Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett!

Hulladékkezelési díj

1. / 2.
Garancia: 2 év
Hulladékkezelési díj
Ár:
51 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 2 év

Készlet információ:
Külső raktárról

Szállítási idő:
2 munkanap

Részletes leírás

Az elektromos és berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekre vonatkozó követelményeket a 197/2014. (VIII. 1.) kormányrendelet szabályozza.

A rendelet előírja az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak átvételét, begyűjtését, hasznosítását és ártalmatlanítását, mely tevékenységek elvégzését a gyártók és a forgalmazók a hulladékkezelési díjból fedezik, mely díjat a fogyasztó fizet meg.
A gyártók külön tételként szerepeltetik számlájukon a hulladékkezelési díjat, melyet cégünk közvetített szolgáltatásként számláz tovább a fogyasztó részére.

 

A kormányrendelet értelmében cégünk 40 Ft+ÁFA/darab hulladékkezelési díjat számít fel minden retrofit LED-es termékre és gázkisüléses elven működő lámpákra.

A retrofit LED-es termékek közé tartoznak azok a LED fényforrások, amelyek a hagyományos izzókkal és a higany tartalmú energiatakarékos fényforrásokkal csereszabatos fejeléssel ellátottak, azaz amelyeket a végfelhasználó a lámpatestben cserélni tud, például E27, E14, GU10, G9, GX53, GU53, G4, AR111, T8, stb. foglalatú LED izzók.

A gázkisüléses elven működő lámpák közé tartoznak a kör, illetve egyéb formájú fénycsövek, a kompakt fénycsövek (energiatakarékos lámpák), a fémhalogén lámpák és a kerámia fémhalogén izzók.

 

 

A LED lámpák a bennük lévő elektronikus alkatrészek miatt különleges kezelést igényelnek, ezáltal ezeket a fényforrásokat és lámpatesteket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt gyűjteni. Az ANRO Épületdíszítés Kft az általa forgalomba hozott különleges kezelést igénylő termékekhez kapcsolódó hulladékkezelési tevékenységét az Electro-Coord Kft.-vel kötött együttműködésben valósít meg.

 

Az elhasznált LED lámpákat, megsérült LED izzókat az elektronikus berendezések hulladékai számára kijelölt speciális gyűjtőben kell elhelyezni. A forgalmazónak a fogyasztó vagy felhasználó által felajánlott használt elektromos, elektronikus berendezéseket – így beleértve a LED-es lámpákat, világítótesteket is – vissza kell vennie, amennyiben a fogyasztó a használt és a hulladékká vált termékkel jellegében és funkciójában azonos LED-es fényforrást vagy LED-es világítótestet vásárol.

A fényforrások begyűjtésére szolgáló gyűjtőedényt cégünk hajdúböszörményi telephelyén (4220 Hajdúböszörmény, Almássy Márton utca 1/A) találják meg vásárlóink, ahol vásárlás esetén térítésmentesen leadhatják a hulladékká vált LED fényforrásokat és LED-es lámpatesteket, így járulva hozzá környezetünk védelméhez.

Specifikációk

ANRO azonosító9549
Garancia idő2 év
Súly1 g

Vásárlói képek

Közeli képeket lámpa alatt, eredeti színben tudok fotózni a természetes fehér fényű izzóval.Kábelen lógó lámpa a nappaliban LED izzóvalGyertyacsillár láng formájú LED égővelVasból készült gyertyacsillár LED égőkkelTeljes átalakításon átesett konyha-nappali, átjáróba szerelt spotlámpákkalA szereléshez és az anyagszükséglethez is szuper segítséget kaptam.

Vásárlói értékelések

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 85
80.0% 68
20.0% 17
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Hulladékkezelési díj
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 1 gramm

Asztali nézet megjelenítése