi okozhatja. Össze állítottuk a rendszert működött is rendesen kb 3 percig de most a vezérlő abszolút semmire sem reagál touch series. Próbálgattuk ,hogyan működik és egyszer csak elmaradtak a színek most egyformán világit a rendszer, a kapcsolóval semmit sem lehet állítani, sem lekapcsolni semmire sem reagál. Próbáltunk elemet cserélni de azzal sem csinál semmit. Mi lenne a további teendőnk?
Tel:309270035 Válaszukat, megkeresésüket előre is köszönöm,
Üdvözlettel: Bokori Lajos
#55 - Tályai Piroska / ANRO
2013/03/21, 10:31
Tisztelt Uram!

Telefonon egyeztettük, hogy a vezérlőt vissza kellene küldeni cégünkhöz bevizsgálásra, hogy megállapítható legyen a hiba forrása.

Garancia, szavatosság

Köszönjük türelmét!
#56 - BO-NI Vendégház
2013/03/21, 23:17
Kedves Piroska!

Köszönöm a gyors reagálásukat,de a mai napon postára adtam a megbeszélt termékeket.

Üdvözlettel: Bokori Lajos
#57 - BO-NI Vendégház
2013/03/29, 08:00
Kedves Piroska!

Köszönöm szépen megkaptam ( szav.ban) az alkatrészeket, idáig tökéletesen működik nagyon jól néz ki.Szeretnék majd képeket küldeni azt milyen formában tudnám elküldeni v. feltölteni?
A fagyizó így tud nyitni szombaton, igaz az idő nem a legtökéletesebb.

Üdvözlettel: Bokori Lajos
#58 - Tályai Piroska
2013/03/29, 14:27
Tisztelt Uram!

Weboldalunkon nincs lehetőség a közvetlen képfeltöltésre, így kérem, hogy a képeket juttassa el emailben az info@anro.hu címre, ezt követően informatikus kollégáim fogják majd a weboldalra feltölteni.
Sajnos nem sok a remény, de napsütéses szombatot kívánunk!

Üdvözlettel, Tályai Piroska
#59 - Bazsa
2013/06/12, 11:36
Tisztelt Bolt!

Olyan problémám lenne, hogy adott egy a tesztben is szereplő LifeLight RGB vezérlő. Na most ez azt csinálja hogy mikor off állásba teszem pirosan világít. Érdekes mert előtte kéken világított de nyomkodtam aztán átment pirosra. Elsőnek arra gondoltam de jó biztos be lehet állítani vele éjszakai fényt vagy valami hasonlót.
De hát alapból ez felesleges funkció lenne. Gondoltam a vezérlőt visszaállítom alapértelmezettbe valami kombináció alapján de nem jött össze. Na jó mondom lekapcsolom az áramot hátha visszaáll de nem. Bekapcsolt állapotban egyébként jól működik. Esetleg valami ötlet? Vagy lehet meghibásodott a vezérlő?
Előre is köszönöm a segítséget. üdv, Balázs
#60 - Tályai Péter
2013/06/17, 09:30
Tisztelt Balázs!

Ez a jelenség ("átfolyik" az áram a vezérlőn) leggyakrabban akkor fordul elő, ha zárlatosan kötik be a vezérlőt. Sajnos ezzel Ön otthon már nem fog tudni mit tenni, a hibás alkatrészt kellene cserélni a vezérlőn.

Remélem tudtam segíteni!
#61 - Queen Palace Kft.
2013/09/04, 12:50
Tisztelt Tályai Úr!
Gratulálok az oldalukhoz, nagyon informatív és részletes.

Fürdőszoba felújítás elött állva az Önök termékeiből tervezett világítási rendszer állna 6m több szegmensű kültéri RGB LED szalagból, 60W tápból és 24 gombos, infrás, 72W-os RGB vezérlőből. Szeretnék egy "hagyományos" 230V-os fali kapcsolót beiktatni az adapter elé. Több hozzászolásból itélve ezt a vezérlő nem támogatja és a beállított értékét inaktív adapter esetén elveszti.
Kérdésem: a hozzászolásoktól eltelt idő alatt a termékfejlődés ezt a hiányosságot nem küszöbölte ki?
Azért is zavarban vagyok, mert a legutóbbi néhány válaszában (#48,#51) már ezt a megodást járhatónak és előnyősnek írta eltérő vezérlők esetén is.
Úgy 5 évvel ezelőtt építettem egy még mindig forgalomban lévő svéd bútorgyár ledes termékéből folyosó világítást, melynek vezérlője elé mozgásérzékelős kapcsolót szereltem- gond nélkül müködik. Az Önök termékpalettája sokkal fejlettebb, nem gondoltam volna,h ez okoz majd fejtörést... Egyébként, ha a vezélő - és ez talán tipusfüggő is - nem kap betápot,milyen alaphelyzetre áll vissza ha újra áramot kap? Off állásra v. valami folyamatos alapszínre?
Segítségét, s gyors válaszát előre is köszönöm, tisztelettel
Demeter Sándor
#62 - Tályai Péter
2013/09/04, 16:32
Tisztelt Demeter Sándor!

Az RGB vezérlők nagy része a tápegység kikapcsolását követően megjegyzi a beállított színt / programot. Ez alól a 24 gombos infrás vezérlő nem kivétel, azaz nyugodtan tudom ajánlani az Ön által eltervezett kapcsolásba. Ha például beállít egy lila színt egy adott fényerővel, akkor a fali kapcsolóval kapcsolva a vezérlő mindig ugyanehhez a lila színhez fog visszatérni a korábban megadott fényerővel.

A korábbi hozzászólások között van olyan, amely még a régi fórumból került átmentésre, tehát akár 5-6-7 éves is lehet, így előfordulhatnak olyan dolgok, amelyek már nem aktuálisak.

Remélem tudtam segíteni!
#63 - Árvay Bálint
2014/01/30, 19:36
Üdvözet! Korábban már vásároltam Önöktől melegfehér LED-szalagot, melyet azóta is nagy megelégedettséggel használok. Most egy fenyő szobaszekrényt készülök építeni, aminek polcrészeibe is tennék ilyen (tehát nem RGB) LED-szalagot. Mivel azonban hálószobáról lenne szó, jó lenne dimmelni ill. a két részre osztott polcrendszer egyik- ill. másik oldalát külön-külön is fel- ill. lekapcsolni. Ha jól silabizálom, erre egy ilyen alap 24 gombos IR vezérlő jó is lenne. Oldalanként 15W ill. 8 W-ról lenne csak szó. Arra gondoltam, hogy az egyik kört rákötném az R-re, a másikat meg a G-re, így a megfelelő gombokkal külön-külön tudnám őket kapcsolni, a fenti napocskákkal a közös fényerőt szabályozni, a színárnyalatokkal meg adott esetben külön-külön is belőni a fényerőt. Bár ez utóbbira nemigen lesz sztem szükség. Jó a gondolatmenet?
A távirányító milyen elemmel működik? Köszönettel: Bálint
#64 - Tályai Péter
2014/01/31, 13:59
Tisztelt Árvay Bálint!

Az Ön által felvázolt gondolatmenet tökéletes, minden pontosan úgy van, ahogyan leírta. Amennyiben megfelel a szalagok ilyenformán történő vezérlése, akkor bátran tudom ajánlani az RGB vezérlős megoldást.

Emellett szeretném figyelmébe ajánlani egyik újdonságunkat is:
Group Control Dimmer csoport távirányító
Group Control Dimmer csoport vezérlő

Ez a vezérlő - távirányító páros tanítható, így 2 vezérlő - 1 távirányító segítségével könnyedén tudja irányítani az egész rendszert.

Remélem tudtam segíteni!
#65 - Tályai Péter
2014/01/31, 14:02
A távirányítóhoz szükséges elem mérete: 1 db CR2025 3V.
#66 - Árvay Bálint
2014/04/12, 14:54
Tisztelt Tályai Péter!

Most jutottam el odáig, hogy beszereljem a fent említett RGB vezérlőt. A garanciavesztés tudatában szétszedtem, mert oda, ahová szánom, csak egy kicsit megtoldott IR-szenzorvezetékkel lehetett beépíteni. Úgy tűnik azonban, hogy a bekötésnél nem voltam elég figyelmes és az elektronika fordított polaritást kapott egy rövid ideig. Jelenleg nem reagál a távvezérlésre (eredeti szenzorhosszal sem), folyamatosan teljes fényerőn égnek a körök.

Ön szerint okozhat ilyen rövid pólusfelcserélés totális tönkremenetelt? (A készüléket annak beérkezése után lepróbáltam, akkor jó volt.)

Ha igen, muszáj lesz egy újat rendelnem, és legközelebb persze sokkal körültekintőbbnek lennem, mert az alapötletről nem mondtam le.

Válaszát előre is köszönöm!

Üdv.

ÁB
#67 - Fekete Dávid
2014/04/14, 10:45
Tisztelt Árvay Bálint Úr!

Sajnos kollégám jelenleg nem tud válaszolni Önnek, ugyanakkor bízom benne, hogy segítségére lehetek én is.

A legtöbb LED vezérlő rendkívül érzékeny a hibás bekötésből fakadó rövid-zárra, így valóban okozhatta a nem megfelelő ágak egymáshoz-történő csatlakoztatása a vezérlőegység meghibásodását.

A szerelés során vélhetően Ön is felfedezte, hogy az IR sensorba futó vezeték-szálak igazán kis átmérővel bírnak, így a szakasz toldásából fakadó többlet-ellenállás valóban eredményezheti a rendszer vezérelhetetlenné válását.

Bízom benne, hogy hozzá tudtam járulni a végleges rendszer kialakításához.

Üdvözlettel: Fekete Dávid
#68 - Árvay Bálint
2014/04/22, 09:21
Kedves Dávid és Péter!

A fentiek értelmében rendeltem egy újat ebből a 72W-os 24 gombos RGB vezérlőből, biztos, ami biztos, és a beépítési környezet némi átalakításával sikerült megbontás nélkül beszerelni. Feltűnt, hogy az egyes kimeneti R-G-B + Ground (fekete) szálakon fordított a polaritás, azaz a Ground egy közös plusz, az R-G-B ereken meg a vezérelt mínusz jön. Lehet, hogy ezért gondoltam, hogy tönkrement az előzőleg vásárolt és a házából kiépített nyák, mivel ott a led-szalagot (mint kiderült) fordítva kötöttem be.

Mindenesetre most így van egy bontatlan, így garanciális vezérlőegységem + hozzá 2 db távirányítóm :)

Úgy alakítottam egyébként ki, hogy a G és B körök a szekrény bal ill. jobb polcainak hangulatvilágítását vezérlik, az R pedig egy relén keresztül a szekrény szoklijába ízlésesen beépített konnektort kapcsolja, ahová egy állólámpát készülök csatlakoztatni.

Így mind3 kör ki van használva és szabadon választható, milyen világításkombinációt szeretnék. (A távirányító legalsó színes gombsora az RGB erek közül 2-2-t kapcsol be / kever össze, így tetszés szerint le lehet kapcsolni 1-1-et.)

Egyetlen szépséghiba, hogy ha a konnektor körét is bekapcsolva hagyom véletlenül és fényerőt szabályzok, a relé 2 léptetés után berezeg, hisz a tekercs nem kapja meg a teljes behúzáshoz szükséges feszültséget. De ugye a fentiek szerint ilyenkor külön lekapcsolva nincs vele semmi gond.

Egyéb (minimális feszültséget figyelő) elektronikának még utána kell járnom, Zener-diódával próbálkoztam, de önmagában nem elég (nem érvényes rá a klasszikus Ohm-törvény, ezen csúsztam el...)

Köszönök minden támogatást, üdv.

Bálint
#69 - Fekete Dávid
2014/04/23, 14:28
Kedves Bálint!

Örömünkre szolgál, hogy segíthettünk.
Kellemes napot kívánunk!

Üdvözlettel: Fekete Dávid
#70 - Árvay Bálint
2014/05/07, 14:26
Kedves Dávid és Péter!

Lenne még egy kérdésem a LED-vezérlőkkel kapcsolatban.

Az általam vásárolt egyszerű 72W-os IR változat, bár alapvetően remekül működik, a fényerőszabályzást PWM alapon oldja meg és különösen a kis fényerő esetén észrevehető a stroboszkóp-hatás. Tehát, hogy nem folyamatos a fény, hanem egy csak bizonyos kitöltési tényezővel / mintavételi frekvenciával dolgozik.

Ezt nem mindenki látja, csak akinek erre érzékeny a szeme. Az enyém sajnos ilyen, ezért is kellett a mennyezeti LED-világításomat is anno 12V-os trafósra átállítani. (Azóta is remekül teljesít, stbil, folyamatos fényt ad.)

A MaxiLighting RGB vezérlő U12/RF (180 Watt) a NYÁK-e alapján kicsit komolyabbnak tűnik, bár lehetséges, hogy inkább csak a nagyobb teljesítmény miatt rátett hűtőborda alapján.

Meg tudják mondani, hogy ennél is tapasztalható-e ilyen mellékhatás? Milyen PWM frekvenciával dolgozik vajon ez a típus?

Köszönettel:

Bálint
#71 - Tályai Gábor
2014/05/08, 09:16
Tisztelt Árvay Bálint!

Legjobb tudomásom szerint az összes LED vezérlő PWM-el dolgozik. Az említett típust sajnos már nem forgalmazzuk.

A drágább vezérlőkön valamivel komolyabb alkatrészek lehetnek, de ez nem feltétlenül jelenti a magasabb PWM frekvencia használatát. Tovább ront a helyzeten, hogy különböző beszállítások alkalmával a belső műszaki tartalom változhat bármelyik LED vezérlő esetében.

Az tudom ajánlani, hogy ha ismét vásárol áruházunkban, úgy vegyen egy komolyabb RGB vezérlőt, és legfeljebb elállás jogával visszaküldi, ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Köszönjük megkeresését!
#72 - Tályai Gábor
2014/05/08, 09:16
Tisztelt Árvay Bálint!

Legjobb tudomásom szerint az összes LED vezérlő PWM-el dolgozik. Az említett típust sajnos már nem forgalmazzuk.

A drágább vezérlőkön valamivel komolyabb alkatrészek lehetnek, de ez nem feltétlenül jelenti a magasabb PWM frekvencia használatát. Tovább ront a helyzeten, hogy különböző beszállítások alkalmával a belső műszaki tartalom változhat bármelyik LED vezérlő esetében.

Az tudom ajánlani, hogy ha ismét vásárol áruházunkban, úgy vegyen egy komolyabb RGB vezérlőt, és legfeljebb elállás jogával visszaküldi, ha nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Köszönjük megkeresését!
#73 - Tóth Zsolt
2014/06/20, 23:09
Tisztelt Tályai Péter!

Az lenne a kérdésem, hogy az RGB vezérlők milyen színnel indulnak újra egy áramtalanítás után.

Köszönettel: Tóth Zsolt
#74 - Tályai Piroska
2014/06/23, 08:26
Tisztelt Tóth Zsolt!

A jelenleg raktáron lévő RGB vezérlők majdnem mindegyike a 230 volt le- felkapcsolása esetén is a kikapcsoláskori programon folytatódik tovább, így elmondható, hogy többnyire megjegyzik az utolsónak beállított állapotot.

Amennyiben nem látja ezt az információt feltüntetve a kinézett RGB vezérlő termékleírásában, nyugodtan érdeklődjön Ügyfélszolgálatunknál a konkrét típus működését illetően!

Köszönjük érdeklődését!
#75 - Posgai Imre
2014/12/10, 23:41
Tisztelt Anrodíszléc!

Érdeklődnék, hogy a kiszemelt RGB Touch ECO 12V/216W-os vezérlő (http://www.anrodiszlec.hu/product_info.php/products_id/8099) esetében, ha egymás melletti két helyiségben telepítenék 1-1 darabot, zavarás fellépne-e a két vezérlő között? Értelem szerűen egymástól függetlenül szeretném vezérelni a 2 helyiségben lévő vezérlőt, és a rajta lévő szalagot.
Köszönettel: Posgai Imre
#76 - Tályai Péter
2014/12/11, 12:06
Tisztelt Posgai Imre!

A kinézett vezérlők azonos frekvencián működnek, így nem tudom ajánlani a szomszédos helyiségekbe.

Helyette az ilyen célokra kifejezetten ajánlott Group Control vezérlő lehet a megfelelő. Ennél a típusnál külön vásárolható a vezérlő és a távirányító. A vezérlők hangolhatók, így többféle módon is megoldható a vezérlés:

1) Egy távirányító külön-külön tudja vezérelni mindkét helyiséget.
1-es távirányító: 1-es zóna 1. helyiség, 2-es zóna 2. helyiség

2) Egy távirányító az egyik, egy a másik helyiséget vezérli.
1-es távirányító: 1-es zóna 1. helyiség
2-es távirányító: 1-es zóna 2. helyiség

3) Két távirányító külön-külön tudja vezérelni a két helyiséget.
1-es távirányító: 1-es zóna 1. helyiség, 2-es zóna 2. helyiség
2-es távirányító: 1-es zóna 1. helyiség, 2-es zóna 2. helyiség

Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, csak be szerettem volna mutatni, hogy a felhasználási lehetőség meglehetősen szabadon választható.

Group Control RGB csoport (zóna) vezérlő
Group Control RGB csoport
(zóna) távirányító


Remélem tudtam segíteni!
#77 - Vörös István
2016/11/23, 22:11
Tisztelt Anrodíszléc!
Mi nap rendeltem önöktől egy infravörös 28 gombos RGB vezérlőt.
TV mögötti világításként funkcionál.TV hangerő használatakor ki-be kapcsol.
Létezik megoldás .
Üdv: István
#78 - Tályai Péter / ANRO
2016/11/24, 08:25
Tisztelt Vörös István!

Sajnos az infrás vezérlők esetében csak az elhelyezéssel lehet ilyen esetekben variálni. Mivel ez fixen a TV mögött / környékén kell, hogy legyen, ezért túl nagy mozgástér nincs ez ügyben.

Leginkább azt tudnám ajánlani, hogy éljen az elállás jogával, küldje vissza és beszámítással cseréljük egy rádiós működésű vezérlőre.

Remélem tudtam segíteni!
#79 - Görözdi Máté
2018/02/08, 00:12
Tisztelt Holgyem, Uram!

A LifeLight RGB vezérlő LL-RGB-IR (72 Watt) infravörös vezerlo aramkimaradas utan elvileg a legutolso beallitassal ter vissza.
En most olyan jelenseget tapasztalok, h aramkimaradas utan minden esetben a "FLASH" moddal indul ujra a rendszer...
Ennek mi lehet az oka?

Udv.:
Mate
#80 - Tályai Péter / ANRO
2018/02/12, 08:34
Kedves Görözdi Máté!

Konkrétan ilyen hibáról még nem kaptunk visszajelzést.
A vezérlő egyéb funkció rendben működnek? Lehet programot váltani, színeket, illetve fényerősséget beállítani?
Sajnos így távolról nehéz megmondani, hogy mi lehet a probléma. Ha nem boldogulnak vele, akkor érdemes egy garanciális bevizsgálásra visszaküldeni.

Remélem tudtam segíteni!
#81 - Görözdi Máté
2018/02/12, 22:10
Kedves Péter!

Koszonom a valaszt. Kozben kicsit utanajartam a dolognak es azt sikerult megtudnom, h valoszinuleg nem egyedi eset a nalam tapasztalat viselkedes. Ket helyrol is visszakaptam azt az informaciot, h aramszunet utan a ledsor "bekaracsonyfazott" :). Manapsag ez nem egy tul nagy problema, mivel aramszunet kb. fenyevente van, azt ki lehet birni. Akkor jelent csak problemat, ha vki a 230V-os reszet is kapcsolgatni akarja a ledsornak (es nem csak taviranyitoval akarja vezerelni), ebben az esetben ez a jelenseg valos problema. Mindegy ez a termek ar/ertek aranyban tokeletes, ezzel a kis szepseghibaval egyutt is. Ha vki pedig a 230-as reszt is kapcsolgatni akarja vegyen eggyel komolyabbat!

Udv.:
Mate

Új vélemény, értékelés írása

19 év szakmai tapasztalat
790.900+ elégedett vásárló
474.100+ raktáron lévő termék
205.700+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése