Hangulatos LED ágyvilágítás a Kanlux és V-TAC szettjeivel

Utoljára frissítve: 2020 január 28, kedd Magazin: Bemutatók, tesztek

V-TAC és KANLUX ágyvilágítások tesztje

 

A LED világítások nagyon népszerűek a dekorációs és kiegészítő világítás terén is. Változtatható fényereje, kis helyigénye miatt alacsony polcok megvilágítására is lehetőséget ad, de olyan egyedi világítások megvalósítására is alkalmas, mint például egy ágykeret dekorációs világítása.

Az ágy alatti világítás egyszerre lehet díszítő célzatú és funkcionális is, ha például éjszakai irányfényként használjuk, de nagyon romantikus háttérfényt kölcsönözhet bármelyik hétköznapi éjszakán is. Mai cikkünkben olyan komplett LED szalag szetteket mutatunk be, amelyek alkalmasak arra, hogy akár egy gyerek egyszemélyes fekvőhelyét, akár egy felnőtt duplaágyát "fénybe borítsuk"!

 

Kanlux 12V LED ágyvilágítás, mozgásérzékelővel

1,2 méter hosszúságú, meleg fehér LED-ekkel ellátott szalag, hozzá tartozó tápegységgel és alkonykapcsolós mozgásérzékelővel. A szalag teljesítménye 3,3 Watt, ami 240 lumen kibocsátására képes. Ez egy 20 Wattos hagyományos izzónak felel meg. 

A 2835-ös csipek élettartama 15000 óra, 1 év gyártói garanciával. 

 

Kanlux IP54-es ágyvilágítás szett

 

A ledes ágyvilágítás szett szerelés nélkül rögzíthető, bárki elboldogul vele. A szalag, a szenzor, és a kábelrögzítők is öntapadó szalagokkal/ korongokkal vannak ellátva. A felhelyezéshez csak el kell távolítani a védőréteget és a kívánt helyre feltapasztani.

 

Kanlux BASIC ágyvilágítás szett Kanlux BASIC ágyvilágítás szett
Kanlux BASIC ágyvilágítás szett Kanlux BASIC

 

 

A tápegységet egyszerűen egy két villás dugaljba kell csatlakoztatni, és  már készen is áll a használatra. A szalag IP54-es védelemmel van ellátva, így különösebb óvatosságot és figyelmet nem igényel a beszerelés után. A tápegység és szenzor viszont IP20-as védelemmel rendelkezik, ezért ezeket óvni kell a nedvességtől. 

 

Kanlux LED-szett

 

A szalag 3 ledenként (10 cm) vágható. A szett része egy alkonykapcsolóval ellátott mozgásérzékelő is, ami a gyártó szerint 3,5 méteres távolságból érzékeli az előtte elhaladókat, és aktiválja a LED szalagot. Az effektív hatótávolság a valóságban 1,5 méter körülire tehető. Az alkonykapcsoló megakadályozza, hogy napközben aktiválódjon a szenzor, így takarékoskodva az árammal, valamint a szalag élettartamát is nagyban megnöveli. 

 

Szenzor Kanlux ágyvilágításhoz

 

Ahogyan az látható, a világítás időtartama egy bordázott görgővel állítható, lépésköz mentesen, 30 másodperc és 6 perc között. A fényerő dimmelésére viszont nincs lehetőségünk, így az mindig ugyanakkora erővel fog sugározni. 

Az alkonykapcsoló sem szabályozható, így a környezetében található fények megakadályozhatják a zavartalan működését, de ez a megfelelő elhelyezéssel elkerülhető! 

 

 

Pro: 

 • Jó ár-érték arány
 • Könnyű felszerelhetőség
 • Komplett, teljes értékű szett
 • DC csatlakozókkal ellátva, így a szalag és tápegység is cserélhető, vagy bővíthető
 • A szenzor önmetsző csavarokkal is rögzíthető olyan helyekre, ahol a ragasztásos kapcsolat nem megfelelő
 • Az időzítő tetszés szerint hangolható 

Kontra: 

 • A fényerő nem szabályozható 
 • A szenzor csatlakozási pontjai ellentétes oldalon helyezkednek el, így a felszereléskor a kábelek furán fognak állni
 • Az ágyunk egyik oldalára elegendő csupán a szalag
 • Az alkonykapcsoló nem szabályozható, ezáltal az elhelyezése némi kísérletezést is igényelhet 
 • Az időzítő lépcső mentes, így a kívánt intervallum eltalálása is kisérletezéssel található meg

Vélemény: Az ár-érték arány kiváló, a feladatát kiválóan ellátja. Az élettartama magas, Ugyan feleannyi, mint a következő versenyzőnké. de így is hosszú évekig fog szolgálatot teljesíteni, hála a mozgásérzékelőnek. Teljes értékű komplett csomag, bárki elboldogul a beüzemelésével. Az adapter és a szalag is cserélhető benne, egy DC elosztóval több szalagot is csatlakoztathatunk hozzá, ha teljesen körbe szeretnénk venni a hálószobánk középpontját. Nyers fafelületre ne ragasszuk, a szenzort a televízió és egyéb éjszakai fényforrások elől rejtsük el a zavartalan működés érdekében. 

