1. / 82.
Elite Decor

Poliuretán negyedív falidísz (RL 685A) Kifutó!

A termék megszűnt.
A feltüntetett ár a termék megszűnése előtti utolsó ára.
Ehhez hasonló termékeket a következő kategóriában találhat: Rozetta.
Garancia: 2 év
Poliuretán
80.5 cm
80.5 cm
40 mm
Poliuretán negyedív falidísz (RL 685A) Kifutó!
Poliuretán negyedív falidísz (RL 685A) Kifutó! Lejátszás
Ár:
12 490 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Készlet információ:
Megszűnt

Szállítási idő:
10-30 munkanap

ANRO azonosító (PID): 23415

Műszaki jellemzők
Vásárlói képek

Részletes leírás

Rozetta oldalfalra, mennyezetre, kemény, ütésálló poliuretán alapanyagból

A rozettát mint mennyezeti díszítést ismerhettük meg. Fő felhasználási területe a világítótest, csillár körüli díszítés. Beépítéskor egy furatot készítenek a rozetta közepén, amin áthúzzák a csillár elektromos kábeleit és a csillárt tartó szerkezetet, majd festés után visszaszerelik a csillárt a rozetta alá.

A rozetta olyan kiegészítője a falnak, amely a klasszikus alkalmazás szerint a mennyezetre kerül. A modern lakásokban is gyakorta van igény a rozetták díszítő funkciójára, ez utóbbi esetben vagy a plafonra raknak egy egyszerű kör alakzatot vagy pedig a klasszikus stílusút ragasztják fel az oldalfalra - így képezve újszerű faldekorációt!

Kis és nagy méretű rozetták

A belmagasság növekedésével mindenképpen érdemes a rozetták méretét is növelni.  A hagyományos 250-270 cm-es belmagassághoz a legalább 40-60 cm-es rozetták illenek, azonban a 3-3.5 métertől már érdemes a 70 cm fölötti átmérőjű típusokat választani.

A kisebb méretű rozettákat pedig kiválóan alkalmazhatjuk az oldalfalak díszítésére akár kültéren, akár beltérben, vagy akár kisebb méretű csillárok alá is beépíthetjük.

Poliuretán rozetta

A poliuretán anyagú rozetta rendkívül kemény felületű, ütésálló, ezért bármilyen magasságban alkalmazhatjuk. Egy ajtó díszítésénél például már a lábazatnál szükség lehet apró rozettákra, ahol nagyon fontos, hogy egy véletlen nekiütődés során ne sérüljön meg a díszítés!

Mindenképpen meg kell említeni a poliuretán rozetták magas szintű mintakidolgozottságát, mely a gipsz díszekhez hasonló látványt kínál. A sűrűbb poliuretán alapanyag ugyanis sokkal aprólékosabb a minták létrehozását teszi lehetővé, mint a hungarocell.

Minősége kiváló, a luxuslakásokban való felhasználását is bátran ajánljuk!

Rozetta beépítése

A rozetták felszerelése nagyon egyszerű, ragasztással történik. A felragasztáshoz bármilyen kinyomópisztolyos ragasztó tökéletesen megfelel.

Amennyiben lámpatest köré lesz beépítve, úgy gondoskodni kell az elektromos kábelek kivezetéséről is. Néhány típusnál gyárilag ki van vágva ez a furat, azonban a legtöbb rozettánál csak a körvonalát látjuk, amely mentén szikével könnyen kivághatjuk a felesleges részt.

Rozetta festése

Akár hungarocell, akár poliuretán rozettát választunk, mindkét típus  tetszőleges színre festhető! Ha nem akarjuk bonyolítani, akkor festhető ugyanazzal a festékkel is, mint amit a mennyezetre használtunk, de használható hozzá pl. fémes hatású szórófesték is, egy a lényeg, hogy oldószermentes festéket válasszunk!

A festés ragasztás előtt és után is elvégezhető. Ha például egy egyszínű falat szeretnénk színes rozettákkal díszíteni, akkor ragasztás előtt célszerű a kívánt színre átkenni a gyorsabb munka érdekében.

Az Elite Decor poliuretán termékei már el vannak látva egy réteg fehér színű alapozó festékkel, ez jelentősen meggyorsítja a munkát!

Adattáblázat
Alapanyag Poliuretán
ANRO azonosító23415
Felhasználás helyeKültérre is
Garancia idő2 év
GyártóElite Decor (RL 685A)
Kiszerelés 1 db
Méret: átmérő (mm)805 mm
Méret: hosszúság (cm)80.5 cm
Méret: szélesség (cm)80.5 cm
Méret: vastagság (mm)40 mm
Súly1.28 kg
Szállítási díj1 990 Ft
Termékcsalád Oldalfali dekoráció
Videó
Rozetták modern és klasszikus térben

Rozetták modern és klasszikus térben

Utoljára frissítve: 2022. augusztus 16.

A rozetta egy különleges kör alakú stukkódísz. Virág, levél, csiga, kagyló, fonat, gyöngy - számtalan mintával díszíthetik, ráadásul nemcsak kör, hanem ovális, sőt szögletes formában is létezik. A sokféleségnek köszönhetően a lakberendezők is kedvelik, hiszen az oldalfalat és a mennyezetet is szuper…
Mennyezet díszítő rozetták

Mennyezet díszítő rozetták

Utoljára frissítve: 2022. augusztus 16.

A rozetta egy kör alakú dekoráció, a megnevezést alkalmazzák a csillár körül elhelyezett mennyezeti stukkókra is, illetve az ajtók zárszerkezeteinek díszes alkatrészére is. Mi természetesen a belsőépítészetben használt ornamentikus elemről hoztunk néhány ötletes díszítési lehetőséget!
Mennyezeti rozettával is díszíthetjük a plafont!

Mennyezeti rozettával is díszíthetjük a plafont!

Utoljára frissítve: 2020. április 01.

Ha meguntuk az egyszerű sík mennyezetet, akkor térjünk vissza a tradicionális mennyezetdíszítési módokhoz! Az egyik legismertebb és legklasszikusabb eszköz a rozetta, amely egy jellemzően kör alakú díszítőelem. A hajdanán gipszből készült karikát ma pehelykönnyű polisztirolból vagy ütésálló, de szin…
Hol tetszik jobban a rozetta? A falon vagy a plafonon?

Hol tetszik jobban a rozetta? A falon vagy a plafonon?

Utoljára frissítve: 2020. április 01.

A rozetta tradicionálisan az a díszítőelem, amelyet őseink a mennyezeti csillárhoz helyeztek el dekorációként. A modern trendek azonban változtattak ezen és egyre gyakrabban kerül az oldalfalra is, legyen szó egy klasszikus lakásról vagy skandináv stílusú helyiségről. A képek alapján magunk is eldön…

Rozetta értékelések, vélemények

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Értékelések % 1
100.0% 1
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
0.0% 0
Link: Poliuretán negyedív falidísz (RL 685A) Kifutó!
Kategória: Rozetta » Poliuretán » Kültérre is » 1 db » Oldalfali dekoráció
Cikkszám: RL 685A
Szállítási kategória: 2
Tömeg: 1275 gramm
19 év szakmai tapasztalat
800.100+ elégedett vásárló
448.400+ raktáron lévő termék
207.100+ nagyfelbontású termékfotó
Bizalommal vásárolhat

Jogszabályoknak megfelelő, ISO minősített, megbízható webáruház!

Karbonsemlegesség 2023-ra! Ország Boltja 2021 - minőségi díj II. helyezett Árukereső.hu Opten "A" minősítés - stabil, kiegyensúlyozott gazdálkodású cég Itt biztonságosan vásárolhat! - Net-Jog által ellenőrízve ISO 9001:2009 - elkötelezettség a minőség mellett

SimplePay - Mastercard - Maestro - Visa - Visa Electron

A termék a kosárba került! Kosár

Asztali nézet megjelenítése