EMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehér

128. / 137.

Termékleírás

Ár:
10 528 Ft
darab

Áraink bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák!

Garancia: 1 év

Készlet információ:
2 darab raktáron

Szállítási idő:
1 munkanap

EMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehér

Nagyítható képek

EMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehérEMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehér
GyártóEMOS
ANRO azonosító16273
Garancia idő1 év
Súly260 g
Elem típusa AA (3 db)
IP védelmi szint IP20

Szén-monoxid érzékelő hang- és fényjelzéssel, 7 éves élettartammal. LCD kijelző a helyiség aktuális CO-szintjének leolvasásához.

A mérgező szén-monoxid (CO) koncentrációjának mérésére szolgáló riasztóberendezés.
A szén-monoxid (CO) A szén-monoxid (CO) színtelen, szagtalan, erősen mérgező gáz. Tüzelőanyagok (fa, faszén, szén, fűtőolaj, paraffin, benzin, földgáz, propán, bután stb.) égése során, illetve cigarettafüstből képződik. Veszélyes koncentrációjú szén-monoxid képződhet, ha a tüzelőanyaggal működő berendezés meghibásodik vagy nem megfelelően karbantartott, a tüzelőanyag elakad, vagy a helyiség szellőzése nem megfelelő. A belélegzett szén-monoxid okozta mérgezés súlyossága függ a gáz koncentrációjától (mértékegysége: ppm, azaz egymillió egységre jutó részecskeszám) és a kitettség időtartamától.

 • Tulajdonságok:
 • Észlelt gáz: szén-monoxid (CO)
 • Érzékelő típusa: elektrokémiai cella
 • Megfelel az EN 50291-1:2010 + A1:2012 szabvány előírásainak
 • Megnevezés: BSI Kite KM 616830
 • Hasznos élettartam: 7 év
 • B típusú készülék
 • Működési hőmérséklet és páratartalom: 0 és +40 °C között, 30–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Tárolási/szállítási hőmérséklet és páratartalom: -20 és +50 °C között, 10–95% (páralecsapódás nélkül)
 • Védettségi fokozat: IP20
 • Figyelmeztető hangjelzés: >85 dB 1 m-es hatótávolságban
 • Tápellátás: 3 db 1,5 V-os AA elem (tartozék)
 • Fogyasztás: készenléti üzemmód: <20 µA, riasztási üzemmód: <45 mA
 • Méret: 107 × 107 × 38 mm
 • Súly: 121 g

Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehér

Fontos tudnivalók:

TESZT ÜZEMMÓD A riasztó működése szükség szerint vagy az elemek cseréjekor tesztelhető. Nyomja meg a TEST/RESET (TESZT/NULLÁZÁS) gombot: a riasztó sípol, és ezzel egy időben a piros ALARM (RIASZTÁS) LED 3-szor felvillan. A riasztó megfelelő működését hetente ellenőrizze a teszt üzemmód segítségével. Megjegyzés: A tesztelést kísérő hang- és fényjelzések kizárólag a riasztó megfelelő működését jelzik. Nem utalnak szén-monoxid jelenlétére.

HIBA ÉSZLELÉSEHa a riasztó hibát észlel, nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Hiba észlelésekor 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga STATUS (ÁLLAPOT) LED kétszer felvillan. A kijelzőn az „Err” üzenet látható. Azonnal cserélje ki az elemeket. Tesztelje a készülék működését. Ha a hiba az elemek cseréjét követően sem szűnik meg, forduljon a szervizközponthoz

LEMERÜLT ELEMEK Lemerült elemek esetén 30 másodpercenként hangjelzés hallatszik, és ezzel egy időben a sárga STATUS 34 (ÁLLAPOT) LED felvillan. A kijelzőn az ikon látható. A riasztó nem működik, azaz nem méri a szén-monoxid szintjét a helyiségben. Azonnal cserélje ki az elemeket. Kizárólag alkálielemeket használjon! Ne használjon újratölthető elemeket! Tesztelje a készülék működését. Elővigyázatosságból érdemes évente cserélni az elemeket.

A RIASZTÓ HASZNOS ÉLETTARTAMÁNAK VÉGE A riasztót a gyártása után 7 évvel cserélni kell, ekkortól nem használható tovább. A gyártási idő a riasztó fedelének oldalán látható. A készülék hasznos élettartamának végére a következő jelzés figyelmeztet: A riasztó 30 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben a zöld STATUS (ÁLLAPOT) LED és a piros ALARM (RIASZTÁS) LED felvillan. A kijelzőn az „End” üzenet látható.

A LEGMAGASABB MÉRT SZÉN-MONOXID-ÉRTÉK TÁROLÁSA A riasztó tárolja a mért legmagasabb szén-monoxid-értékeket. A mért legmagasabb szén-monoxid-érték megjelenítéséhez nyomja meg a TEST/RESET (TESZT/ NULLÁZÁS) gombot. A mért legmagasabb szén-monoxid-érték 5 másodpercig látható a kijelzőn. A mentett érték törléséhez nyomja meg és tartsa lenyomva 3 másodpercig a TEST/RESET (TESZT/ NULLÁZÁS) gombot. A mentett értékek az elemek eltávolításakor és cseréjekor is törlődnek. Megjegyzés: A 20 PPM-nél alacsonyabb mért értékeket a készülék nem menti. A kijelzőn mindig a pillanatnyi szén-monoxid-érték látható. A mért legmagasabb érték megtekintéséhez nyomja meg a TEST/RESET (TESZT/NULLÁZÁS) gombot.

FIGYELMEZTETÉS SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSÉRE Ha a riasztó veszélyes mennyiségű szén-monoxidot észlel, bekapcsolnak a hang- és fényjelzések. A riasztó 5 másodpercenként sípol, és ezzel egy időben az ALARM (RIASZTÁS) LED 3-szor felvillan. A kijelzőn a mért szén-monoxid-érték látható. A figyelmeztetés mindaddig aktív, amíg szén-monoxid észlelhető, azaz amíg a szén-monoxid-szint a veszélyes szint alá nem süllyed, illetve amíg a riasztást ki nem kapcsolják. Ha a mért szén-monoxid-érték meghaladja a 999 PPM-et, a kijelzőn a 999 PPM érték villog.

A SZÉN-MONOXID ÉSZLELÉSEKOR BEKAPCSOLT RIASZTÁS KÉZI NÉMÍTÁSA A szén-monoxidra figyelmeztető hangjelzés ideiglenesen leállítható. A hangjelzés 5 percre történő némításához nyomja meg a TEST/RESET (TESZT/NULLÁZÁS) gombot. A piros ALARM (RIASZTÁS) LED továbbra is villog, és az ikon is villogni kezd a kijelzőn. 35 Megjegyzés: Ha a mért szén-monoxid-érték meghaladja a 200 PPM-et, a hangjelzés nem némítható le!

MI A TEENDŐ, HA AZ ÉPÜLETBEN SZÉN-MONOXID ÉSZLELHETŐ? Ha szén-monoxid észlelhető az épületben, őrizze meg nyugalmát, és tegye a következőket: Ne használja tovább és lehetőség szerint kapcsolja ki a tüzelőanyaggal működő készülékeket. A riasztás némításához nyomja meg a TEST/RESET (TESZT/NULLÁZÁS) gombot. Figyelmeztessen mindenkit az épületben! Nyissa ki az összes ajtót és ablakot, és szellőztesse ki a helyiséget. Ha a riasztó továbbra is szól, hagyja el az épületet. Hívja a 112-es segélyhívószámot és a gázüzemű készülék ügyfélszolgálatát, ahol segítséget kaphat a szén-monoxid forrásának azonosításában és megszüntetésében. Ellenőrizze, hogy mindenki elhagyta-e az épületet. A riasztás megszűnéséig hagyja nyitva az ajtókat és ablakokat. Gondoskodjon mindazok orvosi ellátásáról, akiknél a szén-monoxid-mérgezés tünetei (fejfájás, há- nyinger) tapasztalhatók. Tájékoztassa az orvost, hogy szén-monoxid belélegzése gyanítható. A tüzelőanyaggal működő készülékek csak szakember által végzett ellenőrzést követően használhatók

Vásárlói értékelések

Az Ön értékelése: Az értékeléshez bejelentkezés szükséges!

Ezt a terméket még nem értékelték.

Töltés

Szerszám, barkács képek, ötletek

Mérőszalag is kellhet a karácsonyi bejglisütéshez :)Nappali LED világítás - szélen színváltós szalag, középen melegfehér szalag, a szigetben naturális fehér spotokÉjjeli világítás gyerekszobábaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaInfra kapcsolós LED-es Asztali lámpaRejtett világításKosárlabda akció idő jelző főóra kijelzésselGarnélás akvárium DIY világításA hangulatvilágítást rejtő gipszkarton szerkezet már félig kész!
Link: EMOS Szén-monoxid érzékelő, LCD kijelzővel, fehér
Kategória: Szerszám, barkács » AA (3 db) » IP20
Cikkszám: P56401
Szállítási kategória: 1
Tömeg: 260 gramm
P: C-10-03

Asztali nézet megjelenítése