V-TAC 12V ledes ágyvilágítás, mozgásérzékelővel

 

Ez a szett egy 120 centiméteres LED szalagot tartalmaz. A szalag hosszából kiindulva az ágyunk egy oldalára lesz csak elegendő, de jó hír viszont, hogy az eszköz DC csatlakozóval van ellátva, ezáltal a szalagot kicserélhetjük egy hosszabbra igény szerint (ha a teljesítmény mutatók megegyeznek).

A szalag természetes fehér fényű (4000-4500 K), IP65 védelemet biztosító bevonattal ellátott. 2.8 Watt teljesítmény mellett 280 lumen kibocsájtására képesek - ez egy 20 wattos hagyományos izzó teljesítményének felel meg. 

 

V-TAC ágyvilágíytás V-TAC ágyvilágítás

 

A működtetéshez szükséges trafót is tartalmazza a csomag. A tartozék 12 Volt-os adapter kábele kb. 1,2 méter.

A csomagban találunk egy mozgásérzékelőt is, amely mozgás hatására aktiválhatja a rá LED világítást. Ahogyan az a képen is látszik, a kapcsoló időzítője három fokozatban állítható (380, 130, 30 másodperc). Ez az aktiválást követő fénykibocsájtás időtartamát szabályozza, azaz hogy meddig világítson a szalag - a beállított idő letelte után pedig magától lekapcsolja a fényt.

 

Mozgásérzékelő alkonykapcsolóval és fényerő szabályozóval

 

A fényerő szabályozó egy bordás felületű görgővel állítható, ezáltal mindig a legutolsó beállításunk lesz aktív. 

 

V-TAC ágyvilágítás V-TAC ágyvilágítás

 

A mozgásérzékelő a gyári adatok szerint legfeljebb 4 méter távolságból is képes érzékelni az előtte elhaladó személyeket. Tesztünk során a kb. két méteres távolságból vadul integető kollégákat már nem érzékelte, de 1.5 méteren belül megbízhatóan működött. 

 

V-TAC ágyvilágítás V-TAC ágyvilágítás

 

Ezen felül egy alkonykapcsoló is található az eszközben, ami napközben megakadályozza, hogy a szenzor aktiválódjon. Sajnos a szenzor maga nem szabályozható, így a környező gyengébb fényforrások is megzavarhatják a működését éjszaka. A megfelelő elhelyezéssel azonban ez elkerülhető! 

 

Ágyvilágítás szett

 

A rögzítéshez egy 3M kétoldalú ragasztó korongot mellékeltek a csomagban. Csavaros rögzítésre nincs mód (habár a gyártó a képen két csavart is elhelyezett, a csomag nem tartalmaz csavarokat). A kábelek rendszerezésére azonban igen, két darab öntapadós kábelbilinccsel (egy alacsony és egy magasabb profilú bilincs található a csomagolásban). 

 

 

Az összeszerelése láthatóan egyszerű, csupán két csatlakozót kell hozzá összekötnünk, az eszköz utána teszi önmagától a dolgát.

Pro: 

 • Alacsony ár 
 • Könnyű, szerelés mentes rögzítés
 • Szabályozható fényerő és világítási időtartam
 • 3 év garancia, 30000 óra üzemidő
 • IP65 védelem 
 • Az ágyunk egy, vagy mindkét oldalát elláthatjuk világítással

Kontra: 

 • Az alkonykapcsoló nem szabályozható, ezáltal az elhelyezése némi kísérletezést is igényelhet

Vélemény: Az ár-érték arány kiváló, a feladatát kiválóan ellátja, elegendő szabályozhatósággal rendelkezik. Az élettartama kiemelkedően magas, valószínűleg túléli a generációnkat. Teljes értékű komplett csomag, bárki elboldogul a beüzemelésével. Az adapter és a szalag is cserélhető benne, egy DC elosztóval több szalagot is csatlakoztathatunk hozzá, ha az ágyunk másik lakójának is szüksége van az irányfényre. Nyers fafelületre ne ragasszuk, a szenzort a televízió és egyéb éjszakai fényforrások elől rejtsük el a zavartalan működés érdekében. 

Vásárlói képek
Egy érdekes projekt mozgásérzékelővel :) szobabútor belső világítás Egy érdekes projekt mozgásérzékelővel :) Nyitásra felkapcsolódó fény szekrény belsejében Az ágy ferde lábára felszerelt mozgásérzékelő kapcsolja az ágy alatti led csíkotÁgy hangulatvilágítás mozgásérzékelős LED szettel

Vélemények, értékelések

Ehhez a cikkhez még nem érkezett vélemény, értékelés.

Új vélemény, értékelés írása

18 év szakmai tapasztalat
766.800+ elégedett vásárló
488.500+ raktáron lévő termék
199.600+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése